-
Δες επίσης dunlop 3D, vredestein. Tα 2α τα φορώ 14.000 χλμ, απολύτως ικανοποιημένος. Τα πρώτα τα φορά η μισή Γερμανία σχεδόν, χθες τα φόρεσα σε γκόλφ κ με τα πρώτα 150 χλμ φαίνονται πολύ καλά. Βέβαια δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη σε χιόνι, αλλά σε συνθήκες 4-7 C είναι πολύ καλά στον αυτοκινητόδρομο.
Να ξέρεις πως ό,τι κ να αγοράσεις, θα είναι πολύ καλύτερο από τα καλοκαιρινά.
-
Έχει δοκιμάσει κανείς το συνδυασμό χειμερινά μπροστά με καλοκαιρινά πίσω? Πόσο επικίνδυνος είναι για κίνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες?
Αναφέρομαι σε προσθιοκίνητο και για να γλιτώσω το να βάλω αλυσίδες μπροστά (που για ένα διάστημα μάλλον θα τις χρειαζόμουν κάθε ημέρα!). -
Φαντασιυ ενα αμαξι με πολυ καλο grip μπροστα και μηδενικο πισω.
Και δε μιλαω μονο για χιονι.
Ουτε να το σκεφτεις -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το συνδυασμό χειμερινά μπροστά με καλοκαιρινά πίσω? ..... (που για ένα διάστημα μάλλον θα τις χρειαζόμουν κάθε ημέρα!).Mε τίποτα φίλε. Να βάλεις και στα 4. Ειδάλλως στις στροφές θα παρατηρείς το τοπίο με 360º
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το συνδυασμό χειμερινά μπροστά με καλοκαιρινά πίσω? ..... (που για ένα διάστημα μάλλον θα τις χρειαζόμουν κάθε ημέρα!).
Mε τίποτα φίλε. Να βάλεις και στα 4. Ειδάλλως στις στροφές θα παρατηρείς το τοπίο με 360º
Και οχι τιποτα αλλο αλλα αμα βρεθουμε στο δρομο του εμεις τι φταιμε?
-
Μπηκαν σημερα τα χειμερινα λαστιχα (λιγο νωριτερα απ'οτι το προγραμματιζα γιατι το σ/κ θα παμε εκδρομη στα Καλαβρυτα) !!
Καλες χιονοβολτες να εχουμε! -
Μετά απο 2-3 χρόνια εμπειρία με τα χιονολάστιχα θέλω να ρωτήσω το εξής.
Το χιονολάστιχο έχει καλύτερη πρόσφυση στον πάγο αντί στο απάτητο χιόνι, ή είναι η ιδέα μου; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μετά απο 2-3 χρόνια εμπειρία με τα χιονολάστιχα θέλω να ρωτήσω το εξής.
Το χιονολάστιχο έχει καλύτερη πρόσφυση στον πάγο αντί στο απάτητο χιόνι, ή είναι η ιδέα μου;Αναλογα ποιο λαστιχο (μαρκα,μοντελο)
Δεν ειναι ολα τα χειμερινα ελαστικα ιδια -
Ανάλογα με το χιόνι και ανάλογα με τον πάγο.
Εντελώς ξερός πάγος δεν γλιστράει πολύ. Βέβαια αν σπινιάρεις πολύ τα λάστιχα (παιχνίδια) και τα ζεστάνεις θα γλιστράς μια χαρά.
Το χειρότερο είναι φρέσκο χιόνι (να χιονίζει) και να έχει αρκετά κάτω από το μηδέν. Κολλάς και με αλυσίδες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα με το χιόνι και ανάλογα με τον πάγο.Εντελώς ξερός πάγος δεν γλιστράει πολύ. Βέβαια αν σπινιάρεις πολύ τα λάστιχα (παιχνίδια) και τα ζεστάνεις θα γλιστράς μια χαρά.
Το χειρότερο είναι φρέσκο χιόνι (να χιονίζει) και να έχει αρκετά κάτω από το μηδέν. Κολλάς και με αλυσίδες.
Αυτο δεν το εχω ξανακουσει,βασικα μια φορα μου ειχε τυχει να χιονιζει και ναχει βαλει κανα 5αρι ποντους φρεσκο χιονι στο δρομο αλλα δεν μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα να κινηθω
Αντιθετως θαλεγα μαλιστα πως μια χαρα με πηγανε τα χειμερινα μου ελαστικα.
Απο θερμοκρασια ειχε αν θυμαμαι καλα μειον 7 -
Απαπαπα τι θερμοκρασιες ειναι αυτες που λετε... Σημερα μου αναψε η προειδοποιηση παγετου στ αμαξι και πανικοβληθηκα προσπαθουσα να βρω τι χαλασε και γιατι εκανε ηχο!!! χαχαχαχα
Αμα εχει μειον 7 κρυο, καιρος για 2.
Αληθεια ομως εχω μια απορια, στα χειμερινα ελαστικα εφοσον δε θα πιεστουν ποτε σε στροφιλικια, ουτε θα αναπτυξουν καμια τρελη ταχυτητα, και ολα λογω σχεδιασης ειναι εξισου αποτελεσματικα στο χιονι υποθετω, η μονες διαφορες τους δε θα ειναι στην διαρκεια ζωης τους και στο κρατημα στον παγο? (αν εχουν)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα με το χιόνι και ανάλογα με τον πάγο.Εντελώς ξερός πάγος δεν γλιστράει πολύ. Βέβαια αν σπινιάρεις πολύ τα λάστιχα (παιχνίδια) και τα ζεστάνεις θα γλιστράς μια χαρά.
Βασικά ο λόγος που ρώτησα είναι το εξής:
Την προηγούμενη χρονιά σε ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο είχε σημεία με αρκετό πάγο, και με μετρημένες κινήσεις δεν δυσκολεύτηκα να διανύσω την διαδρομή.
Πριν 3 μέρες στην ίδια διαδρομή αλλά με φρέσκο χιονάκι σε μία ανηφορίτσα, πήρα το τρίτο το μακρύτερο.
Εντάξει οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, είχε ομίχλη και δεν μπορούσα να υπολογίσω καλά ώστε να
πάρω όσο γίνεται ποιό καλά την στροφή. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα με το χιόνι και ανάλογα με τον πάγο.Το χειρότερο είναι φρέσκο χιόνι (να χιονίζει) και να έχει αρκετά κάτω από το μηδέν. Κολλάς και με αλυσίδες.
ίσα ίσα είναι καλύτερο το φρέσκο χιόνι από το παλιό και το σκληρό.Στο παγομένο χιόνι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και με αλυσίδες και με 4χ4.
-
Σε 225/45/17 έχουμε καμιά καλή πρόταση; Είμαι ανάμεσα σε Dunlop Winter Sport 4D και Continental Winter Contact TS830P
-
Εγώ σήμερα φόρεσα Goodyear ultragrip 8 κατέβασα πέδιλα και περιμένω πουδρες!
-
Ηλία εγώ θα πήγαινα εδώ:
http://www.conti-online.com/generator/w ... 830-p.html -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Την προηγούμενη χρονιά σε ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο είχε σημεία με αρκετό πάγο, και με μετρημένες κινήσεις δεν δυσκολεύτηκα να διανύσω την διαδρομή.
Πριν 3 μέρες στην ίδια διαδρομή αλλά με φρέσκο χιονάκι σε μία ανηφορίτσα, πήρα το τρίτο το μακρύτερο.
Εντάξει οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, είχε ομίχλη και δεν μπορούσα να υπολογίσω καλά ώστε να
πάρω όσο γίνεται ποιό καλά την στροφή.Μήπως τα χειμερινά σου λάστιχα έφαγαν τα ψωμιά τους;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
πάρω όσο γίνεται ποιό καλά την στροφή.Μήπως τα χειμερινά σου λάστιχα έφαγαν τα ψωμιά τους;
Δεν φαντάζομαι. Είναι η δεύτερη ή τρίτη χρονιά που τα βάζω. Αντε να έχουν σύνολο σε χλμ 10.000-15.000 και άμα.
Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό. Ούτως η άλλως και στην πρώτη χρονιά που τα φόρεσα, πάλι σε απάτητο χιόνι με ανηφόρα γλυστρούσαν. Αντίθετα σήμερα σε μιά βολτίτσα πάνω στο χορτιάτη έπιασαν πολύ καλά στον πάγο.
Δεν ξέρω τι να πω...... -
Δυστυχως οπου και να ρωτησα δεν υπαρχει τπτ γιατι δεν εχουν φερει αρκετα κομματια οι εισαγωγεις, αυτο οσα λαστιχαδικα ρωτησα!
Περιμενω μια απαντηση και για Nokian αυριο και βλεπουμε! -
piii τί λάστιχα φοράς?
Χειμερινα Ελαστικα