-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε κίνηση μέσα στην πόλη;;;;
Μα καλά 1600άρι δεν είναι;Και το RX-8 είναι 1300άρι. Όμως καίει τα διπλάσια από το δικό μου 1400άρι.
ναι ρε αλλα είναι RX8 όμως!
Και μένα 1800cc είναι και καίει απο 8 έως 8.7 στην πόλη και μου φαίνεται ψιλοπολύ ήδη. Γιαυτό ρώτησα πως και του προτάθηκε το accent ως καλή κατανάλωση με 8-8.5 -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Aν το σηκώνει η τσέπη σου ένα μικρό για δεύτερο .....Το καλυτερο αυτο θα ηταν αλλα η τσεπη δεν σηκωνει τετοια ανοιγματα.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Και μένα 1800cc είναι και καίει απο 8 έως 8.7 στην πόλη και μου φαίνεται ψιλοπολύ ήδη. Γιαυτό ρώτησα πως και του προτάθηκε το accent ως καλή κατανάλωση με 8-8.5Almera έχεις; Όντως πολύ χαμηλή κατανάλωση για 1800, τόσο καίνε συνήθως τα 1400άρια μικρομεσαία. Όμως βλέπω ότι μένεις στο Πέραμα. Εκεί οι δρόμοι είναι αρκετά ανοιχτοί, ειδικά η κεντρική λεωφόρος. Για πέρνα από κέντρο Πειραιά ή Αθήνας κάθε μέρα και θα δεις τι διψήφια θα γράφεις.
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
το κλιο ειναι του αδερφου μουΟ.κ. Sorry Απλά έτσι όπως γράφτηκε το κείμενο φάνηκε σαν να είναι δικό σου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και μένα 1800cc είναι και καίει απο 8 έως 8.7 στην πόλη και μου φαίνεται ψιλοπολύ ήδη. Γιαυτό ρώτησα πως και του προτάθηκε το accent ως καλή κατανάλωση με 8-8.5Almera έχεις; Όντως πολύ χαμηλή κατανάλωση για 1800, τόσο καίνε συνήθως τα 1400άρια μικρομεσαία. Όμως βλέπω ότι μένεις στο Πέραμα. Εκεί οι δρόμοι είναι αρκετά ανοιχτοί, ειδικά η κεντρική λεωφόρος. Για πέρνα από κέντρο Πειραιά ή Αθήνας κάθε μέρα και θα δεις τι διψήφια θα γράφεις.
Όντως δεν πολυμπλέκω σε κίνηση με το αυτοκίνητο. Άν όμως τύχει και δεν πάρω Αττική οδό και ανέβω απο κάνα ποτάμι το πρωί για τη δουλειά, πάνω απο 8.7 δεν έχω δεί. Σε συνθήκες πολύ χαλαρής οδήγησης στην πόλη πάω κοντά στα 8. Τα μεγαλύτερα νούμερα που έχω δεί είναι 13-14 αλλα μιλάμε για οδήγηγη κοντά στο όριο του (210-220 κοντέρ για καμια ωρίτσα σταθερά, Bologna-Milan).
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Με το ρολόι χρονομετράς και μια ευχάριστη διαδρομή, ενώ με το κομπολόι προσπαθείς να υπομένεις μέχρι αυτή να τελειώσει...
ετσι οπως εχει γινει η κατασταση στους δρομους (κινηση κλπ) για να απολαυσεις μια διαδρομη ή πρεπει να κυκλοφορεις μεταμεσονυκτιες ωρες, και παλι παιζεται, ή να φυγεις καμια 100 χλμ εξω απ την Αθηνα (που χρονος?).
Αστα να πανε!!!!!
Δυστυχώς δεν έχεις άδικο σε αυτό...
-
Να παρεις scooter/μηχανη σκεφτεσαι?
(νομιζω οτι με καθε αλφα επρεπε η αντιπροσωπεια να κανει δωρο ενα σκουτερακι...)
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Μικροπροβληματα: (τωρα που θα παω συνεργειο)2 λαμπακια (φρενων και πορειας). Το 2ο το αλλαξα πριν 3 μηνες παλι.
Χαλασμενη κλειδαρια πορτ μπαγκαζ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ επισκευη (το λεω μικροπροβλημα γιατι το εχουν το 90% των αλφα)Μπροστα δεξια ψαλιδι τριζει (μαλλον αλλαγη)
Περιεργος θορυβος στα φρενα (οταν φρεναρεις και στριβεις την ιδια στιγμη)
Θορυβος στην μπροστα δεξια αναρτηση στις αριστερες στροφες......και οτι αλλο προκυψει!!!!
Τα ψαλίδια πριν τ' αλλάξεις δοκίμασε να κάνεις δουλειά με γρασσαδόρους.Ειχα το ίδιο πρόβλημα εμπρος αριστερά και με λίγο γράσσο κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Να παρεις scooter/μηχανη σκεφτεσαι?Το εχω αποριψει προ πολλου. Αν και σε καποιες στιγμες μου ξαναρχεται στο μυαλο η ιδεα.
Ασε που δεν εχω διπλωμα και βαριεμαι τη διαδικασια. Ειχα ξεκινησει στο παρελθον διαδικασια να βγαλω (πριν αλλαξει το συστημα) αλλα μια πτωση 2 μερες πριν τις εξετασεις (συνεπιβατης) μου χαλασε τα σχεδια
-
Δεν θα το χαρακτήριζα το Honda Jazz και γενικά οποιαδήποτε μάρκα ως κομπολόι διότι το αυτοκίνητο αυτό κάποιοι το πληρώσαν με χρήματα που πιθανόν να μην είχαν περίσεια και δεύτερον είναι και σεβασμός στο αυτοκίνητο του άλλου ακόμα και αν είναι χαμηλότερης ποιοτικού επιπέδου από το δικό σου. Από εκεί και πέρα έχεις να κάνεις με δύο αντίθετες καταστάσεις. Του τι θέλω και μπορώ να έχω και του τι με βολεύει. Αν τα οικονομικά σου σου επιτρέπουν να συνεχίσεις να συντηρείς την Ιταλίδα (που είναι και όμορφη και με νεύρο) τότε την κρατάς και απολαμβάνεις όσο στο επιτρέπουν οι συνθήκες στην πόλη το αυτοκίνητο. Αν όμως κοιτάς τι σε βολεύει τότε επιλέγεις ένα αυτοκίνητο μικρότερων διαστάσεων και κυβισμού με χαμηλώτερη κατανάλωση και κόστος συντήρησης αλλά και κατοχής (ασφάλιστρα και τέλεη κυκλοφορίας που τα πληρώνεις είτε κάνεις 0 χιλιόμετρα είτε όσα κάνεις εκτός και αν παραδώσεις τις πινακίδες). Εγώ κοιτάω τι είναι πρακτικό σε συνδιασμό με το πόσο βαστάει η τσέπη μου και αποφασίζω. Μπορεί να θέλω να έχω 'μουράτο' αυτοκίνητο αλλά από τη στιγμή που η 'μούρη' θα με βγάλει εκτός προυπολογισμού συμβιβάζομαι με αυτά που έχω στην τσέπη μου. Όταν θα με κυνηγάει η τράπεζα για τις δόσεις επηδεί ήθελα να έχω 'μουράτο' αυτοκίνητο εμένα θα κυνηγάει και όχι τους άλλους που το θαυμάζουν όταν το οδηγάω. Οπότε αν ήμουν στη θέση σου θα κοιτούσα οικονομικά που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή (γιατί όταν το αγόρασα μπορεί να ήμουν καλύτερα οικονομικά και τώρα να στένεψαν τα όρια πράγμα που συμβαίνει στην πλοιοψηφία του κόσμου) και θα έκανα τις κατάληλες επιλογές. Αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα τότε ποιος ο λόγος να σε απασχολεί να το πουλήσεις; Κράτα την την Alfa που και εξωτερικά και εσωτερικά είναι κούκλα
-
Με τα προβληματα που αναφερεις και τα χιλιομετρα δεν βλεπω να πιανεις πανω απο 12500ε. Παντως ακομα και ετσι συμφερει αν κανει πολλα χιλιομετρα να παρεις ενα Τζαζ αφου ειναι πιο οικονομικο και θα σου στοιχισει λιγοτερο σε συνεργεια χωρις εκπληξεις (7 χρονια εγγυηση).
Αν και θα σου ελεγα να την κρατησεις ειδικα αν κανεις λιγοτερα απο 15000χμ τον χρονο.
Μια διαδρομη που μου αρεσε ηταν προς Νεα Μακρη, ειτε απο Δροσια ειτε απο Πεντελη. Καλο δρομος με ωραιες στροφες και λιγη κινηση, συνολικα 40 χμ απο την Αθηνα, αν και η 147/120 ειναι λιγη για τις ανηφορες...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Με τα προβληματα που αναφερεις και τα χιλιομετρα δεν βλεπω να πιανεις πανω απο 12500ε.Αυτα ειναι μικροπροβληματα για μια 147. Το 95% των αλφα τα εχουν παρουσιασει. Εγω απ'οτι εχω δει και στις αγγελιες το υπολογιζω οτι θα πιασει περιπου 14,000 ευρΑ.
Μια διαδρομη που μου αρεσε ηταν προς Νεα Μακρη, ειτε απο Δροσια ειτε απο Πεντελη.
Την γνωριζω τη διαδρομη αφου εχω εξοχικο στη νοτια ευβοια και περναω συχνα. Τωρα με την καινουρια μαραθωνος εχω καιρο να περασω.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Δεν θα το χαρακτήριζα το Honda Jazz και γενικά οποιαδήποτε μάρκα ως κομπολόι διότι το αυτοκίνητο αυτό κάποιοι το πληρώσαν με χρήματα που πιθανόν να μην είχαν περίσεια και δεύτερον είναι και σεβασμός στο αυτοκίνητο του άλλου ακόμα και αν είναι χαμηλότερης ποιοτικού επιπέδου από το δικό σου.Καθαρα χιουμοριστικος ο τιτλος. Μην τρελαινεσαι!
-
Το δικό μου 4θ civic 1.6 αγοράς 2003 με 20000 χλμ πουλήθηκε 14000 ευρώ.Στο λέω για να έχεις ένα σημείο αναφοράς στις τιμές της αγοράς.Σημειωτέον μιλάω για πώληση σε ιδιώτη.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Να παρεις scooter/μηχανη σκεφτεσαι?(νομιζω οτι με καθε αλφα επρεπε η αντιπροσωπεια να κανει δωρο ενα σκουτερακι...)
για να μετακινείσαι οταν η αλφα θα είναι συνεργείο;;;;
Κρατα την αλφα σου και κανε τη δουλεια σου. Το να παρεις jazz (που να πω την αλήθεια δεν το συμπαθώ καθόλου-και μάλλον φταιει ο biologos για αυτο, που ολο υπογράφει be cool be jazz ακομα και στα πιο ασχετα θέματα και νμου σπαει τα νευρα ), δεν είναι λύση.
Αν μου ελεγες οτι έχεις ενα αυτοκίνητο 2000κυβικών και θέλεις και ενα για το κέντρο θα σου ελεγα να παρεις κατι μικρό κατά προτίμηση 1000αρι (και δεν εννοω ατος ) αφού το θέλεις μόνο για εντός πόλης.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
.... Όταν θα με κυνηγάει η τράπεζα για τις δόσεις επηδεί ήθελα να έχω 'μουράτο' αυτοκίνητο εμένα θα κυνηγάει και όχι τους άλλους που το θαυμάζουν όταν το οδηγάω. ...Καλά το πιστεύεις αυτό σοβαρά τώρα;
Οτι αμα οδηγάς το ΧΥ ΄κοινό' αυτοκίνητο (δε λέω για κάτι σε supercar) περνάς και σε θαυμάζουν;;;;; -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Το δικό μου 4θ civic 1.6 αγοράς 2003 με 20000 χλμ πουλήθηκε 14000 ευρώ.Στο λέω για να έχεις ένα σημείο αναφοράς στις τιμές της αγοράς.Σημειωτέον μιλάω για πώληση σε ιδιώτη.Αλλο το ρολοι.....και αλλο το κομπολοι
Παντως χωρις πλακα. Τοσο το εχω δει να τα πουλανε. Αντε να πεσει μεχρι 13,000
-
kiloMeater το XY δεν κατάλαβα τι σημαίνει. Στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ είναι καταχρεωμένοι από δάνεια στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες δανεικά από φίλους πάνε και αγοράζουν και μια BMW ή Mercedes με δάνειο και αυτή και μετά να είναι καλά οι κατασχέσεις. Πρώτη φορά το διαβάζεις αυτό για τη νοοτροποία πολλών που πρώτα αγοράζουν αυτοκίνητο και μετά σκέφτονται πως θα το εξοφλήσουν; Οι 150.000 κατασχεσεις δε λένε κάτι; Οι συστάσεις από την Τράπεζας της Ελλάδος για υπερχρέωση των νοικωκυριών δε λένε κάτι; Θα μου πεις σιγά μην είναι οι υπερχρεώσεις από δάνεια για αγορά αυτοκινήτου. Δε λέω ότι είναι από αυτό. Ξέρω όμως ότι από τις πιο άμεσες προτεραιότητες του Έλληνα είναι να αγοράσει ένα αυτοκίνητο για να δείξει την κοινωνική του θέση. Είμαστε 1η χώρα στην Ευρώπη αναλογικά που έχουμε τα περισσότερα αυτοκίνητα πολυτελείας σε σχέση με τον πλυθησμό. Ή ξαφνικά γίναμε πλούσια χώρα και δεν το κατάλαβα ή αγοράζουμε πιο πάνω από αυτά που βαστάει η τσέπη μας. Αναφέρομαι σε ένα ποσοστό ιδιοκτητων που δεν είναι και μικρό.
-
Πάντως powergs όσο και να σου φαίνεται περίεργο,οι κατασχέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν σε μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα ενω οι περιπτώσεις Mercedew,BMW κ.λ.π είναι ελάχιστες.
-
Ως 'XY' εννοώ τα συνηθισμένα αυτοκίνητα που βλέπεις συνέχεια στο δρόμο, όπως πχ την Αλφα που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, το Nissan μου και όλες τις άλλες μάρκες στην ίδια κατηγορία.
Δεν μπορώ να φανταστώ να εμπνέουν θαυμασμό σε κάποιον (εκτός του οδηγού μπου μπορεί να το χαίρεται και να το απολαμβάνει) υπο οποιεσδήποτε συνθήκες
Να πουλησω το ρολοι......και να παρω κομπολοι?????