-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Δυο μικρές συμβουλές:- πρόσεξε αν το λαστιχό σου πρέπει να έχει συγκεκριμένη φορά κατά την τοποθέτηση, ώστε να το βάζεις απ' την κατάλληλη πλευρά
- Με τον μπροστινό τροχό συνήθως δεν πολυλερώνεσαι, αλλά ο πίσω είναι ένα θέμα, συχνά θα ακουμπήσεις κατά λάθος ή θα χρειαστεί τελικά να πιάσεις την αλυσίδα. Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως είναι πολύ χρήσιμο.
Και ενα απο εμενα, μου το ειπε ενας φιλος ποδηλατης και μου εχει φανει πολυ χρησιμο.
Αν το λαστιχο στο πλαι εχει καποιο λογοτυπο εμφανες, βαλτο εκει που ειναι η βαλβιδα, ωστε να τη βρισκεις πιο ευκολα στα σκοταδια -
Αλλαξα σαμπρελιτσα σημερα, και ειδα απο κοντα ποσο ευκολο ειναι (αν και το ειχα καταλαβει και απο Youtube)
με μια spare σαμπρελιτσα και τρομπα χειρος αισθανομαι πιο ετοιμοπολεμος!!!οχι οτι ειμαι και τοσο μαχιμος αλλα λεμε τωρα...: αυτο το Slime για ποδηλατα λεει?
Εκανα μια αναζητηση στο forum και δεν ειχε κατι , μονο για αμαξια λεγανε -
Ακόμη και αν το συγκεκριμένο είναι μόνο για αμάξια, υπάρχουν σίγουρα αντίστοιχα για ποδήλατα. Μάλλον κάνουν δουλειά. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και η ευκολία στη μετακίνηση όμως, να υπολογίσεις ότι τέτοιες λύσεις αυξάνουν το βάρος του τροχού σου. Με δεδομένο ότι μιλάμε για μη αναρτώμενη μάζα, ο τροχός είναι το απολύτως χειρότερο μέρος για να προσθέσεις βάρος σε ένα ποδήλατο.
-
Η λύση είναι μία:
Youtube Videoκαι την αποκτάς εδώ: http://www.ebay.com/itm/Joes-No-Flats-S ... 27cb125c31
-
-
θυμαμαι οταν ημουνα μικρος ο πατερας μου ειχε ενα μικρο μεταλικο πρασινο κουτακι με μπαλωματα γερμανικο , και πανακριβο για την εποχη του γιαυτο και προσπαθουσαμε να μην τα ξοδευουμε με ασημαντες τρυπουλες , γι αυτες ειχαμε το χυμα που κοβαμε οσο θελαμε , αλλα σε μεγαλες θερμοκρασιες στον ηλιο ξεκολαγαν.
στην εποχη μας τι υπαρχει απο καλα μπαλωματα? -
Στην εποχή μας αγοράζεις σαμπρέλες του τρίευρου και ξεμπερδεύεις.
-
Κανένα καλό ποδήλατο για χαλαρες αστικές βόλτες μέχρι 150€ μπορώ να βρω?
-
Τα κιτ για τα φουίτ είναι πάμφθηνα, και είναι σχεδόν όλα της αυτής ποιότητας, κινέζικης δηλαδή. Κινέζικες είναι και το 99% των σαμπρελλών, οπότε έχουμε το τέλειο τάιριασμα.
Το πρόβλημα που έχουν είναι ότι συνήθως το κούμπωμα της κόλλας δεν είναι της προκοπής, με αποτέλεσμα όταν πας μετά από καιρό να κάνεις ένα άλλο μπάλωμα η σολουσιόν έχει γίνει κυριολεκτικά καπνός.Γι' αυτό το λόγο έχω στοκ ανταλλακτικές σαμπρέλλες, ορισμένες ήδη μπαλωμένες, και όταν μαζευτούν από 3 και πάνω προς επισκευή τότε ανοίγω την κόλλα.
Τιπ ολ δε μάνι, τρίβουμε καλά το σημείο επισκευής με την ειδική ράσπα ή λίμα για να αγριέψει.Μπορεί κανείς να τα πάρει ταχυδρομικώς, τα ίδια είναι.
-
εγω πηρα αυτα, αλλα δεν αξιωθηκα να τα δοκιμασω ακομα...
http://www.e-jumbo.gr/pd/set-episkeuis- ... =563845047
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.rema-tiptop.com/portal/Tyre-Repair.html ?σωστος μπιλλ αυτα ηταν στο μεταλικο κουτακι , θαθελα να ειχα ενα για να μαθω τα παιδια να επισκευαζουν οπως με ειχε μαθει ο πατερας μου στις σαμπρελες του μπισμαρκ.
ειχε και αριθμο , καπου πρεπει να εχω την αδεια κυκλοφοριας . -
http://www.chainreactioncycles.com/se/e ... p-prod7206
αυτα δεν θελουν καν κολα, ειναι αυτοκολητα, πολυ βολικα αρκει να μην ειναι βρεγμενη η σαμπρελα.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Κανένα καλό ποδήλατο για χαλαρες αστικές βόλτες μέχρι 150€ μπορώ να βρω?Όχι δυστυχώς.
Κανένα .... ποδήλατο για χαλαρες αστικές βόλτες μέχρι 150€ μπορώ να βρω?
Ναί μπορείς.
-
Καλό εννοώ πάντα για το σκοπό που το θέλω, δηλαδή απλές βόλτες στην πόλη, και σε συνδυασμό με τα λεφτά αυτά.
Γιατί ούτε το Punto μου είναι καλό σε σχέση με την καινούρια A-class για παράδειγμα αλλά τη δουλειά του την κάνει.
Στην ουσία αν βρω κάτι να μου κρατήσει 2-3 χρόνια θα είμαι ευχαριστημένος. Και ας είναι μετά για πέταμα. -
Το θέμα δεν είναι ότι θα σου χαλάσει μετά από 2-3 χρόνια αλλά ότι το ποιό πιθανό είναι πως σχεδόν αμέσως μετά την αγορά θα γίνεις αυτοκολλητός με τον ποδηλατά σου ή θα αναγκαστείς να αποκτήσεις μία ακόμα δεξιότητα σαν μηχανικός ποδηλάτων δηλαδή.
Βέβαια από τη στιγμή που έχεις punto ίσως και να μην σε επηρεάσει ιδιαίτερα.
(αστειάκι )Σοβαρά τώρα, δυστυχώς, τα φθηνιάρικα ποδήλατα (ή αυτά του σουπερμάρκετ που λένε) είτε θα φοράνε περιφερειακά που θα είναι επιρρεπή στις βλάβες, είτε θα απορυθμίζονται εύκολα.
-
...εγώ μ' αυτό το φτηνο ποδήλατο, που πήρα από Πράκτικερ 119€ σε 6 δόσεις, οργώνω όλη την παραλία και το πάρκο...
...πιστεύω θ' αντέξει αρκετά χρόνια, πολύ περισσότερα απ' αυτά που γράφεις...
...το έχω 6 μήνες και τό' χω πάει στον ποδηλατά 2 φορές. Μία όταν το πήρα να μου ρυθμίσει βασικά το σασμάν και μία για αλλαγή σαμπρέλας όταν πάτησα γυαλιά από μπουκάλι μπίρας... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το θέμα δεν είναι ότι θα σου χαλάσει μετά από 2-3 χρόνια αλλά ότι το ποιό πιθανό είναι πως σχεδόν αμέσως μετά την αγορά θα γίνεις αυτοκολλητός με τον ποδηλατά σου ή θα αναγκαστείς να αποκτήσεις μία ακόμα δεξιότητα σαν μηχανικός ποδηλάτων δηλαδή.Βέβαια από τη στιγμή που έχεις punto ίσως και να μην σε επηρεάσει ιδιαίτερα.
(αστειάκι )Σοβαρά τώρα, δυστυχώς, τα φθηνιάρικα ποδήλατα (ή αυτά του σουπερμάρκετ που λένε) είτε θα φοράνε περιφερειακά που θα είναι επιρρεπή στις βλάβες, είτε θα απορυθμίζονται εύκολα.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω θέμα να φτιάξω μόνος μου ότι χαλάσει.
Θυμάμαι όμως τα ποδήλατα που αγόραζα μικρός και το πιο ακριβό που είχα ποτέ είχε 45.000δρχ και μετά από κάμποσες τούμπες και σκληρή χρήση δουλεύει ακόμα. Τόσο χάλια είναι πλέον τα αντίστοιχα τωρινά. -
Δεν κοιτάς για κανένα μετάχειρο? Θα πάρεις ποδήλατο διετίας των 250 ευρώ με αυτά τα λεφτά και θα ξεφύγεις λίγο από τη ζώνη του σούπερμάρκετ.
-
Στην πρόσφατη χυμα/τουμπα μου εκτός από νάρθηκα στο δεξί αγκώνα απέκτησα και σπασμένο πίσω 'ντεραγιερ'(πσσσσςςςς όρος)
Βασικά έσπασε η βάση που το δένει πάνω στον πίσω άξονα.
Τι να περιμένω; 7ταχύτο simano, βασικά πράματα.
Η ζωή...ποδήλατο!