-
http://www.folding-project.com/
νάισσσς
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Ερωτηση προς τους γνωστες...Εχω ενα Ideal Megisto 02 2010 και θελω να πεταξω την εμπρος αναρτηση και να το κανω 'ξερο'....
Για την αγορα του πιρουνιου τι διαστασεις πρεπει να κοιταξω εκτος απο τον μεγεθος του τροχου?
-Καταρχάς όντως θα πρέπει να κοιτάξεις τη διάμετρο πηρουνιού (λογικά πρέπει να είναι 1+1/8 ίντσας)
-Θα πρέπει να δεις και το είδος του σωλήνα, να έχει ή όχι σπείρωμα (λογικά δεν πρέπει να έχει)
-Θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι έχει αρκετό διαθέσιμο μήκος ο σωλήνας ώστε να εξέχει αρκετά από το κούτελο μαζί με τα ποτήρια και το λαιμό.
-Εάν είσαι πιο ψαγμένος θα πρέπει να βρείς και αποστάσεις άξονα τροχού-κάτω ποτήρι και απόκλιση άξονα τροχού από νοητό άξονα σωλήνα πηρουνιού, για να μην χαλάσει η ζμπόρ γεωμετρία...Αλλά μην μπεις σε τέτοια καραγκιοζιλίκια. Θα πουληθεί σαν ζεστό ψωμάκι, οπότε το πουλάς και παίρνεις άλλο με ξερό μαμίσιο πηρούνι...
-
Ερωτηση προς τους γνωστες...Εχω ενα Ideal Megisto 02 2010 και θελω να πεταξω την εμπρος αναρτηση και να το κανω 'ξερο'....
Για την αγορα του πιρουνιου τι διαστασεις πρεπει να κοιταξω εκτος απο τον μεγεθος του τροχου?
αυτο ακριβως
...
Αλλά μην μπεις σε τέτοια καραγκιοζιλίκια. Θα πουληθεί σαν ζεστό ψωμάκι, οπότε το πουλάς και παίρνεις άλλο με ξερό μαμίσιο πηρούνι... -
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ερωτηση προς τους γνωστες...
Εχω ενα Ideal Megisto 02 2010 και θελω να πεταξω την εμπρος αναρτηση και να το κανω 'ξερο'....
αυτο ακριβως
...
Αλλά μην μπεις σε τέτοια καραγκιοζιλίκια. Θα πουληθεί σαν ζεστό ψωμάκι, οπότε το πουλάς και παίρνεις άλλο με ξερό μαμίσιο πηρούνι...+1.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
πριν λιγες μερες εκανα μια ωραια διαδρομη εντος νομου
την εβγαλα σε δυο μερη αλλά βγαινει χωρις δυσκολια και σε ενα· σχεδον επιπεδη διαδρομη στα 3/4 της.Μπράβο !
Ειναι αλήθεια ότι απο αυτη την περιοχή δεν έχω κανει ποτε ποδηλατο και θα πάω σίγουρα τον Οκτώβριο .... -
Παιδια ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!!
Πραγματικα πολλες φορες κοιταξα για να πουλησω το δικο μου και να φτιαξω ενα οπως το θελω... αλλα επειδη το δικο μου απο καινουριο ειναι full deore δεν νομιζω πως θα το πουλησω και θα παρω κατι με τα ιδια χρηματα και τα ιδια περιφεριακα!!!
Αυτη την στιγμη ειμαι με φουλ εξοπλισμο... σκαρες, φωτα, φτερα, βαλιτσες.... και και και...!!! δηλαδη καμια 50αρια κιλα!!!
Απλα ο σκοπος μου ειναι να το κανω πιο ελαφρυ... πιο ξεκουραστο... πιο καλο συμφωνα με τα τωρινα μου γουστα!!! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από κοντέρ, προτείνω αυτό. Πάρα πολλές λειτουργίες, πολύ αξιόπιστο (εφόσον ευθυγραμμίσεις σωστά τα μαγνητάκια) και με ένδειξη cadence, την οποία θεωρώ σημαντικότατη. Είναι όμως ενσύρματο.
καλο φενεται και νομιζω το εχει ενας φιλος, αλλα δε θελω με καλωδιο ομως. θα παρω αυτο που εβαλα πιο πανω.
ασχετο με κοντερ: εχω αυτο το ποδηλατο.
και ο αδερφος ελυσε τη μπροστινη ροδα να αλλαξει σαμπρελα. δε θυμαμαι ομως πως πανε τα ρουλεμαν
και η ροδα κουνιεται δεξια-αριστερα ενω εχω σφηξει τον αξονα. οταν κανω 10 μετρα σφηγγει περισσοτερο
ο αξονας και δεν κουνιεται βημα μετα. -
Αυτη την στιγμη ειμαι με φουλ εξοπλισμο... σκαρες, φωτα, φτερα, βαλιτσες.... και και και...!!! δηλαδη καμια 50αρια κιλα!!!
Απλα ο σκοπος μου ειναι να το κανω πιο ελαφρυ... πιο ξεκουραστο... πιο καλο συμφωνα με τα τωρινα μου γουστα!!!Τι ακριβώς είναι 50 κιλά; Πόσο φόρτωμα του έχεις κάνει;
Βάγγο, δεν ξέρω να σου απαντήσω για τα ρουλεμάν.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Απλα ο σκοπος μου ειναι να το κανω πιο ελαφρυ... πιο ξεκουραστο... πιο καλο συμφωνα με τα τωρινα μου γουστα!!!Τι ακριβώς είναι 50 κιλά; Πόσο φόρτωμα του έχεις κάνει;
Χαρη υπερβολης το ειπα.... απλα για να διξω οτι εχει αρκετο βαρος.
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Μα κ εσυ τοσα τσιμπραγκαλα;
Στο καινουριο εγω εβαλα ΜΟΝΟ τα απαραιτητα (κατ ' εμε) αντικειμενα : φωτα κ οριζοντια θηκη αντικειμενων. Δεν εβαλα σταντ , κλειδαρια, παγουρι κ.λ.π -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Στο καινουριο εγω εβαλα ΜΟΝΟ τα απαραιτητα (κατ ' εμε) αντικειμενα : φωτα κ οριζοντια θηκη αντικειμενων. Δεν εβαλα σταντ , κλειδαρια, παγουρι κ.λ.πAν βγαίνεις 3-4 ώρες βόλτα, δε θα βάλεις παγούρι; Θα γκαγκανιάσεις λέμε
-
Έχω ένα φτηνό ποδήλατο το οποίο θα χρησιμοποιείται για διαδρομές εντός πόλης (Θεσσαλονίκη) και δεν πιστεύω να μένει εκτεθειμένο για πολλή ώρα στο Μπρονξ. Ωστόσο, επειδή θέλω να το χαρώ γενικά, τι να πάρω για κλειδαριά; Μάρκες, μοντέλα, πουλάει κανείς από εδώ μέσα;
-
Σαν ασφαλεστερα θεωρούνται τα πέταλα. (u lock αν δεν κανω λαθος). Περισσότεροε βάση τα λεφτά που δίνεις πάει. Π.χ καλή εταιρία είναι η kryptonite αλλά ΠαίΖει να κάνει όσο το ποδήλατο. Ψαξε και στο συσωλην Υπάρχουν πολλά συγκριτικά.
Sent from my MT27i using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχω ένα φτηνό ποδήλατο το οποίο θα χρησιμοποιείται για διαδρομές εντός πόλης (Θεσσαλονίκη) και δεν πιστεύω να μένει εκτεθειμένο για πολλή ώρα στο Μπρονξ. Ωστόσο, επειδή θέλω να το χαρώ γενικά, τι να πάρω για κλειδαριά; Μάρκες, μοντέλα, πουλάει κανείς από εδώ μέσα;Ειχα ριξει μπολικο ψαξιμο τελευταια για κλειδαριες/προστασια. (μου απαλλοτριωσαν το ποδηλατο κι ετσι εμαθα)
Ναι, αυτο που προτεινεται περισσοτερο ειναι το πεταλο.
Αλλα εκει που κατεληξα μετα απο πολλα διαβασματα ειναι πως η καλυτερη κλειδαρια ειναι... το σπιτι (ή εσωτερικοι χωροι) και τα ματια σου (να το βλεπεις).
Καμια κλειδαρια δεν εμποδιζει την απαλλοτριωση, απλως αναγκαζει να κουβαληθουν πιο βαρια εργαλεια.προφανως παιζουν κι αλλες παραμετροι (τι ποδηλατο, που - πως - ποτε το κλειδωνεις) απλα εδω αναφερω τα βασικα συμπερασματα μου.
-
Θα παρεις αυτο το συνδυασμο κλειδαριων και θα 'ξενοιασεις'. Τα εισαγωγικα γιατι ΟΤΙ και να παρεις, κοβεται...
http://www.wiggle.co.uk/kryptonite-evol ... lex-cable/
Φυσικα και αυτη ανοιγει, αλλα συνηθως αν εχεις μια καλη κλειδαρια θα υπαρχει καποιος λιγο παραπερα που το κλειδωνει με αλυσιδιτσα και θα πανε εκει οι κλεφτες, ειδικα αν το ποδηλατο δεν ειναι καλο.
Και παντα προσοχη στο ΠΟΥ το κλειδωνεις, αν εχεις μια καλη κλειδωνια σαν αυτη, συνηθως ειναι πιο ευκολο ο κλεφτης να κοψει το καγκελο π.χ. παρα την ιδια τη κλειδαρια. Επισης παντα πιανεις πισω τροχο ΚΑΙ καθετο σωληνα με το πεταλο, η αν δε χωραει και τα 2, τοτε πιανεις μονο τον πισω τροχο μεσα απο το τριγωνο. Και με το καλωδιακη πιανεις και τη μπροστινη ροδα ωστε να μη στη παρει κανας βλακας.ΥΓ.Δωσε τα λεφτα για καλη κλειδωνια μια και εξω, αυτη μπορεις να την εχεις και με το επομενο ποδηλατο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Έχω ένα φτηνό ποδήλατο το οποίο θα χρησιμοποιείται για διαδρομές εντός πόλης (Θεσσαλονίκη) και δεν πιστεύω να μένει εκτεθειμένο για πολλή ώρα στο Μπρονξ. Ωστόσο, επειδή θέλω να το χαρώ γενικά, τι να πάρω για κλειδαριά; Μάρκες, μοντέλα, πουλάει κανείς από εδώ μέσα;Οπως ειπαν και τα υπολοιπα παιδια,
καλο πεταλο αλλα με κλειδωμα και στις δυο ακρες και τουλαχιστον 13 χιλ. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Στο καινουριο εγω εβαλα ΜΟΝΟ τα απαραιτητα (κατ ' εμε) αντικειμενα : φωτα κ οριζοντια θηκη αντικειμενων. Δεν εβαλα σταντ , κλειδαρια, παγουρι κ.λ.πAν βγαίνεις 3-4 ώρες βόλτα, δε θα βάλεις παγούρι; Θα γκαγκανιάσεις λέμε
Νερακι απ το περιπτερο !!!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Νερακι απ το περιπτερο !!!
Δε βγαίνουμε πάντα σε μέρη με περίπτερα το βράδυ ρε συ, δε μιλάμε τώρα για απλή βόλτα στη παραλία ή σε κανά πεζόδρομο. Εγώ έχω 2 παγούρια κιόλας, φαντάσου. Η κλειδαριά επίσης είναι σημαντικότατο αξεσουάρ. Τώρα αν πας κάπου και δε κατεβαίνεις από το ποδήλατο, είναι άλλο.
Για κλειδαριά, Kryptonite και Abus. Πέταλο καλύτερα (u-lock) και αλυσίδα χοντρή με καλό λουκετάκι. Απλές κλειδαριές και καλώδια κόβονται στο λεπτό.
-
Dodger ξεχασα να αναφερω τις αντιδρασεις των υπολοιπων οταν ερχομαι απο μακρυα με το φως το τουμπανο.. 'Φατους ολους μεγαλε' η επικη ατακα απο εναν ...
Πολυ καλη επιλογη , θα θελα λιγο να βρω εναν καλυτερο τροπο να το στηριξω στο τιμονι καθως σε συνεχες ταρακουνημα μου γερνει λιγο προς τα κατω..
Η ζωή...ποδήλατο!