-
Ευχαριστώ παιδιά !
Οσον αφορά τα 'μαλακά μόρια ' πρεπει να έχεις πραγματικα καλή Σελα , ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ , και Πολυ Καλο παντελονακι .
Η Specialized δίνει δοκιμαστικά σελες για μια εβδομάδα για να δεις ποιο μέγεθος σου ταιριάζει .
Ειναι ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ το να μη σε πειράζει η σελα .... -
Αμάν συμπέθερε, τι υψομετρικά ήταν αυτά; Δεν έχω ξεπεράσει ποτέ το χιλιόμετρο... κι αυτό με ΜΤΒ, που έχει πολύ πιο ανηφορίστικη κασέτα. Δεν μπορώ να πω ότι λατρεύω ιδιαίτερα τις ανηφόρες, μάλλον ως αναγκαίο κακό αντιμετωπίζονται. Φλατ διαδρομές ή ακόμα καλύτερα κατηφορικές (αλλά μετά θα το πληρώσεις με ανηφόρα) είναι οι αγαπημένες μου. Να κρατάς καλό ρυθμό και να αερίζεσαι, η ψυχολογία εκτοξεύεται. Εννοείται ότι πατάω ασταμάτητα, καμία έκπτωση στην άθληση και τον κάματο. Αλλά βρε παιδί μου, μπορεί να ζορίζεσαι σωματικά όσο και στην ανηφόρα, όμως το απολαμβάνεις, εκεί που πριν θα σιχτίριζες.
-
Για όσους ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΥΖΟ !!!
-
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κι επειδή με είπαν ότι το προηγούμενο link δε στέλνει στο Ελλάντα, πάρτε κι ένα ελληνικό: http://www.ebay.co.uk/itm/SKYRAY-5000-L ... 4171e96798μόλις έγινε η παραγγελία !!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αμάν συμπέθερε, τι υψομετρικά ήταν αυτά; Δεν έχω ξεπεράσει ποτέ το χιλιόμετρο... κι αυτό με ΜΤΒ, που έχει πολύ πιο ανηφορίστικη κασέτα. Δεν μπορώ να πω ότι λατρεύω ιδιαίτερα τις ανηφόρες, μάλλον ως αναγκαίο κακό αντιμετωπίζονται. Φλατ διαδρομές ή ακόμα καλύτερα κατηφορικές (αλλά μετά θα το πληρώσεις με ανηφόρα) είναι οι αγαπημένες μου. Να κρατάς καλό ρυθμό και να αερίζεσαι, η ψυχολογία εκτοξεύεται. Εννοείται ότι πατάω ασταμάτητα, καμία έκπτωση στην άθληση και τον κάματο. Αλλά βρε παιδί μου, μπορεί να ζορίζεσαι σωματικά όσο και στην ανηφόρα, όμως το απολαμβάνεις, εκεί που πριν θα σιχτίριζες.Πάρε και το report απο το strava :
Πάντως προσωπικα μου αρέσουν πολυ οι ανηφορες . Εκει που κουράζομαι ειναι οι μεγαλεσ ευθείες , διότι κανείς συνέχεια την ίδια κίνηση . Εαν εχει και κόντρα αέρα στην ευθεία .... Τότε ... Κλαφτα χαραλαμπε .
Η ανηφόρα σε ξεκουράζει διότι αλλάζεις στάση (ορθοπεταλια κλπ ) και όταν βρεις το ρυθμό σου ειναι οκ .
Έχω παρατηρήσει όμως ότι πολλοί φίλοι που δεν τους αρέσουν οι ανηφορες στην πραγματικότητα δεν ξέρουν να κάνουν σωστά ορθοπεταλια .
Η ορθοπεταλια ειναι σαν κίνηση χορού !
Οι καρποί των χεριών ειναι χαλαροί και πρέπει να σπάνε δεξιά αριστερά . Το ποδηλατο πρέπει να πλάγιαζει ελαφριά δεξιά αριστερα ούτως ώστε οι ρόδες να σμδιαγραφουν μια ευθεία και οχι s ακια.
Εαν οι καρποί ειναι σφιγμενοι , τότε και η μπροστινη ρόδα θα αλλάζει πορεία απότομα σε κάθε τράβηγμα .
Anyway όσοι θέλουν πραγματικά να μάθουν , τώρα με το Internet μπορείς να βρεις παπάδες ....Καλές βόλτες
-
κάτι τέτοια βλέπω κ αισθάνομαι σαν 3χρονο με bmx με βοηθητικές...
μπράβο παιδιά , έχετε αναγάγει την παραμικρή λεπτομέρεια σε επιστήμη και αυτό προφανώς βοηθάει σε επιδόσεις κ.λ.π
εγώ ο καημένος με το mountain ,αν το άλλαζα μάλλον προς trekking θα πήγαινα , αλλά (λόγω κιλών ) νομίζω ποδήλατο στυλ κούρσας (που λέγαμε και παλιά ) δεν θα μου ταίριαζε..Anyway , φέτος έχω σκοπό να μην το κρύψω το ποδήλατο και να συνεχίσω κ μέσα στο χειμώνα όσο μπορέσω , γι αυτό και πήρα και το φως που πρότεινε ο dimsabas ..
το ποδήλατο με βοήθησε πάρα πολύ μέχρις στιγμής τόσο στην φυσική κατάσταση , όσο και στην ψυχοσύνθεση μου , ατέλειωτη ηρεμία κατά την διάρκεια της βόλτας , στιγμές που είσαι εσύ και ο εαυτός σου.. -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Επειδή τα όνειρα είναι τζάμπα ορίστε το custom Madone 7 series που 'εφτιαξα' μεσω του project one της TREK. Μπείτε θα καείτε για αρκετή ώρα.Κάνουν τόση διαφορά τα περιφερειακά γιατί αυτά είναι αν κατάλαβα που το πάνε σε τρελές τιμές.
Με τι λεφτά παίρνεις κάτι αξιοπρεπές για δρόμο (οχι carbon). Σε ενα ποδηλατάδικο που ρώτησα μου είπε απο κοντά στο 1000ρικο.
-
Τα πιο ακριβά σε ένα ποδήλατο είναι ο σκελετός και οι ρόδες .
Οι τιμές ειναι άκρως προκλητικές για κάποιον που δεν
ασχολείται με το σπορ .....
Εκεί θα ακούσεις πολλές φορές τη φράση ' χχχχ € για ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ??? ' ' είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ ? 'Υπάρχει όμως και η περίπτωση να φτάσεις στην άλλη κατηγορία ,
αυτή που οταν πέσεις στο κρεβάτι το βράδυ πριν κοιμηθεις να σκέφτεσαι : πλαίσια , ρόδες , κεραμικά ρουλεμαν και να σε παίρνει γλυκά ο ύπνος ......
Τοτε μπορεί να είσαι πιεσμενος οικονομικά αλλα τσουκου τσουκου θα το χτύπησεις το carbon εργαλείο σου και θα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΡΕΛΑ !Οσον αφορά το αν καταλαβαίνεις τη διάφορα η απάντηση ειναι ότι , αν έχεις πόδια εμβολα και είσαι φορτωμένος χιλιόμετρα τοτε ενα χαζό χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο σου όσο διαρκεί η 'πτήση '
Αν όμως το περισσότερο που έχεις κανει με το ποδηλατο ειναι 15 χιλιόμετρα με κατι παιδιά στις διακοπές πριν 38 χρονια τοτε σου ταιριάζει όσο μια Ferrari italia στην γιαγια μου ..... -
http://www.bikerumor.com/2010/07/02/mad ... ll-carbon/
Και δια να διασκεδασομεν τα πλήθη ....
Κατω κατω με μικρα γράμματακια ειναι η ΤΙΜΟΥΛΑ -
Σε σπορ που ασχολούμαι πχ ξέρω οτι αν περάσεις μια τιμή για κάτι δεν δίνει και τίποτα το ιδιαίτερο. Με τα ποδήλατα δεν ξέρω ομως τι γίνεται γι αυτό ρώτησα.
Για κάποιο λόγο μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση οτι πολλοί ποδηλάτες πάσχουν από υλικοκαύλωση. Ακούνε carbon, titanium, unobtanium κλπ και χύνουν. Δεν είναι και οτι πιο λογικό.
Για να το ρωτήσω αλλιώς εσύ που θα είχες πρόβλημα ή δυσκολία στις διαδρομές που κάνεις με ενα ατσάλινο ποδήλατο πχ. Με κάτι γυρο στο 1000ρικο θα ήσουν ΟΚ πχ.
-
Δηλαδή με ποιο σπορ ασχολείσαι που ΔΕΝ είναι έτσι?
-
Ανάποδα από το τέλος.
- Με χιλιάρικο δεν παίρνεις ατσάλινο, αλλά ελαφρύ κράμα. Τα ατσάλινα σταματάνε στα 500 ευρώ συνήθως.
- Ναι, πάσχουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Και κάποιοι άλλοι καθόλου.
- Ναι, εφαρμόζεται και εδώ ο νόμος της φθίνουσας ανταποδοτικότητας. Όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο λιγότερο αντιλαμβάνεσαι αλλά και μετράς μονοσήμαντα τα ωφέλη, υπάρχουν όμως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δηλαδή με ποιο σπορ ασχολείσαι που ΔΕΝ είναι έτσι?Ταρίχευση αγριοκότσιφα. Θα σου στείλω και πρόσκληση για το πανελληνιο αν θές.
-
Θα σου απάντησω,
Πριν απο 25 χρονια ήμουν φοιτητής στην Ιταλία και εκεί αξιωθηκα να αγοράσω ενα pinarelo 'treviso' με ατσάλινο (φυσικα για τοτε ) σκελετο Columbus slx . (Είχα παει στο treviso και με είχε μετρήσει τοτε ο ίδιος ο Giovanni Pinarello , αλλα αυτο ειναι άλλη ιστορία )
Οταν οι φίλοι ποδηλάτες με πρηξανε ..... λέγοντας μου 'πάρε ενα carbon , εχουν αλλάξει πια οι τεχνολογίες ' στο τελος πήρα και οταν ανέβηκα επάνω για την πρωτη μου βόλτα .... Ειλικρινά και κυριολεκτικά ΜΟΥΤΖΩΝΟΜΟΥΝ και έλεγα : τι μαλακας είσαι που τόσα χρονια δεν επαιρνες ....
Και η αλήθεια ειναι ότι έχασα πολυ χρόνο και πολλές βόλτες που είχα το παλιο .Τωρα επειδή η τεχνολογία εχει αλλάξει , με 1000€ παίρνεις φανταστικό ποδηλατο και οχι απαραίτητα carbon
Για πιο μετα αν σου ανάψει καμμια φλόγα και δε μπορείς να τη σβησεις ....
Εχει ο Θεός ......Πρόσεξε όμως καλα το ποδηλατο να ειναι στα ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ !!! SOS
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Πρόσεξε όμως καλα το ποδηλατο να ειναι στα ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ !!! SOS
Πραγματικα..... με ενα ποδηλατο που νομιζα οτι ηταν ξεκουραστο εκανα Χ χιλιομετρα.... οταν πηρα ενα καινουριο στο μεγεθος μου πλεον κανω τα διπλα χιλιομετρα!!! Και το μονο που με κουραζει ειναι η σελα!
-
Ενα carbon πλαισιο απο ενα αλουμινενιο εχει πολλες διαφορες και υποστηριζει την αυξηση της τιμης.
Τωρα τα top μοντελα καθε εταιριας συνηθως ειναι υπερτιμολογημενα (με λιγα λογια, ειναι πιο value for money η 2η κουρσα που δινει η καθε εταιρια παρα η κορυφαια της συνηθως, η οποια μπορει να κοστιζει και τα διπλα).
Εχω καβαλησει ποδηλατο που ειχε κοντινα περιφερειακα με το δικο μου, αλλα ηταν στημενο πανω σε Orbea Orca (carbon) και η διαφορα ηταν τεραστια.
Ακομα πιο τεραστια διαφορα κανουν οι καλυτεροι τροχοι, ειτε μιλαμε για πιο αεροδυναμικους (για ευθειες), ειτε για πιο ελαφρεις (για ανηφορες).
Οταν αλλαξα τους αρχικους -χαλι μαυρο- τροχους που ειχε η κουρσα μου, κι εβαλα του WH550 (αν θυμαμαι σωστα) της Shimano, που δεν ηταν και τιποτα τρομερο, ισα ισα μια πολυ φθηνη αναβαθμιση ηταν, εκανα απο 34' (που ειχα κανει σαν best time) -> 32' στην ιδια αναβαση το ιδιο απογευμα.EDIT: Ολα αυτα κοστιζουν προφανως. Το αν αξιζει να πληρωσεις, εξαρταται απο το τι κανεις. Εγω ημουν σε ομαδα ποδηλατικη, εκανα αρκετα χλμ καθε βδομαδα, αλλα ποτε δεν σκεφτηκα να παω να παρω με την μια carbon ποδηλατο κλπ.
Αλλοι ξεκινουν αμεσως απο τετοια. Προφανως ειναι ανουσιο, γιατι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις, αλλα δεν ειναι και λαθος καθως και παλι βελτιωνεσαι και καποια στιγμη ισως ειναι το ανταξιο σου. Εγω ειχα ενα entry level, με μονη αλλαγη αυτη στους τροχους. Το εχω ακομα και ειναι ο,τι πρεπει για καθε μετακινηση που μπορει να χρειαστει να κανω. -
μωρέ θα την κάνω την χαζή ερώτηση και κοροιδέψτε όσο θέλετε..
το mb που έχω είναι αυτό
,μπορώ να το μετατρέψω σε trekking , π.χ αλλάζοντας τροχούς?
ήδη , αλλάζοντας μόνο και μόνο τα λάστιχα , σε ασφάλτινα 70/30 , είδα τρομερή βελτίωση στην κύλιση .. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δηλαδή με ποιο σπορ ασχολείσαι που ΔΕΝ είναι έτσι?
Ταρίχευση αγριοκότσιφα. Θα σου στείλω και πρόσκληση για το πανελληνιο αν θές.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ενα carbon πλαισιο απο ενα αλουμινενιο εχει πολλες διαφορες και υποστηριζει την αυξηση της τιμης.
Τωρα τα top μοντελα καθε εταιριας συνηθως ειναι υπερτιμολογημενα (με λιγα λογια, ειναι πιο value for money η 2η κουρσα που δινει η καθε εταιρια παρα η κορυφαια της συνηθως, η οποια μπορει να κοστιζει και τα διπλα).
Εχω καβαλησει ποδηλατο που ειχε κοντινα περιφερειακα με το δικο μου, αλλα ηταν στημενο πανω σε Orbea Orca (carbon) και η διαφορα ηταν τεραστια.
Ακομα πιο τεραστια διαφορα κανουν οι καλυτεροι τροχοι, ειτε μιλαμε για πιο αεροδυναμικους (για ευθειες), ειτε για πιο ελαφρεις (για ανηφορες).
Οταν αλλαξα τους αρχικους -χαλι μαυρο- τροχους που ειχε η κουρσα μου, κι εβαλα του WH550 (αν θυμαμαι σωστα) της Shimano, που δεν ηταν και τιποτα τρομερο, ισα ισα μια πολυ φθηνη αναβαθμιση ηταν, εκανα απο 34' (που ειχα κανει σαν best time) -> 32' στην ιδια αναβαση το ιδιο απογευμα.EDIT: Ολα αυτα κοστιζουν προφανως. Το αν αξιζει να πληρωσεις, εξαρταται απο το τι κανεις. Εγω ημουν σε ομαδα ποδηλατικη, εκανα αρκετα χλμ καθε βδομαδα, αλλα ποτε δεν σκεφτηκα να παω να παρω με την μια carbon ποδηλατο κλπ.
Αλλοι ξεκινουν αμεσως απο τετοια. Προφανως ειναι ανουσιο, γιατι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις, αλλα δεν ειναι και λαθος καθως και παλι βελτιωνεσαι και καποια στιγμη ισως ειναι το ανταξιο σου. Εγω ειχα ενα entry level, με μονη αλλαγη αυτη στους τροχους. Το εχω ακομα και ειναι ο,τι πρεπει για καθε μετακινηση που μπορει να χρειαστει να κανω.Συμφωνώ .
Ειναι λάθος ένας άσχετος να παρει με μιας τη Ferrari .
Θέλει σιγα σιγα για να καταλαβαίνεις και τι κανείς , αλλα και τις διαφορές.
Η ζωή...ποδήλατο!