-
Βρο , βλέπω ότι εισαι Παλληνιωτης γείτονας. Στειλε κανα πμ να παρουμε μαζι τα βουνα.
-
http://www.rosen-meents.co.il/_Uploads/ ... UCKER1.jpg
kalo?einai panalafro me 2 diskofrena me 1 anartisi mprosta .to xa parei 650 euro alla twra prepei na xei pesei i timi gyrw sta 560 .
-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
http://www.rosen-meents.co.il/_Uploads/1187288GT_CHUCKER1.jpgkalo?einai panalafro me 2 diskofrena me 1 anartisi mprosta .to xa parei 650 euro alla twra prepei na xei pesei i timi gyrw sta 560 .
ΔΕΝ ξέρω αλλά μήπως είναι ποδήλατο FREESTYLE αυτό;; Εσύ γιατί το θές;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Κοίτα να δεις που άρχισα να το καλοβλέπω...Κ γω το ιδιο..
Εχω καποιες αποριες. Αν μπορουν ας δωσουν λιγο τα φωτα τους οι γνωστες..- Τι διαφορες εχουν μεταξυ τους τα Avalanche 1.0, 2.0, 3.0; Για τα συγκεκριμενα μοντελα, αξιζει να προτιμησει κανεις την εκδοση με δισκοφρενο;
- Citastak (ή οποιος αλλος γνωριζει), που πωλειται η σχάρα THULE; Αρκει το πολυεργαλειο ή μινι εργαλειοθηκη καλυτερα; Ενα συνολικο κοστος στο περιπου για τα απαραιτητα αξεσουαρ (εργαλεια, κρανος, τρομπα κτλ);
Ευχαριστω.
-
Χθές πήρα το ποδήλατο και πήγα με αυτό πάλι ως τον Γατσούλη και πήρα:
-Τρόμπα
-2 σαμπρέλες
-Πολυεργαλείο
-Κράνος(ευχαριστώ citastak για τη συμβουλή! Και το ποδήλατο είναι στο ίδιο χρώμα με το δικό σου)
Στο πήγαινε ήταν έυκολα, καθώς απο Κηφισιά που μένω ώς Φιλαδέλφεια είναι όλη η διαδρομή ελαφρώς κατηφορική. Στον γυρισμό τα έπαιξα λίγο, μου τελείωσε το νερό στο παγούρι (παγούρι είχα πάρει όταν αγόρασα το ποδήλατο) και αναγκάστηκα να κάνω μερικές σύντομες στάσεις. Σύν οτι μετά απο λίγο άρχισε να πονάει ο κwλος μου απο τη σέλα
Για αυτή τη διαδρομή, μαζί με τις στάσεις έκανα περίπου 1 ώρα και 3 τέταρτα. Όταν γύρισα στο σπίτι ήμουν αρκετά κουρασμένος, αλλά ευτυχώς μέχρι αυτή την ώρα δέν έχω μυικούς πόνους.
-
Μήπως τελικά ήταν προτιμότερο να πάρεις... μοτοποδήλατο;
ΥΓ. Με γειές!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
http://www.rosen-meents.co.il/_Uploads/1187288GT_CHUCKER1.jpg
kalo?einai panalafro me 2 diskofrena me 1 anartisi mprosta .to xa parei 650 euro alla twra prepei na xei pesei i timi gyrw sta 560 .
ΔΕΝ ξέρω αλλά μήπως είναι ποδήλατο FREESTYLE αυτό;; Εσύ γιατί το θές;
de kserw an einai freestyle alla pantws einai panalafro kai me poli kali aisthisi timoniou.gia metakiniseis sti poli einai o,ti prepei-giauto eksallou to agorasa- me ta frena na antapokrinontai apsoga.
-
Σχάρα ΤΗULE την πήρα στον Τσιρίγο... Φαντάζομαι όμως ότι θα έχουν όλα τα μεγάλα ποδηλατάδικα...
Μην πάρετε 'φθηνη' σχάρα. εγώ πήρα και την πούλησα...
-Λοιπόν πολυεργαλείο είναι ότι πρέπει για τις βόλτες σου. Δεν μπορείς να κουβαλάς μαζί σου μινι εργαλειοθήκη.
-Κράνος από 30-60 ευρώ. (Υπάρχουν και πολύ πιο ακριβά, αλλά και αυτά είναι αρκετά καλά).
-Πολυεργαλείο καμια 20αριά ευρώ (αναλογα την ποιότητα).
-Τρόμπα ομοίως καμιά 20άρα. Προτιμήστε με μανόμετρο. Η διαδορά από τις απλές είναι μικρή...ΜΗΝ κανετε το λάθος που έκανα εγώ επειδή δεν είχα λεφτα. Πήρα τα φθηνότερα αξεσουάρ, τα οποία πλέον όλα έχουν αλλαχθεί με πολύ καλύτερα.!!
(τώρα θέλω να πάρω κανα ισοθερμικό παντελόνι και καμιά μπλούζα ισοθερμική).Dog80 μεγεια και καλά χιλιόμετρα...
Τα GT Avalanche 1.0, 2.0, 3.0 eίναι ακριβώς ο ίδιος σκελετός, με διαφορετικά περιφερειακά. Εγώ που δεν έιχα πολλά λεφτά να διαθέσω τώρα, πήρα το 3.0 και μόλις ανεβώ επίπεδο, αγοράζω τα περιφερειακά και είμαι μια χαρά...
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μηχανικά δισκόφρενα (με συρματόσχοινο) δεν υπερτερούν από τα κλασικά V-Brakes. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε ποδήλατο με δισκόφρενα, πάρτε με υδραυλικά και όταν θα κατεβαίνετε το μονοπάτι θα με θυμηθείτε!!!
Παρεπιπτόντως σήμερα πήγα στα Βασιλικά κτήματα στο Τατοϊ. Κατά τις 9.30 συνάντησα 5-6 ακόμα ποδήλατα και αφού ανεβήκαμε μέχρι τα ανάκτορα από σχετικά βατους δασικούς, μπήκαμε στα μονοπάτια...
Πολύ αδρεναλίνη, ωραία και τεχνικά σημεία πολλά, έμαθα αρκετά πράγματα. Ηδη ανυπομονώ για την επόμενη Κυριακή...
Εφαγα μια χαζοτουμπίτσα βεβαια. Εχω πάρει παππούτσι πενταλι (spd)... Σταμάτησα λίγο πρίν ενα μονοπάτι και ξέχασα να βγάλω το παπουτσι από το πενταλι και ..... μπουφ έσκασα με το δεξί κ@λομέρι σε κάτι χόρτα (ευτυχώς)...
Κατά τα άλλα όλα καλά!!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
άρχισε να πονάει ο κwλος μου απο τη σέλα...ΞΕχασα να σου πω να πάρεις και ενα παντελόνι ή βερμούδα με επένδυση μαξιλαράκι για προστάτη και κwlo....
-
dog80 και aekara21 μεγιες και καλες διαδρομες. dog80 δεν χριαζεται να ανησυχεις...με τον καιρο θα συνηθισεις και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Και που σε δεν χρειαζεται να ζοριζεσαι. Χαλαρα. Παντως με το αυτοκινητο θα εκανες πιο πολυ ωρα να πας και να ερθεις
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μηχανικά δισκόφρενα (με συρματόσχοινο) δεν υπερτερούν από τα κλασικά V-Brakes. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε ποδήλατο με δισκόφρενα, πάρτε με υδραυλικά και όταν θα κατεβαίνετε το μονοπάτι θα με θυμηθείτε!!!
Οι προσωπικες μας αποψεις συμπιπτουν απολυτα...Εγω που δοκιμασα με το συρμα τα δισκοφρενα σε ποδηλατο και μαλιστα απο φιλο που εχει καταστημα με ποδηλατα...την πρωτη φορα δεν μου επιασαν και την δευτερη που τα ρυθμισα δεν επιασαν καλα (ισως εγω ειμαι λιγο υπερβολικος και τα γαμαω πολλες φορες τα ποδηλατα) και επεσα φαρδυς πλατυς......Καλα υδραυλικα δεν το συζυταω καν...αλλα και ποσο κανουν κιολας...μου φαινεται ενα ζευγαρι μπρος πισω εχει 130 ευρω....δεν θυμαμαι και ακριβως...[/quote]
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
dog80 και aekara21 μεγιες και καλες διαδρομες. dog80 δεν χριαζεται να ανησυχεις...με τον καιρο θα συνηθισεις και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Και που σε δεν χρειαζεται να ζοριζεσαι. Χαλαρα. Παντως με το αυτοκινητο θα εκανες πιο πολυ ωρα να πας και να ερθειςΗ προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μηχανικά δισκόφρενα (με συρματόσχοινο) δεν υπερτερούν από τα κλασικά V-Brakes. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε ποδήλατο με δισκόφρενα, πάρτε με υδραυλικά και όταν θα κατεβαίνετε το μονοπάτι θα με θυμηθείτε!!!
Οι προσωπικες μας αποψεις συμπιπτουν απολυτα...Εγω που δοκιμασα με το συρμα τα δισκοφρενα σε ποδηλατο και μαλιστα απο φιλο που εχει καταστημα με ποδηλατα...την πρωτη φορα δεν μου επιασαν και την δευτερη που τα ρυθμισα δεν επιασαν καλα (ισως εγω ειμαι λιγο υπερβολικος και τα γαμαω πολλες φορες τα ποδηλατα) και επεσα φαρδυς πλατυς......Καλα υδραυλικα δεν το συζυταω καν...αλλα και ποσο κανουν κιολας...μου φαινεται ενα ζευγαρι μπρος πισω εχει 130 ευρω....δεν θυμαμαι και ακριβως...
[/quote]
H αναβάθμιση από Vbrakes σε υδραυλικά δισκόφρενα θα είναι η πρώτη μου αλλαγή.. Η 2η θα είναι να αλλάξω πηρούνι μετά από κανα χρόνο και να πάω σε κάτι πολύ καλό
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Χθές πήρα το ποδήλατο και πήγα με αυτό πάλι ως τον Γατσούλη και πήρα:-Τρόμπα
-2 σαμπρέλες
-Πολυεργαλείο
-Κράνος(ευχαριστώ citastak για τη συμβουλή! Και το ποδήλατο είναι στο ίδιο χρώμα με το δικό σου)
Στο πήγαινε ήταν έυκολα, καθώς απο Κηφισιά που μένω ώς Φιλαδέλφεια είναι όλη η διαδρομή ελαφρώς κατηφορική. Στον γυρισμό τα έπαιξα λίγο, μου τελείωσε το νερό στο παγούρι (παγούρι είχα πάρει όταν αγόρασα το ποδήλατο) και αναγκάστηκα να κάνω μερικές σύντομες στάσεις. Σύν οτι μετά απο λίγο άρχισε να πονάει ο κwλος μου απο τη σέλα
Για αυτή τη διαδρομή, μαζί με τις στάσεις έκανα περίπου 1 ώρα και 3 τέταρτα. Όταν γύρισα στο σπίτι ήμουν αρκετά κουρασμένος, αλλά ευτυχώς μέχρι αυτή την ώρα δέν έχω μυικούς πόνους.
Από τον Γατσούλη έχω πάρει και εγώ το δικό μου
Να προσέχεις μόνο το παγούρι γιατί μετά από λίγο καιρό αρχίζει και πιάνει μούχλα (αν είναι από αυτά που δίνουν μαζί με το ποδήλατο). -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Τωρα οσον αφορα τη χωρα (Ελλαδα) συνιστω ανεπιφυλακτα την κατοχη και την αγορα ενος ΜΤΒ. Οτιδηποτε αλλο πραγματικα θα το λυπηθειτε. Δεν αξιζει και δεν υπαρχει η υποδομη για ποδηλατες..τωρα εχει αρχισει κατι να γινεται αλλα πολυ λιγα πραγματα...γι αυτο καλυτερα ΜΤΒ, με χοντρα λαστιχα γιατι με τετοιες λακουβες...ουτε οι ποδηλατες δεν ξεφευγουν...Πολύ σωστό, η παλιά μου κούρσα τα φτύνει συνέχεια από τις κακουχίες των ελληνικών δρόμων.
Θα πάρω κι εγώ ένα καινούριο σύντομα.
Σε αλλες χωρες οπως πχ Γερμανια, Αγγλια κλπ πολυ απλα χαιρεσαι να κανεις ποδηλατο. Ασε που σε χαιρετανε στο δρομο τα αυτοκινητα και οι αλλοι ποδηλατες (ναι ναι μου εχει τυχει και αυτο).
Καλά, κι εδώ γίνεται αυτό, μην ανησυχείς. Βασικά, δεν έχω κάνει ποτέ βόλτα στην πόλη, όπου να μην έχω χαιρετήσει ή να μη με έχει χαιρετήσει άλλος ποδηλάτης. Μερικοί πιάνουμε και την κουβέντα κιόλας.
Οσο για το θεμα με τα μποτιλιαρισματα οντως εχει πολυ φαση να τους περνας ολους την ωρα που περιμενουν δεκα ωρες στην κινηση οπως ειπε πετυχημενα καποιος παραπανω. Σε μισουν πραγματικα. Και επειδη πολλες φορες τα ποδηλατα εχουν την αδεια να πηγαινουν και πανω στα πεζοδρομια μπρορεις να αποφευγεις και τα φαναρια...εκει να δειτε τι γινεται. Ως και οι μηχανοβιοι σε κοιτανε με μισο ματι.
Δεν ξέρω αν οι αυτοκινητιστές μας μισούν. Ωστόσο, είναι πολύ παρηγορητικό να βλέπεις ότι βρίσκεσαι στο ίδιο ύψος με το αυτοκίνητο. Τους περνάς στα φανάρια, μετά σε περνάνε, τους φτάνεις στα επόμενα και τους ξαναπερνάς κ.λπ. Φαντάζομαι τι θα λένε οι οδηγοί. 'Μα τι γίνεται, πάλι θα τον προσπεράσω;'
Οσο για αυτό που αναφέρεις για τους μηχανόβιους, είναι λίγο άκυρο. Δεν ξέρω πόσον καιρό έχεις να έρθεις στην Ελλάδα. Οι μισοί μηχανάκηδες περνάνε τα φανάρια με κόκκινο. Κάποιος θα πίστευε ότι τα φανάρια δεν ισχύουν πραγματικά γι'αυτούς. Κι αν ρωτήσεις τι κάνει η αστυνομία, η απάντηση είναι η ίδια. (Περνάνε και αυτοί με κόκκινο).
Κρανος εγω προσωπικα δεν εχω φορεσει ποτε στη ζωη μου, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να φοραμε.
Τσκ τσκ γρήγορα κράνος. Εγώ παντού & πάντα.
-
πάνω που πάω να ξεχαστώ λίγο με ξαναδιαολίζετε
Λοιπόν επειδή δεν μπορώ να κάτσω και να διαβάσω το cyclist.gr, που παρεπιπτόντως είναι και το πιο ανακατεμένο forum που έχω συναντήσει ποτέ, έχω ερωτήσεις για όποιον ξέρει.Απο οτι έχω καταλάβει τα τακάκια είναι καλύτερα ή ισάξια απο μηχανικά δισκόφρενα. Η ερώτηση είναι αν πάρεις με μηχανικά δισκόφρενα αναβαθμίζεται αργότερα σε υδραυλικά χωρίς ασυμβατότητες ή καλύτερα υδραυλικά με τη μια όποτε το επιτρέψουν τα οικονομικά?
Για το GT avalanche τώρα: το 2.0 με το 3.0 περίπου τη διαφορά έχουν στην τιμή ?
[girl mode] σε τι χρώματα βγαίνει γιατί στο σαιτ της ΤζιΤι αυτό το γαλάζιο 2.0 είναι μούρλια [/girl mode]
H σχάρα μεταφοράς γιατί να μην είναι απο τις φτηνές?
ΥΓ Βαριέμαι να ψάχνω
-
Για τιμές καλό είναι να πας να ρωτησεις απο κοντα...
Για τις σχάρες, οτι πλητρωνεις παίρνεις. Η 1η μου σχαρα δεν είχε γκριπακια να πιανει το ποδηλατο και απλα το ακούμπαγες πάνω στα 2 σιδερα και το εδενες με ιμάντες. Με αποτελεσμα να γρατζουνισει το καινουργιο μου αλογο και να μην είναι και τόσο σταθερο...
Η καινουργια μου σχαρα έχει λαστιχενια γκριπ, πιανει ευκολα και γρηγορα 3ποδηλατα, τη δοκίμασα σε δρόμους με λακούβες και ανωμαλίες και το ποδήλατο μένει σταθερό. Η διαφορά τους είναι 35 ευρώ. (50 ευρώ η απλή, 85 η καλή. Εγώ πιστεύω ότι αξίζει η διαφορά).
Για να κάνεις μετατροπή από μηχανικά σε υδραυλικά νομίζω ότι τα αλλάζεις όλα.. Μανέτες (γιατι αυτές των υδραυλικών έχουν και μικρό δοχείο για τα υγρά), σίγουρα δαγκάνες και μάλλον και τακάκια. Δεν αξίζει κατ'εμε, πήγαινε κατευθείαν σε υδραυλικά να ηρεμήσεις.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Δισκοφρενα να προτιμησετε ΜΟΝΟ αν ειναι υδραυλικα αλλιως τα συμβατικα με το συρμα δεν προσφερουν τα αναμενομενα και κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και ασφαλη (εχω πεσει γι αυτο μιλαω και οχι μια φορα...παθων και μαθων). Αλλα για μενα, προσωπικη αποψη παντα τα καλυτερα ειναι τα V-Brakes. Εχουν απιστευτο φρεναρισμα. Και αν εχετε προσεξει σε ολα τα επαγγελματικα στριτ ποδηλατα (Armstrong κλπ τετοιου ειδους φρενα χρησιμοποιουν). Στα ΜΤΒ ειναι αλλη υποθεση βεβαια...αν και εκει δεν χανουν.Τα ποδήλατα road σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στην αγωνιστική ποηλασία δρόμου δεν είχαν ποτέ δισκόφρενα για φρένα γιατί εκεί το κάθε γραμμάριο παίζει ρόλο αν και εκεί υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος σαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Και μια η κουβέντα για τον Armstrong και για να γίνεται κουβέντα η μάρκα των ποδηλάτων του Armstrong είναι trek http://www2.trekbikes.com/ -
Παιδιά μην τρελαίνεστε με τα υδραυλικά δισκόφρενα. Εξαρτάται τη χρήση που κάνεις στο ποδήλατο. Αν δηλαδή δεν κάνεις συχνά καταβάσεις τότε ένα σετ καλορυθμισμένα V-brakes είναι υπεραρκετό. Αφήστε που έχουν και μειονεκτήματα. Αν ξερυθμιστεί κάτι (σπάνιο μεν, συμβαίνει δε...) τότε δεν είναι εύκολο να τα ρυθμίσεις. Στο δικό μου πατάει στραβά το μπροστινό τακάκι και ο ποδηλατάς μου με τίποτα δεν μπορεί να το φέρει στα ίσια. Μόνο με καινούριο τακάκι πλέον.
Επίσης η χρήση τους δεν είναι εύκολη. Μην νομίζετε ότι απλά σφίγγεις τη μανέτα και όλα καλά. Ουσιαστικά πρέπει να μάθεις ξανά από την αρχή να φρενάρεις. Είναι τόση η δυναμή τους που σε εδάφη με ανεπαρκή πρόσφυση (χώμα, λάσπη, βρεγμένη/σκονισμένη άσφαλτος) μπλοκάρουν για την πλάκα. Το μπροστινό εννοώ, έτσι; Οπότε αν δεν είσαι στην τσίτα την πάτησες. Και λόγω του ότι είναι υδραυλικά είναι πολύ εύκολο να βάλεις κατα λάθος παραπάνω δύναμη απ'όση χρειάζεται. Ιδιαίτερα σε φρεναρίσματα πανικού. Πηγαίνεις αμέριμνος στο δρόμο, πετάγεται το πιτσιρίκι/αυτοκίνητο/παπάκι , ξαφνιασμένος (και συνηθισμένος από τα v-brakes) τσαρουχώνεις τη μανέτα και τότε τα βλέπεις όλα. Είτε σε φέρνει καπάκι είτε μπλοκάρει μπροστά και πέφτεις. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα και να ξέρεις πως να φρενάρεις για να τα εκμεταλλευτείς. Άσε που σε γλιστερά/σκονισμένα/πουδραρισμένα/λασπωμένα μονοπάτια αχρηστεύεται το μπροστινό λόγω της δυναμής του!!
Αλλά, όλα αυτά έιναι μλκίες!!
Την πρώτη φορά που θα κατηφορίζεις άσφαλτο ή καλό χώμα με 60+ , φρενάρεις και σταματήσεις σε απίστευτα μικρή απόσταση, θα τα ερωτευτείς! -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Άσε που σε γλιστερά/σκονισμένα/πουδραρισμένα/λασπωμένα μονοπάτια αχρηστεύεται το μπροστινό λόγω της δυναμής του!!
Ούτως ή άλλως και με τα V brakes μπορεί να μπλοκάρει σε κατάβαση!!
Και εξηγούμαι:
Οταν κατεβαίνουμε κατηφορικό μονοπατι, για να αποφύγουμε τα καπάκια και τις ασχημες συνεπειες, σηκωνόμαστε απο τη σελα και τοποθετούμε τον ποπο μας πισω από τη σελα λυγίζοντας αρκετα τα ποδια. (Το ιδανικό θα ήταν να φερναμε το κεφάλι στο υψος του τιμονου-χαμηλα το κεντρο βαρους)...
Το κέντρο βαρους μας λοιπον ειναι πισω και το μπροστινο αν το πατησεις μπλοκάρει ευκολα ακόμα και με Vbrakes.
ΛΥΣΗ?
Τα κατηφορικά μονοπάτια τα κατεβαίνουμε με πατημένο το πίσω φρένο-καμια φορά και μπλοκαρισμένο- και απλα παίζουμε (σαν διακοπτη on-off) το μπροστινο για να κόβει την ορμή και να μπορουμε και να ελισσόμαστε μεταξύ φυτευτής πέτρας, κορμού, καθώς κατεβαίνουμε.... -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το κέντρο βαρους μας λοιπον ειναι πισω και το μπροστινο αν το πατησεις μπλοκάρει ευκολα ακόμα και με Vbrakes.
ΛΥΣΗ?
Τα κατηφορικά μονοπάτια τα κατεβαίνουμε με πατημένο το πίσω φρένο-καμια φορά και μπλοκαρισμένο- και απλα παίζουμε (σαν διακοπτη on-off) το μπροστινο για να κόβει την ορμή και να μπορουμε και να ελισσόμαστε μεταξύ φυτευτής πέτρας, κορμού, καθώς κατεβαίνουμε....Ε, αυτό λέω κι εγώ. Την ώρα που είσαι εκτός σέλας και μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (πέφτεις-δεν πέφτεις, δηλαδή... ) είναι πολύ εύκολο να βάλεις περισσότερη δύναμη απ' όση θες στη μανέτα και να μπλοκάρεις το φρένο. Κάτι που στα V-brakes δε συμβαίνει τόσο εύκολα. Για αυτό λέω πρέπει να μάθει κανείς από την αρχή σχεδόν να φρενάρει.
-
so we agree!
Απλά όπως μαθαίνεις πόσο να φρεναρεις με το Χ vbrake μαθαίνεις να φρενάρεις και με το υδραυλικό./..
¨Ολα τα vbrake δεν φρεναρουν το ίδιο!!
Η ζωή...ποδήλατο!