-
Χτες ενώ παρατηρούσα το ποδήλατο στο σπίτι πρόσεξα ότι το αριστερό πετάλι ήταν στραβά τοποθετημένο (βιδωμένο) σε σχέση με τον αντίστοιχο αριστερό βραχίονα. Ξεβιδώνοντάς το διαπίστωσα ότι είχε κλωτσήσει σπείρωμα . Ο βραχίονας είναι φτιαγμένος από κράμα αλουμινίου. Προσπάθησα και τελικά κατάφερα να ξαναβιδώσω το πετάλι στο βραχίονα (το σπείρωμα είναι αριστερόστροφο). Δυστυχώς βρήκα κομμάτια μετάλλου κατά το σφίξιμο. Πιθανότατα είχε στραβωβιδωθεί εξ αρχής. Αυτή τη στιγμή φαίνεται καλά σφιγμένο πάνω στο βραχίονα. Βέβαια, τα νεότερα θα φανούν κατά την επόμενη βόλτα που θα κάνω (πιθανότατα αύριο). Αν παρ ελπίδα, τα φτύσει το σπείρωμα και θελήσω να αλλάξω μεμονωμένο αριστερό βραχίονα, θα βρω ως ανταλλακτικό; Πρόκειται για τη σειρά Shimano FC-M443 (παλιότερη σειρά Deore) και από τη σελίδα της εταιρείας δίνεται ξεχωριστός κωδικός για κάθε βραχίονα...
-
όχι δεν θα βρεις.
βάλε κόκκινη loctite και βίδωσε το σωστά. θα κολήσει για τα καλά και όταν χαλάσει το πετάλι θα τα πετάξεις όλα μαζί μια και έξω. -
Τελικά έβαλα την κόκκινη Loctite (αν θυμάμαι καλά Νο 222). Το πετάλι φαίνεται να έσφιξε καλά (βέβαια και πριν που το έβαλα χωρίς κόλλα σπειρωμάτων πάλι είχε σφίξει). Αύριο στη βόλτα θα δω τη συμπεριφορά του. Ελπίζω να πάει καλά. Για την ιστορία στο μισό περίπου βάθος του εσωτερικού σπειρώματος στο βραχίονα έχει καταστραφεί το τελευταίο και από τη μέση και πίσω φαίνεται πως είναι εντάξει. Wannabe ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Άμα βάλεις κάποια θήκη..? απλή από σιλικόνη για να μην ακουμπάει το πλαστικό.. Δεν χωράει..?Αυτή που έβαλα πιο πιο πάνω δείχνει ότι έχει 'σφουγγαράκι' εκεί που πιάνει..
Όχι δεν χωράει, είναι πολύ σφιχτή η θήκη.
Αυτή την θήκη που έβαλες πιο πάνω με τα μαξιλαράκια, την έχω για το αμάξι (παρόμοια), αλλα δυστυχώς το κούμπωμα του ποδηλάτου από την μια θήκη δεν ταιριάζει στην άλλη του αμαξιού. -
Τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα κατέβασα από την αποθήκη του πατρικού το Peugeot Avoriaz και ασχολήθηκα με την αναπαλαίωσή του. Με συρματόβουρτσες έβγαλα κάποιες σκουριές που είχε σε ζάντες, δίσκους, τιμόνι, δισκοβραχίονες και πετάλια. Ο σκελετός παραδόξως, μετά από 20 χρόνια στην αποθήκη, ήταν άψογος. Άλλαξα λάστιχα, σαμπρέλες, τακουνάκια και ντίζες ταχυτήτων-φρένων και ορίστε το αποτέλεσμα
Σήμερα έκανα την πρώτη μου βόλτα μήκους 8 χιλιομέτρων περίπου. Το ποδήλατο, αν και μου αρέσει πολύ, νομίζω ότι πάσχει σε 3 τομείς, γι' αυτό χρειάζομαι τα φώτα σας.- Τα φρένα του στις κατηφόρες της Καβάλας δεν μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη (ίσως φταίνε και τα 80 κιλά μου), οπότε πήγαινα αργά για να το ελέγχω. Τα τακουνάκια που μου έδωσε ο ποδηλατάς κόστισαν μόλις 2€ τα τέσσερα, υπάρχει περίπτωση αν αγοράσω κάποια καλύτερα και ακριβότερα να δω βελτίωση; Την κλίση στους δρόμους με τη βοήθεια του Google Earth την υπολόγισα στο 7% περίπου.
- Οι αλλαγές των ταχυτήτων δεν είναι και τόσο ομαλές. Συγκρινόμενο το ποδήλατο με το Ideal Megisto ενός φίλου που δοκίμασα πρόσφατα, μου θύμισε αρκετές φορές τα Stayer του στρατού. Να υποθέσω ότι σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει βελτίωση; Το ποδήλατο έχει 10 ταχύτητες με εκτροχιαστές της Sachs μπροστά και πίσω.
- Στην επιστροφή έπρεπε να ανέβω μια μεγάλη σε μήκος και υψομετρική διαφορά ανηφόρα και δυστυχώς δεν τα κατάφερα και πήρα το ποδήλατο στα χέρια . Εκτός από την κακή φυσική μου κατάσταση, υπάρχει περίπτωση να φταίνε και οι μακριές σχέσεις του ποδηλάτου; Ο δίσκος μπροστά έχει δύο γρανάζια 52-42 και πίσω τα γρανάζια είναι 14-17-19-21-24. Η πιο κοντή σχέση λοιπόν είναι η 42-24 που δίνει λόγο 1,75. Αντίστοιχα, βλέποντας το KTM Life One ή το Bianchi Camaleonte Cross που σκέφτομαι να αγοράσω, παρατηρώ ότι η πιο κοντή τους σχέση είναι 28-32, που δίνει λόγο 0,875. Ακριβώς, δηλαδή, η μισή δύναμη στα πόδια.
-
βέρμιρ φοβερό αποτέλεσμα, τουλάχιστον στο ζούμ που βλέπουμε!
- 2 Ευρώ είναι όντως λίγα για τακάκια, αλλά θα δεις μικρή διαφορά στο φρενάρισμα όσο καλά τακάκια και αν βάλεις. Οι σιδερένιες ζάντες δεν έχουν τόσο καλή πρόσφυση όσο οι αλουμινένιες με τραχιά επιφάνεια του σήμερα. Για να αλλάξεις όμως τροχούς θα κάνεις πολλές επεμβάσεις ακόμα. Επίσης και με σύγχρονες δαγκάνες μάλλον θα δεις διαφορά.
- Ναι δεν υπάρχει εύκολη λύση. Ίσως εάν έπαιρνες campy ανταλλακτικά εποχής να έβλεπες λίγη βελτίωση (τα σάξ είναι έντρυ λέβελ), αλλά εάν σκοπεύεις να κάνεις χιλιόμετρα καλύτερα να αλλάξεις όλη την μετάδοση ακόμα και με μία βασική σειρά σιμάνο.
- Εννοείται και είναι πολύ μακρύες οι σχέσεις σε σχέση με ένα τρέκιγκ. Όμως βλέποντας το ποδήλατο, είτε σου είναι τεράστιο, είτε έχεις λάθος ύψος σέλας, οπότε άμα κάθεσαι στραβά χάνεις πολύ σε απόδοση. Επίσης έχεις πολύ φαρδύ λάστιχο για κούρσα που σου τρώει ενέργεια. Στα ποδήλατα αυτά το κύριο πρόβλημα είναι η αντοχή των επιμέρους μηχανικών μερών, καθώς εάν είναι σωστά ρυθμισμένα μαζεύουν χιλιόμετρα, παρά τις δεκαετίες που κουβαλάνε. Βέβαια η Καβάλα είναι άκρως άκατάλληλη για να μάθει κανείς σε κούρσα με τόσο μακρυές σχέσεις. Οι σύγχρονες έχουν κοντύτερες σχέσεις, ειδικά εάν πας σε τριπλό δίσκο μπροστά
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για την ιστορία στο μισό περίπου βάθος του εσωτερικού σπειρώματος στο βραχίονα έχει καταστραφεί το τελευταίο και από τη μέση και πίσω φαίνεται πως είναι εντάξει. Wannabe ευχαριστώ για τις πληροφορίες.δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.
για την ιστορία να σου πω οτι εάν και εφόσον χρειαστείς αριστερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απο κάποιο άλλο μοντέλο που να κάνει στη μεσαία τριβή. με τετράγωνη τρύπα (square taper αγγλιστί) αν έχεις τετράγωνη μεσαία τριβή ή octalink αν έχεις τη παράξενη που είναι σαν γρανάζι. μήκος 175mm. σχήμα και χρώμα οτι πιο κοντά βρεις.
το ακριβές ταίρι (και πάλι όχι απόλυτα) χρειάζεται στους δισκοβραχίονες νέου τύπου (πχ Hollowtech II για Shimano)που έχουν τον άξονα πάνω στο δεξί πετάλι. -
Travelman, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις φιλοφρονήσεις.
Το ποδήλατο το αναπαλαίωσα κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, έχοντας στο νου ότι σύντομα θα προβώ και στην αγορά ενός εκ των δύο ποδηλάτων trekking που προανέφερα για κύρια χρήση. Συνεπώς, δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω πολλά χρήματα για την περαιτέρω βελτίωση του.
Ως προς το μέγεθος και τα λάστιχα έχεις δίκιο. Το ποδήλατο έχει μέγεθος 60cm ενώ εγώ είμαι 1,75, ωστόσο με τη σέλα στο κατώτερο σημείο ποδηλατώ κανονικά, ακουμπάω τα πόδια στο έδαφος χωρίς να γέρνω και σε πορεία σε ευθεία δεν κουράζομαι σχεδόν καθόλου. Σίγουρα αν ήταν μικρότερο θα με βόλευε περισσότερο, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Τα λάστιχα που φορούσε το ποδήλατο ήταν 28 Χ 1 5/8 Χ 1 1/8, ενώ τώρα φοράει 28 Χ 1 5/8 Χ 1 3/8, δηλαδή 1/4 της ίντσας φαρδύτερα. Για την αύξηση αυτή υπεύθυνος είναι ο ποδηλατάς, διότι ενώ εγώ του ζήτησα την αρχική διάσταση, αυτός χωρίς να με ενημερώσει μου έδωσε το λίγο φαρδύτερο λάστιχο. Τη λάθος διάσταση, τη διαπίστωσα όταν επέστρεψα στο σπίτι, αλλά ενώ στην αρχή σκεφτόμουν να τα επιστρέψω, στη συνέχεια αποφάσισα να τα κρατήσω θεωρώντας ότι θα μου προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στις κατηφόρες.
Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, τις κατηφόρες και τις ανηφόρες, ως ποδηλάτης τώρα, διαπίστωσα για ακόμη μια φορά την έλλειψη σεβασμού (το λέω ευγενικά) εκ μέρους κάποιων οδηγών και το βαθμό επικινδυνότητας που συνεπάγεται η οδική συμπεριφορά τους. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Για την ιστορία στο μισό περίπου βάθος του εσωτερικού σπειρώματος στο βραχίονα έχει καταστραφεί το τελευταίο και από τη μέση και πίσω φαίνεται πως είναι εντάξει. Wannabe ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.
για την ιστορία να σου πω οτι εάν και εφόσον χρειαστείς αριστερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απο κάποιο άλλο μοντέλο που να κάνει στη μεσαία τριβή. με τετράγωνη τρύπα (square taper αγγλιστί) αν έχεις τετράγωνη μεσαία τριβή ή octalink αν έχεις τη παράξενη που είναι σαν γρανάζι. μήκος 175mm. σχήμα και χρώμα οτι πιο κοντά βρεις.
το ακριβές ταίρι (και πάλι όχι απόλυτα) χρειάζεται στους δισκοβραχίονες νέου τύπου (πχ Hollowtech II για Shimano)που έχουν τον άξονα πάνω στο δεξί πετάλι.Μια χαρά τα λες, αλλά το ζήτημα παραμένει: πουλάνε στα μαγαζιά χωριστά βραχίονες ώστε να αγοράσω οποιονδήποτε παρεμφερή 175mm μήκους (τόσο είναι και ο δικός μου) και με octalink; (αυτό χρησιμοποιεί όντως). Πληροφοριακά, όλο το πακέτο, βραχίονες και δίσκος της ίδια σειράς (Shimano M443) το βρήκα από Γερμανία 45 ευρώ τελική τιμή σε ένα eshop.
-
όχι δεν πουλάνε. στο είπα σε περίπτωση που πετύχεις κάποιο(το ίδιο ή παρεμφερές σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν) σε αγγελία πχ.
γενικά μην σε ανησυχεί. είναι το μόνο εύκολο να αλλάξει, αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα για 2-3 χρόνια τουλάχιστον. -
το σκ που μας πέρασε πήγαμε εκδρομή στο eifel national park στη γερμανia.
Καταπληκτική φύση ωραίος καιρός για ποδήλατο και ευτυχώς όχι πολύ βαβούρα.
Πρώτα απ όλα οι εντυπώσεις απ το σύνολο 'κοτσαδουρας'-σχάρας άκρως θετικές, με αυτοκινητόδρομο και δυνατούς αέρηδες (ταχύτητες μέχρι 150)δεύτερον παίξαμε λίγο με ένα application του Iphone
http://www.mapmytracks.com
έχει πολύ γούστο να βλέπεις τι έχεις κάνειπχ, μια απ τις διαδρομές που κάναμε
-
Σκέφτεται να κατέβει κανείς σε κάποια από τις ποδηλατοπορείες της Κυριακής?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Σκέφτεται να κατέβει κανείς σε κάποια από τις ποδηλατοπορείες της Κυριακής?Εννοείται!!!
δε μόρ δε μπέτερ!!!!
-
Με όλη την οικογένεια. Τα Χανιά μαζεύουν 500-600 ποδήλατα σε αυτή και την άλλη του Σεπτέμβρη.
Άλλωστε εμείς εδώ 10 μέρες μετά έχουμε το παιχνίδι μας (θα σας πω σε άλλο ποστ) και είναι η καλύτερη διαφήμιση γιαυτό. -
Όπως το λέει ο Τραβελμαν, δε μορ δε μπετερ!
Ειδικά για τη Κυριακή η προσέλευση του κόσμου θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή!
Όσοι είναι νέοι στο θέμα ποδήλατο + πόλη, αυτό αφορά κυρίως Αθήνα, είναι και μια καλή ευκαιρία να 'ξεψαρώσουν' λίγο. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Έχω μερικές ενστάσεις με το runkeeper σε σχέση με την μέτρηση της απόστασης που τελικά αλλοιώνει το ολο αποτέλεσμα.
Εξηγούμαι.
Το δοκίμασα σε περπάτημα σε συγκεκριμένη διαδρομή την οποία κυρολεκτικώς την έχω κάνει χιλιάδες φορές και την έχω μετρήσει δεκάδες με κοντεράκια διαφορετικών ποδηλάτων.
Η απόσταση είναι 2750 μέτρα.
Το runkeeper μου βγάζει την απόσταση μεταξύ 2500 και 2600 μέτρων και ξεκινώ την διαδρομή πάντα όταν η ένδειξη GPS είναι Good.
Υποθέτω ό,τι το GPS χάνει την επαφή του με τους δορυφόρους κάποιες στιγμές με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαφορές στο μέτρημα που εν τέλει αλλοιώνει όλο το αποτέλεσμα.
Θα συνεχίσω το μέτρημα να δούμε.Επανέρχομαι
Έχω την αίσθηση (και όχι μόνο φυσικά) ότι το smartrunner είναι πολύ πιο ακριβές από το runkeeper στην μέτρηση της διαδρομής πράγμα που αυτομάτως το κάνει γενικά πιο ακριβές.
-
Καλημερα.
Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια οσο αφορα την επιλογη ενός ποδηλατου, μιας και ανοιγει ο καιρος, οποτε ευκαιρια να θυμιθω ξανα τα νιατα μου.
Η χρηση για την οποια το θελω είναι ένα 90% επαρχιακος δρομος (ασφαλτο) και ένα 10 % χωματινος δρομος.
Ψαχνωντας στο amazon, επεσα πανω σε αυτά τα 3 ποδηλατα που μου τραβηξαν την προσοχη, από αισθητικης αποψης, μιας και από τεχνικης εχω πληρη αγνοια.
http://www.amazon.com/Schwinn-Fracas-Mo ... 00&sr=1-63
http://www.amazon.com/Mongoose-Status-D ... 822&sr=1-5
http://www.amazon.com/Schwinn-Mountain- ... 64&sr=1-43
Αυτό που θα ηθελα να ρωτησω είναι εάν αυτά τα ποδηλατα είναι τα ιδανικα για την χρηση την οποια θελω ή πρεπει να στραφω σε κατι άλλο;
Εάν πρεπει να κοιταξω σε καποια άλλη κατηγορια, ποια θα μπορουσατε να μου προτεινεται μεχρι 350 δολαρια περιπου;
Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Σκέφτεται να κατέβει κανείς σε κάποια από τις ποδηλατοπορείες της Κυριακής?
Εννοείται!!!
δε μόρ δε μπέτερ!!!!
Γ@μωτο....εχω μια βαπτιση να παω την Κυριακη....αλλιως....σιγουρα θα κατεβαινα με το ποδηλατακι μου....
-
Εγώ λέω να κατέβω με φίλους
Sent from my dying phone
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Καλημερα.Θα ηθελα μια μικρη βοηθεια οσο αφορα την επιλογη ενός ποδηλατου, μιας και ανοιγει ο καιρος, οποτε ευκαιρια να θυμιθω ξανα τα νιατα μου.
Η χρηση για την οποια το θελω είναι ένα 90% επαρχιακος δρομος (ασφαλτο) και ένα 10 % χωματινος δρομος.
Ψαχνωντας στο amazon, επεσα πανω σε αυτά τα 3 ποδηλατα που μου τραβηξαν την προσοχη, από αισθητικης αποψης, μιας και από τεχνικης εχω πληρη αγνοια.
http://www.amazon.com/Schwinn-Fracas-Mo ... 00&sr=1-63
http://www.amazon.com/Mongoose-Status-D ... 822&sr=1-5
http://www.amazon.com/Schwinn-Mountain- ... 64&sr=1-43
Αυτό που θα ηθελα να ρωτησω είναι εάν αυτά τα ποδηλατα είναι τα ιδανικα για την χρηση την οποια θελω ή πρεπει να στραφω σε κατι άλλο;
Εάν πρεπει να κοιταξω σε καποια άλλη κατηγορια, ποια θα μπορουσατε να μου προτεινεται μεχρι 350 δολαρια περιπου;
Ευχαριστω.
Αμφιβάλλω αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω θα στο στείλουν Ελλάδα.
Δυστυχώς απ΄οτι φαίνεται, δεν στέλνουν στην μπανανία μας δέματα με συγκεκριμένη τιμή και πάνω (300 λίρες??), μάλλον επειδή τους έχουν φεσώσει διάφοροι ελληναράδες κατά καιρούς.
Η ζωή...ποδήλατο!