-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Είχε γράψει κάποτε με ειρωνική διάθεση (και πολύ σωστά) ο Ikar οτι 'δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία 30 χρόνια στην αυτοκίνηση, τα πράγματα ειναι όπως μας τα λέγανε οι παππούδες μας' Τώρα βλέπουμε πρακτικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας...Βρε μην είναι και χειρότερα. Τουλάχιστον οι παππούδες μας και οι πατεράδες μου ήξεραν και δυό τρία πράγματα για τ' αυτοκίνητο.Όλοι φαντάζομαι θα έχετε ακούσει μεγαλύτερους να μιλάνε για καρμπυρατερ,σασμαν,δίσκους με μια πραγματική γνώση(έστω και περασμένων εποχών).Πάω στοίχημα ότι στον μέσο σημερινό ''οδηγό'' οι παραπάνω όροι αποτελούν κινέζικα.Ο πατέρας μου έχοντας κάνει με το παλιό μας Cortina (1.100.000χλμ ) στα δεκαπέντε μου με πήγαινε στα βουνά για να με μάθει να οδηγώ και με δίδασκε πως να φρενάρω μπαίνοντας στη στροφή και ποιές γραμμές να παίρνω για να κινούμαι με ασφάλεια.
-
Παιδία μην συνεχίζετε άλλο. Ο άνθρωπος τα είπε όλα στην αρχή:
ΒΑΣΙΚΟ κριτήριο αγοράς είναι ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ !!!!
Επίσης το Golf δεν είναι ασφαλές και η 316 είναι. Ακόμα και η γυναίκα
μου πλέον κατανοεί ότι η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι εξίσου σημαντική
ΑΝ ΟΧΙ ΠΙΟ σημαντική από την παθητική. Κάποιοι άλλοι απλά ΔΕΝ
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. Γι αυτό και βλέπω συνεχώς προσπεράσεις σε
επικίνδυνους δρόμους (βλέπε Μαλιακός) πιο αργές και από το θάνατο, από
οδηγούς που σκέφτονται (?) ακριβώς όπως ο ectel και αγοράζουν
τέτοια αμάξια, και ΣΑΦΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ προσπερασεις από κάτι χρέπια
golfakia και ibizakia τα οποία όμως είναι απλά ΠΙΟ ΣΒΕΛΤΑ.Ο άνθρωπος δεν πηγαίνει πάνω από 140 γιατί αυτό θεωρεί ασφαλές.
Εκεί εξαντλείται η άποψη του για το τι σημαίνει ασφαλές και τι όχι.
Είναι όπως η κουμπάρα μου η οποία 'ζαλίζεται' όταν οδηγώ εγώ (επειδή
οδηγώ σβέλτα και όχι γρήγορα) αλλά δεν έχει καν δίπλωμα ...Δεν μπορεί να καταλάβει (ότι και να του πείτε ΟΛΟΙ οι άλλοι) ότι ένα
αμάξι που μπορεί να κινηθεί ΣΒΕΛΤΑ και όχι απαραίτητα ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ
ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ είναι απλά πιο ικανό να ανταπεξέλθει επιτυχημένα σε
καταστάσεις που άλλα αμάξια ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ
το ατύχημαΤο γεγονός ότι ΟΛΟΙ προσπαθείτε να τον αποτρέψετε απο ΜΙΑ ΚΑΚΗ
ΑΓΟΡΑ και αυτός σας θεωρεί ειρωνικούς ΑΝΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ, κάνει τις προσπάθειες σας να πέφτουν στο απόλυτο
κενό.Ο άνθρωπος θέλει ενα αμάξι κύρους (316 ?!?!?) με το οποίο να μπορεί
να κινείται το πολύ με 140 (και να έχει την ψευδαίσθηση ότι κινείται με
ασφάλεια) το οποίο να μην αλλάξει μετά από 3-4 χρόνια (γιατί άραγε?),
θεωρεί άλλα αμάξια υποδυέστερα βάσει της μάρκας τους (αν είναι
δυνατόν) και απο εκεί και πέρα όσο και να τον κράξετε αυτός **ΑΠΛΑ ΔΕΝ
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ...... **Ectel μια φιλική συμβουλή: Υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή στις οποίες
μπορείς να φέρεσαι με όση βλακεία σου κάνει κέφι. Υπάρχουν όμως
άλλες στις οποίες δεν μπορείς να το κάνεις απλά γιατί επηρεάζεις την
ζωη την δική σου ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ γύρω σου. Απλά δεν μπορείς
να είσαι προκατηλειμένος, να μην ακούς καμία άλλη άποψη (ενώ
μάλιστα την έχεις ζητήσει), να μήν προβληματίζεσαι καθόλου, γιατί παίζεις
με τη ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΛΛΩΝ. Η βλακεία πρέπει να έχει όριο
εκεί που αρχίζουν να επηρεάζονται ΖΩΕΣ ....Φιλικά πάντα, αγόρασε αυτό που σου κάνει κέφι, αλλά σε παρακαλώ
θερμά όταν το βγάλεις στο δρόμο οδήγησε το όπως του αρμόζει και
όχι σαν να έχεις αγοράσει το υπεραυτοκίνητο. Οδήγα μετρημένα και
με επίγνωση ότι άλλα αυτοκίνητα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ από το
δικό σου θα μπορούν να κινηθούν ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΒΕΛΤΑ
από το δικό σου. Μην βάζεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου και τους άλλους
απλά επειδή θέλεις ντε και καλά να αγοράσεις ενα αμάξι απλά για
την προπέλα του ....Γεία χαρά και όπως ήδη είπε κάποιας ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ ....
-
Ectel
Μηπως εισαι ξαδερφος του HAMURABI?Kαλα που τον θυμηθηκα αυτον τον τυπο?
-
-
wow! DTM 316?
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
να μεταφερθει στην αουστραλια......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
να μεταφερθει στην αουστραλια......Απο κει το πηρα
-
To μόνο που ΔΕΝ έχει η 316 σε σύγκριση με Mazda κλπ. είναι ο κινητήρας...αντίστροφα το μόνο που έχουν Mazda κλπ. σε σχέση με 316 είναι ο κινητήρας. Αγοράζουμε όμως αυτοκίνητο και όχι κινητήρα.
Το καλό αυτοκίνητο θα ξεχωρίσει, απλά αν δεν έχει μάρκα από πίσω αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΜΧ-5.
Από εκεί και πέρα το 350Ζ αν είχε εσωτερικό αντίστοιχο μιας 3άρας (Ε46) και όχι ποιότητας υλικών Datsun επίσης θα γινόταν σταθμός. Δεν έχει όμως.
Αν κρίνω από τιμές Γερμανίας με 30Κ αγοράζεις Μ3 περίπου 4 ετών.
Όχι άσχημα ε? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To μόνο που ΔΕΝ έχει η 316 σε σύγκριση με Mazda κλπ. είναι ο κινητήρας...αντίστροφα το μόνο που έχουν Mazda κλπ. σε σχέση με 316 είναι ο κινητήρας. Αγοράζουμε όμως αυτοκίνητο και όχι κινητήρα.Ωχ! Παιδιά! Πολλαπλασιάζονται!!!
Κινδυνεύει να γίνει κλισέ σε αυτό το τόπικ, αλλά θα πω κι εγώ: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ!...θα το ανταποδώσω.
Πείτε μου εκτός κινητήρα τί έχει να επιδείξει το Μazda και κάθε Μazda μπροστά σε μία 316?
-
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ!
...θα το ανταποδώσω.
Πείτε μου εκτός κινητήρα τί έχει να επιδείξει το Μazda και κάθε Μazda μπροστά σε μία 316?
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η BMW στρίβει καλύτερα από το Mazda?
-
Το mazda ειναι καλυτερο δεν το συζηταμε, αλλα σιγουρα δεν μιλαμε για τεραστιες διαφορες.Και για αυτον που θελει να εχει ντε και καλα BMW (οπως η μιση Ελλαδα πια) η διαφορα αυτη ειναι αμελητέα...
-
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ!
...θα το ανταποδώσω.
Την δυνατότητα να κουβαλήσει τα 1300-1400 κιλά(και όχι 1450 αντίστοιχα) του με καμμιά 30 ίππους παραπάνω με 3-4 Κgm ροπή επιπλέον και με μεγαλύτερο βάθος κινητήρα όταν θα πάει να προσπεράσει στον ελληνικό επαρχιακό δρόμο για να βρεθεί πάλι στην λωρίδα του με ασφάλεια.Με απλά λόγια EΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
-
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ!
...θα το ανταποδώσω.
οδική συμπεριφορά, χώρους, αξιοπιστία, κατανάλωση, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ασφάλεια, τίποτα δηλαδή
ευτυχώς που παίρνουμε αυτοκίνητο κι όχι κινητήρα
-
H oδική συμπεριφορά του Mazda είναι καλύτερη της τριάρας?
Δεν τα έχω οδηγήσει αλλά δεν το νομίζω.
Αξιοπιστία... 'θα δούμε'
Κατανάλωση βεβαίως και είναι καλύτερη η 316 από οποιοδήποτε δίλιτρο+
εκτός και αν μιλάμε για ταξίδια εθνική με 180+ όπου ΟΚ θα κάψει πιο πολύ.Για την ενεργητική ασφάλεια τα έχουμε ξαναπεί, αρχίζει και τελειώνει στο μυαλό του οδηγού.
Από χώρους τέλος πρέπει να υστερεί αλλά οι διαφορές είναι μικρές (ή μικρότερες σε σχέση με το παρελθόν)
-
Έχει μεγάλη πλάκα η τροπή που πήρε το thread σε αυτό το σημείο. Όταν το Top Gear δοκίμασε το 2002 για πρώτη φορά το Mazda 6, εκτός του ότι έλεγαν ότι είναι ένα άριστο αυτοκίνητο και δεν το περιμένανε τόσο καλό, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, οδηγική σπορτίφ συμπεριφορά και ότι τέλος πάντων πρόκειται για ένα πανάξιο αυτοκίνητο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και έχει και πολύ καλή τιμή, λένε στο τέλος 'Κρίμα που αρκετός κόσμος δε θα ασχοληθεί με αυτό το αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή είναι Mazda. Αλλά βλέπετε, αλλιώς ακούγεται πχ. το όνομα της BMW κι αλλίως το Mazda και έτσι όσο άριστο κι αν είναι αυτό το αμάξι, δεν πρόκειται ποτέ να καταξιωθεί εξαιτίας του ονόματός του'...
Και επειδή τα στενά μυαλά...δεν ανοίγουν από τη μια στιγμή στην άλλη...δε θα κάτσω εγώ να σας πείσω αν δε σας φτάνουν μερικές δεκάδες posts που προηγήθηκαν και τα παραπάνω λόγια του Top Gear...
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Ectel
Να τον αφησεις ησυχο! Ως ιδρυτικο μελος του χαμουραμπι φαν κλαμπ απαιτω περισσοτερο σεβασμο στο ειδωλο! Δεν μπορει ο καθε εκτελ να ερχεται με ενα τοπικ και να κλεβει τα φωτα της δημοσιοτητας!
Αντε μην νευριασω και καλεσω πρεμιουμ δαιμονες...
-
Για την ενεργητική ασφάλεια τα έχουμε ξαναπεί, αρχίζει και τελειώνει στο μυαλό του οδηγού.
Xμμμ!Αρα σύμφωνα με την παραπάνω λογική οι κάτοχοι 320 είναι λίγο κορόιδα αφού πέταξαν 7-8.000 ευρώ για να πάρουν το ίδιο αυτοκίνητο με λίγα επιπλέον άλογα,λίγη παραπάνω ροπή δηλαδή λίγο παραπάνω κινητήρα χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος αφού η ενεργητική ασφάλεια αρχίζει και τελειώνει στο μυαλό του οδηγού.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Ectel
Να τον αφησεις ησυχο! Ως ιδρυτικο μελος του χαμουραμπι φαν κλαμπ απαιτω περισσοτερο σεβασμο στο ειδωλο! Δεν μπορει ο καθε εκτελ να ερχεται με ενα τοπικ και να κλεβει τα φωτα της δημοσιοτητας!
Αντε μην νευριασω και καλεσω πρεμιουμ δαιμονες...
Κι αναρωτιόμουν θα μιλήσεις δεν θα μιλήσεις
-
To μόνο που ΔΕΝ έχει η 316 σε σύγκριση με Mazda κλπ. είναι ο κινητήρας...αντίστροφα το μόνο που έχουν Mazda κλπ. σε σχέση με 316 είναι ο κινητήρας. Αγοράζουμε όμως αυτοκίνητο και όχι κινητήρα.
Το καλό αυτοκίνητο θα ξεχωρίσει, απλά αν δεν έχει μάρκα από πίσω αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΜΧ-5.
Από εκεί και πέρα το 350Ζ αν είχε εσωτερικό αντίστοιχο μιας 3άρας (Ε46) και όχι ποιότητας υλικών Datsun επίσης θα γινόταν σταθμός. Δεν έχει όμως.
ωϊμέ
Μπαρτσελόνα Παναθηναϊκός 5-0Ξεχασες το κυριότερο.
Η 3άρα είναι BMW
B-M-W!!
Θα πηγαίνεις για καφέ και θα πετάς περήφανα το κλειδί πάνω στο τραπέζι..
Του μάζντα θα το κρύβεις στην τσέπη σου μη σε ψυλλιαστούν κ αρχίσουν οι φάπες
Άκου κει μαζντα..
θα θυμάσαι και το θειο σου το βλάχο που είχε κάποτες (στο Μέξικο) ένα αγροτικό Μαζντα και θα λες 'μην ξεράσω'
edit::: Άσε που όταν σε ρωτάνε τί αμάξι έχεις, θα παίρνεις το ύφος του Ρότζερ Μουρ και 8α λες: 'Μπεμβέ'. Αυτός ο διάλογος θα σε κάνει να κοιμηθείς γλυκά το βράδυ..Όσο για το ΜΧ-5, αμέσως ξεχώρισε, από την πρώτη στιγμή που 'αποκαλύφθηκε' στο κοινό πριν 16 χρόνια..
Και οκ, καλό το εσωτερικό της 3άρας Ε46, αλλά δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο.. ένα τυπικά γερμανικό εσωτερικό είναι, ποιοτικό και βαρετό. Και τα όργανα που είχε μέχρι και η Ε21.. (αυτό το οικονομόμετρο είναι στο στάνταρ εξοπλισμό;)
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια