-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, καιρός να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι.
Σε λίγο θα λοιδωρούν τους κατόχους 316, Α3, Α class ιδιοκτήτες μικρών 1200αριών.Και γιατί όχι;
Α-class... Τι είναι; Ένα πανάσχημο κατασκεύασμα που δε στρίβει αν δεν δουλεύει όλη η Silicon Valley υπερωρίες. Το αυτοκίνητο της Μαντάμ Σουσούς. Πιο υπερτιμημένο κι απ'τη Golfω.
Α3: Σόρρυ παίδες, τόσα λεφτά για - έστω ελάχιστα πιο στημένη - Golfω εγώ ΔΕΝ δίνω. Τον πισινό μου προτιμώ να μου τον πιάνει η κοπέλα μου κι όχι ο εκάστοτε πωλητής. Άσε δε που το προηγούμενο είχε στις μικρές του εκδόσεις κι εκείνα τα μπαλονοειδή λάστιχα... Λίγο ακόμα και θα φόραγε τα 80άρια της Golfως. Ή το εντελώς φλώρικο στήσιμο και τις σαχλαμάρες τύπου Haldex... Άσε που έχω δει κάμποσα καγκουρό κι εδώ.
316: Τι μου λέει άραγε αυτό το αμάξι όταν το βλέπω... Α ναι! 'Είμαι κομπλεξικός και θέλω να δείξω στο γείτονα ότι πήρα αμάξι γοήτρου, γι'αυτό παίρνω την πιο μικρή, αργή κλπ κλπ κλπ έκδοση ενός, κατά τα άλλα, εξαιρετικού αυτοκινήτου, γιατί πολύ απλά είμαι ΚΟΥΛΟΣ και δεν πρόκειται ποτέ να το στρίψω, είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και δεν ξέρω ποια έκδοση αξίζει και, εν τέλει, θα σκάσω όλα τα λίγα λεφτά που έχω για ν'αγοράσω ΣΗΜΑ και να πω στο γείτονα πως πήρα ΜΠΕΜΠΕΚΑ, κι ας έχει τάσια κι ας πίνει τσαγάκι ακόμη κι από Punto σε στροφές κι ευθείες... Κι άμα θέλω να το φτιάξω, ας είναι καλά οι καγκουροπολυεστεροκαλουπατζήδες, και το κάνω τούμπανο σαν τις 315 Ε21 τις παλιές - κι ας είναι καραμαμίσιο το μοτόρι.'
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
Ρε παιδιά είστε σίγουροι γι'αυτά που γράφετε? Πριν από τέσσερα χρόνια είχα το δίλημα τι να αγοράσω ανάμεσα σε ASTRA 1.6, GOLF 1.6 και Octavia 1.8 και επέλεξα το ASTRA που ήταν ελαφρώς φτηνότερο και (πιστεύω εγώ) καλύτερο από τα προηγούμενα.
Μετά από τέσσερα χρόνια θα έχω το δίλημα BMW - AUDI - GOLF GTI? Δεν πάμε καλά.
Μια καλή λύση που άκουσα είναι το RX-8 που είναι 1300cc άμα θελήσω να βάλω ελληνικές πινακίδες θα πληρώσω μόνο 12% τελωνείο αλλά δεν ξέρω εάν αξίζει τα λεφτά του. Ναι για ένα RX8 (που είναι και μουράτο)μπορεί και να τα έδινα τόσα λεφτά αλλά για ένα πχ βλαχoMazda6 ΠΟΤΕ.
Καλά λόγια άκουσα και για το Eos της VW και το καινούριο ASTRA Cabrio, μήπως ξέρετε πότε βγαίνουν?
Για SUV καμιά ιδέα? Πήγα και είδα το νέο GRAND VITARA 3d, όμορφo αλλά δεν έχει χώρο αποσκευών!!!Άνθρωπέ μου βλέπω ότι συνεχίζεις να έχεις άγνοια κινδύνου Έχεις επίγνωση πού γράφεις;Βλαχομάζντα στο 4Τ φόρουμ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Νομίζω πάντως αν σε έχω ψυχανεμιστεί καλά ότι μια **alfa romeo GT **είναι ό,τι πρέπει και άδικα παιδεύεσαι και επισκέφτεσαι αντιπροσωπείες σαν τη Suzuki. Σαφώς πιο σπορ από την 316 και έχει και τη δόση γκλαμουριάς που επιζητείς.Για το ρχ8 θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να επισκέπτεσαι τον βενζινά σου όπως ο Ρωχάμης το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μετά την αποφυλάκισή(=απόδρασή )του.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μου αρεσει που μερικοι χαραχτηριζεται ανθρωπους απο το αυτοκινητο που οδηγουν.......
Προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε 1600αρι ακριβο,αλλα δεν θα κατσω να χλευαζω αυτους που πηραν Α3,316 κτλ....
Ελεος...ο καθενας αγοραζει οτι γουσταρει...τι ζορι τραβατε????απαντήθηκε το ερώτημά σου; Να πάρουν ότι θέλουν, καμία αντίρηση, στην αριστερή μη ρίχνουν άγκυρα οι -16 άρχοντες του δρόμου κι ενοχλούν τα supermini (και τα βλάχοMazda 3 & 6)
Τωρα θα μας τρελανεις ikar...δεν νομιζω ολοι οι οδηγοι 1600cc να ριχνουν αγκυρα στη αριστερη......και ουτε παιρνουν ακριβο 1600αρι για να πουλησουν μουρη....
Η πιο λογικη απαντηση θα μπορουσε να ηταν η εξης...παιρνουν ακριβο 1600αρι επειδη δεν ξερουν.....οχι να τους πουμε και μ@λ@κες... -
Για SUV; Αν γουστάρεις να'ρχεσαι κωλοτούμπα με το παραμικρό, πάρε SUV.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Skoda Octavia II RS.
Kινητηρας διαμαντι,εξαιρετικη οδικη συμπεριφορα αριστη ποιοτητα κατασκευης,χωροι,εξοπλισμος και απο τα 32 χιλιαρικα θα σου μεινει και κανα δυομισαρι χιλιαρικα για....καφεδες
Αλλα βεβαια δεν εχει ονομα.Να φανταστεις οτι το Οctavia II συγκαταλεγεται αναμεσα στα πρωτα σε πωλησεις εισαγομενα στη Γερμανια...
Αλλά θα μου πει καποιος τι ξερουν οι Γερμανοι απο αυτοκινητα??Πας κι εσύ γυρεύοντας να ακούσεις τίποτα για το βλαχοσκόντα σου
Ποιος διάβασε μετά τον Πετραν και δεν τον φοβηθηκε.... -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Τωρα θα μας τρελανεις ikar...δεν νομιζω ολοι οι οδηγοι 1600cc να ριχνουν αγκυρα στη αριστερη......και ουτε παιρνουν ακριβο 1600αρι για να πουλησουν μουρη....
Η πιο λογικη απαντηση θα μπορουσε να ηταν η εξης...παιρνουν ακριβο 1600αρι επειδη δεν ξερουν.....οχι να τους πουμε και μ@λ@κες...που ζείς; οι χαρκτηριστικότεροι 'αριστεροί' είναι 316 ΜΒ C180. Δεν παίρνουν 316 για να πουλήσουν μούρη;
-
Πάνω από όλα μου αρέσει η σταθερότητα απόψεών σου Ectel. Δε λες 'θέλω αυτά τα χαρακτηριστικά' οπότε να δεις ποια μοντέλα τα καλύπτουν. Αλλά λες 'έχω τόσα χρήματα' και παίζεις από 316 και Golf GTi μέχρι RX8 και Grand Vitara. Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θες. Επιτέλους.
Πάντως καλά κάνεις και τους βάζεις να σφάζονται . -
Γι'αυτό κι εγώ επαναφέρω το αρχικό μου ερώτημα-απάντηση στην αρχική δημοσίευση...
D.I.L.L.I.G.A.F.?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Do I Look Like I Give A F*ck? -
Γουστάρω τσακωμό πάλι!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γι'αυτό κι εγώ επαναφέρω το αρχικό μου ερώτημα-απάντηση στην αρχική δημοσίευση...D.I.L.L.I.G.A.F.?
.
.
..
Do I Look Like I Give A F*ck?Σωστός
-
Το mazda6 το θεωρώ πολύ καλό αμάξι αλλά κοντεύει να γίνει σαν μεταχειρισμένη BMW στην Ελλάδα. Γέμισε ο τόπος επειδή είναι φτηνό και νομίζουν ότι είναι καλύτερο από Volvo ή αλλα αμάξια της κατηγορίας του. Τι να πω?
Επειδή ζω στο εξωτερικό και πηγαινώ συνέχεια σε χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία μπορώ να πω ότι σχεδόν κανένας δεν παίρνει Ιαπωνικό αμάξι. Εμείς οι Έλληνες είμαστε οι έξυπνοι δηλαδή? Μόνο το RX-8 και το RAV4 έχουν σε εκτιμηση.Τέλος πάντων ένα άλλο σημαντικό κριτήριο που θα παίξει ρόλο είναι και η μεταπωλητική αξία σε 5 χρονάκια. Οπότε ξεχάστε αμάξια τύπου Mazda, Skoda, κτλ. Επαναλβάνω μου αρέσουν, τα εκτιμώ αλλά είναι μια κατηγορία πιο κάτω από αυτό που ψάχνω και ας έχουν πιο πολλά κυβικά.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η πιο λογικη απαντηση θα μπορουσε να ηταν η εξης...παιρνουν ακριβο 1600αρι επειδη δεν ξερουν.....οχι να τους πουμε και μ@λ@κες...που ζείς; οι χαρκτηριστικότεροι 'αριστεροί' είναι 316 ΜΒ C180. Δεν παίρνουν 316 για να πουλήσουν μούρη;
Σου ξαναλεω ikar.....δεν μπορω να κρινω καθε ανθρωπο που βλεπω στο δρομο με 1600αρι....ο καθενας παιρνει οτι γουσταρει.....
Ουτε θα πω βλαχο τον οδηγο mazda 6,ουτε μ@λ@κ@ τον οδηγο ΜΒ,ουτε ψωνιο τον οδηγο Ζ4 2.0lt..... -
Τι μου θυμίζει άραγε; Μήπως είναι deja vu;
Και όμως!
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp? -
Ectel->> Tα κριτιρια αγορας ειναι διαφορετικα τα δικα σου απο των υπολοιπων....
Εγω με 30000€ (αν ηθελα καινουργιο)θα επαιρνα rx8 και ας το χει παρει και η κουτση Μαρια..αλλα οχι για την μουρη....για αλλους λογους... -
Απο ολα τα αμαξια που αναφερονται, το μονο 'σοβαρο' ειναι η 159. Οχι πως τα αλλα δεν ειναι καλα... αλλα η 159 ειναι η μονη που ερχεται και με σχετικα σοβαρο κινητηρα για να μπορει να 'πηγαινει'.
Απο τα αμαξια που δεν ειναι μεσα στην λιστα... αλλα αναφερθηκαν... δηλαδη το Golf GTi + DSG.... τι να πει κανεις... πραγματικα οτι καλυτερο. Τα αξιζει τα φραγκα του και με το παραπανω Σχολια του τυπου 'μα 30000 για Golf' ΔΕΝ γινονται δεκτα
Τα κολληματα αυτα ειναι αναχρονιστηκα το λιγοτερο...
-
Eγώ πάντως θα επαναλάβω την Μercedes Sportscoupe. Αν είναι εντός budget πάρε την και...ξέχασε τα υπόλοιπα.
-
[quote='pad']Ectel->> Tα κριτιρια αγορας ειναι διαφορετικα τα δικα σου απο των υπολοιπων....
Εγω με 30000 -
Ο οποίος λικνίζεται υπέροχα.
Αυτό τουλάχιστον είναι πραγματική πισωκούνα και πάει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Όχι σαν τα υποστροφικά με το αστέρι...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Eγώ πάντως θα επαναλάβω την Μercedes Sportscoupe. Αν είναι εντός budget πάρε την και...ξέχασε τα υπόλοιπα.Την εχω και λεω οχι... Για να μην γενικευσω (αν και το εχει παραδεχτει η mercedes) απλα η αγορα της ειναι ρισκο για λογους αξιοπιστιας. Απο εκει και περα το στησιμο της ειναι βαρκα στο γυαλο με τρελες ασαφειες. Δεν μιλαμε για σπορ οδηγηση... δεν ειναι το ζητουμενο αυτο, αλλα για normal καταστασεις. Επισης με την παροδο του χρονου (2-3 χρονια) χαλαει και η ποιοτητα κυλισης.
Το Golf που εχω δοκιμασει και πολυ καλυτερα πατουσε σαν αμαξι, και επερνες αισθηση του τι γινεται, και ειχε ενα απειρως ποιο ακαμπτο σασι με οτι σημαινει αυτο για πολλους τομεις.
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
βλαχoMazda6 ΠΟΤΕΒουλωμένο γράμμα διαβάζεις!
Είμαι βλάχος από τη γιαγιά μου και οδηγώ καθημερινά ένα 6άρι.Άσε σ' εμάς τους βλάχους αυτή τη χαρά..
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια