-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται
Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της
ελευθερίας και της ισότητας.
Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν
την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία.Ισοκράτης
...σε 5 αράδες ΟΛΗ η αλήθεια!
Μπράβο Νάσο!
-
Αυτός ο περίεργος τύπος, ο Ισοκράτης, αν ζούσε σήμερα θα ήταν περίγελως των τύπων με τις κουκουλίτσες καθώς και των 'δημοκρατών' ταγών τους. Ή μήπως όχι;
-
Μπράβο στον Ισοκράτη. Εγώ quote έκανα!
Ευχαριστώ πάντως που συμφωνείς! Ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω σελίδες αντιδράσεων για την 'δικτατορική' σκέψη μου... (που θα έρθουν τελικά, είμαι βέβαιος...)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτός ο περίεργος τύπος, ο Ισοκράτης, αν ζούσε σήμερα θα ήταν περίγελως των τύπων με τις κουκουλίτσες καθώς και των 'δημοκρατών' ταγών τους. Ή μήπως όχι;Χμ, μάλλον ναι... Δυστυχώς!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μπράβο στον Ισοκράτη. Εγώ quote έκανα!Ευχαριστώ πάντως που συμφωνείς! Ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω σελίδες αντιδράσεων για την 'δικτατορική' σκέψη μου... (που θα έρθουν τελικά, είμαι βέβαιος...)
το μπράβο πάει και σε σένα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπράβο στον Ισοκράτη. Εγώ quote έκανα!
Ευχαριστώ πάντως που συμφωνείς! Ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω σελίδες αντιδράσεων για την 'δικτατορική' σκέψη μου... (που θα έρθουν τελικά, είμαι βέβαιος...)
το μπράβο πάει και σε σένα!
Ευχαριστώ πολύ...
-
Ο Ισοκράτης καλά τα λέει μόνο που δεν υπάρχει καλύτερη εναλακτική.
Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ 'κακού' (σήμερα) και 'χειρότερου' (χούντα).
Αν η αστυνομία μπορεί να μπαίνει για οποιοδήποτε λόγο συνιστά φυσιολογική παρέμβασή της...καταργείται το άσυλο και μια δικλείδα ασφαλείας για τη δημοκρατία...και αν σήμερα δεν υπάρχει φόβος (?) κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να συμβεί σε 20χρόνια -
To άσυλο μερικών στρεμμάτων είναι 'ασφαλιστική δικλείδα για τη δημοκρατία'; Πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η δικλείδα; Πόσο δημοκρατικό είναι να μπαίνουν 50 τσογλάνια και ατιμώρητα να κραδαίνουν λοστούς σε φοιτητές που δεν γουστάρουν να τα βλέπουν να σπάνε τα εργαστήριά τους;
Θύλακες αυταρχισμού, μικρές ζούγκλες ναι. Δικλείδες ασφαλείας για τη δημοκρατία ούτε γι'αστείο (πλέον). -
Αυτό το απόσπασμα του Ισοκράτους απο ποιό βιβλίο είναι;Δεν τα έχω όλα,αλλά θα ήθελα να το βρω να το διαβάσω ολόκληρο,διότι απο τον Ισοκράτη έχουν πάρει και ένα άλλο απόσπασμα που το χρησιμοποιούν για να υποστηρήξουν τους Αλβανούς και λοιπούς αλλοδαπούς 'σημαιοφόρους',αλλά ο Ισοκράτης δεν αναφέρεται στους αλλοδαπούς,αλλά στους Έλληνες...Αν δεν το διαβάσεις όλο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν η αστυνομία μπορεί να μπαίνει για οποιοδήποτε λόγο συνιστά φυσιολογική παρέμβασή της...καταργείται το άσυλο και μια δικλείδα ασφαλείας για τη δημοκρατία...και αν σήμερα δεν υπάρχει φόβος (?) κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να συμβεί σε 20χρόνιαΣυμφωνώ απόλυτα με τις ανησυχίες σου και άλλων για ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος κτλ. Όμως τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο. Εγώ δεν προτείνω να καταργηθεί το άσυλο. Αλλά σκέψου για ποιους λόγους θεσπίστηκε και τι προστατεύει τώρα. Δύο εντελώς αντίθετα πράγματα, σωστά;
Άλλο η συνολική κοινωνική επανάσταση που γέννησε την ιδέα του ασύλου, ενταντίον μίας γενικά κατακριτέας κατάστασης και άλλο το να μπαίνει κάθε κωλόπαιδο μέσα και να κάνει ό,τι του γουστάρει και κανείς να μην μπορεί να πει τίποτα. Και θα σου θυμίσω απλά ότι οι λεγόμενες ομάδες περιφρούρισης του ΕΜΠ κατά τις επετείους του Πολυτεχνείου, υπήρξαν αποτελεσματικές μόνο όταν συντάχθηκαν οι οικοδόμοι που γενικά δεν μασάνε και πολλά. Άρα τι θέλουν οι 'γνωστοί άγνωστοι'; Φόβο!!!
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Αυτό το απόσπασμα του Ισοκράτους απο ποιό βιβλίο είναι;Δεν τα έχω όλα,αλλά θα ήθελα να το βρω να το διαβάσω ολόκληρο,διότι απο τον Ισοκράτη έχουν πάρει και ένα άλλο απόσπασμα που το χρησιμοποιούν για να υποστηρήξουν τους Αλβανούς και λοιπούς αλλοδαπούς 'σημαιοφόρους',αλλά ο Ισοκράτης δεν αναφέρεται στους αλλοδαπούς,αλλά στους Έλληνες...Αν δεν το διαβάσεις όλο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμαΛυπάμαι, δεν γνωρίζω αυτό που ρωτάς...
-
Αν η αστυνομία μπορεί να μπαίνει για οποιοδήποτε λόγο συνιστά φυσιολογική παρέμβασή της...καταργείται το άσυλο και μια δικλείδα ασφαλείας για τη δημοκρατία...και αν σήμερα δεν υπάρχει φόβος (?) κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να συμβεί σε 20χρόνιαΦίλε Νικόλα σε περίπτωση που έχουμε κατάργηση της δημοκρατίας, κατάργηση δηλαδη του συντάγματος μετά απο 20 χρόνια νομίζεις πως αυτό το άρθρο θα τιρηθεί??
-
Πωωωωωωωωω πωωωωωωωωωωωω!!!!!!! Τι εγινε ρε παιδια;;;;;Ανοιξα χτες το θεμακαι σημερα βλεπω 6 σελιδες!!!!!!!!!!!!!!!!! Λοιπον ηθελα να πω οτι απόσο ξερω η Αστυνομια νομιζω οτι μπορει να παραβιασει το Ασυλο σε περιπτωση κακουργηματικης πραξης. Νομιζω οτι ισχυει αυτο ετσι; Επισης δε θα διαφωνισω με το Ασυλο αλλα οταν βλεπω να καταστρεφονται περιουσιες τρελαινομαι! Και αντε εκεινα θα τα πληρωσει το κρατος και εμμεσα εμεις βεβαια αλλα αν παει καποιος στο ΤΕΙ Αθηνων που ειμαι και μου σπασει το αυτοκινητο εγω τι μπορω να κανω;;; Βλεπω καποιον και με απειλει με ενα οπλο τι μπορω να κανω;;; Με κλεβουν τι κανω;;; Παω κι εγω λοιπον αυριο και βουταω το laptop φιλου μου και αν δε με πιασει επειδη τρεχω γρηγορα ειμαι οκ! Καπως πρεπει να φυλασονται αυτοι οι χωροι και καποιος ειπε για security: μπορει να μου πει που βρισκονται οι σεκιουρηταδες στο ΤΕΙ Αθηνων η στο Θεσσαλονικης που ημουνα γιατι εγω 4 χρονια δεν εχω δει κανεναν! Και τι να κανουν κι αυτοι σιγα μην πανε να μπλεξουν αν καποιος με απειλει, με κλεβει κτλ. Καποιος ειπε επισης οτι απαγορευεται η Πυροσβεστικη!!! Αλλη χαζομαρα κι αυτη! Και σε περιπτωση φωτιας ή εγκλωβισμου ποιος ερχεται; Η καθαριστρια;;; Αυτες τις ερωτησεις δεν τις εχω απαντησει ακομα!!! Ασθενοφορο τουλαχιστον επιτρεπεται η καλυπτομαστε απο τη νοσοκομα που ειναι εκει καθε Δευτερα, τριτη, Πεμπτη 11-15;;;;;;
-
Στα πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχουν εταιρίες security που βρίσκονται στους χώρους του πανεπιστημίου και προσέχουν για να μην γίνονται κλοπές και γενικά μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου σε τέτοια θέματα? Αν ναι, τότε κάτι αντίστοιχο θεωρέιται παραβίαση ασύλου?
Όχι δεν είναι παράνομο και εδώ είναι η λύση. Αύξηση της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων από φύλακες υπαλήλους του πανεπιστημίου. Ως συνήθως όμως δεν πάρχουν λεφτά με αποτέλεσμα ακόμα και η φύλαξη μικρών-κλειστών χώρων όπως η Ιατρική να είναι προβληματική. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με τους αναρχικούς.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ο βανδαλισμός έγινε από κανονικούς φοιτητές και είχε συμβολικό μήνυμα, δικαιολογημένο κατά την προσωπική μου άποψη.
Όσο για τις μικροκλοπές κλπ. καλό είναι να οργανωθεί καλύτερα η πανεπιστημιακή κοινότητα και να μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα εκ των έσω. Μια κουβέντα είναι αυτή βέβαια...
Το είχα δει σε μια ταινία και μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Αυτή πιστεύω είναι η κατάλληλη λύση για την Ελλάδα.
-
καλα καναν και το σπασαν! και γω αν ειμουν και μπορουσα να τους εμποδισω δεν θα το εκανα!
Αν γινει φονος κλπ η αστυνομια θα μπει μονο με αποφαση του πρυτανη και οχι πιο πριν!
Ωραια μαγκια να στειλουν καμουφλαρισμενο ασφαλιτικο για να μην τους καταλαβουν! Αλλα αμα τους αφησεις ετσι..σημερα κλοπη..αυριο τροχαιο...μεθαυριο να σου και η αστυνομια μεσα στο ΕΜΠ.Σπασιμο για να μαθουν μεχρι που τους παιρνει να πηγαινουν και μεχρι που να κανουν τσαμπουκα.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Σπασιμο για να μαθουν μεχρι που τους παιρνει να πηγαινουν και μεχρι που να κανουν τσαμπουκα.Το ίδιο σκέφτομαι για τους γιαλαντζί αναρχικούς.
-
καλα καναν και το σπασαν! και γω αν ειμουν και μπορουσα να τους εμποδισω δεν θα το εκανα!
Αν γινει φονος κλπ η αστυνομια θα μπει μονο με αποφαση του πρυτανη και οχι πιο πριν!
Ωραια μαγκια να στειλουν καμουφλαρισμενο ασφαλιτικο για να μην τους καταλαβουν! Αλλα αμα τους αφησεις ετσι..σημερα κλοπη..αυριο τροχαιο...μεθαυριο να σου και η αστυνομια μεσα στο ΕΜΠ.Σπασιμο για να μαθουν μεχρι που τους παιρνει να πηγαινουν και μεχρι που να κανουν τσαμπουκα.
ξεχασες να πεις και λεφτερια και δοξα στους Αγωνιζομενους αναρχο-ψευδο-τεμπελο-δηθεν-αριστερους φοιτητες και 'φοιτητες'...
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Αν η αστυνομία μπορεί να μπαίνει για οποιοδήποτε λόγο συνιστά φυσιολογική παρέμβασή της...καταργείται το άσυλο και μια δικλείδα ασφαλείας για τη δημοκρατία...και αν σήμερα δεν υπάρχει φόβος (?) κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να συμβεί σε 20χρόνιαΦίλε Νικόλα σε περίπτωση που έχουμε κατάργηση της δημοκρατίας, κατάργηση δηλαδη του συντάγματος μετά απο 20 χρόνια νομίζεις πως αυτό το άρθρο θα τιρηθεί??
Aλλιώς είναι να 'είθισται' η αστυνομία να μπαίνει χωρίς άδεια στο Πανεπιστήμιο και αλλιώς να απαιτείται άδεια από τους πανεπιστημιακούς.
Αν συμβεί κάτι με το παρόν καθεστός τα Πανεπιστήμια θα αποτελούν ελεύθερο χώρο για την οργάνωση της όποιας 'αντίστασης' ή συννενόησης, αντίθετα, αν η αστυνομία μπαίνει ελεύθερα οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα εξουδετερωθεί πολύ νωρίς.
Το νομικό δηλαδή κομμάτι (το οποίο όπως σωστά είπες δεν θα σεβαστούν) δεν έχει πολύ σημασία, το εθιμικό όμως έχει! Αυτό προστατεύτηκε και ενισχύθηκε με την ενέργεια αυτή. -
Σ'αυτό κάνεις ΜΕΓΑ λάθος: σε περίπτωση φονικού, η αστυνομία θα μπει μέσα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την άδεια κανενός, το λέει και το άρθρο του Ασύλου, που μάλλον πρέπει να διαβάσεις.
Αλλά, ακόμα και να ήταν όπως τα λες, αν θα ήθελε ο πρύτανης να συγκαλύψει ένα φόνο, πώς θα αποδιδόταν δικαιοσύνη; Αν τύγχανε να ισχύει αυτό που υποστήριξες και δολοφονούνταν άτομο της οικογένειάς μου και δεν υπήρχε επέμβαση για να πιάσουν τους ενόχους και να διεξάγουν τις έρευνές τους(οι αστυνομικοί), θα έμπαινα μέσα και δεν θα τους έσωζε Τ Ι Π Ο Τ Α ΟΛΟΥΣ αυτούς που θα εμπόδιζαν την διελεύκανση του φόνου με πρόσχημα το άσυλο --- Α...και να για μην το ξεχάσω, σε αυτή την περίπτωση, ΔΕΝ θα μπορούσα να κατηγορηθώ και για ΤΙΠΟΤΑ, εφόσον θα με προστάτευε το άσυλο
Σπασιμο για να μαθουν μεχρι που τους παιρνει να πηγαινουν και μεχρι που να κανουν τσαμπουκα.
Αυτοί που βανδάλισαν το περιπολικό έπρεπε να συλληφθούν για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και ας έκαναν και αυτοί με τη σειρά τους μήνυση στους αστυνομικούς για καταπάτηση του ασύλου(ΕΠΕΙΤΑ από την πρόσκληση του προέδρου), που τιμωρείται με φυλάκιση 6 μηνών.
Όσον αφορά ότι καλά έκαναν και το έσπασαν(που ΔΕΝ δικαιολογείται: μπορούσαν να ΖΗΤΗΣΟΥΝ απ'τους ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ αστυνομικούς να ΦΥΓΟΥΝ και να ρίξουν την ευθύνη στον πρόεδρο), τι να σου πω... Μάλλον υπάρχουν πολλοί τζάμπα μάγκες μέσα στα πανεπιστήμια...(δεν αναφέρομαι στο πρόσωπό σου).
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Σ'αυτό κάνεις ΜΕΓΑ λάθος: σε περίπτωση φονικού, η αστυνομία θα μπει μέσα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την άδεια κανενός, το λέει και το άρθρο του Ασύλου, που μάλλον πρέπει να διαβάσεις.
Αλλά, ακόμα και να ήταν όπως τα λες, αν θα ήθελε ο πρύτανης να συγκαλύψει ένα φόνο, πώς θα αποδιδόταν δικαιοσύνη; Αν τύχαινε να ισχύει αυτό που υποστήριξες και δολοφονούνταν άτομο της οικογένειάς μου και δεν υπήρχε επέμβαση για να πιάσουν τους ενόχους και να διεξάγουν τις έρευνές τους(οι αστυνομικοί), θα έμπαινα μέσα και δεν θα τους έσωζε ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΥΣ αυτούς που θα εμπόδιζαν την διελεύκανση του φόνου με πρόσχημα το άσυλο --- Α...και να για μην το ξεχάσω, σε αυτή την περίπτωση, ΔΕΝ θα μπορούσα να κατηγορηθώ και για ΤΙΠΟΤΑ, εφόσον θα με προστάτευε το άσυλο
Σπασιμο για να μαθουν μεχρι που τους παιρνει να πηγαινουν και μεχρι που να κανουν τσαμπουκα.
Αυτοί που βανδάλισαν το περιπολικό έπρεπε να συλληφθούν για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και ας έκαναν και αυτοί με τη σειρά τους μήνυση στους αστυνομικούς για καταπάτηση του ασύλου(ΕΠΕΙΤΑ από την πρόσκληση του προέδρου), που τιμωρείται με φυλάκιση 6 μηνών.
ναι δεν εχω διαβασει το ασυλο, οτι ακουω απο δω και απο κει ξερω
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!