-
Σαφώς και έχουμε διαφορετική γνώμη!
Εγώ αηδιάζω και μόνο στη σκέψη ότι οι Ferrari αγοράζονται από ανθρώπους που έκαναν τρελά λεφτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απλά και μόνο για να έχουν και κάτι... πιο 'σπορτίφ' από τη Mercedes τους.
Και χρησιμοποιούν τα τελειότερα κατασκευάσματα της σύγχρονης αυτοκίνησης σαν να είχαν ένα ακριβό ρολόι ή ένα ακριβό κοστούμι: για μούρη.
Λυπάμαι αλλά αυτό με θλίβει και με προσβάλει ως λάτρη της αυτοκίνησης, και φαντάζομαι πως θα στενοχωρεί κι εσένα.
(αν και απ'ότι διαβάζω δεν θεωρείς 'χαμένο' ένα τέτοιο αυτοκίνητο)Σίγουρα ο γερο-Έντσο θα είναι περήφανος στον τάφο του, που τα αυτοκίνητά του είναι περισσότερα από τις μισητές Lambo, έξω από το κέντρο που η Βίσση τραγουδάει το 'Νάϋλον'...
Από την άλλη, φυσικά και στενοχωριέμαι όταν βλέπω μια περιουσία/έργο τέχνης/αυτοκίνητο, όπως θες πες το, να καταστρέφεται.
Αλλά εκτιμώ πολύ περισσότερο αυτό τον οδηγό που προπάθησε να φτάσει τα όρια τα δικά του ή του αυτοκινήτου έστω και για λίγο, έστω κι αν δεν ήξερε, από τον άσχετο που έχει τη Ferrari σαν αξεσουάρ για τις κοινωνικές του υποχρεώσεις.Αυτά.
-
Κοιτάξτε, δεν είναι μοναδικά έργα τέχνης, είναι βιομηχανικά προϊόντα. Δεν παράγονται σε περιορισμένο αριθμό, ούτε κάποιος χεράς που γουστάρει και μπορεί να αγοράσει μια Ferrari θα τη στερηθεί γιατί κάποιο στέλεχος πολυεθνικής θα πάρει 2-3. Ο καθένας λοιπόν ας τις κάνει ό,τι γουστάρει, ας τις κάψει κιόλας.
-
δεν καταλαβαινω το σκοπο αυτου του θεματος
αυτοκινητα ειναι, ατυχηματα συμβαινουν....
τι σημασια εχει το ποσο κανει το καθε αμαξι?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοιτάξτε, δεν είναι μοναδικά έργα τέχνης, είναι βιομηχανικά προϊόντα. Δεν παράγονται σε περιορισμένο αριθμό, ούτε κάποιος χεράς που γουστάρει και μπορεί να αγοράσει μια Ferrari θα τη στερηθεί γιατί κάποιο στέλεχος πολυεθνικής θα πάρει 2-3. Ο καθένας λοιπόν ας τις κάνει ό,τι γουστάρει, ας τις κάψει κιόλας.Εχεις λάθος!Τα κομμάτια είναι από λίγα εως πολύ λίγα(και για την Enzo επρεπε να περασεις συνέντευξη για να σου δώσουν το δικαίωμα να αγοράσεις μία, αυτο ας μην το σχολιάσουμε).
Καταλαβαίνω τους φιλους της αυτοκινησης που θλίβονται να βλεπουν τσακισμενη μια φεραρι, αλλα η λογικη του οτι 'ειναι πλούσιος άρα έκανε μ*λακία' δεν ευσταθει,και το μονο που δειχνει ειναι κομπλεξ και ζήλια.
Αλλωστε και οι πασης φυσεως χεράδες που ξημεροβραδιάζονται στην πιστα και στον δρόμο τι ειναι, παιδιά του λαού που ζουν απο τον ΟΑΕΔ και συντηρουν το EVO; -
Aυτά τα αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα για να τα πηγαίνεις γρήγορα και όχι για βόλτες στο κέντρο της πολής και να πουλάς μούρη. Όταν λοιπόν πηγαίνεις γρήγορα όλα μπορούν να συμβούν... Ποιος θα αγόραζε Ferrari και δεν θα την τρακοσάριζε έστω και μία φορά???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν καταλαβαινω το σκοπο αυτου του θεματοςαυτοκινητα ειναι, ατυχηματα συμβαινουν....
τι σημασια εχει το ποσο κανει το καθε αμαξι?
+1.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Aυτά τα αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα για να τα πηγαίνεις γρήγορα και όχι για βόλτες στο κέντρο της πολής και να πουλάς μούρη. Όταν λοιπόν πηγαίνεις γρήγορα όλα μπορούν να συμβούν... Ποιος θα αγόραζε Ferrari και δεν θα την τρακοσάριζε έστω και μία φορά???Δε γνωρίζω ονόματα και διευθύνσεις, αλλά κάποιους θα τους τρομάζει η ιδέα;
-
Ούτε και εγώ έχω καταλάβει το σκοπό αυτού του θέματος. Είναι τόσο παράξενο οτι και τα ακριβά αυτοκίνητα τρακάρουν;
-
Απλώς κάποιοι κρίνουν με βάση τα δικά τους μέτρα.
πχ εγω ο ΙΚΕ αν μου έπεφτε απο τον ουρανό μια 575 πχ επειδή δεν έχω λεφτά ούτε για να της αλλάξω λάδια θα την κλείδωνα και δε θα την έβγαζα ούτε να την δεί ο ήλιος, για αυτόν όμως που συνήθως την αγοράζει το κόστος της μπορεί να είναι όσο αναλογικά το κόστος του ποδηλάτου μου σε εμένα.
Οπότε όσο παρανοικό είναι να σκίζω εγω το ποδήλατό μου άλλο τόσο παρανοικό είνα για κάποιον να σκίζει μια 575.
Συμπέρασμα: το θέμα στερείται νοήματος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Απλώς κάποιοι κρίνουν με βάση τα δικά τους μέτρα.πχ εγω ο ΙΚΕ αν μου έπεφτε απο τον ουρανό μια 575 πχ επειδή δεν έχω λεφτά ούτε για να της αλλάξω λάδια θα την κλείδωνα και δε θα την έβγαζα ούτε να την δεί ο ήλιος, για αυτόν όμως που συνήθως την αγοράζει το κόστος της μπορεί να είναι όσο αναλογικά το κόστος του ποδηλάτου μου σε εμένα.
Οπότε όσο παρανοικό είναι να σκίζω εγω το ποδήλατό μου άλλο τόσο παρανοικό είνα για κάποιον να σκίζει μια 575.
Aααακριβως!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Απλώς κάποιοι κρίνουν με βάση τα δικά τους μέτρα.πχ εγω ο ΙΚΕ αν μου έπεφτε απο τον ουρανό μια 575 πχ επειδή δεν έχω λεφτά ούτε για να της αλλάξω λάδια θα την κλείδωνα και δε θα την έβγαζα ούτε να την δεί ο ήλιος, για αυτόν όμως που συνήθως την αγοράζει το κόστος της μπορεί να είναι όσο αναλογικά το κόστος του ποδηλάτου μου σε εμένα.
Συμπέρασμα: το θέμα στερείται νοήματος.
End of the topic κατα την γνωμη μου...απολυτα σωστος!
-
Και εγώ πιστέυω πώς η πραγματική θέση αυτών των αυτοκινήτων είναι στο δρόμο (ενίοτε και έξω απο αυτόν:) ) και όχι στα πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων και σαλόνια και οι προλαλήσαντες με καλυψαν απόλυτα. Αλλά για τους τύπους εδώ
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
http://www.wreckedexotics.com/newphotos ... _001.shtml
προσπαθησε να μου δωσεις μια δικαιολογια για αυτο εδω. διαβασε και τι λεει στο υπομνημα
και άσχετα απο την ηλιθιότητα του όλου πράγματος ένα έχω να πω. Θέλει πολλά κιλά φρύδια να διασχίζεις τη γειτονική χώρα με τέτοιο αυτοκίνητο για 'αναψυχή'
Όχι οτι έχω τιπότα με τους γείτονες, είναι πολύ καλά παιδιά (ειδικά οι Βουλγάρες ) και γνωρίζω αρκετούς προσωπικά αλλά με δεδομένη την κακή οικονομική καταστασή της χώρας... Δεν μπορεί όλοι οι ΤΙR να λένε παραμύθια για αυτοκινητοπειρατείες κλπ.. -
Είχα βρεθεί πριν χρόνια στην Μόντσα όταν το Φεράρι κλάμπ (της Τοσκάνης αν θυμάμαι καλά) έκανε φιλανθρωπική για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και τα πήγαινε βόλτα με Φεράρι. (όπως έκανε το TFRC στα Μέγαρα με Έλληνες αγωνιζόμενους)
Λοιπόν οι βόλτες ήταν πολύ γρήγορες, και ο καιρός βροχερός, και 5-10 από αυτές κατέληξαν εκτός πίστας με ζημιές από γρατζουνιά, μέχρι πίσω μέρος ψιλοπίτα...
Κανείς δεν έκλαψε! ΣΙΓΟΥΡΑ στενοχωρήθηκαν, αλλά και το κέφι τους έκαναν, και το αμάξι το οδήγησαν. Το ψιλοσκότωσαν, αλλά μάλλον καλύτερο από το να το βάλουν ζωντανό στη φορμόλη (συλλέκτες), ή να το σέρνουν με αλυσίδα στα κάτεργα (μουράτοι κλαμπόβιοι της γκλαμουριάς).**
Αν ήμουν Φεράρι θα προτιμούσα να στουκάρω ουρλιάζοντας μια ωραία γκαζιάρα μέρα σε τοίχο της Μόντσας, παρά να αργοπεθαίνω στις λακούβες και τα σαμαράκια, ή να μη δει ποτέ ο ήλιος το κατακόκκινο δέρμα μου! ** -
Θέλω εδώ βέβαια να διαχωρίσω από τα υπόλοιπα υπεραυτοκίνητα όσα είναι πραγματικά συλλεκτικής αξίας (ελάχιστα κομμάτια παγκοσμίως ή μοναδικά).
Σε όσους καταστρέφουν ανεκτίμητης ιστορικής αξίας σύμβολα της αυτοκίνησης για το γούστο τους αξίζει να καούν στα καζάνια της κόλασης
Το ίδιο και σε όσους τα μετατρέπουν με κάθε λογής καγκουριλίκια.Δεν λέω να τα φυλάνε σε γυάλα αλλά επιβάλεται σωστή συντήρηση με διατήρηση της αυθεντικότητας τους (και ας κοστίζει πολύ παραπάνω) και παιχνίδι με μέτρο σε ασφαλές περιβάλλον (πίστα κλπ).
-
Μα τίποτα δεν κατάλαβε αυτό το παιδί από τα παραπάνω;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
...απλα ειναι παρα μα παρα πολλοι που αγοραζουν τρελα μηχανηματα και δεν εχουν την παραμικρη ιδεα πως οδηγιουνται, σου λενε 'ε θα μαθω που θα παει,θα σπασω ενα-δυο αλλα θα μαθω' και δεν τρεχει τιποτα. ζηλεια με τιποτα, εκνευρισμος ναι.και επαναλαμβανω δεν τους κατακρινω. τοσο ξερουν τοσο κανουν
Kαι εδώ και 3 σελίδες προσπαθούν οι περισσότεροι να σου εξηγήσουν ότι δε χρειάζεται κάποιος να είναι κουλός και άσχετος για να τρακάρει.
Και οι χεράδες, τα τιμόνια και τα ταλέντα τρακάρουν ενίοτε.Τόσο περίεργο σου, φαίνεται?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα τίποτα δεν κατάλαβε αυτό το παιδί από τα παραπάνω;:lol:Δέν μπορώ να βλέπω για παράδειγμα ένα από τα ομορφότερα σχέδια του Πινινφαρίνα την F50 βαμμένη πράσινη με εμετικές χρωμιωμμένες ζάντες (νομίζω είχαν και τα ασορτί πράσινα περιστρεφόμενα εσωτερικά ).
Αν είχα μπροστά μου τον υπεύθυνο μπορεί και να τον άρχιζα στίς φάπες (με το πληκτρολόγιο μεταμορφώνομαι σε Μάικ Τάισον )
Γενικά πάντως το ποσοστό των 'αλεξιπτωτιστών' με Supercars πρέπει να είναι μικρότερο απο ότι θεωρούμε οι περισσότεροι. Σε αυτή την κατηγορία χρημάτων που παίζουν μπορούν όλοι αυτοί οι γκλαμουράτοι να αγοράσουν κάτι με πιο πολύ μπούγιο και μούρη (Hummer, Range) ή καμιά αρχοντική λίμο για τους γαλαζοαίματους (RR, Maybach) ή ακόμα σκάφος και ελικόπτερο. Αν υπολογίσουμε και τα κόστη συντήρησης, τις ανέσεις που προσφέρουν κλπ μάλλον οι περισσότεροι κάτοχοι supercars είναι συνειδητοποιημένοι αγοραστές. Δείτε για παράδειγμα πόσες 911 και πόσες Cayenne πουλά η Porsche κάθε χρόνο
(βλ. τιμή Porsche 911 GT3 - 156.500e
Porsche Cayenne Turbo - 149.050 ). -
ΒΑΡΒΑΡΟΣ!:evil:
Πω πω με έπιασε η καρδιά μου...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΒΑΡΒΑΡΟΣ!:evil:Πω πω με έπιασε η καρδιά μου...
Ο βάρβαρος πάλι... στην αρχή ξύθηκε λίγο και μετά σκέφτηκε 'τουλάχιστον έπιασε τόπο η μεικτή ασφάλιση'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ο βάρβαρος πάλι... στην αρχή ξύθηκε λίγο και μετά σκέφτηκε 'τουλάχιστον έπιασε τόπο η μεικτή ασφάλιση'
καραφλέ μου φίλε στην ζωή δεν είναι όλα μόνο χρήματα!
μιλάμε για κομψοτέχνημα το οποίο το βανδάλισε ...ο βάρβαρος! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
καραφλέ μου φίλε στην ζωή δεν είναι όλα μόνο χρήματα!
μιλάμε για κομψοτέχνημα το οποίο το βανδάλισε ...ο βάρβαρος!Από γραμμή παραγωγής δε βγήκε η 6άρα; Ας τσεπώσει την αποζημίωση κι ας αγοράσει μια ΙΔΙΑ. Κι εκείνη το ίδιο κομψοτέχνημα θα είναι. Τα μεγάλα δράματα είναι όταν γίνεται σμπαράλια ένα από αυτάτα αυτοκίνητα τα οποία είναι αναντικατάστατα...
Κουλαμάρα ή σταρχιδισμός?