-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από εκεί και μετά όμως ούτε καλύτερα στρίβει, ούτε καλύτερη αίσθηση έχει, ούτε καλύτερο κινητήρα ούτε καλύτερο κιβώτιο και γενικά στα σημεία που έχουν να κάνουν με τη δυναμική συμπεριφορά υστερεί σε σχέση με το Golf σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ένας άσχετος με την οδήγηση μπορεί να το αντιληφθεί.Δεδομένων των παραπάνω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι για ΣΕΝΑ η lancia είναι καλύτερο αυτοκίνητο??
Εκτος τοπου και χρονου. Και ασχετος ειναι επισης αυτος που νομιζει πως κανει κατι σωστα αλλα ειναι οντως λαθος...
Σας συμπαθω εσας τα βελοτσιτοπουλα
-
μ αρέσει η πλούσια παράθεση επιχειρημάτων
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Η Δ και για μένα είναι καλύτερη σχεδιαστικά αλλά έχει το μειονέκτημα του μεγάλου μεγέθους.
Από κει και πέρα το golf είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά αφού έχει πιο σύγχρονο πλάισιο, μπορείς να το πάρεις με το dsg (η Δ δεν έχει ούτε καν επιλογή αυτομάτου, **απαράδεκτο!
**), σου δίνεται η δυνατότητα να το πάρεις με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (η Δ όχι ακόμα)-μάλιστα στη σπορ ρύθμιση αλλάζει το βάρος του τιμονιού και η απόκριση του γκαζιού , έχει καλύτερο τιμόνι, έχει πιο πολλά gadget σαν επιλογές, μπορείς να απενεργοποιήσεις το ESP, ο tsi 160 είναι πολύ καλύτερος του t-jet 150 (τραβάει καλύτερα από χαμηλά, έχει μικρότερη κατανάλωση και είναι δοκιμασμένος πιο πολλά χρόνια), σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις διχρωμία στο εσωτερικό χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να καταφύγεις στη λύση του δέρματος, έχει καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων (ο εσωτερικός χώρος είναι κορυφαίος δεν προβληματίζει κανέναν σε καμία διάσταση και εξωτερικά είναι αρκετά μικρό ότι πιο βολικό για την πόλη), είναι πιο φθηνό από την Δ και όταν χρειαστεί να αλλάξεις αυτοκίνητο θα το πουλήσεις πανεύκολα και πραγματικά θα το πουλήσεις δεν θα το εκποιήσεις!Τέλος και πιο σημαντικό το golf δεν έχει σαν αντίπαλο την Δ άλλοι έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Το Golf έχει αντιπάλους τα bravo, auris, astra, focus, megane, C4, civic, tiida κλπ. και όλα αυτά τα παίρνει φαλάγγι!
Γι' αυτό άλλωστε είναι και ο βασιλιάς!Τώρα αν κάποιοι χοντροκέφαλοι δεν θέλουν να το καταλάβουν πρόβλημά τους...ας συνεχίσουν να ζουν στον κόσμο τους.
υ.γ. Ο 1.4 tsi βγαίνει πλέον μόνο με τις εξής ιπποδυνάμεις 122 και 160 hp.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνεις την αξιοπιστία του t-jet και μάλιστα να την συγκρίνεις με του tsi.-Ναι το μεγεθος της μπορει να την τοποθετει και στην αμεσως επομενη κατηγορια εχοντας τα εχεγγυα της υψηλης ποιοτητας και τους χωρους σε συνδυασμο με την χαμηλη τιμη να αποτελει ελκυστικη επιλογη.
-Εχεις λαθος αντιληψη της λεξης προηγμενο.
-Επισης λαθος αντιληψη της λεξης απαραδεκτο. Ειχες και στο χωριο σου DSG? Ανταπαντω με μια απαραδεκτη φραση ως παραδειγμα
-Το αμαξι για σενα ειναι gadget? Γιατι με 550 εβραιους παιρνεις ενα i-phone και ξεκαβλ....ωνεις
-Ο ΤSI δεν κλανει μια μπροστα στον T-jet
-Για διχρωμιες κλπ δεν με ενδιαφερει. lancia αγοραζεις και οχι γουρουνι στο σακι VI.
-Η μεταπωλιτικη αξια πεθανε για ολους. Ο συνδυασμος χαμηλου επιτοκιου, η ευκολια αγορας καινουριου κλπ εχουν σκοτωσει δικαιως και καθυστερημενα το μεταχειρισμενο στην Ελλαδα. Που να δεις ποσο τα σκοτωνουν στην Γερμανια ολοκαινουρια μοντελα.
-Συμφωνω περι αντιπαλων της Γκολφως. Εγω βασιλια εναν ειχα και αυτος ητο ο Γλυξμπουργκ. Απλα ενα καλο καθημερινο απροσωπο αυτοκινητακι με απαθεστατ σχεδιαση που μας ταλαιπωρει τους οφθαλμους εδω και χρονια. Θα πεθανω και η Γκολφω θα ζει.
-Γνωθι σ'αυτον
-Ο 1.4 FIRE εχει χρονια στις πλατες του, εχει σαφως ανωτερη αξιοπιστια απο οποιονδηποτε τενεκε του VAG. Και πιο αποδοτικος επισης....Ειναι ο βασιλιας που ελεγες παραπανω και εσυ για να στο κανω λιανα.
-
Εντάξει μάγκες τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε ... η ντελτα και τα λαντσια και τα φιατ ειναι 10 κλάσεις ανώτερα από το γκολφ. Μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε την κουβέντα ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ γιατί μας ζαλίσατε τον έρωτα ?!?
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Εντάξει μάγκες τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε ... η ντελτα και τα λαντσια και τα φιατ ειναι 10 κλάσεις ανώτερα από το γκολφ. Μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε την κουβέντα ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ γιατί μας ζαλίσατε τον έρωτα ?!?Ωραια ας μιλησουμε για το Golf.
Για ποια γενια?
-
Ο τιτλος 'Βασιλιας' δεν αναφερεται τυχαια.
Και απ' οτι φαινεται συνεχιζει να παραμενει
ως εχει τουλαχιστον μεχρι τωρα στην εκτη του γενια.
Φαινεται οτι αυτο ενοχλει, δυσαρεστει, προκαλει
ακομα και οργη σε καποιους.
Δυστυχως ή ευτυχως ομως ετσι εχουν τα πραγματα.Στο συγκριτικο Golf TSI 122 vs Lancia Delta T-Jet 120 των
4τροχων τευχος Ιανουαριου, σελιδα 134, αντι συμπερασματος
γραφονται τα εξης:'Διατηρωντας στο ακεραιο, οπως ειχε...χρεος, τη 'φιλοσοφια Golf',
το Γερμανικο μοντελο δειχνει για ακομη μια φορα οτι αποτελει την
κυριαρχη δυναμη στη μικρομεσαια κατηγορια και, εν προκειμενω, το νικητη
στην αντιπαραθεση με την 'διαφορετικη' Lancia Delta.
Και αυτο γιατι στην τελικη εξισωση στοιχεια της τελευταιας
οπως το 'στιλατο' παρουσιαστικο σε συνδυασμο με τους μεγαλυτερους
εσωτερικους χωρους δε στεκονται ικανα να επισκιασουν τις αρετες του
πρωτου, οι οποιες ειναι αμεσα συνδεδεμενες με την καλυτερη ποιοτητα κατασκευης
, τις πιο ανταγωνιστικες επιδοσεις και την ολοκληρωμενη -σε ολα τα επιπεδα μαλιστα-
οδικη συμπεριφορα. Πολυ περισσοτερο δε, με δεδομενη και την ανταγωνιστικη τιμολογιακη
τοποθετηση του στην Ελληνικη αγορα'.H Delta παρα ταυτα εχει εξελιχθει αξιολογα και φαινεται να ειναι μια καλη εναλλακτικη αγορα για αυτους που θελουν το κατι διαφορετικο, πιο εξεζητημενο και γενικα για αυτους που θελουν να 'ξεχωριζουν' με οποιοδηποτε τροπο απο τους περισσοτερους.
Αυτο ομως δεν την κανει να ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο το αντιστοιχο Golf. -
Ερώτηση.... Πιο κόκκινο είναι αυτό http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=459&page_id=2273#bottom το tornado ή το amaryllis?
-
Ο χρήστης Sirokizein έγραψε:
Ερώτηση.... Πιο κόκκινο είναι αυτό http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=459&page_id=2273#bottom το tornado ή το amaryllis?Το tornado.
Το amryllis ειναι μεταλλικο. -
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Την Delta πόσο την έχεις (χρυσο)πληρώσει μέχρι σήμερα;
Eίναι νωρίς ακόμα Ελπίζω να μη βγάλει τίποτα.
Πάντως οι Τ-jet δεν παρουσίασαν ''παιδικά προβλήματα''.
Εγώ δεν ξέρω για παιδικά προβλήματα των ΤSi αλλά ο Νikos120i κάτι έχει ακούσει...
...................................Με τη μοναδική διαφορά ότι αυτό που έγραφα (το 2007) είναι για τους TFSI (2lt turbo δηλαδή του GTI), αν δεις παρακάτω για τους TSI δε γράφω κάτι.
Πάντως (μιας και το παρέθεσες) μπορεί το κοινό να δει μια από τις ηρωικές 'μάχες' με κάποιον συγκεκριμένο κύριο, στο οποίο ποστ του γράφει για τους 1.8JTB ότι θα βγουν το 2008 ( ) και μου την είπαν και από πάνω.
Τέσπα, γέλασα πρωί-πρωί...πάμε παρακάτω...
-
αν αναλυσουμε στις λεπτομεριες τα 2 αυτοκινητα χαμενος ειναι το γκολφ.ειτε αρεσει ειτε οχι...
εχει cornering lights?
εξυπνους υαλοκαθαριστηρες εμπρος πισω?
φωτιζομενα εσωτερικα χερουλια μηπως?
ελάφρυ φωτισμο?(πανω απο το λεβιε ταχυτητων)να μην ειναι θεοσκοτινο το εσωτερικο αν εισαι εκτος πολεως και αν ψαχνεις για κατι το βλεπεις.
ψυγειο αναψυκτικου η νερου?(οχι μεσα στο ντουλαπακι...
σου δειχνει στο καντραν αν εκλεισε ο χωρος του κινητηρα?
εξυπνα parking lights?
αναδιπλομενους εξωτερικους καθρεπτες?
δερμα απο το εργοστασιο μηπως?
εξυπνο φιλτρο εσαγωγης σερα στην καμπινα που αν θεωρει οτι ο αερας ειναι μολυσμενος βαζει ανακυκλωση αυτοματα?και η καραμελα για το κιβωτιο...εμενα η γυναικα μου δεν εχει πει το παραμικρο για το κιβωτιο της Δ.εγινε ανταλαγη με polo .
-
Τελικα, χρειαζονται τα γκατζετ ή οχι; Αφου με 550 εβραιους παιρνεις ενα i-phone και ξεκαβλ....ωνεις...
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
αν αναλυσουμε στις λεπτομεριες τα 2 αυτοκινητα χαμενος ειναι το γκολφ.ειτε αρεσει ειτε οχι...
εχει cornering lights?
εξυπνους υαλοκαθαριστηρες εμπρος πισω?
φωτιζομενα εσωτερικα χερουλια μηπως?
ελάφρυ φωτισμο?(πανω απο το λεβιε ταχυτητων)να μην ειναι θεοσκοτινο το εσωτερικο αν εισαι εκτος πολεως και αν ψαχνεις για κατι το βλεπεις.
ψυγειο αναψυκτικου η νερου?(οχι μεσα στο ντουλαπακι...
σου δειχνει στο καντραν αν εκλεισε ο χωρος του κινητηρα?
εξυπνα parking lights?
αναδιπλομενους εξωτερικους καθρεπτες?
δερμα απο το εργοστασιο μηπως?
εξυπνο φιλτρο εσαγωγης σερα στην καμπινα που αν θεωρει οτι ο αερας ειναι μολυσμενος βαζει ανακυκλωση αυτοματα?και η καραμελα για το κιβωτιο...εμενα η γυναικα μου δεν εχει πει το παραμικρο για το κιβωτιο της Δ.εγινε ανταλαγη με polo .
ξεχασες να πεις οτι η Δ ειναι και μισο μετρο μεγαλυτερη.
-
ναι τωρα η Δ παιζει σε αλλη κατηγορια....
-
οχι καλε, σα πλεονεκτημα το ειπα. Αμεσως στο πονηρο το μυαλο σου.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εκτος τοπου και χρονου. Και ασχετος ειναι επισης αυτος που νομιζει πως κανει κατι σωστα αλλα ειναι οντως λαθος...
Σας συμπαθω εσας τα βελοτσιτοπουλαΕπειδή έχω οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα και έχω συζητήσει τις απόψεις μου και με τρίτους δεν μπορώ παρά να πω ότι εσύ είσαι εκτός τόπου και χρόνου και λυπάμαι πολύ που απλά πετάς μία εξυπνάδα, η οποία δεν στέκει με τίποτα φυσικά, μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
-
ρε σεις.. μην ταϊζετε τα τρολλ!
θα θελατε να ησασταν στη θεση τους? -
Ο χρήστης Nikos120iΜε τη μοναδική διαφορά ότι αυτό που έγραφα (το 2007) είναι για τους T[b έγραψε:
F[/b:2ie13j9y]SI (2lt turbo δηλαδή του GTI), αν δεις παρακάτω για τους TSI δε γράφω κάτι.Δηλαδή Νίκο θεωρείς τους ΤSi πιο αξιόπιστους από τους ΤFSi γι΄αυτό το είχες γράψει; Θέλεις τον 8C σου Eπαναλαμβάνω ότι όλοι αυτοί οι κινητήρες Τ-jet , TFsi ,TSi είναι της ίδιας λογικής πολλά άλογα , μεγάλη ροπή από χαμήλά αλλά μην κοιτάτε μόνο το 0-100 γιατί τα πολλά κυβικά φαίνονται στις ταχύτητες 150+ και στις ψηλές στροφές.Απλά για τους δρόμους μας και για το 95% της χρήσης του αυτοκινήτου βολεύει ένας τέτοιος κινητήρας.Συν λόγω Ελληνικής φορολογίας με βάση τα κυβικά.Στο εξωτερικό πάνω από το 50% των αυτοκινήτων είναι ντήζελ.Εκεί η Delta έχει έναν κορυφαίο κινητήρα 1.9 με 190 άλογα (είχε φορεθεί και στο Saab 9.3). Περί Golf/Delta είναι θέμα προσωπικού γούστου.Αλλού κερδίζει το ένα αλλού το άλλο.Εμένα το VI δεν μου άρεσε καθόλου.
Το Αudi A3 και προ fl και μετά fl μου αρέσει.Αν δεχτώ ότι είναι καλύτερο είναι πολύ ακριβότερο και με φτωχότερο εξοπλισμό οπότε θεωρώ τη Δ καλύτερο value for money.
Mετοχές δεν έχω ούτε στο VAG ούτε στο Gruppo.H Delta πάντως είναι ένα αρκετά προσεγμένο αυτοκίνητο και αυτό φαίνεται στις λεπτομέρειες.Στο Α3 δεν μου άρεσε καθόλου το ότι ο διακόπτης των φώτων δεν ήταν στο τιμόνι αλλά αριστερά στο ταμπλό.Επίσης όλα τα πλαστικά ήταν πολύ σκληρά.Σε σχέση με τη Delta το εσωτερικό μου φάνηκε πολύ φτωχό.
Στην έκδοση Οro που έχω το δερμάτινο τιμόνι και τα καθίσματα από δέρμα και alcantara είναι στάνταρ.Αν βάλεις extra δερμάτινα δίνεις μόνο 1.000Ε επιπλέον και έχεις εργοστασιακά δερμάτινα της Poltrona Frau ( οίκος που ντύνει ακόμη και γιωτ).Οποιοσδήποτε είναι αντικειμενικός δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι η Δ είναι ένα προσεγμένο αυτοκίνητο , ιδιαίτερα για τα λεφτά της. -
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Δηλαδή Νίκο θεωρείς τους ΤSi πιο αξιόπιστους από τους ΤFSi γι΄αυτό το είχες γράψει;Κοίτα, στην εταιρία έχουμε καμιά 20αριά 140άρια TSI (σε Jetta και Tiguan) και καμιά 30αριά 122άρια TSI (Golf).
Πέρα από το γεγονός ότι τσιμπάνε λίγο λαδάκι και ότι σε ένα 140άρι στα 20Κ κμ άλλαξαν σχάστρα, ΚΑΝΕΝΑ δεν είχε ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.
TJET δεν έχουμε να σου πω ...αλλά από αυτά που διαβάζω τα 140άρια καίνε λιγότερο. Μέση έχουν γύρω στα ~10.
Τώρα TFSI επίσης δεν έχουμε, αλλά θεωρητικά λόγω κυβισμού πρέπει να είναι πιο αξιόπιστα...αλλά γενικά τα μοτέρ της VW τα θεωρώ πιο αξιόπιστα, σύμφωνα με αυτά που έχω δει και νομίζω ότι 50 TSI είναι καλό δείγμα.
Υ.Γ. Δε μου παίρνει το quote σου ρε γμτ...γιατί? Τι έπαθε?
-
Mε το Τ-jet έχω μέση 10,6 με περισσότερα χλμ μέσα στην πόλη αλλά και με λίγα χλμ.
Συνολικά έχω κάνει γύρω στα 1.600 χλμ.Πιστεύω ότι όταν στρώσει ο κινητήρας θα καίει λιγότερο.Άρα δε νομίζω ότι απέχει πολύ από τα 10 του ΤSi με τα 140.
Τεχνολογικά η λύση του ΤSi με τα 140 παλιά και τα 160 είναι πιο προηγμένη αφού χρησιμοποιεί κομπρέσσορα και τούρμπο.Δεν απαξιώνω τους Tsi τα καλά τα παραδέχομαι,όπως και την εσωτερική βελτίωση του VI με το V , χωρίς όμως μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό.
Μια άλλη καλή λύση , ανταγωνιστική της λύσης τούρμπο+κομπρέσσορας είναι η χρήση δύο τουρμπίνων , μίας μικρής για τις χαμηλές στροφές , μίας μεγάλης για τις ψηλές και στις μεσαίες λειτουργούν και οι 2 ταυτόχρονα (όπως στον 1.9 ντήζελ με τα 190 άλογα).Θεωρητικά αποδίδει λίγο λιγότερα άλογα από την λύση τούρμπο+κομπρέσσορας αλλά έχει λιγότερο βάρος.
Αυτό που είχα παρατηρήσει στους TSi με τα 140 άλογα είναι ότι είχαν περισσότερη απόσταση φρεναρίσματος 110-0 από αυτούς με τα 122 λόγω του πρόσθετου βάρους του κομπρέσσορα.
Για μένα το VI θα ήταν καλύτερο αν κρατούσαν το V και βάζαν τη μάσκα από το VI. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σας συμπαθω εσας τα βελοτσιτοπουλαΕπειδή έχω οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα και έχω συζητήσει τις απόψεις μου και με τρίτους δεν μπορώ παρά να πω ότι εσύ είσαι εκτός τόπου και χρόνου και λυπάμαι πολύ που απλά πετάς μία εξυπνάδα, η οποία δεν στέκει με τίποτα φυσικά, μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Εντυπωσεις δημιουργεις εσυ, αρκει να δεις το ποστ σου στην προηγουμενη σελιδα....
Εχει τιτλο 'ΟΥΤΕ'...
Μπραβο σου αγορι μου που τα οδηγησες, μπραβο, εδω ξεχωριζεις απο αυτους που εκφερουν αποψη διχως να εχουν οδηγησει. Πολυ θα ηθελα να ημουν εμπρος στις συζητησεις σου με τριτους....του velocity οι συναδελφοι ειναι αυτοι οι τριτοι εεε?
VW Golf VΙ