-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παιδιά πάντως το νέo Golf από πίσω μου φένεται πάρα πολύ όχι απλώς συντηρητικό, λες και τους τελείωσαν τα λεφτά και οι ιδέες... και κάνανε μια αλλαγή για να λένε ότι κάνανε...
Τέσπα σίγουρα είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό που λέω...μην με παρεξηγήσετε...
Κανεις δεν σε παρεξηγει!
το θεμα ειναι πως αυτη η συνταγη πουλαει... και πουλαει παρα πολυ καλα! Εξασφαλιζει αποδοχη απο το μεγαλυτερο μερος του αγοραστικου κοινου! Το φρεσκαρανε στα σημεια που επρεπε για να το κρατησουν καμια 4-5 χρόνια ακομα.
Πάντως αν ξεπερασουμε το οπτικο κομμάτι... το αμάξι εχει αλλαγες ουσίας σε επίπεδο συναρμογης, ποιοτητας και μηχανολογικα τις οποιες δεν τις λες και 'αλλαγη για τα ματια του κοσμου'.Το ζάλισες... Παρτο να τελειώνουμε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
photoshop ! δεν μπορει να ναι αληθεια
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
photoshop ! δεν μπορει να ναι αληθεια
Αλήθεια είναι...Ανέκαθεν το Golf είχε καλούς χώρους...
-
Περιμενω σε κανα 2 μηνο το higtline 160 dsg δεν το θεωρω κουκλα οσο αφορα την εξωτερικη εμφανιση.θα μπορουσε να ειναι κατα πολυ καλυτερο αλλα δεν ειμαι στο σχεδιαστικο της vw.αλλα αυτο που βλεπεις οταν οδηγας ειναι τελειο μαλλον κατι παραπανω απο το τελειο!!!!!
-
Τα παράθυρα έχουν πρόβλημα στο VI, ή η επιλογή άλλων προμηθευτών το έχει λύσει το θεματάκι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα παράθυρα έχουν πρόβλημα στο VI, ή η επιλογή άλλων προμηθευτών το έχει λύσει το θεματάκι;Φημες λενε πως και παλι αρχισαμε
Τρεις γενεες παραδοση στα παραθυρα... -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα παράθυρα έχουν πρόβλημα στο VI, ή η επιλογή άλλων προμηθευτών το έχει λύσει το θεματάκι;Το είχαν λύσει ήδη από την V γενεά (και ίσως από την IV). Απλά η εδώ αντιπροσωπεία ουδέποτε δεν χάραξε μία πολιτική που θα αποκαθιστούσε τη φήμη του μοντέλου.
-
Στο V δεν υπαρχει θεμα με τα παραθυρα, στο VI υπαρχει... http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=27797
Ανεκδοτο εχει καταντησει
-
Ανεκδοτο δεν θα πει τιποτα!!
-
δεν ειναι δυνατον
-
Το Megane και το Golf (μοντέλα του 2000) είχαν τους ίδιους μηχανισμούς (της Bosch) και σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Στη Renault κόστιζε (το 2002 που το πρωτοάλλαξα) 250 ευρώ, στη VW 220 ευρώ (με τις αντίστοιχες ετήσιες εγγυήσεις), σαν Bosch 170 ευρώ (χωρίς εγγύηση και πιθανόν και μαιμού με παζάρια με 150 ευρώ).
-
εχω την εντυπωαη οτι η VW εδινε 7 χρονια εγγυηση στους μηχανισμους που αλλαζε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχω την εντυπωαη οτι η VW εδινε 7 χρονια εγγυηση στους μηχανισμους που αλλαζε.Ποιος, η VW; 2 χρόνια και με το ζόρι...
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Στο V δεν υπαρχει θεμα με τα παραθυρατο επιβεβαιώνω ως πρωην κάτοχος.
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Στο V δεν υπαρχει θεμα με τα παραθυρα
το επιβεβαιώνω ως πρωην κάτοχος.
Κι όμως υπάρχει (ή έστω υπήρχε). Εμένα μου το εμφάνισε 1 χρόνο μετά την αγορά, και άλλαξα και τους δύο μηχανισμούς (με ενισχυμένους, όπως μου είπαν). Το αυτοκινητό μου είναι παραγωγής 2005.
-
Μια και προσφατα προχωρησα σε παραγγελια ενος g6 υστερα απο αρκετες βολτες σε αντιπροσωπειες της Αθηνας, αλλα και ερευνας σε αυτες τις επαρχιας ανεβαζω το συγκεκριμενο ποστ ως ενημερωτικο σημειωμα για οσους αδαεις και ενδιαφερομενους, για τις πρακτικες και τον επαγγελματισμο των Ελληνων εμπορων:
Κοινη διαπιστωση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ηταν εμφανεστατο σε ολους οτι αν τους αφηνες εστω και για δευτερολεπτα να καταλαβουν οτι εισαι ανενημερωτος, η δεν εισαι σε θεση να δθιαφυλαξεις τα δικαιωματα σου ως καταναλωτης, εχουν ετοιμη, στην καλυτερη των περιπτωσεων, την αποπειρα παραπλανησης και στη χειροτερη τη λαμογια.
Μερικες λεπτομερειες: επιχειρησα να ζητησω test drive του 122 κ του 160 σε τρεις αντιπροσωπειες: μια του κεντρου των Αθηνων και δυο των προαστιων (Λυκοβρυση και μια κοντα στο Ν Ηρακλειο.) Σε ολες τις περιπτωσεις προηγηθηκε τηλεφωνικη επικοινωνια την προηγουμενη μερα για κλεισιμο ραντεβου σε συγκεκριμενη ωρα (σε μια μαλιστα περιπτωση με αυστηροτητα ο υπαλληλος μου υπεδειξε να μην αργησω ουτε λεπτο και να ειμαι ακριβης στην ωρα μου). Και στις τρεις περιπτωσεις (και ειδικα σε εκεινη που με αυστηροτητα μου κουνησε το δαχτυλακι του ο αντιπροσωπος αναφορικα με το οτι θα επρεπε να ημουν Αγγλος στην ωρα μου) μπηκα στις αντιπροσωπειες με ακριβεια λεπτου. Αποτελεσμα:
1η αντιπροσωπεια: ανα τεταρτο ο υπαλληλος εμφανιζονταν με δικαιολογια και πολλες συγνωμες για την καθυστερηση. Υστερα απο ακριβως μια ωρα εμφανιστηκε ξανα με χαμογελο προσφεροντας μου καφε καθως θα επρεπε να καθυστερησει αλλο λιγο. Φυσικα αποχωρησα λεγοντας οτι δεν εχω τοσο χρονο στη διαθεση μου. Test drive γιοκ.
2η αντιπροσωπεια: (αυτος που ηθελε να ειμαι ακριβεστατος στο ραντεβου μου). Μπαινω, δινω τα στοιχεια μου στη reception (τρομαρα τους) και το ονομα του υπαλληλου που μου ειχαν δωσει κατα το κλεισιμο του ραντεβου και παιρνω τη θεση μου στην αιθουσα αναμονης με τη διαβεβαιωση οτι σε δεκα λεπτα θα εξυπηρετηθω. Μετα απο ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ αναμονης αποχωρησα. Τest drive γιοκ.
3η αντιπροσωπεια: για να μην τα πολυλογω αναμονη σαραντα λεπτα (αυτη τη φορα δεν ειχα διαθεση να περιμενω περισσοτερη απο μια ωρα).Περαν της γενικοτερης απροθυμιας των εν λογω αντιπροσωπειων για t d ενα αλλο απαραδεκτο φαινομενο που παρατηρησα σε 2 εκ των τεσσαρων αντιπροσωπειων (αυτην της Λυκοβρυσης και αυτην της επαρχιας): η με νυχια και με δοντια αρνηση τους να δωσουν γραπτη προσφορα, παρα την επιμονη απαιτηση μου για κατι τετοιο. Σε νμια μαλιστα περιπτωση η αρμοδια υπαλληλος με ρωτησε τι προσφορα ειχα απο αλλη αντιπροσωπεια και αφου αρνηθηκα ευγενικα να της πω μου λεει 'μπορειτε να μου πειτε, δεν ειναι κακο εξαλου ολοι οι αντιπροσωποι φιλοι ειμαστε'. Οταν ομως της ζητησα γραπτως την προσφορα αρνηθηκε λεγοντας οτι δεν θα ηθελε να τη δει αλλος αντιπροσωπος (αυτους που πριν λιγο αποκαλουσε φιλους). Τελικα υστερα απο μεγαλη πιεση μου εδωσε γραπτη προσφορα η οποια και ηταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ απο τη συμφωνηθεισα προφορικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οφειλω να σημειωσω για να μην λεμε μονο τα αρνητικα οτι οι δυο που απροβληματιστα και χωρις κωλυμματα εδωσαν γραπτη προσφορα ηταν ο αντιπροσωπος του κεντρου και αυτος κοντα στο Ν Ηρακλειο. Επισης προσοχη σε οσους κλεινετε παραγγελια στους ορους, στις προκαταβολες, και ξεκαθαριστε ΓΡΑΠΤΩΣ οτι δεν θα εξοφλησετε το αυτοκινητο εαν δεν το ελεγξετε προηγουμενως. Η λαμογια ειναι η καλυτερη φιλη του Ελληνα επαγγελματια. Ακομα και αυτοι που ειναι σοβαροι ενδεχεται να νοσησουν μερικες φορες.
Παμε τωρα σε μερικα γενικα σχολια σχετικα με τις 3 τελευταιες γενιες του golf 4,5, και 6 σημειωνοντας οτι δεν θα αναλωθω σε βλακωδεις τοποθετησεις του τυπου μου αρεσουν τα φλας του 5 δεν μου αρεσουν τα μπουτια του 6 και μου αρεσουν οι γριλιες του 4.
Η ποιοτητα των πλαστικων (η σωστοτερα η perceived quality) περιεργως στο 5 ειναι σαφεστατα χαμηλοτερη για τα σταντρντ του golf και της vw γενικοτερα, στο 6 ελαφρως καλυτερη και στο 4 (!!!!!!!!!!!!!!!) σαφως ανωτερη των αλλων δυο. Βεβαια οταν πλεον κοιταξουμε τους ημιακαμπτους αξονες απεναντι στις ανεξαρτητες αναρτησεις, τα ψοφιμια των 75hp απεναντι στους tsi (με την επιφυλαξη της αξιοπιστιας για την οποια θα μιλησει ο χρονος), το αδιαφορο οδηγικα 4 απεναντι στις σαφως πιο ενδιαφερουσες επομενες γενιες ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι θα θυσιαζαν ενα μετριο εσωτερικο. Παρ' όλα αυτα εκεινο που με ενοχλει με το γκρουπ (αλλα και γενικοτερα με τη συγχρονη επιχειρηματικη λογικη του φτιαξε μια φορα ενα προιον και πουλα το σε 6 διαφορετικες συσκευασιες) ειναι οτι μπορεις να δεις 10 χρονια μετα, ακομα και στη σειρα 6, κοινα κομματια με το προκατοχο του που παρουσιαστηκε το 97 (για να μην μιλησω για αλλες φιρμες του γκρουπ). Η εν λογω πρακτικη δεν θα ηταν κακη αν συνοδευονταν με αντιστοιχη συγκρατηση του κοστους προς τον καταναλωτη. Η ακομα καλυτερα (και για να το συνδεσω με τις προηγουμενες παραγραφους των αντιπροσωπειων) εαν εστω η ακριβοτερη τιμη ειχε αντικρυσμα σε αξιοπρεπη προσπεκτους (2 αντιπροωπειες μου εδωσαν ενα ΟΚ φυλλαδιο και οι αλλες δυο ενα φτηνιαρικο των δεκα σελιδων) σε ποιοτικοτερα αυτοκινητα, σε καλυτερο after sales (γνωστη αχιλλειος πτερνα της vw) και κυριως σε επεκταση της εγγυησης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 5 χρονια, οπως η μεγαλη πλειοψηφια του ανταγωνισμου, χωρις την αναγκη να πληρωσει κανεις για αυτην, και λαμβανοντας υποψη το γεγονος οτι μερος του ονοματος της η vw κ το golf το εχτισαν πανω στην αξιοπιστια των πρωτων γενιων. -
εμενα 2 φιλοι μου δεν ταλαιπωρηθηκαν καθολου με τα test drive
οσο για το εσωτερικο εισαι βεβαιος οτι εχει πεσει η ποιοτητα συγκρινοντας με τον ανταγωνισμο?
ή εννοεις οτι ανεβηκαν πολυ ολοι οι αλλοι, αλλα η vw δεν ανεβηκε αντιστοιχα?αυτο που τελικα δεν καταλαβα ειναι αφου σου την εσπασαν τοσο πολυ γιατι το παρηγγειλες?
-
O φιλος εννοει οτι η ποιοτητα στο εσωτερικο στα γκολφ 5 και 6 ειναι κατωτερη αυτων του 4
Και αποψη μου ειναι οτι αυτο ισχυει
Επεισης μια και ανεφερε ο φιλος για μερη που χρησιμοποιουνται απο την εποχη του γκολφ 4 (ισως και του 3 , αλλα δεν γνωριζω καποιον με 3 για να τσεκαρω και να σοκαριστω κι αλλο ) , στο 5 και στο 6 το πλαστικο μερος γυρω απο το πισω παρμπριζ ειναι το ενα και το αυτο με το πλαστικο του 4
Καλα φυσικα για τα κοινα μερη του 5 και του 6 εχουμε ξαναμιλησει , αλλα το να εχει καποιο αυτοκινητο που παρουσιαζεται 12 χρονια μετα απο το 4, εστω και 1 μερος ιδιο ειναι απλα αστειο.
Πιστευω οτι πρεπει να βαλουν μπροστα κατι πραγματικα καινουριο στο αμεσο μελλον , γιατι το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται κι ο παπας που λεει και η παροιμια.Οσον αφορα τους αντιπροσωπους , τι να πει κανεις , τους εχει πει κανεις οτι τους χρωταμε ωρες απο τη ζωη μας ? Να περιμενεις 1 ωρα να δεησει καποιος να σου δωσει να δοκιμασεις το αυτοκινητο ?
Κι αυτο κατοπιν τηλ. ραντεβου...αστειο
Μπανανια , σε ολο της το μεγαλειο -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
O φιλος εννοει οτι η ποιοτητα στο εσωτερικο στα γκολφ 5 και 6 ειναι κατωτερη αυτων του 4
Και αποψη μου ειναι οτι αυτο ισχυειδε λέω να ευλογάμε τα γένια μας αλλά αυτό δε νομίζω να ισχύει τόσο...
και γω στο a4 b6 (2002) παρατηρώ καλύτερα (=μαλακότερα) πλαστικά μπροστά από οδηγό-συνοδηγό από το a4 b8 (2008), αλλά ποιος μου λέει ότι αυτό το γεγονός κάνει τα παλιότερα αυτομάτως ποιοτικότερα... επιπλέον όσοι κάτοχοι a4 b6, μπορούν να επαληθεύσουν το ξεφλούδισμα των ματ επιφανειών από κουμπιά, επιφάνειες γύρω από τις χειρολαβές κτλ... αντίθετα πρόσεξα ότι στο καινούριο a4 οι ματ επιφάνειες έχουν καταργηθεί με απλές πλαστικές... κάποιος που δεν ξέρει θα πει ότι αυτό είναι πισωγύρισμα στην ποιότητα, όποιος όμως είχε το προηγούμενο θα καταλάβει τους λόγους αλλαγής...
απ'ότι διάβασα παρόμοιο πρόβλημα ξεφλουδίσματος έχει και η c-class λόγω ματ επίστρωσης σε κουμπιά και χειριστήρια... σε πρώτη όμως επαφή κάποιος θα πει ότι είναι ποιοτικότερα της c-class..δε νομίζω γενικά ότι υπάρχουν παλιότερα αυτοκίνητα που μπορούν να ανταγωνιστούν σε θέματα ποιότητας καινούρια της ίδιας σειράς... όσο για το golf 4 σιγά το ποιοτικό εσωτερικό (έχω μπει σε ένα, ξεφλουδισμένες επιφάνειες σε πολλά σημεία)...
VW Golf VΙ