-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Αν δεν κατάλαβες, έπεσε σβήσιμο. Μην το συνεχίζεις. [mod drdino]καλα ποτε το εσβησες και δεν σε καταλαβα.
παντως δεν εισαι δικαιος .
επρεπε να σβησεις και την απαντηση στην οποια απαντησα. -
Ο χρήστης ace5 έγραψε:
... σχετικά με το κόστος συντήρησης/επισκευής της τουρμπίνας στα TSI.Αυτό θα 'το λουστούν' οι επόμενοι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου (3ο-4ο χέρι) πάνω από τα 120000χλμ.Και όχι μόνο στο Golf, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο με παρόμοιας φιλοσοφίας κινητήρα.
Τώρα άμα είναι νωρίτερα... Αλλά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
-
Mερικοί λένε στα 150.000 χλμ και άλλοι στα 70.000 με 100.000 xλμ. χωρίς να ξέρουν ποιο από τα δύο , τουρμπίνα ή κομπρέσσορας , φθείρεται γρηγορότερα.Μάλλον συντήρηση χρειάζεται και όχι αλλαγή.Αλλαγή μόνο αν το έχει λειώσει κάποιος γκαβλόγκαζος.
Το λογικό είναι να φθείρεται περισσότερο το μηχάνημα που κάνει την εναλλαγή από κομπρέσσορα σε τούρμπο.
Τα παιδιά από το club μίλησαν για 3.500Ε για το κομπρέσσορα και 5.000 και για τα δύο αλλά μου φαίνονται υπερβολικά πολλά γιατί κάπου τόσο πρέπει να έχει ένα καινούριο μοτέρ.
http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php? ... 332&st=120' target='_blank
Αν ξέρεις πως να φερθείς σε ένα τούρμπο μοτέρ , νομίζω ότι θα σου βγάλει τα 150.000.
Αν το ξεσκίσεις θα το πληρώσεις.150.000 χλμ είναι πολλά , πλέον δε κρατάμε τα αυτοκίνητα 10+ χρόνια , οπότε +1000 για το 160άρι.....................Όντως 1.500Ε πρέπει να έχει η τουρμπίνα.Λογικά ο κομπρέσσορας είναι πιο ακριβός.
http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=22405
Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης.Αν καλύπτει και μηχανικά μέρη βολεύει. -
Βγήκε και το νέο megane...Σε σχέση με το golf πως το βλέπετε γιατί ψάχνω για αμάξι αυτόν τον καιρό?
-
Ο χρήστης gaz gaz έγραψε:
Βγήκε και το νέο megane...Σε σχέση με το golf πως το βλέπετε γιατί ψάχνω για αμάξι αυτόν τον καιρό?αστο το megane γαλλικος κουβας γενικα με ζημιες και πανακριβα ανταλλακτικα.
καλυτερα το γκολφακι. -
Βγήκε και το νέο megane...Σε σχέση με το golf πως το βλέπετε γιατί ψάχνω για αμάξι αυτόν τον καιρό?
αστο το megane γαλλικος κουβας γενικα με ζημιες και πανακριβα ανταλλακτικα.
καλυτερα το γκολφακι.Έχεις προσωπική εμπειρία από τα αυτοκίνητα που γράφεις παραπάνω;
Επίσης το να μιλάς για βλάβες και επισκευές με το αυτοκίνητο που έχεις, είναι να γελάει και ο κάθε πικραμένος.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
καλυτερα το γκολφακι.Έχεις προσωπική εμπειρία από τα αυτοκίνητα που γράφεις παραπάνω;
Επίσης το να μιλάς για βλάβες και επισκευές με το αυτοκίνητο που έχεις, είναι να γελάει και ο κάθε πικραμένος.
επειδη ξερω ιταλο μηχανικο και επειδη στην ιταλια κυκλοφορουν αρκετα ρενο μου ειπε οτι ειναι μπουρδελα και ζημιαρικα.
-
Ο χρήστης gaz gaz έγραψε:
Βγήκε και το νέο megane...Σε σχέση με το golf πως το βλέπετε γιατί ψάχνω για αμάξι αυτόν τον καιρό?Φτηνότερο και ωραιότερο το Megane , ακριβότερο , ποιοτικότερο με καλύτερες επιδόσεις και αναρτήσεις το Golf VI.
-
επειδη ξερω ιταλο μηχανικο και επειδη στην ιταλια κυκλοφορουν αρκετα ρενο μου ειπε οτι ειναι μπουρδελα και ζημιαρικα.
Έχω ξαναγράψει την ιστορία με φίλο μου που σπούδαζε Ιταλία και πάει με άλλους 2 Έλληνες ένα αυτοκίνητο (που τυχαίνει να ήταν renault για καθιερωμένο service ) σε ένα ιταλικό συνεργείο. Εκεί ο Ιταλός μηχανικός τους πιάνει την κουβέντα και όπως τους είδε φοιτητές γυρνάει και τους λέει, με έναν έντονο μορφασμό στο πρόσωπό του, θα σας δώσω μια συμβουλή : 'Μην πάρετε ποτέ ιταλικό αυτοκίνητο'.
Αν θες σε στέλνω στον ίδιο να στα αφηγηθεί.
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
ρε ιταλακια δε μας ενδιαφερει ποσο κανει η τουρμπινα στο αρχαιο καρο σου που ειχε κι ο μεγα αλεξανδρος στην επιδρομη της ασιας.Κανε τον κοπο και διαβασε τα ποστ αυτου του αστειου και του αλλου που εχει και ιταλικο ονομα τζιοβανι μπουσο (για τον που***) κι αν βρεις εστω κι ενα που να μιλαει για γκολφ κι οχι για ιταλικα καρα να με κανεις μπαν
Δεν ειναι αρχαιο , οχι
ειναι μια παλιατζουρα 15ετιας που φρεναρεις και πετας σκουρια στον μπροστινο σου οκ , να τη χαιρεσαι
Οτι θελω εχω εγω , δεν σε αφοραSorry ρε παιδιά...δεν άντεξα!
-
Άσχετο.
Η Delta HF 1.6T του τέλους της δεκαετίας του 80 , αρχών 90 είναι ένα αυτοκίνητο που αξίζει να μπει στο πάνθεον των 'σπορ αυτοκινήτων' προσιτού κόστους. Όχι φυσικά γιατί έμαθα πολλά για την 'οδήγηση' σε αυτή εγώ!
Σίγουρα έβγαζε πολλά προβλήματα κυρίως ηλεκτρικά αλλά και μηχανικά. Μπορώ να απαριθμήσω αρκετά αλλά είμαι ήδη οφτοπικ. Το θέμα είναι ότι όταν δούλευε ήταν για σεμινάριο το στήσιμο και το τιμόνι. Αρωγός φυσικά ένας πολύ δυνατός κινητήρας, με ωραίο ήχο και φυσικά με έντονο lag (το οποίο για μένα έχει και μια γοητεία σε σχέση με τα σημερινά καλομαθήμενα τούρμπο που δεν καταλαβαίνεις πότε μπαίνει το τούρμπο και συνήθως με την κλειστή σκάστρα που έχουν για να μην τρομάζουν οι γκόμενες-αγοράστριες για να ακούσεις κανά τσαφ-τσουφ να γουστάρεις πρέπει να έχεις τα αυτιά του Ντάμπο! ) και ο οποίος τιουνάρονταν αρκετά εύκολα (για την εποχή). Μην ξεχνάμε ότι ήταν αδελφάκι με την ιστορική Ιντεγκράλε με ότι σημαίνει αυτό από άποψη στησίματος. Η πλήρης απογοήτευση για μένα ήταν η καινούρια Δέλτα με τον 'ευγενικό' της χαρακτήρα. Αναμένω φυσικά και την γρήγορη της έκδοση μπας και οι Ιταλοί μου ξυπνήσουν ευχάριστες αναμνήσεις.
Σχετικό.
Όποτε βγαίνει καινούριο μοντέλο επειδή κυκλοφορώ αρκετά αμέσως βλέπω γεμάτους τους δρόμους της Αθήνας. Με το Γκόλφ 6 παρόλο που έχω δει πολλά έξω από τις αντιπροσωπείες δεν έχω δει ούτε ένα στο δρόμο. Εγώ δεν πέτυχα ή δεν πουλάει και τόσο? Έχει κανείς κάποια εικόνα πως πηγαίνει από πωλήσεις? Απορία το έχω.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Άσχετο.Η Delta HF 1.6T του τέλους της δεκαετίας του 80 , αρχών 90 είναι ένα αυτοκίνητο που αξίζει να μπει στο πάνθεον των 'σπορ αυτοκινήτων' προσιτού κόστους. Όχι φυσικά γιατί έμαθα πολλά για την 'οδήγηση' σε αυτή εγώ!
Σίγουρα έβγαζε πολλά προβλήματα κυρίως ηλεκτρικά αλλά και μηχανικά. Μπορώ να απαριθμήσω αρκετά αλλά είμαι ήδη οφτοπικ. Το θέμα είναι ότι όταν δούλευε ήταν για σεμινάριο το στήσιμο και το τιμόνι. Αρωγός φυσικά ένας πολύ δυνατός κινητήρας, με ωραίο ήχο και φυσικά με έντονο lag (το οποίο για μένα έχει και μια γοητεία σε σχέση με τα σημερινά καλομαθήμενα τούρμπο που δεν καταλαβαίνεις πότε μπαίνει το τούρμπο και συνήθως με την κλειστή σκάστρα που έχουν για να μην τρομάζουν οι γκόμενες-αγοράστριες για να ακούσεις κανά τσαφ-τσουφ να γουστάρεις πρέπει να έχεις τα αυτιά του Ντάμπο! ) και ο οποίος τιουνάρονταν αρκετά εύκολα (για την εποχή). Μην ξεχνάμε ότι ήταν αδελφάκι με την ιστορική Ιντεγκράλε με ότι σημαίνει αυτό από άποψη στησίματος. Η πλήρης απογοήτευση για μένα ήταν η καινούρια Δέλτα με τον 'ευγενικό' της χαρακτήρα. Αναμένω φυσικά και την γρήγορη της έκδοση μπας και οι Ιταλοί μου ξυπνήσουν ευχάριστες αναμνήσεις.
Σχετικό.
Όποτε βγαίνει καινούριο μοντέλο επειδή κυκλοφορώ αρκετά αμέσως βλέπω γεμάτους τους δρόμους της Αθήνας. Με το Γκόλφ 6 παρόλο που έχω δει πολλά έξω από τις αντιπροσωπείες δεν έχω δει ούτε ένα στο δρόμο. Εγώ δεν πέτυχα ή δεν πουλάει και τόσο? Έχει κανείς κάποια εικόνα πως πηγαίνει από πωλήσεις? Απορία το έχω.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
ρε ιταλακια δε μας ενδιαφερει ποσο κανει η τουρμπινα στο αρχαιο καρο σου που ειχε κι ο μεγα αλεξανδρος στην επιδρομη της ασιας.
Κανε τον κοπο και διαβασε τα ποστ αυτου του αστειου και του αλλου που εχει και ιταλικο ονομα τζιοβανι μπουσο (για τον που***) κι αν βρεις εστω κι ενα που να μιλαει για γκολφ κι οχι για ιταλικα καρα να με κανεις μπαν
Δεν ειναι αρχαιο , οχι
ειναι μια παλιατζουρα 15ετιας που φρεναρεις και πετας σκουρια στον μπροστινο σου οκ , να τη χαιρεσαι
Οτι θελω εχω εγω , δεν σε αφοραSorry ρε παιδιά...δεν άντεξα!
νομιζω γελας με τον pitta οχι με μενα.
-
stafidas
-
Είναι απλά κάποιες πολύ αστείες δημοσιεύσεις, ναι με τον pittas.
-
Golf VI 1.4 τετρακίνητο λέτε να το σκέφτονται? Θα το δούμε?
-
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Mερικοί λένε στα 150.000 χλμ και άλλοι στα 70.000 με 100.000 xλμ. χωρίς να ξέρουν ποιο από τα δύο , τουρμπίνα ή κομπρέσσορας , φθείρεται γρηγορότερα.Μάλλον συντήρηση χρειάζεται και όχι αλλαγή.Αλλαγή μόνο αν το έχει λειώσει κάποιος γκαβλόγκαζος.
Το λογικό είναι να φθείρεται περισσότερο το μηχάνημα που κάνει την εναλλαγή από κομπρέσσορα σε τούρμπο.
Τα παιδιά από το club μίλησαν για 3.500Ε για το κομπρέσσορα και 5.000 και για τα δύο αλλά μου φαίνονται υπερβολικά πολλά γιατί κάπου τόσο πρέπει να έχει ένα καινούριο μοτέρ.
http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php? ... 332&st=120' target='_blank' target='_blank
Αν ξέρεις πως να φερθείς σε ένα τούρμπο μοτέρ , νομίζω ότι θα σου βγάλει τα 150.000.
Αν το ξεσκίσεις θα το πληρώσεις.150.000 χλμ είναι πολλά , πλέον δε κρατάμε τα αυτοκίνητα 10+ χρόνια , οπότε +1000 για το 160άριAν τα χιλιομετρα αυτα ισχυουν και τα ποσα που αναφερεις επισης ισχυουν (αν και αμφιβαλλω παρα πολυ για τα ποσα που αναφερεις) τοτε λυπαμαι αλλα οχι απλως δεν συμφερει να παρεις golf αλλα δεν συμφερει γενικοτερα να παρεις αυτοκινητο που εχει turbo. Ποιος αγοραζει αυτοκινητο με προοπτικη να χαλασει 5000€ (σχεδον το ημισυ της αξιας του αυτοκινητου) στα 100000χλμ.....αν ειναι δυνατον..... Παντως κατι που διαβασα προσφατως και με εβαλε σε σκεψεις ειναι η αναφορα των μηχανικων της toyota (την οποια μπορει να μην την εκτιμω σαν εταιρεια αλλα στο θεμα της αξιοπιστιας οπως και να το κανουμε δεν εχω να της προσαψω κατι) οτι δεν προκειται να μπει στο παιχνιδι των turbo (και μην μου πειτε οτι δεν μπορει να το κανει αν θελει) και οτι προτιμα να εξελιξει περισσοτερο τους ατμοσφαιρικους. Ως επιχειρημα γι αυτο αναφερει ακριβως αυτα τα δυο 'προβληματα': το υψηλο κοστος συντηρησης και τις παραχωρησεις στο θεμα αξιοπιστιας.
-
Πόρισμα Νο1 - Αξίωμα:
καλυτερα το γκολφακι.Πόρισμα Νο2:
το golf εχει προβλημα διοτι οπου οι μαντρες ειναι γεματες με golf και αναγκαστικα οι τιμες πεφτουν λογω ανταγωνισμου.
πιο ευκολα πωλειτε ενα αυτοκινητο το οποιο κατεχει το 1% καθε μαντρας παρα ενα που σε καθε μαντρα κατεχει το 10%... -
μαλιστα.
-
ειτε θελετε να το καταλαβετε ειτε οχι τα polo και golf ειναι αρκετα δυσκολα αυτοκινητα για μαντραδες
VW Golf VΙ