-
Οφείλει να υπάρχει μέση λύση. Και ο συνδυασμός κομμουνισμός-αυτοκίνητο δεν ήταν λιγότερο καταστροφικός...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
-Η μεταπωλιτικη αξια πεθανε για ολους. Ο συνδυασμος χαμηλου επιτοκιου, η ευκολια αγορας καινουριου κλπ εχουν σκοτωσει δικαιως και καθυστερημενα το μεταχειρισμενο στην Ελλαδα. Που να δεις ποσο τα σκοτωνουν στην Γερμανια ολοκαινουρια μοντελα.
Κι όμως δεν έχει χαθεί για όλους.
Χάνεται στο ...δρόμο, για τις εταιρείες που καθαρίζουν χιλιάρικα με εκπτώσεις, για όσα μοντέλα αποτυγχάνουν εμπορικά κτλ...Η διαφορα της μεταπωλητικης αξιας εχει κερδιθει απο την αρχικη αγορα. Ωστοσο σημερα τα πραγματα εχουν οπως ανεφερα παραπανω, δυστυχως. Μην ξεχνας οτι σκοπος της καθε εταιριας κατασκευης αυτοκινητων ειναι εσυ και καθε εσυ να προτιμας την αγορα καινουριου παρα να προτιμησεις ενα μεταχειρισμενο. Αν αυτο δεν σκοτωνει την μεταπωλητικη αξια τοτε τι αλλο?
Το μελλον του αυτοκινητου ειναι προφανες. Δε θα διαφερει σε τιποτα απο ενα κουτακι αναψυκτικου ή απο μια τηλεοραση made in Taiwan.Για κάποιους τυχερούς ναι, για κάποιους άλλους όχι...
-
-Η μεταπωλιτικη αξια πεθανε για ολους. Ο συνδυασμος χαμηλου επιτοκιου, η ευκολια αγορας καινουριου κλπ εχουν σκοτωσει δικαιως και καθυστερημενα το μεταχειρισμενο στην Ελλαδα. Που να δεις ποσο τα σκοτωνουν στην Γερμανια ολοκαινουρια μοντελα.
Κι όμως δεν έχει χαθεί για όλους.
Χάνεται στο ...δρόμο, για τις εταιρείες που καθαρίζουν χιλιάρικα με εκπτώσεις, για όσα μοντέλα αποτυγχάνουν εμπορικά κτλ...Η διαφορα της μεταπωλητικης αξιας εχει κερδιθει απο την αρχικη αγορα. Ωστοσο σημερα τα πραγματα εχουν οπως ανεφερα παραπανω, δυστυχως. Μην ξεχνας οτι σκοπος της καθε εταιριας κατασκευης αυτοκινητων ειναι εσυ και καθε εσυ να προτιμας την αγορα καινουριου παρα να προτιμησεις ενα μεταχειρισμενο. Αν αυτο δεν σκοτωνει την μεταπωλητικη αξια τοτε τι αλλο?
Το μελλον του αυτοκινητου ειναι προφανες. Δε θα διαφερει σε τιποτα απο ενα κουτακι αναψυκτικου ή απο μια τηλεοραση made in Taiwan.Νομίζω δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έβλεπες ΟΛΕΣ τις εταιρίες ανεξαρτήτως να έδιναν από 0% ως 5% επιτόκιο!
Όπως τα λέει ο technik είναι. Τη μεταπωλητική αξία τη σκοτώνουν τα χαμηλά επιτόκια και οι εκπτώσεις στα αντίστοιχα καινούρια.
Προσωπικά στα 29 μου χρόνια δεν έχω δει την Audi, Mercedes & BMW να έχουν άτοκο διακανονισμό, 80 δόσεις και εκπτώσεις από 5.000 ευρώ και κάτω.
Και για να φύγουμε από τη θεωρία, πάμε σε κάτι πιο πρακτικό...ρίξε μια ματιά στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου και δες τι μεταπώληση έχει ένα Golf V σε σχέση με ένα Α3, και το ίδιο σε σχέση με μια 147 ή ένα Stilo.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ακολουθεί άσχετο διαφημιστικό διάλειμμα...http://www.youtube.com/watch?v=nBk1IgVkvtY' target='_blank
Μετά το διάλειμμα μπορείτε να συνεχίσετε τα ...
Από πίσω τα πλάνα βλέπω ήταν πολύ λίγα...2-3 βαριά...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και για να φύγουμε από τη θεωρία, πάμε σε κάτι πιο πρακτικό...ρίξε μια ματιά στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου και δες τι μεταπώληση έχει ένα Golf V σε σχέση με ένα Α3, και το ίδιο σε σχέση με μια 147 ή ένα Stilo.
Λόγω κρίσης έχει αλλάξει πολύ η αγορά μεταχειρισμένων.Πέρισυ που κοιτούσα στο mobile.de το Α3 είχε πολύ καλύτερη τιμή από μία 116 που ήταν και ακριβότερη.Πέρισυ η πιο φτηνή 116 του 2005 έκανε περίπου 15.000.Τώρα βρίσκεις Α3 και 116 του 2005 με 10.000 (+τέλη ταξινόμησης).Μέσα σε μια 3ετία έχουν χάσει πάνω από το 50% της αρχικής αξίας.Εντύπωση μου προκαλεί που βρίσκεις και Α3 2.0 fsi με 150 άλογα ή και ΤDi 1.9 (oι ντηζελοκινητήρες μάλιστα έχουν 3πλάσιο χρόνο ζωής περίπου)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html?pageNumber=1&__lp=781&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/miniSearch.html?isSearchRequest=true&minPrice=&maxPrice=&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=&minMileage=&maxMileage=&ambitCountry=&zipcode=&export=NO_EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&__lp=160&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=2&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de
Και μη ξεχνάς ότι αυτά που προορίζονται για Γερμανία έχουν και καλύτερες προδιαγραφές.
Golf V του 2005 βρίσκεις από το 7.000Ε (και ντήζελ)
Ε , ρε τι κάνει η κρίση .Ευκαιρία για αυτούς που έχουν ρευστό.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html?pageNumber=2&__lp=1801&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de -
Μη συγκρίνεις Γερμανία με Ελλάδα.
Άλλη αγορά άλλες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων εκεί με εδώ.
Το συμπέρασμα μου και το ποστ μου αναφερόταν στην Ελληνική αγορά.
-
Eπηρεάζει και την Ελλάδα γιατί οι περισσότεροι μαντράδες από Γερμανία τα φέρνουν.
Πάντως το Golf παραδοσιακά έχει καλή αξία μεταπώλησης.
Εκτός και αν βγάλουν 1.4 ΤSi με 200 άλογα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από πίσω τα πλάνα βλέπω ήταν πολύ λίγα...2-3 βαριά...Ίσως γιατί δεν θα προλαβαίνουμε να βλέπουμε το πίσω μέρος ... οπότε δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Ενώ το μπροστινό θα το βλέπουμε στους καθρέπτες όταν θα κολάει από πίσω μας ... θα μας προσπερνά μπαμ-μπαμ ... και εμείς θα μένουμε με τα ατμοσφαιρικά να ... -
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Εκτός και αν βγάλουν 1.4 ΤSi με 200 άλογα.Σε φιλαράκι μου, που έχει golf 2001 1400/78άλογα/58000χιλιόμετρα του δίνουν τώρα 8000 ανταλλαγή με καινούριο σε διάφορες αντιπροσωπείες/κατασκευαστές.
Επίσης του το ζητούν αρκετοί ιδιώτες...Τελικά δεν θα το δώσει γιατί πραγματικά το αυτοκίνητο διατηρεί την στιβαρότητα του, την ποιότητά του και την αίσθηση πολυτελείας παρόλο που έχουν περάσει 8 χρόνια... Προσωπικά επειδή μπαίνω μέσα συχνότατα, εντύπωση μου προκαλεί το φίλτρο αέρα που έχει. Απίστευτη αποτελεσματικότητα.
Εγώ πάντως δεν θα έλεγα όχι σε ένα γκολφάκι με τουρμπίδι ...
Άχτι το έχω ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ίσως γιατί δεν θα προλαβαίνουμε να βλέπουμε το πίσω μέρος ... οπότε δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Ενώ το μπροστινό θα το βλέπουμε στους καθρέπτες όταν θα κολάει από πίσω μας ... θα μας προσπερνά μπαμ-μπαμ ... και εμείς θα μένουμε με τα ατμοσφαιρικά να ...συμπέθερε δεν είναι όλοι καβλόγκαζοι...
-
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Eπηρεάζει και την Ελλάδα γιατί οι περισσότεροι μαντράδες από Γερμανία τα φέρνουν.
Εκτός και αν βγάλουν 1.4 ΤSi με 200 άλογα.Θα βγάλουν μάλλον..
-
Κάπου είχα διαβάσει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολύ μεγάλο 'άγχος' με την εμφάνιση του πίσω μέρους ενός οχήματος σε σχέση με το μπροστινό που είναι και 'ευκολότερο' να γίνει όμορφο. Η αιτιολογία είναι πολύ απλή. Στις πόλεις την περισσότερη ώρα βλέπουμε το πίσω μέρος των αυτοκινήτων που είναι μπροστά μας και έτσι ένα δυνατό και όμορφο πίσω μέρος μαζεύει 'υποψήφιους' υποσυνείδητα για την επόμενη αγορά τους. Μου φάνηκε λογικό όταν είδα το προηγούμενο Μεγκάν και την προσπάθεια πρωτοτυπίας για το πίσω μέρος (τα μάζεψαν στο καινούριο άρα το πείραμα απέτυχε προφανώς!).
Στο νέο Γκόλφ απορώ γιατί δεν 'δούλεψαν' τόσο το πίσω μέρος. Εχει σίγουρα διαφορές, άλλα φανάρια, το κάτω μισό του προφυλακτήρα είναι πια βαμμένο (αν και αυτό για χρήση πόλης έχει και κάποια αρνητικά πέρα από την ομορφιά), οι διπλές μπούκες και σε πιο αδύναμα (σε σχέση με το προηγούμενο που είχε μόνο στο 170άρι και στο GTI) οι οποίες όμως δυστυχώς δείχνουν φτηνιάρικες από κοντά και μάλλον στα περισσότερα θα πάρουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια, και άλλα. Γενικά όμως είναι συγκρατημένο.
1.4 μάλλον θα καθυστερήσει λόγω του ότι τα 200+- θα παίζουν με τον 1.8Τ και 180 και κάτω ο 1.4. Το νέο ιμπιζα κούπρα είναι στα 180 ήδη άλλωστε. Δεν νομίζω ότι θα 200ρίσουν τον 1.4. Είναι περιττό (προς το παρόν) αφού εκεί πάνω είναι ο 1.8. Είχα διαβάσει παλιότερα ότι η γκάμα θα κυμανθεί χοντρικά περίπου ως εξής:
1.0 TSI C+T (σε λίγους μήνες) = 80 έως 100.
1.4 ΤSI C+T = 120 έως 180.
1.8 ΤSI T = 160 έως 200+
2.0 ΤSI T = 200,211,230,240,265,272 και έως 300 άλογα (βγάλανε και μια βέρσιον με 170 άλογα )Ο 3.2 ατμόσφαιρα παίρνει μάλλον την άγουσα για τα αποδυτήρια λόγω ρύπων και το επόμενο R32 θα είναι με το κινητήρα του S3 στα 270+-( αν όντως βγει έτσι μάλλον θα κανιβαλίσει το S3 αλλά κάπου τότε θα αλλάζει και εκείνο σιγά-σιγά).
-
Μη συγκρίνεις Γερμανία με Ελλάδα.Άλλη αγορά άλλες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων εκεί με εδώ.
Το συμπέρασμα μου και το ποστ μου αναφερόταν στην Ελληνική αγορά.
Ναι βεβαια οπου μας συμφερει αναφερουμε την Ελλαδα και δεν κοιταμε το εξωτερικο, αλλα καθεσαι και ξερογλυφεσαι με τις τιμες των BMW σε Αγγλια και Γερμανια.
Εδω ειναι Ουγκαντα, και εγιναν μαγκες κατι εμπορακοι οταν εφερναν αβερτα πραμα απο Γερμανια για την Ψωροκωσταινα ωστε να κανει το κομματι του ο καθε ψευτονεοπλουτος.Η μεταπωλητικη αξια πεθανε για ολους. Και βεβαια για να πετυχεις την καλυτερη των περιπτωσεων, θα πρεπει να πουλησεις ενα εμπορικο αυτοκινητο, με εμπορικο κινητηρα, σε εμπορικο χρωμα, τα εξτρα δεν πιανουν μια και το σημαντικοτερο εφοσον κανεις ανταλλαγη(σε πωληση μοναχα ο καθε εμπορος θα στο παρει για ενα κομματι ψωμι).
Αν εχεις ολα τα παραπανω γλιτωνεις τα χειροτερα.Απτο παραδειγμα ειναι το δικο σου αμαξι το οποιο ειναι απο τα πλεον αντιεμπορικα της BMW σε 2.000κεκ.
Ενω 116 και ειδικα 316,318,320 ειναι τα πλεον εμπορικα. Μια διερευνητικη βολτα θα σε πεισει. -
Ναι βεβαια οπου μας συμφερει αναφερουμε την Ελλαδα και δεν κοιταμε το εξωτερικο, αλλα καθεσαι και ξερογλυφεσαι με τις τιμες των BMW σε Αγγλια και Γερμανια.
Εδω ειναι Ουγκαντα, και εγιναν μαγκες κατι εμπορακοι οταν εφερναν αβερτα πραμα απο Γερμανια για την Ψωροκωσταινα ωστε να κανει το κομματι του ο καθε ψευτονεοπλουτος.Ορεξούλες έχεις?
Α μάλιστα...δηλαδή συγκρίνουμε ο,τι μας συμφέρει?
Έχεις δει κανένα να φέρνει 1400άρια Golf από Γερμανία??? Ή 1600άρι Α3? Ή 1600άρι Stilo? Ή 1600άρα 147????
Θα μας τρελάνεις?
Ψάχνει κάποιος τώρα μεταχειρισμένο Golf...στη Γερμανία θα πάει να το φέρει??? Και δε μιλάμε για 1-2...μιλάμε για τους περισσότερους, δηλαδή για την αγορά.
Κοιτάμε στη Γερμανία για Μ3 αγαπητέ και τέτοια αυτοκίνητα (η Αγγλία που κολλάει? 'Ανάποδα' οδηγούν εκεί)...όχι για 1400άρια και 1600άρι αυτοκίνητα. Η αγορά σ'αρέσει δε σ'αρέσει είναι η Ελλάδα στο μεταχειρισμένο κάτω των 2000 κυβικών...εκτός από κάτι Smart που τα φέρνουν με τον σωρό.
Η μεταπωλητικη αξια πεθανε για ολους. Και βεβαια για να πετυχεις την καλυτερη των περιπτωσεων, θα πρεπει να πουλησεις ενα εμπορικο αυτοκινητο, με εμπορικο κινητηρα, σε εμπορικο χρωμα, τα εξτρα δεν πιανουν μια και το σημαντικοτερο εφοσον κανεις ανταλλαγη(σε πωληση μοναχα ο καθε εμπορος θα στο παρει για ενα κομματι ψωμι).
Αν εχεις ολα τα παραπανω γλιτωνεις τα χειροτερα.Πέθανε για τις εταιρίες που κάνουν τρελές προσφορές για να ξεπουλήσουν. Αυτό προφανώς και βλάπτει το μεταχειρισμένο μοντέλο.
Απτο παραδειγμα ειναι το δικο σου αμαξι το οποιο ειναι απο τα πλεον αντιεμπορικα της BMW σε 2.000κεκ.
Ενω 116 και ειδικα 316,318,320 ειναι τα πλεον εμπορικα. Μια διερευνητικη βολτα θα σε πεισει.Δε με ενδιαφέρει καθόλου ...δεν είναι αυτό το point μας, δεν είναι εκεί η κουβέντα μας...γιατί τα αναγάγεις όλα στο δικό μου αυτοκίνητο? Μπορείς να μου το εξηγήσεις?
-
Καλα καλα με επεισες
Δικιο εχεις -
Δε με ενδιαφέρει καθόλου ...δεν είναι αυτό το point μας, δεν είναι εκεί η κουβέντα μας...γιατί τα αναγάγεις όλα στο δικό μου αυτοκίνητο? Μπορείς να μου το εξηγήσεις?
ΑΠΛΟ
Γιατι ενω θα το ηθελε ΔΕΝ το εχει !
-
Ελεος αγαπητο μειρακιον
-
Παντως ο Νικος ειναι καλο παιδι!
Αν του τη ζητησεις θα στη δωσει να κανεις μια βολτα να πουλησεις και λιγο μουρη οτι ανηκεις στο club των 'απολυτων μηχανηματων οδηγησης'
Αν σου πει οχι θα μεσολαβησω εγω !
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ίσως γιατί δεν θα προλαβαίνουμε να βλέπουμε το πίσω μέρος ... οπότε δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Ενώ το μπροστινό θα το βλέπουμε στους καθρέπτες όταν θα κολάει από πίσω μας ... θα μας προσπερνά μπαμ-μπαμ ... και εμείς θα μένουμε με τα ατμοσφαιρικά να ...συμπέθερε δεν είναι όλοι καβλόγκαζοι...
Καλύτερα ... Δεν χρειάζεται να το πατούν όλοι!!! ...
-
Η μεταπωλητικη αξια πεθανε για ολους. Και βεβαια για να πετυχεις την καλυτερη των περιπτωσεων, θα πρεπει να πουλησεις ενα εμπορικο αυτοκινητο, με εμπορικο κινητηρα, σε εμπορικο χρωμα, τα εξτρα δεν πιανουν μια και το σημαντικοτερο εφοσον κανεις ανταλλαγη(σε πωληση μοναχα ο καθε εμπορος θα στο παρει για ενα κομματι ψωμι).
Αν εχεις ολα τα παραπανω γλιτωνεις τα χειροτερα.Όταν μιλάμε για μεταπώληση, αφενός μετράει η τιμή στην οποία θα μπορέσει να πουληθεί ένα αυτοκίνητο, εφετέρου δε στο πόσο διάστημα αυτό θα πουληθεί.
Στις μέρες μας σίγουρα το αυτοκίνητο δεν μπορεί να θεωρηθεί επένδυση. Είναι ευνόητο πως τα χρήματα που θα ξοδέψεις για ένα αυτοκίνητο δεν θα τα πάρεις ποτέ πίσω στο σύνολό τους (εξαιρούνται μόνο περιπτώσεις ιστορικών-συλλεκτικών).
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εκείνο που έχει σημασία λοιπόν είναι στο χ,ψ διάστημα που θα αποφασίσει κάποιος να πουλήσει το αυτοκίνητό του, να μπορέσει να το πουλήσει σε όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή την συγκεκριμένη στιγμή και σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
Αν βάλουμε λοιπόν δίπλα δίπλα, έστω ένα Golf 3-4ετίας να πουληθεί και ένα μοντέλο του ανταγωνισμού (περίπου ίδιας αξίας στην αρχική αγορά όταν ήταν καινούρια) και τα 2 σε ίδια καλή κατάσταση, με παραπλήσιο εξοπλισμό και παραπλήσια χιλιόμετρα, ποιο πιστεύεις πως θα πουληθεί πιο σύντομα και σε μεγαλύτερη τιμή;
VW Golf VΙ