-
μιας που μιλάμε από τηλεόραση και ήδη αναφέρθηκαν καποια κολπα για filment κτλ θέλω να ρωτήσω καποια πράγματα αν γνωρίζετε.
- μπορώ να έχω nova και στην Ελλάδα και στην Αγγλία αλλα να πληρώνω μόνο μία συνδρομη?
2)μπορώ να έχω nova και να μην πληρώνω συνδρομή? ενας διδακτορικός στο γραφείο μου είπε ότι το έκανε όσο ήταν στη Μάλτα και κάθε μήνα κατέβαζε κωδικούς
- γίνεται να βλέπω filmnet στον υπολογιστή τζάμπα?
παλιά το είχα κάνει αλλά χωρίς ήχο....
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Παρατήρησα το εξής. Χθες ήμουν σε μια ψησταριά εδώ στα Κουνουπιδιανά, της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει βάλει NOVA και μια 42άρα τηλεόραση plasma (καινούργια και καλό μοντέλο), αλλά η ποιότητα της εικόνας ήταν ΑΘΛΙΑ, γεμάτη τεχνουργήματα, λες κι έβλεπα άγρια συμπιεσμένο αρχείο mpg. Τι παίζει;Aπο οτι εχω ακουσει αυτες οι τηλεορασεις χρειαζονται το καινουριο High Definition σημα, με το παλιο αναλογικο εχουν χαλια εικονα.
-
Σημειωνω: αρκετος κοσμος βριζει την Αμερικη (και μεσα σε αυτο το φορουμ) αλλα η Ελληνικη τηλεοραση ειναι γεματη απο αμερικανικα B-movies που δεν εχουν παιξει ποτε στη αμερικανικη τηλεοραση. Για να μην μιλησουμε για αλλες σειρες τυπου Απελπισμενες νοικοκυρες, Sex and the City, Φιλαρακια και αλλα πολλα. Συν οτι πολλα παιχνιδια ειναι αμερικανικης προελευσης (Survivor κλπ).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Eίναι εντελώς ασύμφορο να είναι κάποιος συνδρομητής στη ΝΟVA αν θέλει απλά να βλέπει ταινίες, με τα λεφτά της συνδρομής μπορεί να νοικιάζει πολύ περισσότερες σε dvd σε καλύτερη ποιότητα και να τις βλέπει όποτε θέλει.Διαφωνω...
Με τα λεφτα που δινεις για να εισαι συνδρομητης στη NOVA μπορεις να νοικιαζεις 1 ταινια την ημερα (που συνεπως δεν γινεται να τη δεις και πολλες φορες).
Απο την αλλη δεν μπορεις να απολαυσεις τα εξαιρετικα καναλια με τα ντοκιμαντερ, ενδιαφερουσες σειρες, τα καλυτερα αθλητικα πρωταθληματα του εξωτερικου, ελληνικες ομαδες, να δεις μια ταινια για δευτερη φορα (πολλες προβολες το μηνα), να ενημερωνεσαι απο ξενα καναλια κλπ...
Για να μην πω ακομη για μερη της επαρχιας οπου ολα τα ελληνικα καναλια εχουν αθλιο σημα και με το nova καταφερνουν να βλεπουν με πολλη καλη ποιοτητα.Ναι μεν τα 60 ευρω το μηνα ειναι αρκετα, αλλα για μενα ειναι απαραιτητα για την τηλεοραση μου για να ξεφευγω απο αυτα που μας πασαρουν τα ελευθερα.
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Eίναι εντελώς ασύμφορο να είναι κάποιος συνδρομητής στη ΝΟVA αν θέλει απλά να βλέπει ταινίες, με τα λεφτά της συνδρομής μπορεί να νοικιάζει πολύ περισσότερες σε dvd σε καλύτερη ποιότητα και να τις βλέπει όποτε θέλει.
Διαφωνω...
Με τα λεφτα που δινεις για να εισαι συνδρομητης στη NOVA μπορεις να νοικιαζεις 1 ταινια την ημερα (που συνεπως δεν γινεται να τη δεις και πολλες φορες).
Απο την αλλη δεν μπορεις να απολαυσεις τα εξαιρετικα καναλια με τα ντοκιμαντερ, ενδιαφερουσες σειρες, τα καλυτερα αθλητικα πρωταθληματα του εξωτερικου, ελληνικες ομαδες, να δεις μια ταινια για δευτερη φορα (πολλες προβολες το μηνα), να ενημερωνεσαι απο ξενα καναλια κλπ...
Για να μην πω ακομη για μερη της επαρχιας οπου ολα τα ελληνικα καναλια εχουν αθλιο σημα και με το nova καταφερνουν να βλεπουν με πολλη καλη ποιοτητα.Ναι μεν τα 60 ευρω το μηνα ειναι αρκετα, αλλα για μενα ειναι απαραιτητα για την τηλεοραση μου για να ξεφευγω απο αυτα που μας πασαρουν τα ελευθερα.
Προσοχή στο τονισμένο κομάτι. Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα.
-
για κάποιον που έχει καλή γνώση της Αγγλικής υπάρχουν κι άλλες λύσεις δορυφορικής εκτός από Νόβα, πολύ πιο οικονομικές, αν και ξεφεύγουν λίγο απ'τα νόμιμα πλαίσια...
Nova είναι γι'αυτούς που μένουν στην επαρχία και δεν έχουν καλό σήμα στα κανάλια. Εκεί εντάξει το δέχομαι, αλλά στην Αθήνα τη βρίσκεις πιο οικονομικά με τον παραπάνω τρόπο ή στο κάτω κάτω νοικιάζεις dvd, και πάλι φθηνότερα έρχεται
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για να μην μιλησουμε για αλλες σειρες τυπου Απελπισμενες νοικοκυρες, Sex and the City, Φιλαρακια και αλλα πολλα.Οι σειρές που ανέφερες είναι αξιόλογες όμως... Ειδικά οι δύο πρώτες...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για να μην μιλησουμε για αλλες σειρες τυπου Απελπισμενες νοικοκυρες, Sex and the City, Φιλαρακια και αλλα πολλα.
Οι σειρές που ανέφερες είναι αξιόλογες όμως... Ειδικά οι δύο πρώτες...
Tι έχουν τα Φιλαράκια...;;Τρομερή σειρά με πολύ έξυπνο χιούμορ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για να μην μιλησουμε για αλλες σειρες τυπου Απελπισμενες νοικοκυρες, Sex and the City, Φιλαρακια και αλλα πολλα.
Αυτό που εχουν όμως οι άλλες δύο...δεν το έχουν!!!
-
εχω δει την διαφημηση της σειρας(το ΝΕΤ προβαλετε εαν δεν κανω λαθος), την σειρα οχι, αλλα ακομα και ενας καθηγητης την σχολιασε χθες μεσα στο μαθημα ............
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε, δεν είπα ότι είναι κακή, ίσα ίσα που αρέσει και σε μένα. Απλά ισχύει αυτό που έγραψε ο Νίκος (kouk)...
-
Οσοι απο εσάς με ADSL και όρεξη, ψάξτε την σειρά 'The Western Tradition'.
Παράδειγμα του καλού που μπορεί να βρει κανείς στην τηλεόραση!
Προβάλοταν παλιότερα από την ΕΤ3. Καθηγητής του UCLA (Eugene κάτι) ανέλυε τις αιτίες που οδήγησαν στις διάφορες αλλαγές ή/και πολέμους στην ανθρώπινη Ιστορία. Αρχίζοντας απο τους Ασσύριους!
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Πουλιέται $450 στο Net!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Eugene Weber -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Eίναι εντελώς ασύμφορο να είναι κάποιος συνδρομητής στη ΝΟVA αν θέλει απλά να βλέπει ταινίες, με τα λεφτά της συνδρομής μπορεί να νοικιάζει πολύ περισσότερες σε dvd σε καλύτερη ποιότητα και να τις βλέπει όποτε θέλει.
Διαφωνω...
60? 54 κάτι νομίζω. Αλλά πέραν τούτου, συμφωνώ κι επαυξάνω.
Να προσθέσω βέβαια το VH1, MTV (είναι ελεύθερο αυτό; ) και για πλάκα το E!.
Μένει να δούμε και τα Αμερικάνικα ΝBC, CBS κλπ κυρίως γιατί θέλω οπωσδήποτε να βλέπω Letterman & Leno -
«Κακή η ελληνική τηλεόραση και γι’ αυτό δεν την ανοίγουμε ποτέ. Μπορεί να την πουλήσουμε κιόλας.». Όταν η γνωστή μου στη διάρκεια του καφέ μου ανέφερε τα μετρίου επιπέδου βιβλία που διαβάζει και τις εναλλακτικές δραστηριότητες της τηλεόρασης (περιοδικά στυλ «7 μέρες TV», θεατρικές παραστάσεις επιπέδου τυπικής κωμικής σειράς στην ΤV, όπου όλοι φωνάζουν σαν τρελοί, ή απελπισμένο σερφάρισμα στο διαδίκτυο) συνειδητοποίησα το πόσο η δαιμονοποίηση της τηλεόρασης έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης μας, αλλά και τις επιλογές μας.
Είναι δηλαδή υποχρεωτικά η τηλεόραση χειρότερη από άλλες δραστηριότητες; Γιατί ένα βιβλίο σκουπίδι (τι πολλά υπάρχουν αλήθεια), ή η επίσκεψη σε μια έκθεση ζωγραφικής κάποιου-ας που πήρε ένα πινέλο και θεωρείται εικαστικός να θεωρούνται a priori καλύτερες από μια υποδειγματική εκπομπή τηλεόρασης;
Λοιπόν, η τηλεθέαση δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από άλλες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου που έχουν μεγαλύτερο πρεστίζ και θεωρούνται καλύτερες.
Να μια σειρά (τυχαία, όπως μου έρχονται) από καλές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, σειρά την οποία ευελπιστώ να συμπληρώσουμε μέσα σε αυτό το φόρουμ.
Η σειρά «Οι αγνοούμενοι» (“Lost”) που δείχνει η ΝΕΤ.
Το τηλεπαιχνίδι «Τοις μετρητοίς» στην ΝΕΤ.
Η εκπομπές «Μπουκιά και συχώριο» και «Φάκελοι» του Mega.
Η σειρά «The X-Files” στον Αντέννα.
Τα ντοκιμαντέρ του καναλιού «Βουλή Τηλεόραση», αλλά και άλλων, κυρίως κρατικών.
«Λογομαχίες» και «Συναντήσεις» (με τον Λ. Παπαδόπουλο) στην ΕΤ1.
Εκπομπές από “History channel” και άλλα παρόμοια κανάλια. Που σε βοηθούν να μάθεις και μια ξένη γλώσσα, έναν άλλο τρόπο σκέψηςΣυμπληρώστε κατά βούληση.
Ανακεφαλαίωση. Για να συμβαδίσετε με την ισχύουσα άποψη μπορείτε να κατηγορείτε όσο θέλετε την τηλεόραση, όμως για να με πείσει κανείς να μην παρακολουθήσω ένα καλό ντοκιμαντέρ, ή μια καλή ταινία στην τηλεόραση πρέπει να έχει να αντιτάξει κάτι εξαιρετικό.
Όλα έχουν θέση στον ελεύθερο χρόνο μας, αρκεί να μπορούμε να βρίσκουμε το κατάλληλο, ανεξάρτητα από το μέσο. Αυτό δεν θα πει να είναι κανείς ανοιχτόμυαλος; Να μπορεί να βρει τα διαμάντια, όπου κι αν είναι αυτά κρυμμένα, μακριά από αγκυλώσεις.
Jacob
-
Ανακάλυψα μια κορυφαία καινούρια Αγγλική σειρά, το 'The IT Crowd' του Channel 4.
Απλά απίστευτο γέλιο, τρομεροί χαρακτήρες και ατάκες που σκοτώνουν!
Ειδικά όσοι έχετε καλή σχέση με υπολογιστές ή τυνγχάνει να δουλεύετε ως tech support κ.λ.π. θα το απολαύσετε απίστευτα!
Μπορείτε να βρείτε τα 6 επεισόδια του πρώτου κύκλου στο mininova.org.
P.S. Δείχνει η ΝΕΤ το Lost? Είναι αλήθεια τόσο καλό; Πότε το παίζει;
-
Παιδια δεν υπαρχει λογος για γκρινια! Εγω που δεν γουσταρα να βλεπω tv την εβγαλα ομορφα και ωραια απο την μπριζα και την εβαλα στο μεσα δωματιο να κανει το τραπεζακι για ενα φωτιστικο! δεν εχω επαφη ουτε με ειδησεις ουτε με σιριαλς ουτε με τπτ!
Βρηκα την υγεια μου!
-
Το 'Lost' μεταδίδεται από τη ΝΕΤ την Πέμπτη στις 23:00. Πολύ καλή σειρά από τις μέχρι τώρα εντυπώσεις.
Διακόπτεται όμως συχνά για διαφημίσεις, κάτι που χαλάει το ρυθμό της σειράς. Καλύτερα να τη γράφει κανείς σε βίντεο και να την παρακολουθεί κάποια άλλη στιγμή, χωρίς τις σπαστικές διακοπές.
Το 'Σαν σήμερα' (ή κάπως έτσι ο τίτλος) που δείχνουν κρατικά κανάλια και περιγράφει τι έγινε την συγκεκριμένη ημέρα τον εικοστό αιώνα πρέπει να την δείχνουν σε σχολεία. Μαθαίνεις, ψυχαγωγείσαι, η τηλεόραση με all guns blazing, στα καλύτερά της δηλαδή.
Jacob
-
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πριν από 1,5 χρόνο και έχοντας συνειδητοποιήσει το επίπεδο αποφάσισα να μην πάρω τηλεόραση. Πρόσφατα πήρα κάρτα τηλεόρασης για τον υπολογιστή (αλλαγή χριστουγεννιάτικου δώρου) με σκοπό να βλέπω καμιά ταινία και την F1 (μου κόστισε πέρσι που δεν μπορούσα να την δω σπίτι μου) και για ενημέρωση επί εκτάκτων γεγονότων (πχ σε σεισμό).
Με τον τρόπο αυτό ζαπάροντας λιγάκι ξαναεπιβεβαίωσα την αποστροφή μου για την ελληνική τηλεόραση.... Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι αυτό είναι το επίπεδο του μέσου Έλληνα. Με αυτά καλύπτεται ψυχαγωγικά και πολιτισμικά και η απόδειξη είναι τα αστεία ποσοστά τηλεθέασης οτιδήποτε καλύτερου.... Και βασικά αυτών των ανθρώπων η τηλεόραση αποτελεί την μοναδική διέξοδο, οικονομική ψυχαγωγία και πολιτισμός! Αυτοί την βλέπουν οπότε αυτοί και την καθορίζουν. Εφόσον αυτοί και είναι περισσότεροι και βλέπουν περισσότερο τηλεόραση είναι απόλυτα αναμενόμενο να μην έχουν ελπίδες καλύτερες εκπομπές. Όπως αντίστοιχα είναι αναμενόμενο ότι αφού όπως έχει μετρηθεί οι περισσότεροι τηλεθεατές των διαφόρων ψηφοθηρικών (επί πληρωμή) εκπομπών ανήκουν στο γυναικείο φύλο, οι προς απομάκρυνση συμμετέχοντες θα είναι του γυναικείου φύλου και πάει λέγοντας.... και τα περί δημοκρατίας και αξιοκρατίας στα οποία μπορεί να ελπίζουν οι συμμετέχοντες πάπαλα....
Ποτέ δεν ήμουν λάτρης των ειδήσεων ή των εφημερίδων αφού αισθάνομαι ότι αυτά που έχουν σημασία για τη ζωή μου θα τα μάθω από συνανθρώπους μου είτε του οικογενειακού περιβάλλοντος είτε του εργασιακού. Αυτό που χαίρομαι από την τηλεόραση είναι η πρόγνωση του καιρού, καθώς ο καιρός είναι το μόνο που πραγματικά επηρεάζει άμεσα όλους μας πολύ περισσότερο από το τί είπε ή έκανε ο τάδε αρχηγός κράτους ή το τί φόρο θα πληρώσουμε! Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα ενώ με τον καιρό ξέρω τι να φορέσω αύριο....!
Κατέληξα να βλέπω 2-3 συγκεκριμένες σειρές και μερικές ταινίες και είμαι ευχαριστημένος, εως εκεί. Προτιμώ να ακούω ραδιόφωνο, προτιμώ σταθμούς χωρίς λόγια αλλά με μουσική ειδικά με μη εμπορική μουσική. -
Εκπομπή του χειρίστου βαθμού η ταξιδιωτική εκπομπή 'εικόνες' με τον ευτραφή κυριούλη.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, ότι δηλαδή θα δούμε πως πραγματικά ζουν οι εκάστωτε ντόπιοι, αντ' αυτού βλέπουμε την πιο επιφανειακή παρουσίαση που μπορεί να βρεθεί σε έναν κακογραμμένο ταξιδιωτικό οδηγό.
Ουδεμία ουσιαστική πληροφορία πέραν αυτών που διαβάζονται ως αφήγηση από τον προαναφερθέν οδηγό. Οτιδήποτε άλλο λέγεται μπροστά στην κάμερα το αφήνω ασχολίαστο.
Το ύφος και η συμπεριφορά του προς άπαντες- ειδικά όταν επισκέπτεται αναπτυσόμενες χώρες- είναι ενοχλητικό, προσβλητικό, ειρωνικό και σε κάνει να αναρωτιέσαι πως και δεν τον μαχαιρώνει κανένας σε κανένα σοκάκι. Βέβαια αποφεύγει να κυκλοφορεί σε σοκάκια γιατί ο οδηγός γράφει ότι είναι επικίνδυνα. Προτιμάει να μας δείξει το πως ρίχνει κέρματα στους ζητιάνους. Μπράβο μπούλη!
Οποιοσδήποτε έχει ταξιδέψει σε κάποια χώρα και μετά δει την αντίστοιχη εκπομπή θα απογοητευτεί με την ποιότητα. Είναι ο ορισμός του 'πέρασε αλλά δεν ακούμπησε'. Αν στη σύγκριση βάλουμε και εκπομπές βεληνεκούς lonely planet, έχει χαθεί η μπάλα.
Τηλεόραση