-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
-
ξερεις αγγλικά
-
αν ναι καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. ?
τις αγριάδες στο χωρίο σου μπαγλαμα, αιντε , αμ είσαι αδαης και ασχετος με το θέμα αμ βγάζεις γλώσσα...
Καταλαβαινεις οτι εισαι κολλημενος και δε μπορεις να το παραδεχτεις ετσι? Αντε στο καλο τωρα.
Ζητησα λογικη εξηγηση και δεν μου εδωσες. Μου εδωσε καποιος αλλος + εχω και την καθημερινη μου εμπειρια.
**Δωσε μου ενα λογο να πειστω οτι εχεις δικιο. ** -
-
Ο χρήστης Stavros_K έγραψε:
Μπορεί και όχι.Το μπορί στη σόμπα χωρει, λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Άσχετο το ένα από το άλλο.
-
ξερεις αγγλικά
-
αν ναι καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. ?
τις αγριάδες στο χωρίο σου μπαγλαμα, αιντε , αμ είσαι αδαης και ασχετος με το θέμα αμ βγάζεις γλώσσα...
Καταλαβαινεις οτι εισαι κολλημενος και δε μπορεις να το παραδεχτεις ετσι? Αντε στο καλο τωρα.
Ζητησα λογικη εξηγηση και δεν μου εδωσες. Μου εδωσε καποιος αλλος + εχω και την καθημερινη μου εμπειρια.
**Δωσε μου ενα λογο να πειστω οτι εχεις δικιο. **Ο κολλημενος είσαι εσύ βασικά. Το σύστημα που αναφέρθηκε είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ άσχετο με αυτά που περιγράφεις εσύ, υπάρχει και σε άλλα αυτοκίνητα με διάφορες μορφές και πολλοί έχουν εμπειρία αυτού. Αν επιμένεις να βρίσκεις σχέση, να τα βράσω τα χρόνια ενασχόλησης και τα πανεπιστήμια. Επιπλέον, το σύστημα που περιγράφηκε δεν έχει κάποια σχέση με τα φρένα. Αυτό το τελευταίο πώς το εξηγεί η πολυετής σου ενασχόληση με την αυτοκίνηση και οι σπουδές σου;
Επιπλέον, ως φυσικός κλπ θα ήθελα να μου πεις πώς το ESP υπολογίζει τον μ του οδοστρώματος. Κάποια αναφορά επίσης σε σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής υποβοήθησης ανάλογα με τον συντελεστή πρόσφυσης του δρόμου θα είναι διαφωτιστική.
Τοση ωρα αυτο δε λεω? παρεμβαίνει ενεργά στο τιμόνι
Λοιπον επειδη τα θες τα βρισιδια σου, τα ζηταει ο οργανισμος σου δε θα σου τα δωσω. Αν θες ελα να κανεις τεστ ντραιβ το αμαξι μου. Σταματα να ασχολεισαι με το θεμα αν δεν συμφωνεις. Πως κατεληξε εδω η συζητηση δε μπορω να καταλαβω.
Αν θες να εχεις κατι να προσθεσεις στειλε μου πμ. Εγω δε θα ξανα-απαντησω εδω περα για το θεμα. Μην χαλαμε και το τοπικο του Polo.Τόσην ώρα μας λες ότι μεταβάλεται η υποβοήθηση στο τιμόνι (και στα φρένα; δεν έχω καταλάβει αυτό πώς γίνεται) όταν ο δρόμος αλλάζει συντελεστή τριβής, όταν ζεσταίνονται τα λάστιχα κλπ. Δεν μίλησες ποτέ για τάσεις στο τιμόνι για το πού πρέπει να γίνει ανάποδο κλπ. Μην τα μπερδεύεις.
ΥΓ: επειδή για δεύτερη φορά απειλείς με βρισίδια κλπ θα σου προτείνω να χαλαρώσεις λίγο, να πας για καμιά βόλτα να πάρεις αέρα κλπ. Βοηθάει.
-
-
Εγω απειλησα με βρισιδια ενω ο αλλος βριζει. Και το λες σε μενα? Ωραιος μπραβο!
Ασε τα φρενα στην ακρη. Σε αυτο εχω και εγω αμφιβολιες ομως για το τιμονι ειμαι σιγουρος.Το ESP (μαζι με ολα τα συναφη συστηματα με τα 500 διαφορετικα ονοματα) διαβαζει τον μ του δρομου συνεχεια εφοσον παιρνει δεδομενα για το wheel spin, το slide, και την κατευθυνση του τιμονιου. Αν δει οτι καποιο απ αυτα ξεφευγει απο τις 'νορμαλ' τιμες που εχει στην μνημη του, τοτε πραττει αναλογα το τι συστημα του εχεις κοτσαρει πανω. Το ESP θα επεμβει σε καποιο/α φρενο/α για να διορθωσει οσο μπορει αυτη την 'ανωμαλια' που διαβασε. Αν δει οτι πατας και γκαζι θα δωσει εντολη στο αλλο συστημα να σου κοψει ποσοστο απο το γκαζι.
Αν δε κανεις τιποτα παραξενο και παρ'ολα αυτα συνεχιζει να παιρνει μη φυσιολογικες τιμες wheel spin, δηλαδη μη φυσιολογικος συντελεστης μ, χρησιμοποιοντας το συστημα που επεμβαινει ενεργα στην υποβοηθηση του τιμονιου, που αναφερθηκε παραπανω, θα κανει ο,τι νομιζει καλυτερο για να σε βοηθησει να παρεις πληροφοριες.
Επισης το ESP στα VAG κανει εμμεσως την δουλεια του αισθητηρα πιεσης ελαστικων. Συγκρινει συνεχεια την διαμετρο του τροχου με την αποθηκευμενη που του setαρεις, και αν δει μειωση στην διαμετρο τοτε υποθετει οτι εχεις κλαταρισμα.Μηπως θες να σου εξηγησω και πως δουλευουν οι αισθητηρες και τι ηλεκτρικα σηματα στελνουν? Να τα γραψω και σε δυαδικο κωδικα?
Οι αισθητηρες του ESP ειναι ενα πολυ χρησιμο οργανο που μαζευει δεδομενα. Το τι προγραμματα θα βαλεις να επεξεργαστουν τα δεδομενα και με ποιο τροπο θα αντιδρουν χρησιμοποιωντας καποια μηχανικα συστηματα απο κει και περα, ή δε ξερω και γω τι, δεν εχει καμια σχεση με το τι διαβαζουν οι αισθητηρες του ESP, και ως εκ τουτου εχεις απειρες δυνατοτητες.
-
με VCDS μπορεις να ενεργοποιήσεις το παρακάτω, ειδικα σε αμαξια με μεγάλη ροπή χρειάζεται
Torque Steer Compensaition -
- Βρίσιμο από τον red_monster δεν είδα, κάνε μια αναφορά.
- Δεν σου ζήτησα να μου πεις τι εστί esp, τι υπορουτίνες έχει και πώς δουλεύει, αυτά τα ξέρω, ευχαριστώ πολύ.
- Ούτε εσύ ξέρεις πώς ακριβώς το σύστημα που περιγράφεις, εγώ αυτό καταλαβαίνω.
Είναι ηλίθιο πάντως να μειώνει την υποβοήθηση (=βαρύτερο τιμόνι) όταν διαβάζει χάλια πρόσφυση όπως λες, καθώς αυτό είναι παντελώς αντίθετο από το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος ο οποίος ξέρει που πάνε τα τέσσερα το feedback από το τιμόνι σε τέτοιες συνθήκες. Οπότε είτε η seat έχει κάνει υπέρτατη μλκια, που δεν νομίζω, είτε εσύ έχεις μπερδευτεί λιγάκι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι ηλίθιο πάντως να μειώνει την υποβοήθηση (=βαρύτερο τιμόνι) όταν διαβάζει χάλια πρόσφυση όπως λες, καθώς αυτό είναι παντελώς αντίθετο από το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος ο οποίος ξέρει που πάνε τα τέσσερα το feedback από το τιμόνι σε τέτοιες συνθήκες. Οπότε είτε η seat έχει κάνει υπέρτατη μλκια, που δεν νομίζω, είτε εσύ έχεις μπερδευτεί λιγάκι.
Με το να αυξανει γενικα το βαρος του τιμονιου σε συνθηκες προσφυσης Α, μπορεις ευκολοτερα να καταλαβεις ποτε θα περασεις σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης Β, γιατι θα ειναι αισθητη η μειωση του βαρους.
Αν εχεις ενα ελαφρυ τιμονι στις Α πολυ πιθανο να μην καταλαβεις το ελαφρωμα στις Β.
Το θεωρω πολυ σωστο, γουστα ειναι αυτα.Προκαλω τον οποιονδηποτε δε συμφωνει με την δικη μου εξηγηση περι υποβοηθησης, να προτεινει καποια αλλη λογικη εξηγηση. (Περαν του οτι δεν υπαρχει η τεχνολογια, αυτο δεν ειναι εξηγηση, ειναι ακυρωση του επιχειρηματος μου.)
Αλλιως περαστε μια βολτα για ενα τεστ ντραιβ γιατι στο τελος θα με βγαλετε και τρελο. Δε μπηκα σ ενα φορουμ κι αρχισα να λεω παπατζες επειδη ετσι το χα δει στον υπνο μου!Εφοσον υπαρχει συστημα το οποιο εμπλεκει το ESP και το τιμονι με τον χ,ψ τροπο, δε καταλαβαινω γιατι το ψαχνουμε ακομα...
That's all, Καληνυχτα!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Με το να αυξανει γενικα το βαρος του τιμονιου σε συνθηκες προσφυσης Α, μπορεις ευκολοτερα να καταλαβεις ποτε θα περασεις σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης Β, γιατι θα ειναι αισθητη η μειωση του βαρους.
Αν εχεις ενα ελαφρυ τιμονι στις Α πολυ πιθανο να μην καταλαβεις το ελαφρωμα στις Β.
Το θεωρω πολυ σωστο, γουστα ειναι αυτα.Προκαλω τον οποιονδηποτε δε συμφωνει με την δικη μου εξηγηση περι υποβοηθησης, να προτεινει καποια αλλη λογικη εξηγηση. (Περαν του οτι δεν υπαρχει η τεχνολογια, αυτο δεν ειναι εξηγηση, ειναι ακυρωση του επιχειρηματος μου.)
Αλλιως περαστε μια βολτα για ενα τεστ ντραιβ γιατι στο τελος θα με βγαλετε και τρελο. Δε μπηκα σ ενα φορουμ κι αρχισα να λεω παπατζες επειδη ετσι το χα δει στον υπνο μου!Εφοσον υπαρχει συστημα το οποιο εμπλεκει το ESP και το τιμονι με τον χ,ψ τροπο, δε καταλαβαινω γιατι το ψαχνουμε ακομα...
That's all, Καληνυχτα!
ρε μουλχτέ κίκιζα, έφτιαξες και άλλο προφιλ
-
Βασικα ο drdinos λεει οτι μειωνοντας την υποβοηθηση (βαραινοντας το τιμονι δηλαδη) σε μειωμενη προσφυση, το τιμονι θα εχει κοντινη αισθηση με αυτο που νιωθεις οταν ο δρομος εχει καλη προσφυση, αρα εσυ δεν θα καταλαβεις καν τι γινεται στον δρομο αρα θα σκοτωθεις.
Αυτο που περιγραφεται στο video ειναι ασχετο τελειως βεβαια. Επισης ή το αμαξι του video εχει 500 αλογα και δεν τα βαζει κατω, ή ολα τα αλλα αυτοκινητα κανουν την δουλεια που γινεται στο 2ο video
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Βασικα ο drdinos λεει οτι μειωνοντας την υποβοηθηση (βαραινοντας το τιμονι δηλαδη) σε μειωμενη προσφυση, το τιμονι θα εχει κοντινη αισθηση με αυτο που νιωθεις οταν ο δρομος εχει καλη προσφυση, αρα εσυ δεν θα καταλαβεις καν τι γινεται στον δρομο αρα θα σκοτωθεις.Δε βαραινει το τιμονι οταν χανει προσφυση τ αμαξι.
Βαραινει γενικααααα οταν δει παραξενες συνθηκες προσφυσης. Για να σου δωσει περισσοτερο το feel για το τι γινεται με την προσφυση. Προφανως θα ηταν χαζο να βαραινε αντι να ελαφρωνε οταν εχανε προσφυση τ αμαξι Ετσι κι αλλιως δε γινεται να μπερδευτεις, καταλαβαινεις το τεχνητο βαρος, και καταλαβαινεις και το βαρος λογω προσφυσης... Αλλη αισθηση.. -
Αλλο το βαρος αλλο η αισθηση. Επειδη ολοι οι αλλοι εχουμε αλλη αποψη, θα ειχε ενδιαφερον να εστελνες ενα μειλ στην Σεατ στην Ισπανια για να ξεκαθαρισει το θεμα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Για εξήγησε μου πως λειτουργεί αφού Υπάρχει η τεχνολογία και την κατέχεις ...
Με όρους που είναι ευρέως γνωστοί όχι με 'τσαπατσουλιασμα, Κοκομπλοκο κλπ ' -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλλο το βαρος αλλο η αισθηση. Επειδη ολοι οι αλλοι εχουμε αλλη αποψη, θα ειχε ενδιαφερον να εστελνες ενα μειλ στην Σεατ στην Ισπανια για να ξεκαθαρισει το θεμα.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Εδω δεν έχει η πορσε και η μπιεμ τέτοιος σύστημα , θα έχει το ιμπιζα των 12k€?
-
Αφού δεν ξέρει το παιδί, προφανές είναι. Για αυτό σταμάτησα να επιμενω, αλλιως και εγώ περιμένω να μάθω πώς συλλέγονται δεδομένα του συντελεστή πρόσφυσης ανά πάσα στιγμή.
-
Οκ αρα οταν βρω την βλαβη στο αμαξι μου θα σας ειδοποιησω να σας βγαλω ολους για μπυρα και να ζητησω ταπεινα συγγνωμη.
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εδω δεν έχει η πορσε και η μπιεμ τέτοιος σύστημα , θα έχει το ιμπιζα των 12k€?
14 εκανε. Των 12κ δε το εχει αυτο.
-
Αν και δεν είναι ακριβώς το βίντεο που ήθελα, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο σε Leon,
ειδικά στο 2:51 για τη διαφορά ανάμεσα στο 'απλό' ESP και στο ESP+DSR (Driver Steering Recommendation): -
Παίδες, εγώ πάντως κάτοχος του Ibiza sport (χωρίς TRC,ESP USB XDS και λοιπά τριψήφια) ούτε μου αλλάζει την υποβοήθηση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης ούτε τίποτα... μάλιστα προχθές πάτησα κάτι νερά στρίβοντας (ηλίθιος δήμος ηλιούπολης που ποτίζει τις στρογγυλές πλατείες του ότι ώρα γουστάρει), και ενώ υπήρξε υπερστροφή, δίορθωσα με το ένα χέρι μου... Πράγμα που σημαίνει ότι αν μου είχε μειώσει την υποβοήθηση, ίσως και να είχα θεματάκι.....
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
κάτοχος του Ibiza sport (χωρίς TRC,ESP USB XDS και λοιπά τριψήφια)Μόνος σου το λες: χωρίς
Εδώ μιλάμε για ESP+DSR. -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Παίδες, εγώ πάντως κάτοχος του Ibiza sport (χωρίς TRC,ESP USB XDS και λοιπά τριψήφια) ούτε μου αλλάζει την υποβοήθηση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης ούτε τίποτα... μάλιστα προχθές πάτησα κάτι νερά στρίβοντας (ηλίθιος δήμος ηλιούπολης που ποτίζει τις στρογγυλές πλατείες του ότι ώρα γουστάρει), και ενώ υπήρξε υπερστροφή, δίορθωσα με το ένα χέρι μου... Πράγμα που σημαίνει ότι αν μου είχε μειώσει την υποβοήθηση, ίσως και να είχα θεματάκι.....Eιπα ποτε οτι μειωνει την υποβοηθηση μολις εμφανιστει υπερστροφη ή υποστροφη?
Και προφανως δεν εχει ηλεκτρονικα το δικο σου, ειναι σχεδον pure!
-
Μα για αυτό το διάλεξα...!!!
-
Και το δικο μου έχει ανάλογο σύστημα με Αυτό που ευαγγελίζεται ...
Καμία σχέση με Αυτό που υποστηρίζει ο ορεστης...Και για να σταματήσουμε να γλειφουμε αυτιά , αν Έχεις μια στοιχειώδη επαφη με μηχανολογια ταυτοκινήτου τέτοια πράγματα δεν γράφεις
VW Polo 2009