-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Νομίζω κατι σαν αυτο που έψαχνα νωρίτερα και εγω στο παρόν νήμα. Καποια σταθερή που να πιάνει στα στηρίγματα του προσκεφαλου του καθίσματος συνοδηγού και να έρχεται ακριβώς στη μέση του κενού μεταξύ των δυο καθισμάτων.Το evo δεν έχει στηρίγματα στο προσκέφαλο, οπότε είναι δύσκολο να τοποθετήσεις κάμερα εκεί. Μια φωτογραφία από εκέι που την έχω στηρίξει τώρα και θα καταλάβεις...
Παρήγγειλα όμως την εξής:
http://www.techstores.gr/joby-suction-c ... amera.html
Αυτή κατεβαίνει αρκετά χαμηλά. Αυτή έπρεπε να είχα πάρει εξαρχής.
-
Εχεις δίκιο! Τι ειχα ξεχάσει ότι έιναι συνεχόμενα τα καθίσματα!
Ωραία αυτή που παρήγγειλες!
Αναμένουμε νέα βιντεάκια!!! -
Εχεις δίκιο! Τι ειχα ξεχάσει ότι έιναι συνεχόμενα τα καθίσματα!
Ωραία αυτή που παρήγγειλες!
Αναμένουμε νέα βιντεάκια!!!Εννοείται!!
Ευχαριστώ για τη στήριξη.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Πω, πω...ήταν φανταστικά τη Κυριακή στο Open Track Day των Μεγάρων!!
Ατμόσφαιρα, κόσμος, παρέα, όχημα, αδρεναλίνη --> απόλυτη διασκέδαση!
Το ξυπνητήρι χτύπησε νωρίς, νωρίς και με πολύ μεγαλύτερη όρεξη από καθημερινή πετάχτηκα από κρεββάτι, ετοιμάστηκα, έφαγα πρωινό και έφυγα για το Μέγαρο με στάση για ανεφοδιασμό 100άρας ΕΚΟ.
Φτάνω Μέγαρα, υπογράφω τη φόρμα συμμετοχής που είχα ήδη ετοιμάσει από το σπίτι, πήρα βραχιολάκι και πήγα στο αυτοκίνητο να κάνω τον πρώτο έλεγχο 5 λεπτά πριν αρχίσει το σκέλος συνοδήγησης.
Μπήκα με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ανάρτηση 10/8 (Ε/Π) και πιέσεις (33/32). Το σκέλος ήταν βόλτα στην ουσία οπότε ήταν καλή ευκαιρία να δούμε το αποτέλεσμα.
Βγαίνουμε, τσεκάρω πιέσεις ζεστές --> 36/34 (Ε/Π) οπότε κατέβασα ζεστές 32/30.
Υπομονή περίπου μισή ώρα να κάνω το πρώτο μου σκέλος.
Ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα ότι η πορτοκαλί ομάδα (αυτή που είχα δηλώσει) πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται.
Έτοιμος λοιπόν για το πρώτο σκέλος, γεμάτος όρεξη και ανυπομονησία.
Αφού ζέστανα μετά από 2 γύρους, άρχισα σταδιακά να ανεβάζω ρυθμό και το 1.13,4 ήρθε σχετικά πανεύκολα. Μετά από 2-3 γύρους που γύριζα εκεί κοντά άρχισαν τα λάστιχα να γλιστράνε οπότε έριξα ρυθμό για να μη τα καταστρέψω τελείως.
Λίγο πριν το τέλος του σκέλους, ένα γύρο πριν, άναψε το warning του SSΤ, οπότε έριξα τελείως ρυθμό, άφησα 4η μέσα και έκανα 1,5 γύρο cool-down και βγήκα.
Τσέκαρα πιέσεις --> 38/36 οπότε κατεβάζω 32/32 ζεστά.
Το αφήνω να κρυώσει, τσεκάρω μπουλώνια, λάδια, νερά, υγρά και ρυθμίζω την ανάρτηση στο 4 εμπρός και 5 πίσω σκληρή (υπενθυμίζω 0 σκληρό, 32 σκληρό).
Πιάνουμε ωραία κουβεντούλα με τον Μιχάλη Γ (από Drive) που είχε έρθει με μια δημοσιογραφική μπλε ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Veloce, πέρασε ευχάριστα η ώρα και έτοιμος για το 2ο σκέλος το οποίο θα ήταν το τελευταίο (βενζίνη τέλος και είπα να κρατήσω λίγο λάστιχο [emoji38] ).
Ξεκινάω 1-2 γύρους με το Μιχάλη πίσω μου, τον αφήνω να περάσει να αρχίσει το σκέλος του μέχρι να ζεστάνω καλά καλά.
Αφού στο προηγούμενο σκέλος είδα 1-2 πράγματα, βελτίωσα κάποια περάσματα και ανέβηκα περισσότερο στο κερμπ της Κ4 και της Κ8...τι αναρτησάρα είναι αυτή. Ανεβαίνει/κατεβαίνει κερμπ λες και είναι σε χαλί.
Άρχισα να ανεβάζω ρυθμό, πιο βαθειά στα φρένα, η ανάρτηση να μη βουτάει καθόλου, πολύ πιο σταθερή σε σχέση με πριν και το λάστιχο να δίνει απίστευτη στήριξη στις δεξιές. Ούτε στρίγκλισμα, ούτε τίποτα.
Αφού πλησίασα το Μιχάλη, με αφήνει και άρχισα να πιέζω 1-2 γύρους. Το 1:11,8 ήρθε.
Λέω αυτό, είμαι happy για σήμερα. Save στο μυαλό μου τα περάσματα και αν επέμενα λογικά θα κατέβαινα από το 11.
Έριξα ρυθμό να κρατήσουμε λίγο λάστιχο για 2-3 γύρους και μετά από 1-2 πάτησα άλλη μια φορά στο 12,5 μέχρι που βγήκε καρό οπότε πάλι έριξα ρυθμό για να κρυώσουμε.
Αυτή τη φορά με αυτή τη διαχείριση το SST δεν άναψε και ο χρόνος βελτιώθηκε σημαντικά με αυτές τις ρυθμίσεις.
Τις κρατάμε, και ξεκινάμε οικονομία για σέμι και ζάντες ώστε την άλλη φορά να πυροβολήσουμε.
Απόλαυση το αυτοκίνητο αν και φαίνεται το βάρος του στα Μέγαρα.
Τι όμορφα που ήταν.
Φωτό:
-
Έτοιμο το βίντεο του πρώτου σκέλους, πρώτη επαφή με πίστα και αυτοκίνητο στα Μέγαρα με καλύτερο χρόνο 1:13. 'Ακούγονται' ξεκάθαρα οι λάθος πιέσεις. Αν είχα μπει με χαμηλότερες πιέσεις ίσως έβγαινε λίγο καλύτερος χρόνος και ίσως δεν έκανα ζημιά στα ελαστικά (παρατήρησαμε με ένα φίλο ότι το εσωτερικό και κεντρικό πέλμα στο εμπρός αριστερό έχει πέσει μισό πόντο )
Το βράδυ το δεύτερο βίντεο με το 1:11,8.
-
Σ' ωραίος!
-
Είχαν ανεβάσει στο facebook του Drive, σχετική φωτογραφία τις προάλλες
-
Το 1.11 δεν είναι άσχημο αλλά σίγουρα παίρνει βελτίωση καθώς το αυτοκίνητο είναι στο στοιχείο του. Για τα Μέγαρα εγω θα προτιμούσα πχ Evo ακόμη και με εργοστασιακό τον κινητήρα παρά με 500 άλογα και όχι καλά στημένο. Απο εκεί και πέρα θέλει προπόνηση και μάλιστα μπόλικη. Να βρείς τις σωστές πιέσεις,(είναι δεξιόστροφη) και τα πατήματα σε κάποιες στροφές πχ Κ8 Κ9 τις θεωρώ κλειδί για καλό χρόνο.
Μιάς και έχεις ανάρτηση με τα semi θα πας καλύτερα σίγουρα. Όσο αφορά το βάρος έχω δοκιμάσει αυτό που κάνουν οι περισσότεροι δηλ. αφαίρεση καθισμάτων, ρεζέρβας, γρύλου κοκ. αλλά αυτά αφαιρούν βάρος απο τον πίσω άξονα και αλλάζεις έτσι την κατανομή. Θέλει λίγο προσοχή.
Καλές βόλτες στην πίστα (οχι στον Κιάμο) και αμα έχει καμμιά εκδήλωση γράφτε να ξέρουμε και εμείς.
Έχε καλού κακού και κανένα μπιτονάκι καύσιμο μην ξεχαστείς εκεί μέσα. Να μπορείς να γυρίσεις πίσω τουλάχιστον. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Φωτό:
Μουναρο@μ@ξα και τα δύο!!!
-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Το 1.11 δεν είναι άσχημο αλλά σίγουρα παίρνει βελτίωση καθώς το αυτοκίνητο είναι στο στοιχείο του. Για τα Μέγαρα εγω θα προτιμούσα πχ Evo ακόμη και με εργοστασιακό τον κινητήρα παρά με 500 άλογα και όχι καλά στημένο. Απο εκεί και πέρα θέλει προπόνηση και μάλιστα μπόλικη. Να βρείς τις σωστές πιέσεις,(είναι δεξιόστροφη) και τα πατήματα σε κάποιες στροφές πχ Κ8 Κ9 τις θεωρώ κλειδί για καλό χρόνο.
Μιάς και έχεις ανάρτηση με τα semi θα πας καλύτερα σίγουρα. Όσο αφορά το βάρος έχω δοκιμάσει αυτό που κάνουν οι περισσότεροι δηλ. αφαίρεση καθισμάτων, ρεζέρβας, γρύλου κοκ. αλλά αυτά αφαιρούν βάρος απο τον πίσω άξονα και αλλάζεις έτσι την κατανομή. Θέλει λίγο προσοχή.
Καλές βόλτες στην πίστα (οχι στον Κιάμο) και αμα έχει καμμιά εκδήλωση γράφτε να ξέρουμε και εμείς.
Έχε καλού κακού και κανένα μπιτονάκι καύσιμο μην ξεχαστείς εκεί μέσα. Να μπορείς να γυρίσεις πίσω τουλάχιστον.Είχε περιθώριο να κατέβει όπως ήταν, με λίγο πιο σωστές πιέσεις περίπου κάτω από το 11. Ο λόγος που δε το συνέχισα είναι γιατί δεν ήθελα να πιέσω περισσότερο τα ελαστικά και δε θα μου έφτανε η βενζίνη να γυρίσω πίσω, όμως την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να είμαι πιο οργανωμένος με μπιτονάκι βενζίνης και σέμι ζαντολάστιχα.
Με σέμι λογικά μπορεί να δω και κάτω από 10.
Αλλά για πρώτη φορά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Το αυτοκίνητο όντως είναι στο στοιχείο του εκεί.
Θα δεις και το δεύτερο βίντεο το απόγευμα.
Σχετικά με τις εκδηλώσεις, τσέκαρε εδώ συχνά:
viewtopic.php?p=3227447#p3227447 -
Διακόπτω την αποχή μου από το φόρουμ μόνο και μόνο για να δώσω συγχαρητήρια στο Νίκο για όσα όμορφα μας δείχνει!!!
Μπραβο ρε συ! -
Διακόπτω την αποχή μου από το φόρουμ μόνο και μόνο για να δώσω συγχαρητήρια στο Νίκο για όσα όμορφα μας δείχνει!!!
Μπραβο ρε συ!Με τιμάει, σε ευχαριστώ.
-
Τα Μέγαρα δεν έχουν τόσο ανάγκη δυνατό αυτοκίνητο όσο καλά στημένο. Οι Σέρρες για παράδειγμα θέλουν και δύναμη. Στο Μέγαρο και με 250 άλογα είσαι κομπλέ άμα το στήσεις όπως πρέπει. Με τα σλίκ πάντως θα κατέβει το αυτοκίνητο αρκετά αφού τις δυνάμεις που θα έχεις στις γωνίες λογω αυξημένης πρόσφυσης, τις διαχειρίζεται η ανάρτηση που έχεις. Πρόσεξε λίγο τα φρένα γιατί τα Μέγαρα έχουν απαιτήσεις εκεί. Με 5-6 δυνατούς γύρους τα βράζεις άνετα. Καμμία σχέση με το να κινείσαι γρήγορα στο δρόμο.
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες και το video.
Αυτό το blue misano της giulia είναι τελικά απίστευτο.
Όσο για το taxi τι να πείς. Το αυτοκίνητο είναι αλλού πραγματικά. Συγχαρητήρια. -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Τα Μέγαρα δεν έχουν τόσο ανάγκη δυνατό αυτοκίνητο όσο καλά στημένο. Οι Σέρρες για παράδειγμα θέλουν και δύναμη. Στο Μέγαρο και με 250 άλογα είσαι κομπλέ άμα το στήσεις όπως πρέπει. Με τα σλίκ πάντως θα κατέβει το αυτοκίνητο αρκετά αφού τις δυνάμεις που θα έχεις στις γωνίες λογω αυξημένης πρόσφυσης, τις διαχειρίζεται η ανάρτηση που έχεις. Πρόσεξε λίγο τα φρένα γιατί τα Μέγαρα έχουν απαιτήσεις εκεί. Με 5-6 δυνατούς γύρους τα βράζεις άνετα. Καμμία σχέση με το να κινείσαι γρήγορα στο δρόμο.
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες και το video.
Αυτό το blue misano της giulia είναι τελικά απίστευτο.
Όσο για το taxi τι να πείς. Το αυτοκίνητο είναι αλλού πραγματικά. Συγχαρητήρια.Με εντυπωσίασαν τα Brembo της Εβάρας.
Δε κατάλαβαν Χριστό και τα ζόρισα αρκετά. Ειδικά στην μεγάλη ευθεία βούταγα από τα 70 μέτρα και είχα περί τα 170 μέχρι εκεί.
Μια χαρά, τούμπανο οι φρενάρες.
Εντάξει, όντως το 10άρι είναι αλλού. Πραγματικά φοβερό και άκρως απολαυστικό.
Χρήμα για βενζίνη και λάστιχα να έχεις και τίποτε άλλο.
-
Αγαπώ το racechrono app.
Δεδομένα από τον ταχύτερο γύρο μου. Τόνους βελτίωσης, γύρος βόλτας φαίνεται να ήταν.
-
-
Μετά το track day είπα να αλλάξω υγρά φρένων και λάδια, οπότε ψώνισα Motul RBF600 1,5LT που παίρνει το evo και πήρα και λάδι 6λτ Motul 300v 5w40.
Από βδομάδα μάλλον πάω να τα βάλω μαζί και ένα τελικό check στο πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι πριν το Πάσχα.
Επίσης, ψώνισα κάτι μεταχειρισμένα r888 semi από Θεσσαλονίκη, αν θέλει κάποιος semi μτχ ας μου πει να σας στείλω στοιχεία επικοινωνίας.
Τα πήρα 300 ευρώ! Καλή τιμή. Είναι μέσα 2017 και με 75% πέλμα!
Πιστεύω θα βγάλουν 2-3 track days...
-
Και γαμω τις τιμες τα πηρες τα σεμι.. Γενικα σ εχει παει με τα κοστη των βελτιωσεων-επιπλεον
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και γαμω τις τιμες τα πηρες τα σεμι.. Γενικα σ εχει παει με τα κοστη των βελτιωσεων-επιπλεονΈχω βρει καλές τιμές, με βοήθεια βεβαίως. Έχω γλιτώσει πάρα πολλά χρήματα σε ό,τι έχω βάλει μέχρι τώρα πάνω.
Τα σέμι τα πήρα από Θεσσαλονίκη από τον Τσιτσικλή. Κατεβαίνει στα trackdays αν έχω καταλάβει καλά, τον γνωρίζουν οι Βόρειοι?
-
Ναι, τελευταία σε ένα trackday στις Σέρρες είχε μια Lotus και ένα focus rs.
Μitsubishi Lancer Evo X