-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν ανεβαίνουν τα παράθυρα για να προστατεύεται η μπαταρία του αυτοκινήτου (δήλωση πωλητή Toyota).
στο δικό μου ανεβαίνουν χωρίς να έχει συναγερμό... ...η μπαταρία αντέχει!
ακόμα
το κυκλοφορώ καθημερινά...δεν το βάζω στην γυάλα...
σαν εμένα.....
όχι τον πατέρα μου .... (159 2.2)
γάτος είσαι!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ανεβαίνουν τα παράθυρα για να προστατεύεται η μπαταρία του αυτοκινήτου (δήλωση πωλητή Toyota).αυτό το παραμύθι το είπαν και σε μένα στην χόντα...Στο τουρμπάκι μου το είχα 14 χρόνια και δεν χάλασε ποτέ γιατί να χαλάσει στα 'αξιόπιστα' χοντα και τογιότα;
Κάτι άλλο παίζει στο θέμα που αγνοούμε... Το περίεργο είναι ότι δεν ενθάρρυναν και την τοποθέτηση ανεξάρτητου κατασκευαστή συναγερμού...δεν μου το αρνήθηκαν απλά μου είπαν ότι στην θέση μου δεν θα το έβαζαν -
gia na ta paroun autoi ta fragka ap ton synagermo sto eipan.kalytera na baleis after market synagermo
-
Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω το Auris 1.6 5d.
Συνοπτικά πάντα:
α. Τιμόνι. Πολύ καλή η αίσθηση του ειδικά γύρω από την ευθεία. Στις χαμηλές ταχύτητες και στους ελιγμούς το τιμόνι αποκτά περισσότερη υποβοήθηση για διευκόλυνση του οδηγού στο παρκάρισμα.
β. Κινητήρας - Κιβώτιο: Ο πιο προοδευτικός συμπλέκτης που έχω ακουμπήσει ποτέ. Το κιβώτιο κοντό (3000 στροφές γύρω στα 95 χιλιόμετρα) αλλά του λείπει η 6η σχέση. Ο κινητήρας ακούγεται από τις 3500 και πάνω αλλά ο θόρυβος δεν είναι δυσάρεστος και είναι και εύστροφος.
γ. Θέση οδήγησης. Σε σχέση με το παλαιό πιο ψηλά πιο αμφιθεατρικά. Καλές οι ρυθμίσεις του καθίσματος και του τιμονιού.
δ. Φρένα. Γραμμικά όσο πρέπει. Περί απόδοσης δεν έχω άποψη.
ε. Θέση του λεβιέ. Χρίζει αναθεώρησης τουλάχιστον για μένα. Καλά υπάρχει και το ΜΜΤ αλλά αναγκάστηκα να έχω το χέρι στον τεμπέλη ώστε να μπορώ να αλλάζω όταν πρέπει την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο και σε κάποια στιγμή έχασα ένα κατέβασμα στη 2α λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι το χέρι μου δεν βρέθηκε στο σωστό σημείο.
στ. Όργανα. Το Shift είναι για τα μπάζα (στα 3000 σου δίνει εντολή να ανεβάσεις σχέση σε έναν κινητήρα που δουλεύει καλά από εκεί και πέρα). Τα λοιπά όμως όργανα με την πορτοκαλί απόχρωση είναι πολύ καλά αν και θα ήθελα να μην κόβεται στο μέσον η ένδειξη της θερμοκρασίας του κινητήρα καθώς αυτό στην αρχή τουλάχιστον ξενίζει και πρέπει για να λάβεις την πληροφορία να κοιτάξεις λίγο περισσότερο χρόνο.
ζ. Ποιότητα κύλισης - Σταθερότητα. Στο κομμάτι της διαδρομής (ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ Κοκκινοπούλου, Κατεχάκη ως έξοδο Καισαριανής και επιστροφή) δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Οι αναρτήσεις απορόφησαν επαρκώς τις κάθε είδους ανωμαλίες του οδοστρώματος και όσον αφορά τις κλίσεις παρόλο που το κέντρο βάρους είναι ψηλά δεν θα προβληματίσουν (ψηλά σε σχέση με ένα τυπικό hatchback).
Ακόμα ένα best-seller για την Τογιότα αν και στα 21000 € είναι λίγο μεγάλο το τίμημα.
-
Σήμερα πρόσεξα ότι οι πίσω θόλοι του AURIS δεν έχουν πλαστικό κάλυμμα (Κάτι που υπάρχει στους θόλους των μπροστινών τροχών) αλλά ένα άλλο υλικό του οποίου η υφή φέρνει σε μοκέτα .....
-
Ο χρήστης divxakias έγραψε:
Σήμερα πρόσεξα ότι οι πίσω θόλοι του AURIS δεν έχουν πλαστικό κάλυμμα (Κάτι που υπάρχει στους θόλους των μπροστινών τροχών) αλλά ένα άλλο υλικό του οποίου η υφή φέρνει σε μοκέτα .....οντως στο auris οπως και στο avensis μεταφερονται αρκετοι θορυβοι απο τους θολους αν και το αβενσις εχει μοκετα....
-
Δύο μέρες οδηγώ το AURIS και δεν μπορώ να πω ότι μεταφέρονται θόρυβοι του οδοστρώματος στην καμπίνα των επιβατών. (είναι ήσυχο αυτοκίνητο)
Τώρα γιατί δεν έχουν τοποθετήσει πλαστικά καλύμματα στους πίσω θόλους μόνο αυτοί που το σκέφτηκαν γνωρίζουν..... -
-
Βάσει στοιχείων η νέα Corolla βρίσκεται στην 6η θέση με πωλήσεις 2875 αυτοκίνητα ενώ το Auris στην 27η θέση με 1536 αυτοκίνητα.
Περισσότερες πληροφορίες http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=212&page_id=5309 -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Βάσει στοιχείων η νέα Corolla βρίσκεται στην 6η θέση με πωλήσεις 2875 αυτοκίνητα ενώ το Auris στην 27η θέση με 1536 αυτοκίνητα.
Περισσότερες πληροφορίες http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=212&page_id=5309λογικό με τα χάλια που έχει σχεδιαστικά το Αούρης...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Περισσότερες πληροφορίες http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=212&page_id=5309λογικό με τα χάλια που έχει σχεδιαστικά το Αούρης...
Παρότι κορολάκιας απο το `72 έχεις απόλυτο δίκιο
-
21000E???
Είναι τρελοί...
Βρε παιδιά, με αυτά τα χρήματα παίρνεις ΠΟΛΥ καλύτερα αυτοκίνητα!!Πχ ένα Σκόντα Οκτάβια 5 1.6!!!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
21000E???
Είναι τρελοί...
Βρε παιδιά, με αυτά τα χρήματα παίρνεις ΠΟΛΥ καλύτερα αυτοκίνητα!!Πχ ένα Σκόντα Οκτάβια 5 1.6!!!
-
Καλά, στην πρώτη περίοδο δεν έχει άδικο. Στην τελευταία περίπτωση τα χαλάει λιγάκι, αλλά τι να κάνεις...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά, στην πρώτη περίοδο δεν έχει άδικο. Στην τελευταία περίπτωση τα χαλάει λιγάκι, αλλά τι να κάνεις...ναι ρε συ,κ εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά 21,000 για auris... αλλά όχι κ το octavia 1.6 καλύτερο...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Καλά, στην πρώτη περίοδο δεν έχει άδικο. Στην τελευταία περίπτωση τα χαλάει λιγάκι, αλλά τι να κάνεις...
ναι ρε συ,κ εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά 21,000 για auris... αλλά όχι κ το octavia 1.6 καλύτερο...
Ε, όχι πως θ'αγόραζα κάποιο, αλλά αν το καλοσκεφτείς, ακόμη και το Octavia καλύτερο είναι κι ας μην έχει και turbaki προς το παρόν τουλάχιστον!
Ασε που είναι και φθηνότερο νομίζω...
Αλλά σ' αυτά τα λεφτά, πρέπει να είσαι εντελώς Toyotaκιας για να αγοράσεις κάτι άλλο από TSi, TFSi, 1.6T και σύντομα 1.4T-jet...
Όλα τα παραπάνω είναι ΠΑΝΤΟΥ, μα εντελώς ΠΑΝΤΟΥ καλύτερα από τον Γκιαούρη, εκτός από την εγγύηση και το After Sales της Toyota Hellas βέβαια, κάτι που ισχύει για κάθε Toyota, ακόμη και για το....Paseo (που το θυμήθηκα το έρμο;). -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ναι ρε συ,κ εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά 21,000 για auris... αλλά όχι κ το octavia 1.6 καλύτερο...
Μήπως το Skoda Octavia GT ?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ε, όχι πως θ'αγόραζα κάποιο, αλλά αν το καλοσκεφτείς, ακόμη και το Octavia καλύτερο είναι κι ας μην έχει και turbaki προς το παρόν τουλάχιστον!
Ασε που είναι και φθηνότερο νομίζω...
Αλλά σ' αυτά τα λεφτά, πρέπει να είσαι εντελώς Toyotaκιας για να αγοράσεις κάτι άλλο από TSi, TFSi, 1.6T και σύντομα 1.4T-jet...
Όλα τα παραπάνω είναι ΠΑΝΤΟΥ, μα εντελώς ΠΑΝΤΟΥ καλύτερα από τον Γκιαούρη, εκτός από την εγγύηση και το After Sales της Toyota Hellas βέβαια, κάτι που ισχύει για κάθε Toyota, ακόμη και για το....Paseo (που το θυμήθηκα το έρμο;).Ναι αλλά δεν είναι και λίγο να έχεις τέσσερα χρόνια παραπάνω εγγύηση. 2 έχουν τα VW και μετά αν χαλάσει (που συμβαίνει και είναι και πανάκριβα) κάποιο ηλεκτρονικό μαραφέτι, διαβάζεις το τσεκ της αντιπροσωπείας και σε πιάνει κρύος ιδρώτας. Χώρια που και τα Toyota έχουν μεγάλη αξία μεταπώλησης και αξιοπιστία. Η VW με τους tsi κλπ κινείται σε ένα άλλο πνεύμα. Άλλο ατμοσφαιρικό μοτέρ και άλλο τουρμπίσιο. Είναι διαφορετικές φιλοσοφίες με τα υπέρ και τα κατά της η κάθε μία. Πάντα τα Toyota τα τελευταία χρόνια ήταν όπως και τα Honda ποιο πάνω τιμολογιακά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν είναι το Άουρις η εξαίρεση στην τιμολογιακή της πολιτική.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
21000E???
Είναι τρελοί...
+1
Σε αυτα τα λεφτα παιρνεις focus Titanium (φουλ εξτρα) ή Golf TSI....+2χρονια επεκταση εγγυησης. Μην τρελαθουμε.
-
21000E???
Είναι τρελοί...
Συμφωνώ και εγώ πάντως οτι σε σχέση με αυτά που προσφέρει το Auris η τιμή του ειναι αρκετά υψηλή.
Το Octavia ναι νομίζω έχει καλύτερη τιμή.Το ταξίμετρο στο προσφέρουν έξτρα βέβαια όπως και το αυτοκόλλητο 'Σιγά τις πόρτες' :-)))))))))
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007