-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δηλαδή μικρομεσαία πρέπει να κυκλοφορούν μόνο golf tsi και golf plus tsi για όσους δε χωράνε.
ΟΚ ακριβό το Auris, αλλά απαγορεύεται να αρέσει σε κάποιον να του ταιριάζει, να μη θέλει turbo και να το αγοράσει; Ξανά[αστειάκι]
HighFidelity μήπως κάθε φορά που μένεις στο δρόμο έρχεται φίλος με starlet 20ετίας για βοήθεια και γι'αυτό η χολή για κάθε τι έχει σχέση με ΤΟΥΟΤΑ;
[/αστειάκι]Οχι, με....Hyundai έρχονται και με σώζουν!
Κοίτα, οδηγώ 13 χρόνια, διάφορα...αναξιόπιστα! Δεν έχω μείνει ποτέ στο δρόμο.
.......
......
Απλά θεωρώ πως είναι το πληρέστερο πακέτο. Κι αυτό δείχνουν και οι πωλήσεις.Έχω μείνει με την ιδέα από τα κατά τόπους post σου πως όπου σταθείς και όπου βρεθείς κατηγορείς-θάβεις-κράζεις τα Ιαπωνικά γενικά και ειδικά τα ΤΟΥΟΤΑ (προφανώς παίζει και να κάνω λάθος)
Δε μου λες μιας και βλέπω πως στέκεσαι στις πωλήσεις. Όταν το corolla (το προηγούμενο) ήταν πρώτο σε πωλήσεις τι έλεγες τότε;
Aφού είναι πρώτο σε πωλήσεις είναι και καλύτερο πακέτο;Κι εγώ ξαναλέω πως Auris δε θα αγόραζα με τίποτα (εκτός αν βγει κανα 2.0turbo πισωκίνητο που δε το βλέπω ), αλλά μπορώ να κατανοήσω τους διάφορους αγοαστές του...
Εγώ πάντως με αξιόπιστο 5 χρόνια και έχω μείνει
Νομίζω πως καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει γλιτώσει το κράξιμο από μένα!Φυσικά και αυτό είχε αντίκτυπο, αφού είχα με το που μπήκα εδώ μέσα, ομηρικούς καυγάδες με τους...κορεατάκηδες (επειδή έθαψα το Accent, όχι όλα τα κορεάτικα...), μετά ακολούθησε καυγά με τους Seatάκηδες και τους ...Skodaλιμπάν (οι πρώτοι ήταν λιγότεροι, οι δεύτεροι μέχρι που θα έβαζαν για χάρη μου και πληρωμένο δολοφόνο! ), επίσης κατά καιρούς έχω πει διάφορα για τα Renault, για κάποια ιταλικούλια, για μερικά αμερικάνικα και φυσικά για τις παράλογες τιμές κάποιων γερμανικών....
Φυσικά και έχω τις προτιμήσεις μου, αλλά δεν θα διστάσω να θάψω αυτοστιγμί, τα πάντα και συμπεριλαμβάνω και αυτό που οδηγώ...
Αν με είχε αφήσει , φυσικά και θα το έθαβα! Ή αν έβγαζε σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχω και μετοχές του Gruppo, ξέρεις...
Για τα Toyota , έχω πει πως πληρώνουμε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ στην Ελλάδα το After Sales, και φυσικά το ίδιο ακριβά πληρώνεται και σε άλλες εταιρείες με μεγάλη εγγύηση αλλά ανύπαρκτες υπηρεσίες (σε σχέση με την Τoyota...). Ο Σαρακάκης με τα Honda και Μitsu του είναι ένα παράδειγμα...
Αν δεις τιμές των Toyota στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα, θα καταλάβεις...
Αλλά είναι πάντα τι προτεραιότητες βάζει κάποιος...
Τώρα για τις πωλήσεις. Τo Corolla πριν 1-2 χρόνια, ήταν το καλύτερο πακέτο στα 1.4 πράγματι! Γι' αυτό και πουλούσε τόσο και γι' αυτό και το 85% που κυκλοφορούν είναι 1.4. Οι γονείς της κοπέλας μου έχουν...2 τέτοια!
Για τρίτο αυτοκίνητο πάντως, αγόρασαν TSI...
Να το θέσουμε διαφορετικά: τότε στα 16Κ, ήταν καλύτερο το Corolla, γι' αυτό και οι πωλήσεις.
Τώρα στα 20Κ, είναι καλύτερο το Golf γι' αυτό και οι πωλήσεις... Δεν μπορεί όλοι να έχουν άδικο!
Γι' αυτό και παλιότερα, στα 9Κ, ήταν καλύτερο το Accent και είχε πωλήσεις. Πήγε στα 11Κ και το...έφαγε το μαύρο σκοτάδι (ευτυχώς, καιρός να βγάλει καλύτερα αυτοκίνητα η μαμά του, αφού μπορεί!).
Κατανοητό;
Αν κάποιος στα 20Κ χωράει μόνον στο Auris, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ. Αλλά όσοι δεν έχουν πρόβλημα ...χωρητικότητας, θα βρουν καλύτερα αυτοκίνητα...
Το Auris έχει πουλήσει καμιά 500αριά από τη στιγμή που ήρθε στην αγορά, 4 μήνες νομίζω... Οχι πως δεν θα πουλήσει περισσότερα... Αλλά υπάρχουν καλύτερα.
Ο ίδιος διάλογος είχε γίνει παλιότερα για το δίλημμα Swift ή Yaris. Εγώ είχα προτείνει Swift γιατί τα 2000 -
Η υπερτροφοδότηση τώρα πλέον είναι πραγματικά αξιόπιστη και φιλική για everyday use.Η VW το έπιασε το νόημα γρηγορότερα απ'όλους.Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι,ήδη Opel,Ford(θα),Fiat έχουν απαντήσει...
Η Toyota μπορεί μεν να παρουσίασε το Valvematic αλλά δεν αποκλείεται να δούμε turbo μοτέρ στη φετινή έκθεση του Τόκιο το φθινόπωρο.
Ήδη υπάρχει φήμη για την πιο δυνατή έκδοση του Auris,με turbo κοντά 250 ίππους κα ενδεχομένως τετρακίνηση... -
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Τρομερή η toyota και **δικαίως **πίνουν νερό στο όνομά της! Αυτό εξ ιδίας πείρας. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ρίξει κάπως την ποιότητα και αυτό με χαλάει, παραμένει όμως καλύτερη απο τους κύριους ευρωπαίους ανταγωνιστές που ακόμα δεν έχουν λύσει βασικά προβλήματα μηχανικής φύσης και δεν ξέρουν ούτε πώς να βάψουν τα αμάξια τους...Επίσης με χαλάει που η πιο πλούσια αυτοκινητοβιομηχανία κατήργησε τη Celica, το MR2, τη Σούπρα και επικεντρώθηκε στα υβριδικά και στα Λέξους. Ο ευρωπαίος θέλει φθηνά γκάζια και όχι ακριβές τεχνολογίες! Το VAG το έπιασε πρώτο το νόημα και τρέχουν ξωπίσω οι υπόλοιποι ασθμαίνοντας να τουρμπίσουν τα σουπερμινι.
Να επισημάνω πως μπορεί οι τεχνοφρικ γιαπωνέζοι να μην ξέρουν μάρκετινγκ αλλά ξέρουν καλύτερα από όλους από μεθόδους παραγωγής και οικονομίες κλίμακος. Ένα βασικό στοιχείο εδώ είναι τα logistics και εκεί δεν παίζονται αφού φτιάχνοντας πιο ποιοτικά προιόντα δεν χρειάζεται να πληρώνουν πολλά (αυτοί και οι πελάτες τους) σε βλάβες.
Και μην πεί κανένας πως οι τζαπς δεν κατέχουν από τούρμπο ή κομπρέσσορα. Αλλά αφού οικονομοτεχνικά δε συμφέρει, γι'αυτό και δε τουρμπίζουν τα mainstream μοντέλα τους αλλά επενδύουν σε ακριβές R&D λύσεις (advanced vtec, valvematic, hybrid, τετρακίνηση και τόσα άλλα). Τα 'βρώμικα' τουρμπίσματα τα κάνουν σε μια νύχτα αμα το αποφασίσουν... και θα το αποφασίσουν όταν τα στοιχεία της αγοράς το πούν!
Και για να μην παρεξηγηθώ και εγώ υπερτροφοδοτούμενο πήρα και δεν το σκέφτηκα καθόλου (βέβαια αν στην Ελλάδα μπορούσαμε να πάμε για >2000κ.εκ. μάλλον ατμόσφαιρα θα παίρναμε όλοι...)
φήμες ... θέλουν την Honda να μαζεύει σαλιγκάρια με τις πρώτες βροχές !!!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και μην πεί κανένας πως οι τζαπς δεν κατέχουν από τούρμπο ή κομπρέσσορα. Αλλά αφού οικονομοτεχνικά δε συμφέρει, γι'αυτό και δε τουρμπίζουν τα mainstream μοντέλα τους αλλά επενδύουν σε ακριβές R&D λύσεις (advanced vtec, valvematic, hybrid, τετρακίνηση και τόσα άλλα). Τα 'βρώμικα' τουρμπίσματα τα κάνουν σε μια νύχτα αμα το αποφασίσουν... και θα το αποφασίσουν όταν τα στοιχεία της αγοράς το πούν!
H υπερτροφοδοτηση ως υλοποιηση υπαρχει εδω και δεκαετιες... αλλαζει απλα ο τροπος με τον οποιο εφαρμοζουμε την λυση καθε φορα. Σιγουρα λοιπον δεν ειναι rocket science και μπορει οποιος το αποφασισει να το εφαρμοσει.
Το μυνημα παντως της αγορας ειναι εδω και λιγο καιρο ξεκαθαρο... και η Toyota εχει δωσει λαθος απαντηση... αυτο νομιζω οτι φαινεται τουλαχιστον.Το μύνημα της αγοράς στην κατηγορία είναι diesel και εκεί η Toyota έχει δώσει αρκετά καλή απάντηση. Αν εμείς εδώ σφυράμε τον δικό μας σκοπό ποσώς ενδιαφέρει τους κατασκευαστές
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αλλά γιατι βρέ παιδι μου έχεις Lancia ?
στην χάρισαν ?Με διαθέσιμα 5000
-
έλα πλάκα κάνω !!!! νομίζω να καταλαβαίνεις το ύφος
μια και τα ίδια για μένα ....... βάζοντας κάτω τις προτεραιότητες μου .....
να στίβει, να φρενάρει, να επιταχύνει ,,,,, πήρα ένα 106Rallye 16v!!! τοy 2004
Tου έβαλα φρένα από 206, ανάρτηση Peugeot Sport GrA, semi λάστιχα και λατρεύω τον κουβά μου !!!!οι ανάγκες άλλάζουν και ψάχνομαι για ένα 2ο πιο μεγάλο και ταξιδιάρικο ....
και μάλλον ιαπωνικό (auris avensis accord) ..... όχι οτι το 106 έχει βγάλει σοβαρές βλάβες. μια τρόμπα βενζίνης ..... και αυτή στην πίστα των μεγάρων.....
last off topic
-
Θες να πεις οτι το αγορασες το 2004 όχι οτι ειναι του 2004!
-
παντως σε σχεση με το auris και το corolla επειδη εχω οδηγησει και τα δυο και εχουμε και ενα corolla 1,6 στην οικογενεια θα προτιμουσα το παλιο αλλα δεν ξερω αν θα αλλαζα γνωμη αν το οδηγουσα περισσοτερο.
Αλλα σε αυτη την κατηγορια πιστευω οτι οι τιμες εχουν ανεβει στα
υψη.πριν ενα χρονο που ψαχναμε καινουργιο αμαξι τα ειχα δει ολα τα μοντελα σχεδον στα 20 χιλιαρικα αλλα δεν με εντιπωσιασε κανενα και τελικα μας εκατσε το corolla και δεν βγηκαμε χαμενοι εχουμε κανει απο τοτε 80 χιλιαδες χιλιομετρα με μηδεν προβλημα και τα περισοτερα ειναι με 160+
-
Μπέρδεμα......
Διαβάζοντας σήμερα το περιοδικό EVO (Μάρτιος 2007) στην σελίδα 40 για το Toyota Corolla 1.6 λέει: ονομαστική ισχύς 124 hp (6000 στροφές) και ισχύς στο δυναμόμετρο 130 hp (5878 στροφές) - ροπή 16 (5200 ονομαστική) ενώ στο δυναμόμετρο 16,9 (5193).
Ποιά είναι η αλήθεια?
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Μπέρδεμα......Διαβάζοντας σήμερα το περιοδικό EVO (Μάρτιος 2007) στην σελίδα 40 για το Toyota Corolla 1.6 λέει: ονομαστική ισχύς 124 hp (6000 στροφές) και ισχύς στο δυναμόμετρο 130 hp (5878 στροφές) - ροπή 16 (5200 ονομαστική) ενώ στο δυναμόμετρο 16,9 (5193).
Ποιά είναι η αλήθεια?
η αλήθεια είναι ότι η Toyota (μετά την VW), παραπλανεί το κοινό
-
στο τεύχος των 4 τροχών του Μαρτίου 2007,δυναμομέτρησαν το Auris με 115 άλογα τροχό.Δεν έχω όμως το τεύχος για να δώ πόσες ήταν οι απώλειες.Μήπως το χει κανείς?
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
στο τεύχος των 4 τροχών του Μαρτίου 2007,δυναμομέτρησαν το Auris με 115 άλογα τροχό.Δεν έχω όμως το τεύχος για να δώ πόσες ήταν οι απώλειες.Μήπως το χει κανείς?Στο τεύχος 052 του EVO το Auris 1.6 δυναμομετρήθηκε με 134 άλογα. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη
-
στο τεύχος των 4 τροχών του Μαρτίου 2007,δυναμομέτρησαν το Auris με 115 άλογα τροχό.Δεν έχω όμως το τεύχος για να δώ πόσες ήταν οι απώλειες.Μήπως το χει κανείς?
Στο τεύχος 052 του EVO το Auris 1.6 δυναμομετρήθηκε με 134 άλογα. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη
Οι 4Τ μετράνε στον τροχό, το EVO μετράει στο στρόφαλο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στο τεύχος 052 του EVO το Auris 1.6 δυναμομετρήθηκε με 134 άλογα. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη
Ποιό είναι το σωστό ?
-
Πιστεύω στον τροχό, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι πόση δύναμη περνάει στο δρόμο, όχι πόση ισχύς βγάζει για πάρτη του ο κινητήρας και τον κρατάει το σύστημα μετάδοσης για πάρτη του.
-
Ποιό είναι το σωστό ?
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Αρκεί να μετράς ΟΛΑ τα αυτοκίνητα με τον ίδιο τρόπο. Οι 4Τ μετράνε στον τροχό, λόγω αυτού που λέει ο Μάνοσκ παραπάνω.
Πχ. o ίδιος κινητήρας μπορεί να μεταφέρει λιγότερα άλογα σε ένα τετρακίνητο μοντέλο από ότι σε ένα δικίνητο. Ας πούμε ο 200άρης TFSi της VW. Άλλα άλογα θα δεις σε Golf GTi, άλλα σε Α4 TQ.
Κάτι ακόμα: για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μέτρηση στο στρόφαλο, το μοτέρ πρέπει να βγει και να δουλέψει στον πάγκο. Στο EVO από όσο ξέρω, μετράνε σε δυναμόμετρο το οποίο ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΝΕΙ μέτρηση στο στρόφαλο.
-
Ανέφερα την δυναμομέτρηση των 4τροχών σαν παράδειγμα.Δηλαδή,115 τροχό+ απώλειες (καμμια 10αριά σίγουρα..)=ιπποδύναμη στο στρόφαλο για να έχουμε 'κοινό' (όσο γίνεται) μέτρο σύγκρισης με το Evo ή κάποιο άλλο αντίστοιχο περιοδικό.
Τελικά το έχει κανείς το τεύχος?
-
Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο Corolla. Αφού πήρα προσφορές από πολλές αντιπροσωπίες, βρήκα την πιο συμφέρουσα και σήμερα το παρήγγειλα. Έχουμε και λέμε:
Toyota Corolla 1.6 SOL (χρώμα ανθρακί) + VSC/TRC + Αισθητήρες παρκαρίσματος = 21,600 Ευρώ.
Σε 3-4 μήνες που θα το έχω, θα παραθέσω και τις πρώτες εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο Corolla. Αφού πήρα προσφορές από πολλές αντιπροσωπίες, βρήκα την πιο συμφέρουσα και σήμερα το παρήγγειλα. Έχουμε και λέμε:Toyota Corolla 1.6 SOL (χρώμα ανθρακί) + VSC/TRC + Αισθητήρες παρκαρίσματος = 21,600 Ευρώ.
Σε 3-4 μήνες που θα το έχω, θα παραθέσω και τις πρώτες εντυπώσεις.
Μόνο ?
Πολύ καλή τιμή. Πίστευα θα έκανε πάνω από 24.000 ευρώ μαζί με VSC/TRC.
Καλοτάξιδο. -
21.600 για 1600άρι?
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007