-
Τοσο καλο ηταν το Tipo ρε παιδια?
Κοιτα να δεις που δεν το ειχα σε εκτιμηση τοτε. Βεβαια την εχω ξαναπατησει με ενα Tempra ενος γνωστου, που το αμαξι το εχει κυριολεκτικα πεταμενο... 4 χρονια εχει να κανει σερβις (ουτε λαδια) και ακομα παει!!! -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κοιτα να δεις που δεν το ειχα σε εκτιμηση τοτε.Προσωπικά δεν υποστηρίζω ότι το Tipo είναι ή ήταν καμια αμαξάρα. Απλά για τα λεφτά του έπαιρνες ένα αξιοπρεπής ποιότητας και επιδόσεων αυτοκίνητο με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ χώρους και σχετικά διαχρονικό σχήμα. Αυτό ήταν και παραμένει μετά από 16 χρόνια το προσόν του. Από κει και πέρα αν του βελτιώσεις λίγο την ανάρτηση και τα φρένα αποκτάς και ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο έχοντας πάντα υπόψιν και τα χρονάκια του.
...μετακινεί τόσα χρόνια με ασφάλεια(μόνο ενεργητική δυστυχώς...η θυσία της ευρυχωρίας )...
Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές ποιά θα ήταν η παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά πραγματικά δε θα ήθελα να αποδειχτεί στην πράξη.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Κοιτα να δεις που δεν το ειχα σε εκτιμηση τοτε.Προσωπικά δεν υποστηρίζω ότι το Tipo είναι ή ήταν καμια αμαξάρα. Απλά για τα λεφτά του έπαιρνες ένα αξιοπρεπής ποιότητας και επιδόσεων αυτοκίνητο με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ χώρους και σχετικά διαχρονικό σχήμα. Αυτό ήταν και παραμένει μετά από 16 χρόνια το προσόν του. Από κει και πέρα αν του βελτιώσεις λίγο την ανάρτηση και τα φρένα αποκτάς και ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο έχοντας πάντα υπόψιν και τα χρονάκια του.
...μετακινεί τόσα χρόνια με ασφάλεια(μόνο ενεργητική δυστυχώς...η θυσία της ευρυχωρίας )...
Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές ποιά θα ήταν η παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά πραγματικά δε θα ήθελα να αποδειχτεί στην πράξη.
Αρχικά συμφωνώ απόλυτα με τα bold
Έπειτα, αν δεν κάνω λάθος, το Τιπο είχε βγει προτελευταίο σε παθητική ασφάλεια με τελευταίο το Έσκορτ(με επιφύλαξη τα στοιχεία αυτά). Βέβαια η Φίατ αντιλήφθηκε το πρόβλημα και προς το τέλος έβγαλε αυτό το Τίπο με πάρα πολύ καλύτερη παθητική ασφάλεια(προσοχή την διαφορά στην μούρη)
Όσο για την πλειονότητα των Τίπο που κυκλοφορούν, η πόρτα είναι σαν τσιγαρόχαρτο -
Στη δουλεια μου εχουμε ενα Tipo S (το πιο λιτο και απλο μοντελο).
Πραγματι οι χωροι ειναι τεραστιοι και μου εκαναν (και συνεχιζουν να κανουν) τρομερη εντυπωση.
Και απο θεμα αξιοπιστιας δε τα παει ασχημα παρα το οτι απο τη πρωτη μερα δουλευε με πληρες φορτιο σε ολους τους τυπους δρομου (ασφαλτος χωματοδρομος κατσαβραχα) και μεχρι τωρα εχει 225000 χλμ.
Η ποιοτητα των υλικων και η συναρμογη τους ομως ειναι επιεικως τραγικη.
τριγμοι και αποκολλησεις πλαστικων απο τη πρωτη μερα....
Σαν συνολο ομως ειναι καλο με καλη οδικη συμπεριφορα.
Αναρωτιεμαι οταν τυχαινει να το οδηγησω ποσο δυκολες μερες θα ειχε περασει η VW και ο αμεσος ανταγωνιστης του το Golf αν το Tipo ειχε καλυτερη ποιοτητα κατασκευης. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Φωτογραφία ολόκληρου του αυτοκινήτου έχεις; Οι μετατροπές είναι αντίστοιχες με αυτές του κινητήρα; Αν επιτρέπεται ποιός κινητήρας είναι αυτός και πόσα άλογα υπολογίζεις ότι βγάζει; Προφανώς έχουν αφαιρεθεί πολλά πλαστικά καπάκια, έτσι δεν είναι;
Σορρυ για το πλήθος των ερωτήσεων απλά μου προκάλεσε εντύπωση.δεν εχω αλλα μη φανταστεις οτι εχει τιποτα μποντι κιτ και γυφτιες , απλα μια ζαντουλα , χαμηλωμενο τεζα , και μια γκρουπ ν εξατμιση , και το χρωμα του ειναι σα να το βαψες τωρα !! ειναι 1,4 γυρο στα 100 αλογα . απο πλαστικα πιστευω πως μονο ο παπας εχει φυγει !
εσωτερικα το αμαξι εχει λευκα αναλογικα οργανα και δερματινη επεδινση στις πορτες , τιμονακι μομο και λεβιεδακι . ο τυπος το αγαπαει πολυ το αμαξι και το περιποιηται καταληλα , αυτο φενεται
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
δεν εχω αλλα μη φανταστεις οτι εχει τιποτα μποντι κιτ και γυφτιες , απλα μια ζαντουλα , χαμηλωμενο τεζα , και μια γκρουπ ν εξατμιση , και το χρωμα του ειναι σα να το βαψες τωρα !!Ακόμα καλύτερα! Είμαι εντελώς της άποψης ότι το αυτοκίνητο δεν πρέπει να προκαλεί. Αν μπορούσα θα έβαζα τον δίλιτρο κινητήρα και θα κρατούσα πίσω το σηματάκι 1.4 i.e στο δικό μου. Φαντάζομαι τη γκριμάτσα του οδηγού του εκάστοτε γρήγορου μικρού 1600αριού τη στιγμή που θα τον προσπερνούσα με άνεση και αυτός θα διάβαζε τη μαγική φράση '1.4 i.e' και μάλιστα σε ένα αμάξι 15ετίας.
Και το δικό μου Tipo είναι χαμηλωμένο με ελατήρια H&R -4cm και αμορτισέρ bilstein (δυστυχώς τα μαύρα). Σκέφτομαι να βάλω τα Koni τα ρυθμιζόμενα όμως. Έχει κανείς κάποια άλλη γνώμη πάνω στο θέμα της ανάρτησης; Είναι δεδομένο το ότι με ενδιαφέρει το αμάξι να στρίβει και θέτω την άνεση σε δεύτερο βαθμό, αν και δε θα ήθελα το αυτοκίνητο να αναπηδάει σε όλες τις ανωμαλίες του δρομου και να νομίζω ότι θα διαλυθεί.ειναι 1,4 γυρο στα 100 αλογα
Αν επιτρέπεται, αυτό πως το έχει καταφέρει ο φίλος σου; Γιατί προφανώς δε μπορείς να πας από 72->100ps με φίλτρο (ή φιλτροχοάνη), πρόγραμμα, εξάτμιση. Συνήθως μια τέτοια αύξηση της ιπποδύναμης θέλει και τούρμπο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ειναι 1,4 γυρο στα 100 αλογα
Αν επιτρέπεται, αυτό πως το έχει καταφέρει ο φίλος σου; Γιατί προφανώς δε μπορείς να πας από 72->100ps με φίλτρο (ή φιλτροχοάνη), πρόγραμμα, εξάτμιση. Συνήθως μια τέτοια αύξηση της ιπποδύναμης θέλει και τούρμπο.
ειπα οτι ειναι γυρο στα 100 μπορει να ναι 95 αλλα μπορει να ναι και 105 εκτος απο το τελικο εξατμισης και το προγραμμα, εχει αλλαξει το μεσαιο καζανακι με χειροποιητο , εχει αλλαξει και καταλητη και χταποδι !
-
Ο Theofaman είπε για Tipo DGT. Έχετε δει τώρα πια κανένα αυτοκίνητο με τέτοιο ταμπλό; Επίσης, κάποιος είπε για πολύ χώρο λόγω έλλειψης μονώσεων, μικρού ταμπλό και ελάχιστα επενδυμένου εσωτερικού. Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ. Π.χ. ένα Avensis μου φαινόταν σαν να είχε παραφουσκωθεί με καλύματα και μονώσεις και το κεντρικό ταμπλό σε όλο το μπροστινό μέρος φαινόταν τουλάχιστον διπλάσιο από του Tipo. Τέλος, θέλω να παρατηρήσω ότι αρκετοί από αυτό το forum έχουν Tipo και ακόμα τα βλέπω να κυκλοφορουν, σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα 15ετών. Επίσης, η συναρμολόγηση είναι τραγική. Π.χ. πάνω από τις πόρτες βλέπω κενά ανάμεσα στα πλαστικά, αλλά η ποιότητα τους είναι αρκετα καλή πιστεύω.
-
Ο χρήστης GeorgeMan έγραψε:
Ο Theofaman είπε για Tipo DGT. Έχετε δει τώρα πια κανένα αυτοκίνητο με τέτοιο ταμπλό; Επίσης, κάποιος είπε για πολύ χώρο λόγω έλλειψης μονώσεων, μικρού ταμπλό και ελάχιστα επενδυμένου εσωτερικού. Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ. Π.χ. ένα Avensis μου φαινόταν σαν να είχε παραφουσκωθεί με καλύματα και μονώσεις και το κεντρικό ταμπλό σε όλο το μπροστινό μέρος φαινόταν τουλάχιστον διπλάσιο από του Tipo. Τέλος, θέλω να παρατηρήσω ότι αρκετοί από αυτό το forum έχουν Tipo και ακόμα τα βλέπω να κυκλοφορουν, σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα 15ετών. Επίσης, η συναρμολόγηση είναι τραγική. Π.χ. πάνω από τις πόρτες βλέπω κενά ανάμεσα στα πλαστικά, αλλά η ποιότητα τους είναι αρκετα καλή πιστεύω.Το ταμπλό είναι τρέλα Βέβαια επειδή είναι ηλεκτρονικό μου έχει τύχει 2-3 φορές στην εθνική να δείξει στιγμιαία 424km/h ή 398km/h(τυχαίοι αριθμοί) Ώπα λέω είμαι στο USS Enterprise και δεν το'ξερα
Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή για τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Τα πλαστικά του είναι ανεκτά ενώ τα τριξίματα θα περίμενα να είναι περισσότερα μετά από τόσα χρόνια. Βέβαια αυτά με λίγο DeepPurple καλύπτονται
Όσο για τους χώρους, χαρακτηριστικο είναι το αχανές ντουλαπάκι Τόσα χρόνια δεν έχω δει μεγαλύτερο
Γενικότερα σαν αυτοκίνητο δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε την βάση για ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν εμφανιστεί ποτέ, το Fiat Coupe -
Τώρα μου έκανες το 'κλικ'! Καλό το Tipo, αλλά το Coupe ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ! Απορώ πώς τόλμησαν να το καταργήσουν, και κράτησαν το Barchetta με facelift........
Kαι ύστερα σου λέει γιατι η εταιρεία πάει από το κακό στο χειρότερο.....
Όσο για το ντουλαπάκι, είναι ένα ακόμα σημείο με ΠΟΛΥ χώρο. Το δικό μου ντουλαπάκι έχει τραβήξει τα πάνδεινα χωρις ζημιά! Π.χ., ανοιχτό, σε συνδυασμο με το κάθισμα, κάποτε στερέωνε το μπεμπέ του μωρου μου!!!!(Ξέρετε, όταν το μωρό είναι πολύ μικρό και δεν χωράει ακόμα σε καρεκλάκι.) -
Τώρα μου έκανες το 'κλικ'! Καλό το Tipo, αλλά το Coupe ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ! Απορώ πώς τόλμησαν να το καταργήσουν, και κράτησαν το Barchetta με facelift........Απ' ότι ξέρω είχε πάψει να είναι κερδοφόρα η παραγωγή του.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τώρα μου έκανες το 'κλικ'! Καλό το Tipo, αλλά το Coupe ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ! Απορώ πώς τόλμησαν να το καταργήσουν, και κράτησαν το Barchetta με facelift........
Απ' ότι ξέρω είχε πάψει να είναι κερδοφόρα η παραγωγή του.
Όχι, ο λόγος που σταμάτησε να παράγεται είναι οτι δημιουργούσε ανταγωνισμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δες και το twingoTrue. Μπορούσες να το βάλεις στην τσέπη σου αντί να το παρκάρεις και στις πίσω θέσεις μπορούσες να κάτσεις σταυροπόδι. Το θυμάμαι και σβέλτο στα 1.2 κι από βενζίνη μια χαρά...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το Τίπο ήταν κορυφαίο στην εποχή και την τιμή του γενικά.
Σήμερα πάλι θα μου άρεσε σχεδιαστικά, σε χώρους και οδική συμπεριφορά.Έχω ζήσει πολλά τρακαρίσματα με Τίπο... Με πάρα πολλά στις μπαριέρες πλάγια (από εσκεμμένο τετακέ... ) και άμαψε το λαμπάκι στο ελεκτρόνικ τσέκ πως κάηκε το εμπρός φως θέσης. Στενοχωρήθηκα που προφανώς έσπασε το φανάρι και ο πατέρας μου θα με έσφαζε, αλλά δεν συνειδητοποίησα πως έπαθε άλλη ζημιά... Τελικά η ζημιά ήταν 1.450.000 δρχ και ο πατέρας δε με έσφαξε... Όμως το σημαντικό είναι πως ούτε συνειδητοποίησα πόση ζημιά είχε, ελάχιστα τραντάχτηκα... (όταν ξεκίνησα την... υπερστροφή είχα 130 χαώ τρομάρα μου... )
Άλλη φορά στον μπροστινό μου με καμιά 20αριά, πάλι ελάχιστα τρανταχτήκαμε...
Άλλη φορά τζήπ Τσερόκι με εμβόλισε από το πλάι. εκτός τις πόρτες-φτερά που στραπατσαρίστηκαν και το ψαλίι που λύγισε αφου με πέταξε στο πεζοδρόμιο, το αμάξι το ΟΔΗΓΗΣΑ σπίτι μου!!!
Άλλη μια φορά παππούς πέρασε στοπ με 80 και καρφώθηκε επάνω μου. Ακόμα εδώ δεν είμαι; Φόρεσα απλά μαλακό κολλάρο.
Γενικά το αμάξι ήταν μαλακό και βούλιαζε εύκολα, δρώντας σαν μαξιλάρι όμως!!! Ίσως με 60 σε τοίχο να ήταν πιο επικίνδυνο από το σημερινό Γκολφ 4 της μάνας μου. Αν είχα το Γκολφ όμως τότε με τον παππού και το τζήπ και τις μπαριέρες, δεν θα έβαζα απλά κολλάρο ή και τίποτα, αλλά θα είχα τρανταχτεί γερά..
-
Και σε εμένα, μια φορά (η μοναδική που τράκαρα με Tipo), μετάχτηκε ένας γέρος από κόκκινο φάνάρι την ώρα που περνούσα ανέμελος με 100. Εγώ πάτησα φρένο και έστριψα, αλλά με την απουσία ΑΒS, το μόνο που κατάφερα ήταν να διαλύσω την πόρτα του άλλου και να μου κάτέβει όλη η δεξιά-εμπρός πλευρά. Από ότι μου έιπαν, είχαν πειραχθεί ακόμη και οι βάσεις του κινητήρα!!! Παρόλα αυτά, το έβαλα εμπρός, και το πήγα στην άκρη, και θα το είχα πάει σπίτι μου αλλά τριβόταν το λάστιχο με τη λαμαρίνα του φτερού που είχε κατέβει 15 πόντους!!!
Φυσικά εγώ ούτε γρατζουνιά δεν έπαθα!!! Και όλα αυτά, με την απουσία ΑΒS, αερόσακων, κτλ κτλ, κτλ..., αλλά φορούσα ζώνη.
Αυτό το αμάξι αξίζει πραγματικά!!!
Τώρα στο θέμα με την Alfa Romeo- Fiat Coupe θα προτιμούσα να κλείσει όλη η εταιρεία (Alfa Romeo), παρά να καταργηθεί το Coupe! -
Τώρα στο θέμα με την Alfa Romeo- Fiat Coupe θα προτιμούσα να κλείσει όλη η εταιρεία (Alfa Romeo), παρά να καταργηθεί το Coupe!Συμφωνώ και εγώ με αυτό...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τώρα στο θέμα με την Alfa Romeo- Fiat Coupe θα προτιμούσα να κλείσει όλη η εταιρεία (Alfa Romeo), παρά να καταργηθεί το Coupe!
Συμφωνώ και εγώ με αυτό...
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
Τώρα στο θέμα με την Alfa Romeo- Fiat Coupe θα προτιμούσα να κλείσει όλη η εταιρεία (Alfa Romeo), παρά να καταργηθεί το Coupe!
Συμφωνώ και εγώ με αυτό...
Καλά κοίτα το avatar του meco και θα καταλάβεις (no offence )
Απλά πιστεύω ότι τα παιδιά υπερβάλλουν λίγο για να τονίσουν την αξία του Coupe, δεν νομίζω να το εννοούν -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Καλά κοίτα το avatar του meco και θα καταλάβεις (no offence )
Απλά πιστεύω ότι τα παιδιά υπερβάλλουν λίγο για να τονίσουν την αξία του Coupe, δεν νομίζω να το εννοούνNαι κατά βάθος έτσι είναι...
Δε νομίζω να υπήρξε ποτέ ή θα υπάρξει καλύτερο προσθιοκίνητο από το Fiat.
Aν πάρουμε για παράδειγμα το σημερινό κορυφαίο προσθιοκίνητο το Golf GTi δε νομίζω ότι θα μπορούσε να συγκριθεί με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Και ο λόγος δεν είναι μόνο η παραπάνω δύναμη του Fiat. Ήταν και το στήσιμο και το πραγματικά μπλοκέ διαφορικό μπροστά... Ακόμα θυμάμαι πόσο ενθουσιασμό είχαν τα κείμενα του Κ.Λ. για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Όσο για το avatar τυχαίνει τώρα και έχω Golf. Δεν έχω κόλλημα με καμμία μάρκα. Μόνο μικρός (14-21χρ.) που δεν χώνευα καθόλου τα VW (ειλικρινά)... Αλλά αυτό δεν είναι κακό μάλλον. Το μισό forum τουλάχιστον δεν τα χωνεύει... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δε νομίζω να υπήρξε ποτέ ή θα υπάρξει καλύτερο προσθιοκίνητο από το Fiat.Υπάρχει και η Alfa Romeo 156 GTA με 250 ίππους στους μπροστινούς τροχούς και απίστευτη οδική συμπεριφορά απ' ότι έχω διαβάσει (και έχω δει σε βιντεάκι του Top Gear αν θυμάμαι καλά με οδηγό μια γυναίκα).
Υ.Γ. Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα που είναι το Fiat Tipo. Ντροπή μας
Fiat... Tipo!