-
Μέχρι στιγμής πάντως,
τρελή τσόντα
το Honda(κάνει και ρίμα)
-
Mα Αccord φυσικά... Αν είναι να μας πεις όμως ότι είναι ακριβό και για αυτό θα προτιμήσει ο φίλος σου κάποιο από τα υπόλοιπα, ας ρίξει μία ματιά σε avensis και passat.
-
Ίσως η πιο κουλή ψηφοφορία που έχουν δεί μέχρι στιγμής τα μάτια μου...
Κι απο μένα Accord, απλά καμία σχέση με τα υπόλοιπα...
-
Ποιος ψήφισε την 1??
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ποιος ψήφισε την 1??Θά τό'παιξε...έκπληξη φαίνεται!!!
Ψήφισα τό Χόντα μέν ανάμεσα στά άλλα,αλλά διατηρώ μία επιφύλαξη γιά τό πότε θα παρουσιαστεί τό νέο μοντέλο.
Πόσα χρόνια έχει στήν αγορά αλήθεια; -
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Ψήφισα Accord αλλά στην Ελλάδα οι τιμές αυτών των αυτοκινήτων μόνο όμοιες δεν είναι: BMW 116i Advantage - 24200, Mercedes Banz B170 - 27400, Volvo 1.6 Kinetic - 22270, Honda Accord 2.0 Sport - 29466 (όλα με πληρέστατο εξοπλισμό).
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις τιμές στην Κύπρο αλλά μήπως μεροληπτείς λίγο υπέρ του Accord;
Στην Ελλάδα πάντως θα έπαιρνα BMW 118i Advantage ανάμεσα στα 4 και γενικά Mazda RX-8 Challenge...Πριν δέκα μήνες ανέμενα να βγει το ΒΜW 1 για να αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο. Τότε μόλις είχε έρθει στην Κύπρο. Όταν πήγα στην κοντινή αντιπροσωπεία το απέκλεισα την ίδια στιγμή λόγω περιορισμένων χώρων. Έχω μικρό αυτοκίνητο (το οποίο δεν ήθελα να αποχωριστώ) και ένα δεύτερο επίσης μικρό δεν θα με εξυπηρετούσε. Την ίδια εποχή είχε εμφανιστεί στις αντιπροσωπείες και το volvo s40 το οποίο ομολογώ ότι το συμπάθησα πολύ όταν το είδα. To accord το ήξερα καλά λόγω του ότι το είχε ένας συνάδελφος στη δουλειά και αρχικά δεν το είχα στις επλογές μου παρόλο που μου άρεσε πολύ. Αυτός ο συνάδελφος μου είπε τα καλύτερα λόγια για το αυτοκίνητο και μου είπε να πάω να το δω από κοντα. Έτσι είχα να επιλέξω μεταξύ volvo s40 και honda accord. Τελικά προτίμησα το δεύτερο. Εγώ προτίμησα το accord λόγω κινητήρα, επιδόσεων και κόστους συντήρησης. Αυτά είχα ως προτεραιότητες. Ο φίλος μου όμως δεν έχει τέτοιες προτεραιότητες ούτε είναι 'ανήσυχος'. Θέλει ένα καλό αυτοκίνητο διότι το 206 που έχει εδώ και αρκετα χρόνια ξεκίνησε να παρουσιάζει τακτικά προβλήματα. Πρόσφατα μάλιστα πήρε φωτιά ο κινητήρας του. Επειδή αυτό το αυτοκίνητο τον 'έκαψε' αρκετές φορές αποφάσισε να πάρει ένα αρκετά ακριβό αμάξι, όχι για να αυξήσει το δείκτη κεφαλόγυρίσματος αλλά διότι πιστεύει ότι έτσι θα είναι περισσότερο ήσυχος. Επειδή ο ίδιος δεν πολυασχολείται με το αντικείμενο, ρώτησε τη γνώμη μου λέγοντας μου πως κλίνει προς το ΒΜW 1 . Επειδή είναι μουσικός μου είπε επίσης πως θέλει να υπάρχει στο αυτοκίνητο πολύ καλό ηχοσύστημα. Αν τοποθετήσει όμως ένα τέτοιο στο 1 , μαζί με τα άλλα καλούδια που θα πρέπει να βάλει το κόστος ανεβαίνει αρκετα(έτσι μου είπε ο ίδιος). Εγώ τότε του πρότεινα να δει το s40 λέγοντας του ότι με τιμή παραπλήσια της αρχικής τιμής του 1 θα έχει ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και όλες τις άλλες πολυτέλειες που θα πλήρωνε ως έξτρα στη μπέμπα. Του είπα επίσης να περιμένει να δει την Β-class που αναμένεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο αφού προβληματίζεται. Ο ίδιος μου είπε ότι του αρέσει και το accord(είναι στα χρήματα που σκοπεύει να δώσει) παρόλο που θα προτιμούσε πιο μικρό σε μέγεθος αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή(όταν παντρευτεί όμως;). Ως εκ τούτου δεν νομίζω να μερολήπτησα υπέρ του accord, αφού απλά τον παρότρυνα να το σκεφτεί μόνο όταν μου είπε ότι το ν ενδιαφέρει. Δεν πρόκειται να τον πιέσω για κανένα από τα τέσσερα διότι το αυτοκίνητο είναι μια απόφαση που πρέπει να παίρνει πάντα αυτός που θα το οδηγεί
Οι τιμές των τεσσάρων αυτοκινήτων στην Κύπρο σε λίρες είναι οι ακόλουθες:
BMW 1: 14900(βασική έκδοση)
VOLVO S40 LUXURY(στην Ελλάδα summum): 15850
MERCEDES B-CLASS: 14500 (μόλις σήμερα
ανακοινώθηκε η τιμή
της
βασικής έκδοσης)
ΑCCORD: 16900(με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, σε σχέση με
την πλουσιότερη έκδοση executive που κάνει
19900 δεν περιλαμβάνει:full δερμάτινα καθίσματα,
έχει ημιδερμάτινα η έκδοση sport, ηλεκτρική
ηλιοροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα
οδηγού, προβολείς ομίχλης εμπρός,
αισθητήρας βροχής, πιτσιλιστήρια προβολέων,
εξάδισκο cd changer και θήκη πίσω από το κάθισμα
του οδηγού- η sport εχει θήκη μόνο(!) πίσω από το
κάθισμα του συνοδηγού) -
Όπως έχεται καταλάβει από το πιο πάνω post προς το παρόν το βασικό κριτήριο για την επιλογή του φίλου μου είναι (όπως μου έδωσε να καταλάβω) η κατηγορία τιμής. Αποφάσισε να δώσει ένα συγκεκριμένο ποσό για αυτοκίνητο αυτή τη δεδομένη στιγμή και εξετάζει ποιες επιλογές έχει. Έχει αποκλείσει μόνο τους Γάλλους(τους φοβήθηκε φαίνεται) και τους Άγγλους κατασκευαστές. Εγώ από τη στιγμή που δεν αποφάσισε να πάρει αυτοκίνητο συγκεκριμένης κατηγορίας του έκανα 2 προτάσεις(+2 που επέλεξε ο ίδιος, Βmw+accord)
-
To Volvo φυσικά αλλά με μεγαλύτερη μηχανή.
-
Το 1.8 summum έχει 19900. Νομίζω ότι αν φτάσει εκεί θα αρχίσει να κοιτά και προς Μercedes sportscoupe που έχει ανάλογη τιμή και σαφώς μεγαλύτερη ιπποδύναμη και προς Audi.
-
To καλύτερο εργοστασιακό ηχοσύστημα στην κατηγορία, από ότι έχω διαβάσει σε σχετικό με ICE forum, το έχει η Lancia Lybra.
Από εκεί και πέρα, αφού είναι ακόμα εργένης θα έλεγα και εγώ να δει την Sportscoupe. H Β-class καλή αλλά νομίζω πως δεν την χρειάζεται (σαν χώρους) ακόμα.
-
Αφού συζητάει και για τόσο μεγάλα τι λέει για Ford Mondeo, Mazda 6, VW Passat??
Για λίγο μικρότερα Audi A3 3ή5 πόρτες, VW Golf ή Bora, Ford Focus, Mazda 3 κλπ?
Αν μπορεί να πάρει την sportscoupe είναι μια πολύ καλή επιλογή με καλούς χώρους για 4 ενήλικες και ανταγωνιστικό χώρο αποσκευών.
Το ηχοσύστημα το θέλει εργοστασιακό? Γιατί μάλλον μπορεί αν βρει καλό μάστορα να του στήσει πολύ καλό σύστημα με ηχομονώσεις, μετρήσεις κλπ και να πάρει κι όποιο αυτοκίνητο του αρέσει.... -
Accord .... ανάμεσα σε αυτά
-
Το accord μπροστά στα άλλα μοιάζει με το 'Enterprise'
Πολύ εντυπωσιακό(το SR) πολύ όμορφο, με χώρους, με επιβλητικότητα, το εσωτερικό σε ποιότητα το βαθμολογώ με 8,5-9 , 7 χρόνια εγγύηση(στην Ελλάδα) Ιαπωνική αξιοπιστία, 2λιτρο μοτέρ με 155 άλογα!!
Τι να συγκρίνω. Μόνο κόλημα με προπέλα και αστέρι δικαιολογεί άλλη επιλογή!!
Το volvo S40 δε λέει τίποτε στην έκδοση 1600-1800 αλλά και γενικότερα δεν μου κάνει κλικ. Παρόλο που είμαι και φίλος της volvo.
ΑCCORDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!! λοιπόν
-
Το Accord αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή της κατηγορίας του (μεσαία), οπότε αν είναι για μεγάλο αυτοκίνητο η λύση Accord είναι μια χαρά, αξιόπιστο, άψογος κινητήρας και πλούσιος εξοπλισμός.
Από την άλλη πλευρά αν βολεύεται με μικρότερο αυτοκίνητο τότε θα μπορούσε να κοιτάξει αντί για τη B-class (η τιμή της στην Κύπρο είναι αρκετά καλή!) την Α200 ή ακόμα καλύτερα την Α200 turbo:
http://www.autotriti.gr/_NEA/PREVIEW_ne ... gory_id=27
Που είναι αυτοκίνητα που μπορούν να χαρίσουν συγκινήσεις με τον κινητήρα τους... χωρίς να έχουν πρόβλημα στο πάρκινγκ! Αλλά δε γνωρίζω τις τιμές τους στην Κύπρο...Όσο για το στερεοφωνικό συγκρότημα θα μπορούσε να κοιτάξει και λύσεις εκτός του εργοστασιακού μιας και κυκλοφορούν εξαιρετικές επιλογές στην αγορά...
-
Χαλαρα και απο μενα honda
-
Χαλαρα accord sport edition....
-
Honda Accord ψηφισα κι εγω...
Αξιοπιστια,χωροι,ωραια εμφανιση,επιδοσεις και καλη ποιοτητα κατασκευης. Δεν υπαρχει λογος συγκρισης. Μονο καποιος που δινει σημασια μονο στο σημα θα προτιμησει κατι αλλο.... -
Καλά ρε παιδιά αυτά που γράφουμε για το Χόντα!!
Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σπάνια βλέπω Accord στο δρόμο?
Σε αντίθεση με 6άρια, avensis, primera, passat.
Προσωπικά θεωρώ το Accord από τα κορυφαία αμάξια στην κατηγορία.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Καλά ρε παιδιά αυτά που γράφουμε για το Χόντα!!Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σπάνια βλέπω Accord στο δρόμο?
γιατί ξεκινάει από τα 2.000κ.εκ., φτάνει τα 30Κ κι ο άλλος προτιμά 316 Βάλε και τον ΣΣΣΣΣΣΣ στο παιχνίδι κι έχεις την απάντησή σου
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Καλά ρε παιδιά αυτά που γράφουμε για το Χόντα!!
Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί σπάνια βλέπω Accord στο δρόμο?
γιατί ξεκινάει από τα 2.000κ.εκ., φτάνει τα 30Κ κι ο άλλος προτιμά 316 Βάλε και τον ΣΣΣΣΣΣΣ στο παιχνίδι κι έχεις την απάντησή σου
Tί είναι το ΣΣΣΣΣΣ
BMW 1 VS MB B CLASS VS VOLVO S40 VS HONDA ACCORD 2.0 SPORT