-
Και τα Lupo το πάθαιναν αυτό. Ήταν κάκιστης ποιότητας τα σωληνάκια υγρών των φρένων οπότε με το πέρασμα του χρόνου γινόταν άχρηστα. Τα άλλαζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα στην εγγύηση και μάλιστα από ένα σημείο και μετά εκδόθηκε και οδηγία (νομίζω)...
-
Ένα σετ μεταλλικά σωληνάκια αεροπορικού τύπου κοστίζει κάτω από 100 ευρώ. Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επένδυση που προσφέρει αντοχή στο βράσιμο, αξιοπιστία και καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ.
-
Έχω μείνει και εγώ από φρένα. Κομμένο μαρκούτσι από δόντια μάλλον κάποιου ποντικιού. Το λαμπάκι άναψε έγκαιρα ( χαμηλή στάθμη και STOP ) αλλά συνέχισα για λίγο ακόμα αφού ήμουν κοντά στο σπίτι μου.
-
Το διπλό κύκλωμα φρένων τί κάνει?
Για αυτές τις περιπτώσεις δεν λένε ότι έχουν το διπλό κύκλωμα?Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος μηχανικός πώς δουλεύει το διπλό κύκλωμα φρένων, και γιατί συνέβησαν τα παραπάνω αναφερόμενα?
-
Η μόνη φορά πού έμεινα από φρένα (εκτός πίστας εννοώ) ήταν όταν μού έβρασαν τα υγρά,μετά από κατάβαση τής Καστανιάς,κατακαλόκαιρο καί μέ αρκετό βάρος φορτωμένο στό αυτοκίνητο (+4 επιβάτες).
Πραγματικά τά χρειάστηκα,όταν στίς τελευταίες κατηφορικές ευθείες (αρκετά χιλιόμετρα μαζεμένα) αναγκάστηκα νά φρενάρω αφού είχα βγεί γιά προσπέραση.
Κατάλαβα τί σημαίνει,όταν λέμε 'σταμάτησα στήν τρίχα' .
Τό προπορευόμενο αυτοκίνητο,ήταν ένας γερανός πού ανεβάζει τό μπετόν στούς ορόφους.
Αν χτυπούσα,πιθανόν να μήν βρίσκανε ούτε τα αυτιά μου. -
Ποιος από σας έχει μείνει από φρένα σε κατηφόρα 10% με Landrover 90 και 1,5 τόνο τρέιλερ???
τελικά σταμάτησα στην ευθεία που ακολουθούσε, ΜΟΝΟ με τα φρένα του τρέιλερ... ότι είδα τη ζωή να περνάει από τα μάτια μου καρέ καρέ, περιττό να το πω έτσι???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ποιος από σας έχει μείνει από φρένα σε κατηφόρα 10% με Landrover 90 και 1,5 τόνο τρέιλερ???τελικά σταμάτησα στην ευθεία που ακολουθούσε, ΜΟΝΟ με τα φρένα του τρέιλερ... ότι είδα τη ζωή να περνάει από τα μάτια μου καρέ καρέ, περιττό να το πω έτσι???
Φρένα-Παραλίγο καταστροφή