-
Να πω και εγώ τι μου τυχε....Παρασκευή βράδυ, στην Μεσογείων πατημένος.....Βλέπω κόκκινο στα 50 μέτρα, πατάω απαλά φρένο, τίποτα. Πατάω τέρμα και διαπιστώνω πως δεν έχω φρένα
Κατέβασα δευτέρα-> πρώτη τραβάω χειρόφρενο ευτυχώς δεν είχα αμάξι μπροστά.....Όταν 'σταμάτησα' είδα με τον φακό πως ο πίσω τροχός ήταν γεμάτος υγρά φρένων
Πολύ περίεργο συναίσθημα να μένεις ξαφνικά χωρίς φρένα, τα είδα όλα...
Παίδες να προσέχετε οι γρήγοροι, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε φορά που μπαίνεις στ'αμαξι........ -
Να πω και εγώ τι μου τυχε....Παρασκευή βράδυ, στην Μεσογείων πατημένος.....Βλέπω κόκκινο στα 50 μέτρα, πατάω απαλά φρένο, τίποτα. Πατάω τέρμα και διαπιστώνω πως δεν έχω φρένα
Κατέβασα δευτέρα-> πρώτη τραβάω χειρόφρενο ευτυχώς δεν είχα αμάξι μπροστά.....Όταν 'σταμάτησα' είδα με τον φακό πως ο πίσω τροχός ήταν γεμάτος υγρά φρένων
Παίδες να προσέχετε οι γρήγοροι, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει κάθε φορά που μπαίνεις στ'αμαξι........ -
Το είχα πάθει με μοτοσυκλέτα (δικάβαλος!) αλλα ευτηχώς είχα το πίσω φρένο.
Τι αυτοκίνητο είναι? Τα σέρβις τα κάνεις κανονικά? Εγω θα τσέκαρα το συνεργείο μου.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι αυτοκίνητο είναι? Τα σέρβις τα κάνεις κανονικά? Εγω θα τσέκαρα το συνεργείο μου.Το προηγούμενο μοντέλο Micra.....Πριν 40k χλμ είχα αλλάξει κυλινδράκια, τα φερμουίτ ήταν εντάξει πρίν 7κ χλμ....Θα μάθω αύριο τι ακριβώς έγινε
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Τι αυτοκίνητο είναι? Τα σέρβις τα κάνεις κανονικά? Εγω θα τσέκαρα το συνεργείο μου.
Το προηγούμενο μοντέλο Micra.....Πριν 40k χλμ είχα αλλάξει κυλινδράκια, τα φερμουίτ ήταν εντάξει πρίν 7κ χλμ....Θα μάθω αύριο τι ακριβώς έγινε
Κλασικό πρόβλημα αυτού του μοντέλου είναι τα λαστιχάκια στα πίσω κυλινδράκια.
κανονικά όμως θα πρέπει να είχε παρουσιάσει διαροή απο πρίν. -
Οχι ρε πο#στη μου... Αν ειναι δυνατον να μενεις χωρις φρενα! Πρεπει να ηταν απιστευτα τρομακτικη εμπειρια...
-
Είχα πάθει κάτι ανάλογο όταν πάτησα με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε αρκετά νερά πλησιάζοντας σε διασταύρωση με στοπ (για εμένα). Το ABS τρελάθηκε και μολονότι πάταγα φρένο το αυτοκίνητο συνέχισε χωρίς να σταματήσει. Ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς. Λεπτομέρεια: τα λάστιχα ήταν 2 ετών, αλλά δεν μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη, σκεφτόμουν να τα αλλάξω. Τα άλλαξα την άλλη μέρα το πρωί.
-
Εγώ έχω πάθει ένα παρόμοιο περιστατικό με το προηγούμενο αμαξάκι μου.
Το Suzuki SS40 (προ Alto εποχή)
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (ο Θεός να το κάνει) είχε ταμπούρα και στους τέσσερις τροχούς.
Σε κάποια φάση, έπεσε μέσα σε μια μεγάλη λακκούβα (έπεσα σε μια λακκούβα τι λακκούβα λακκουβάρα) όπου ήταν γεμάτη νερό από την βροχή που έπεφτε καθ’ολη την ημέρα. Συνέχισα κανονικά την διαδρομή μου, μέχρι που στο τέλος μια κατηφόρας χρειάστηκε να πατήσω φρένο... βρε να πατάω, να ξαναπατάω... τίποτα... εκεί πρέπει να πω ότι τα είδα όλα, πως μου έκοψε και σαν νέος οδηγός (είχα δεν είχα το δίπλωμα 2 μήνες) και τράβηξα το χειρόφρενο. Ευτυχώς τα πίσω ταμπούρα δεν είχαν πάρει νερό και κατάφερα και σταμάτησα το αυτοκίνητο λίγο πριν το τέλος της κατηφόρας όπου είχα εγώ στοπ, αλλά κάθετα στον δρόμο μου και παράλληλα στο κάθετο μου.
Πάλι καλά που δεν είχα τίποτα χειρότερα.Φιλικά Θανάσης.
-
Παναγια μου, μακρια από μας...
-
Πραγματικά, μακριά απο μας...
Φίλε paparoupa πάλι καλά που δεν έπαθες τίποτα... Όπως είπε ο ΙΚΕ στη θεση σου θα πήγαινα στο συνεργείο που είχε 'επιμεληθεί' τελευταίο τα φρένα και θα τους ξέχεζα...
-
Στην Λ. Αμφιθεας, πριν την διασταυροση με την Ποσειδωνος, και αφου εγιναν τα εργα διπλατινσης, πλησιαζω την διασταυροση, ακουμπαω τα φρενα.....και επιταχινω(!!!!!)
εκοψα δεξια και απεφυγα ταριφα ο οποιος ειχε βρει τον μπροστινο του, με λιγα ΧΑΩ και χωρις ζημιες....
Ενα κομματι της αμφιθεας καπου 100μ ηταν καλυμενο με παχια στρωση σκονης απο τα εργα.....
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!! -
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
... Πολύ περίεργο συναίσθημα να μένεις ξαφνικά χωρίς φρένα, τα είδα όλα...Έλεγχες τακτικά τη στάθμη των φρένων; Πολύ πιθανό να κατέβηκε σιγά-σιγά. Αν το διαπίστωνες έγκαιρα, θα επιδιόρθωνες τη βλάβη, χωρίς το απρόοπτο.
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
... Πολύ περίεργο συναίσθημα να μένεις ξαφνικά χωρίς φρένα, τα είδα όλα...
Έλεγχες τακτικά τη στάθμη των φρένων; Πολύ πιθανό να κατέβηκε σιγά-σιγά. Αν το διαπίστωνες έγκαιρα, θα επιδιόρθωνες τη βλάβη, χωρίς το απρόοπτο.
Συγγνώμη, υποτίθεται οτι αυτό το κάνουν τα συνεργεία. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα για σέρβις, συντήρηση, το ένα και το άλλο, για να καθόμαστε όλοι την ώρα μόνοι μας να παρατηρούμε μήπως κατέβηκε η μία στάθμη και η άλλη. Ας κάνουν κάτι κι εκείνοι. Γι αυτό πληρώνονται.
Από κει και πέρα, είναι και θέμα αξιοπιστίας του αυτοκινήτου.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω ολοι οι παραπάνω που 'μείνατε' από φρένα (!), τι αυτοκίνητο ήταν αυτό για να ξέρουμε να την αποφεύγουμε τη σκοτώστρα! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είχα πάθει κάτι ανάλογο όταν πάτησα με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε αρκετά νερά πλησιάζοντας σε διασταύρωση με στοπ (για εμένα). Το ABS τρελάθηκε και μολονότι πάταγα φρένο το αυτοκίνητο συνέχισε χωρίς να σταματήσει. Ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς. Λεπτομέρεια: τα λάστιχα ήταν 2 ετών, αλλά δεν μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη, σκεφτόμουν να τα αλλάξω. Τα άλλαξα την άλλη μέρα το πρωί.Δυο ετών λάστιχα δεν νομίζω πως είναι τόσο παλιά ώστε να τρελλαθεί το ABS! Εξάλλου, άλλη αίσθηση είναι να γλιστρίσω στο δρόμο γιατί το λάστιχό μου έχει λιώσει, κι άλλο να μην πιανει καθόλου το φρένο.
Δεν νομίζω φίλε μου να έφταιγαν τα λάστιχα, ελπίζω πάντως να μη σου ξανασυμβεί. Αν επιτρέπεται, τι αυτοκίνητο οδηγείς? -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Είχα πάθει κάτι ανάλογο όταν πάτησα με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε αρκετά νερά πλησιάζοντας σε διασταύρωση με στοπ (για εμένα). Το ABS τρελάθηκε και μολονότι πάταγα φρένο το αυτοκίνητο συνέχισε χωρίς να σταματήσει. Ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς. Λεπτομέρεια: τα λάστιχα ήταν 2 ετών, αλλά δεν μου ενέπνεαν εμπιστοσύνη, σκεφτόμουν να τα αλλάξω. Τα άλλαξα την άλλη μέρα το πρωί.
Δυο ετών λάστιχα δεν νομίζω πως είναι τόσο παλιά ώστε να τρελλαθεί το ABS! Εξάλλου, άλλη αίσθηση είναι να γλιστρίσω στο δρόμο γιατί το λάστιχό μου έχει λιώσει, κι άλλο να μην πιανει καθόλου το φρένο.
Δεν νομίζω φίλε μου να έφταιγαν τα λάστιχα, ελπίζω πάντως να μη σου ξανασυμβεί. Αν επιτρέπεται, τι αυτοκίνητο οδηγείς?Για τις συνθήκες της Ελλάδας, 2 ετών λάστιχα είναι ήδη παλιά... Ιδιαίτερα αν τα έχεις ταλαιπωρήσει και εσύ κάπως...
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
... Πολύ περίεργο συναίσθημα να μένεις ξαφνικά χωρίς φρένα, τα είδα όλα...
Έλεγχες τακτικά τη στάθμη των φρένων; Πολύ πιθανό να κατέβηκε σιγά-σιγά. Αν το διαπίστωνες έγκαιρα, θα επιδιόρθωνες τη βλάβη, χωρίς το απρόοπτο.
Συγγνώμη, υποτίθεται οτι αυτό το κάνουν τα συνεργεία. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα για σέρβις, συντήρηση, το ένα και το άλλο, για να καθόμαστε όλοι την ώρα μόνοι μας να παρατηρούμε μήπως κατέβηκε η μία στάθμη και η άλλη. Ας κάνουν κάτι κι εκείνοι. Γι αυτό πληρώνονται.
Από κει και πέρα, είναι και θέμα αξιοπιστίας του αυτοκινήτου.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω ολοι οι παραπάνω που 'μείνατε' από φρένα (!), τι αυτοκίνητο ήταν αυτό για να ξέρουμε να την αποφεύγουμε τη σκοτώστρα!Τι πρέπει να κάνουν τα συνεργεία δηλαδή? Να ελέγχουν το αμάξι σου κάθε βδομάδα? Εμείς δεν πρεπει να κοιτάμε τα βασικά πού και πού δηλαδή? Πες ότι μάζεψες ένα κλαδί δέντρου και ψιλοέκοψες κάποιο σωληνάκι... Φταιει το συνεργείο γι' αυτό που δεν το είδε πριν το κάνεις?
-
Το πιο πιθανο ειναι να εσπασε το κυλινδρακι ή το μαρκουτσι του φρενου.Ακομα και να αδειασει το μπουκαλακι με το υγρο δεν χανεις το φρενο αμεσως.
Σε εμενα εσπασε το μαρκουτσι του αριστερου τροχου και εχασα το φρενο πλησιαζοντας με χαμηλη ταχυτητα σε διασταυρωση με το L300 .Αμεσως τραβαω χειροφρενο και σταματησα 15εκ. μεσα στην διασταυρωση!!!Αυτα τα διπλα και διαγωνια κυκλωματα φρενων ειναι μαλλον μπουρδες
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Συγγνώμη, υποτίθεται οτι αυτό το κάνουν τα συνεργεία. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα για σέρβις, συντήρηση, το ένα και το άλλο, για να καθόμαστε όλοι την ώρα μόνοι μας να παρατηρούμε μήπως κατέβηκε η μία στάθμη και η άλλη. Ας κάνουν κάτι κι εκείνοι. Γι αυτό πληρώνονται.Διαφωνώ. Ναι μεν πρέπει να ελέγχουν στο συνεργείο, αλλά πρόκειται για τη ζωή μου. Αυτό, σε συδυασμό με την δεδομένη αναξιοπιστία των περισσότερων μηχανικών-συνεργείων που είχα πάρε-δώσε, με έχουν κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό και έτσι ελέγχω τακτικά.
Φυσικά, δεν αποκλείεται να έχουμε διαρροή ακόμα και αφού ελέγξουμε, αλλά αν μη τι άλλο, οι πιθανότητες λιγοστεύουν.
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Διαφωνώ. Ναι μεν πρέπει να ελέγχουν στο συνεργείο, αλλά πρόκειται για τη ζωή μου. Αυτό, σε συδυασμό με την δεδομένη αναξιοπιστία των περισσότερων μηχανικών-συνεργείων που είχα πάρε-δώσε, με έχουν κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό και έτσι ελέγχω τακτικά.
Φυσικά, δεν αποκλείεται να έχουμε διαρροή ακόμα και αφού ελέγξουμε, αλλά αν μη τι άλλο, οι πιθανότητες λιγοστεύουν.
Το ανοιγμα του καπο του αυτοκινητου δεν ειναι αποκλειστικοτητα του συνεργειου!!Ελενξτε μονοι σας τις σταθμες των υγρων και γενικοτερα τον χωρο της μηχανης ,μπορει να γλυτωσετε πολλαπλασια εξοδα.
Φρένα-Παραλίγο καταστροφή