-
Τα φωτα xenon ειδικα στην επαρχια
που οι δρομοι ειναι θεοσκοτεινοι (και κυκλοφορουν κατα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ απο Τρακτερ χωρις φωτα μεχρι τυφλα αγοτικα και θεοστραβα παπια για να μην αναφερω τα ζωα ημερα η αγρια και τους πεζους που φευγουν μεσανυχτα απο τα χωραφια)Ε-ΠΙ-ΒΑΛ-ΛΟ-ΝΤΑΙ!!!!
Εγω προσωπικα εβαλα after market kit xenon oταν παραλιγο να χτυπησω δυο μαυροφορεμενες γριουλες στην εισοδο ενος χωριου.
Εδω και τρεις μηνες που τα εχω ΚΑΝΕΙΣ δε μου εκανε σινιαλο οτι τον στραβωνω ειτε ερχοταν αντιθετα ειτε προπορευοταν στο ιδιο ρευμα.Τωρα τι λενε καποιοι για πλυστικα και αυτορυθμισεις εγω δε τα καταλαβαινω....
Η σωστη ρυθμιση των φωτων γινεται ευκολα,δε στοιχιζει και εναποκειται στη συνειδηση του καθενος να εχει ρυθμισμενα φωτα σε οποιεςδηποτε συνθηκες φορτιου.
Οσο για τα πλυστικα ας οδηγηστε εσεις κοντα σε λιμνη η σε περιοχες με υγρασια καλοκαιρι και περιμεντε να καθαριστουν τα φωτα σας απο τα πιτσιλιστηρια.....
Απλα η ΕΕ κανει ενα βημα περισσοτερο και ζηταει αυτοματη ρυθμιση του υψους των φωτων φροντιζοντας να προστατεψει τους πολιτες απο τα εκατομμυρια των ασυνειδητων η ασχετων που κυκλοφορουν στους δρομους της Ευρωπης.
Υ/Γ:
Το κιτ που αγορασα περιλαμβανε τα παντα.Απο καλωδια και βιδες μεχρι και αντιγραφο του πιστοποιητικου συμμορφωσης CE Καθως και αντιγραφο πιστοποιητικου ISO 9001
Kαι ολα αυτα μου στοιχισαν 300 ευρω (αγορα μεταφορικα και τοποθετηση) -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Υ/Γ:
Το κιτ που αγορασα περιλαμβανε τα παντα.Απο καλωδια και βιδες μεχρι και αντιγραφο του πιστοποιητικου συμμορφωσης CE Καθως και αντιγραφο πιστοποιητικου ISO 9001
Kαι ολα αυτα μου στοιχισαν 300 ευρω (αγορα μεταφορικα και τοποθετηση)μπορεις να μου πεις απο που το αγορασες αν δεν σε πειραζει?
-
θα εμ ενδιεφερε και μενα να μου πειτε ποσο περιπου θα μου κοστιζε να βαλω χενον στο καινουργιο πολο μου.
kapoιοι λενε 300 ευρω αλλοι λενε 500..μαλλον θα πρεπει να ρωτησω μονος μου σε συνεργεια -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
γ) τα ΣΩΣΤΑ κιτακια (οτι εχει ενδειξη CE δηλαδη) εχουν τα παντα μεσα, μπαινουν ΧΩΡΙΣ πατεντες, και φυσικα ιστοριες για αγριους για λιωμενα καλωδια και φαναρια δεν παιζουν.
Τα λιωμένα πλαστικά φανάρια και καλώδια δεν τα ανέφερα για φώτα xenon αλλά για λάμπες αλογόνου μετατροπή σε 130W.
Επειδή το συγκεκριμένο ποστ το έκανε ο φίλος μου που έβαλε μετά Xenon σε πληροφορώ ότι 2 χρόνια που είχε πάνω τις λάμπες αυτές δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Φυσικά και γω όταν μου είπε ότι είχε λάμπες 130W το πρώτο πράγμα που του είπα είναι ότι θα σου έχουν ρίξει πολύ βρίσιμο από απέναντι. Και όμως, φώτα ποτέ δε μας έπαιξε κανένας και αποδεδειγμένα δεν ενοχλούσαν ούτε τους μπροστινούς μας. Φυσικά ήταν πάντα σωστά ρυθμισμένα έτσι ώστε να μη ρίχνουν στο γάμο του καραγκιόζη.
Τέλος, αυτό που ήθελα να προσθέσω είναι ότι η διαφορά ανάμεσα ακόμα και σε λάμπες αλογόνου 130W και σε Xenon είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η ασφάλεια που νοιώθεις με τα Xenon είναι απίστευτη μιας και διακρίνονται τα πάντα μπροστά σου. Προσωπικά, στο αυτοκίνητό μου έχω λάμπες +50%, αν το αυτοκίνητό μου δεν ήταν παλιό και σκόπευα να το κρατήσω καιρό θα είχα πάει χαλαρά να βάλω Xenon.Υ.Γ. Στα ΚΤΕΟ δεν υπάρχει πάνω όριο στην ένταση των φώτων ενός αυτοκινήτου. Υπάρχει κάτω όριο μόνο και φυσικά έλεγχος του ότι φέγγουν στο σωστό ύψος και στη σωστή κατεύθυνση. Και φυσικά αναφέρομαι για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που όλοι οι έλεγχοι γίνονται by the book και όχι για τα δημόσια που σου ελέγχουν ό,τι τους καπνίσει.
-
αφηστε την παρακατω εικονα να φορτωσει και δειτε διαφορα αλογονου-ξενον...
-
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
θα εμ ενδιεφερε και μενα να μου πειτε ποσο περιπου θα μου κοστιζε να βαλω χενον στο καινουργιο πολο μου.
kapoιοι λενε 300 ευρω αλλοι λενε 500..μαλλον θα πρεπει να ρωτησω μονος μου σε συνεργειαΦίλε μου από ebay ξεκινάνε από 200
-
αν τα αγορασω απο e-bay και τα δωσω εδω να μου τα τοποθετησουν σε συνεργεια ποσο θα πανε τα εργατικα λες;
και κατι αλλο, ολα τα ξενον κιτς ιδια ειναι; ή πρεπει να ψαξω κατι συγκεκριμενο για το πολο μου;
ευχαριστω πολυ
-
Ψάχνεις για κιτάκι με λάμπες Η7. Για κόστος εγκατάστασης δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να σου πάρει πάνω από 40
-
ααα σευχαριστω παρα πολυ φιλε μου.
οχι εγω εχω το πιο καινουργιο πολο, δεν τοχω δει να κυκλοφορει ακομα στους δρομους... αυτο εδω εχω.. (1400,101ps) -
Ρε παιδιά στην Πάτρα που ρώτησα σε κανα 2 μέρη για φώτα Χενον για τη ΒΜW (e46 2000) μου είπαν γύρω στα 700Ε όταν έχω δει στο ιντερνετ κιτακια με 300 Ε περίπου.
Δεν θεωρείται ότι είναι υπερβολικά πολλά για να τα πάρω από εδώ?
Από την άλλη για να τα παραγγείλω από το νετ δεν το έχω ξανακάνει και δεν ξέρω την διαδικασία και ε΄πισης δεν έχω και πιστωτική κάρτα, 'ασε που ποιον θα εμπιστευτώ να τα τοποθετήσει.
Για πε'ιτε καμιά πρόταση. -
Ο χρήστης BMW_E46_318 έγραψε:
Ρε παιδιά στην Πάτρα που ρώτησα σε κανα 2 μέρη για φώτα Χενον για τη ΒΜW (e46 2000) μου είπαν γύρω στα 700Ε όταν έχω δει στο ιντερνετ κιτακια με 300 Ε περίπου.
Δεν θεωρείται ότι είναι υπερβολικά πολλά για να τα πάρω από εδώ?
Από την άλλη για να τα παραγγείλω από το νετ δεν το έχω ξανακάνει και δεν ξέρω την διαδικασία και ε΄πισης δεν έχω και πιστωτική κάρτα, 'ασε που ποιον θα εμπιστευτώ να τα τοποθετήσει.
Για πε'ιτε καμιά πρόταση.Μην ακούτε τι λέει ο καθένας για το αμάξι του,γιατί έχει σημασία τι αμάξι έχεις και τι λάμπες παίρνει.Φίλος σε 405 2.0lt και του πήραν 680 ευρώ με τοποθέτηση για το ίδιο κιτ xenon.Απλά είναι άλλου τύπου οι λάμπες.(το δικό μου παίρνει Η7 στη μεσαία,αν θυμάμαι κάλά,ενώ του παιδιού Η4 ή Η1)
Επίσης έχει σημασία αν είναι κιτ μόνο με λάμπες και ενισχυτές ή και με αλλαγή φαναριών (αυτά με το 'γλομπάκι')Τα κιτ με τα 300ευρώ είναι σίγουρα χωρίς τα φανάρια.Πάντως,εκ των υστέρων βλέποντας,και 700 να έκαναν,εγώ θα τα έβαζα.Μιλάμε για τρελή διαφορά όσο μεγάλη λάμπα και να έχεις στα φώτα σου.Χώρια του ότι θα ξεχάσεις να αλλάζεις λάμπες στη μεσαία σκάλα,αφού τα xenon θεωρητικά δεν καίγονται ποτέ.Φίλε Hamurabi πάρε τηλέφωνο σε Auto Marin και ζήτα τον υπεύθυνο service και πες του ότι θες να βάλεις xenon aftermarket.θα σου προτίνει μαζί με τοποθέτηση γύρω στα 365 ευρόπουλα και 2 χρόνια εγγύηση.Τώρα η επιλογή είναι δική σου.Προσωπικά, για 50 +- ,δεν θα ρίσκαρα τίποτα. Εξάλλου,αν πάρεις κάτι από αλλού και το βάλεις αλλού και σου βγάλει πρόβλημα,τότε άντε να βγάλεις άκρη.Θα σου λέει ότι φταίει αυτό που αγόρασες, ότι ήταν ελαττωματικό και άλλες τρίχες κατσαρές (προσωπική πείρα),ενώ αν το αγοράσεις από τον ίδιο,τι δικαιολογία θα σου βρουν;
-
σωστος ο Καβουρας!!! θακολουθησω τη συμβουλη σου αδερφε
-
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
σωστος ο Καβουρας!!! θακολουθησω τη συμβουλη σου αδερφεΑν τα βάλεις τελικά τόνισέ του να στα ρυθμίζει καλά και άστους να λένε ότι και καλά 'μόνο λάμπες αλλάξαμε'.Τα xenon βγάζουν μια διάθλαση προς τα πάνω που τυφλώνει αν τα αφήσεις ίδιο ύψος με αυτό που είχες πριν,σίγουρα θα σου παίζουν φωτάκια! Δυστυχώς αυτό θα λυθεί μόνο με δική σου φροντίδα και κάποιες ώρες ενασχόλησης,γιατί στο μηχάνημα που χρησιμοποιούν δεν φαίνεται.
ΥΓ:την ρύθμιση εμένα δεν μου τη χρεώσανε.
-
iσως ειναι απτο ξενυχτι αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις 'άστους να λένε ότι και καλά 'μόνο λάμπες αλλάξαμε'';
-
εννοει οτι οι λαμπες 'κουμπωνουνε' στις θεσεις των αλογονου.
-
Πάντως όποιος μετά από xenon μπορέσει να ξαναπιάσει τιμόνι αμαξιού με απλές λάμπες, τον παραδέχομαι... εγώ πάντως δεν παίζει,,, ποτέ ξανά!!!
-
Μετα την πορτα που φαγαμε συνεχιζουμε εδω....Εχετε καποιον οικο να μου προτεινετε???
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Υ/Γ:
Το κιτ που αγορασα περιλαμβανε τα παντα.Απο καλωδια και βιδες μεχρι και αντιγραφο του πιστοποιητικου συμμορφωσης [b]CE Καθως και αντιγραφο πιστοποιητικου ISO 9001
Kαι ολα αυτα μου στοιχισαν 300 ευρω (αγορα μεταφορικα και τοποθετηση)Θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι;Το αυτοκινητο μου ειναι ενα astra του 04.Το αυτοκινητο εχει δυο φαναρια.Επομενως χρειαζομαι διπλο σετ xenon;
Παντως η τιμη που αναφερει ο KRIEZA ειναι ακρως δελεαστικη.Θα μπορουσες να μας αναφερεις απο που τις πηρες;
Αν ειναι παντως να επιλεξουμε αναμεσα στην μικρη ή μεγαλη σκαλα τι επιλεγουμε;
Θα περασω και μια βολτα απο την opel αλλα πολυ φοβαμαι το νουμερο που θα ακουσω...
-
οχι ρε συ!!! ενα κιτ κανει για ΔΥΟ φαναρια!!!
για ονομα!!!οποιος ενδιαφερεται ας κανει κλικ στο αυτοκινητο που εχω στην υπογραφη μου!!
-
Δηλαδη καθε μετασχηματιστης βγαζει δυο εξοδους.Μια για την μεσαια σκαλα και μια για την μεγαλη.Πατησα στα αυτοκινητο σου PetRan και τα ειδα.Τιμες δεν ειδα βασικα.Ποσο ειναι το κοστος για 4 λαμπες xenon και τους 2 Μ/Τ.
Φώτα Xenon...