-
Όπως γράφουν και αυτοί που τοποθέτησαν aftermarket xenon στα αυτοκίνητα τους, η λύση είναι απλή. Αντί για τον ακριβό γυροσκοπικό μηχανισμό που πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετείται από τις αντιπροσωπείες (που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και απλά προσπαθούν να μας πιούν το αίμα), εμείς ρυθμίζουμε τα φώτα μόνοι μας (και περιμένουμε να δούμε αν θα μας βρίζουν για να καταλάβουμε αν ενοχλούμε) Και αντί να βάλουμε αυτόματη πλυστική φανών, απλά πλένουμε τα φώτα μας πιο συχνά.
Για κάθε περίπλοκο πρόβλημα υπάρχει μια απλή λύση.
Και είναι πάντα λάθος.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Έχω εργοστασιακά xenon, ρυθμισμένα στο σωστό ύψος στα κεντρικά της Σκόντα.Μπορώ να πω ότι στραβώνω εύκολα όποιον βρίσκεται λίγο πιό δεξιά από την ευθεία μπροστά μου, όπως σε ανοιχτές δεξιές στροφές (και πολύ περισσότερο κλειστές δεξιές φυσικά). Δεν έχει να κάνει βέβαια με τις κλήσεις που παίρνει το αυτοκίνητο, απλώς η δέσμη ανεβαίνει από το κέντρο και δεξιά, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα. Δεν βλέπω η αυτορύθμιση ύψους να κάνει εκεί κάτι. (Θα μπορούσε ίσως να κατεβαίνει λίγο η δέσμη στις δεξιές στροφές?)
Για τα πιτσιλιστήρια: Τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά, και βλέπω και τα μπροστινά να δουλεύουν (έχω και μπόλικο σαπούνι μέσα, δεν με πειράζουν εμένα οι πιτσιλιές στο αυτοκίνητο ). Κοιτάω μετά από κάθε ταξίδι τα φώτα μου, και αναρωτιέμαι αν κάνουν τίποτα. Αν μπορούν δηλαδή να βγάλουν όλα τα μυγάκια/έντομα που κολάνε επάνω όταν πηγαίνεις λίγο γρήγορα... δύσκολο μου φαίνεται. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά οτι σε κάποιο σημείο τα φώτα είναι καθαρότερα. Σίγουρα πάντως δεν είναι εντελώς καθαρά.
Για να γίνει ρύθμιση στα xenon, τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο, πρέπει ο 'μάστορας' να βάλει τον υπολογιστή στο αυτοκίνητο, να συνδεθεί με τον controller των φώτων (ξεχωριστός δεξιά/αριστερά στο δικό μου), να του 'πεί': 'τώρα θα ρυθμίσω τα φώτα', και μόλις τα ρυθμίσει να του δώσει εντολή ότι τέλειωσε την ρύθμιση.
αηδίες κι ασχετοσύνες... τι λε ρε που θα ρυθμίσει τα φώτα ο υπολογιστής, 'ξέρω εγώ με κατσαβίδι και το φτιάχνω μόνος μου'
άχρηστοι όλοι, ακούς εκεί για να ρυθμίσω φώτα να το βάλω στο διαγνωστικό... τσ τσ τσ τσ
-
εγω ειπα..
οταν σε λιγο θα σας πουλανε aftermarket και οι αντιπροσωπειες, τοτε πιθανον να αναθεωρησετε..
πιθανον βεβαια και οχι..
οτι επιθυμει ο καθενας. δημοκρατια εχουμε.οσο για τη ρυθμιση και ελεγχο μεσω υπολογιστη, το ιδιο συστημα που εχει η αντιπροσωπεια lkar, το εχω κι εγω στο laptop μου..
θα στο προτεινα κι εσενα, αλλα ειναι aftermarket..
(http://www.ross-tech.com, σε περιπτωση που θες να νιωσεις ..παρανομος) -
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Εδώ είναι μία φωτό με δύο πολάκια με Xenon. Το πίσω φοράει 10.000Κ και είναι απίστευτα όμορφο.Βρε μπας (λέω... μπας ) και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τα ...'ξένα' ? Αντίστοιχα δηλ. με τα φώτα ομίχλης ? 'Δείχνει cool'
-
Δεν το έπιασα...
-
nass, ο πιο απλος τροπος να πειστεις για την χρηστικοτητα, ειναι να παρεις ενα αυτοκινητο με ξενον και να το κυκλοφορησεις μια ωριτσα το βραδυ.
μετα μπες ξανα στο δικο σου, κι αμα δεν πεις 'shit, ποιος εσβησε τα φωτα??'
εγω θα κατσω να με ..περασεις -
Δεν το έπιασα...Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, αφορμή πήρα. Κατά τα λοιπά νομίζω είμαι σαφής: έχω την εντύπωση πως πολλοί βάζουν xenon για τον ίδιο λόγο που πολλοί ανάβουν τα προβολάκια ομίχλης (και ας μην προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα σε συνήθεις αστικές διαδρομές, ιδίως μάλιστα αν συνοδεύονται από τα 'μικρά' και όχι τα 'μεσαία' κανονικά φώτα): δείχνουν ωραία
Και για τα xenon ένας επιπλέον λόγος: τα φοράνε ως επί το πλείστον ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα (Mercedes, Audi)...
A, να προσθέσω κάτι ακόμα: το λευκό-μπλέ φως των xenon δεν είναι φυσικό (~8000Κ τη στιγμή που ο ήλιος είναι ...κιτρινωπός στις 6000Κ). Δηλαδή, τα κιτρινωπά φώτα βγάζουν φυσικότερο φωτισμό.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν το έπιασα...
Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, αφορμή πήρα. Κατά τα λοιπά νομίζω είμαι σαφής: έχω την εντύπωση πως πολλοί βάζουν xenon για τον ίδιο λόγο που πολλοί ανάβουν τα προβολάκια ομίχλης (και ας μην προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα σε συνήθεις αστικές διαδρομές, ιδίως μάλιστα αν συνοδεύονται από τα 'μικρά' και όχι τα 'μεσαία' κανονικά φώτα): δείχνουν ωραία
Και για τα xenon ένας επιπλέον λόγος: τα φοράνε ως επί το πλείστον ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα (Mercedes, Audi)...
A, να προσθέσω κάτι ακόμα: το λευκό-μπλέ φως των xenon δεν είναι φυσικό (~8000Κ τη στιγμή που ο ήλιος είναι ...κιτρινωπός στις 6000Κ). Δηλαδή, τα κιτρινωπά φώτα βγάζουν φυσικότερο φωτισμό.
Αυτό που είπες μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω. Που μένεις να έρθω να σε πάρω μια βόλτα να σου ανοίξει το τσαγούλι για τα καλά?
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
nass, ο πιο απλος τροπος να πειστεις για την χρηστικοτητα, ειναι να παρεις ενα αυτοκινητο με ξενον και να το κυκλοφορησεις μια ωριτσα το βραδυ.
μετα μπες ξανα στο δικο σου, κι αμα δεν πεις 'shit, ποιος εσβησε τα φωτα??'
εγω θα κατσω να με ..περασειςΔεν είπα πως δεν είναι χρήσιμα τα xenon.
Είπα όμως πως πολλοί δεν τα βάζουν επειδή είναι χρήσιμα, αλλά επειδή είναι όμορφα.
-
Οκ τώρα το είπες σωστά. Σύγκρινες όμως τη μέρα με τη νύχτα (προβολάκια με xenon headlights)
-
ακομα και αυτοι που τα βαζουνε για λαθος λογους,
επωφελουνται απο τα πολυ καλα προτερηματα:- πολυ καλυτερη οραση για τον οδηγο
- μεγαλυτερη ασφαλεια στο δρομο καθως ειναι πιο δυσκολο να μην σε προσεξει καποιος.
οσο για τις θερμοκρασιες, εχουνε τη λογικη τους... απο 5κ μεχρι 14κ..
-
Αυτό που είπες μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω. Που μένεις να έρθω να σε πάρω μια βόλτα να σου ανοίξει το τσαγούλι για τα καλά?Εγώ ως αστείο εκλαμβάνω αυτό:
Το πίσω φοράει 10.000Κ και είναι απίστευτα όμορφο.
Και αν νομίζεις πως τα 10000Κ είναι κανονική απόχρωση χρώματος, λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.
Αν διαφωνείς με όσα λέω, θα πρέπει να ζήσεις με αυτό...
-
ειπαμε, καθε θερμοκρασια εχει τη λογικη της.
αυτο με τα 10κ παραγει πολυ πιο λευκο φως απο αυτο του ηλιου.επισης κατι που πιθανον να μην ξερετε, ειναι οτι βγαινουνε τωρα και ξενον στα 3κ, κιτρινα, που ειναι αποκλειστικα για ομιχλη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που είπες μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω. Που μένεις να έρθω να σε πάρω μια βόλτα να σου ανοίξει το τσαγούλι για τα καλά?
Εγώ ως αστείο εκλαμβάνω αυτό:
Και αν νομίζεις πως τα 10000Κ είναι κανονική απόχρωση χρώματος, λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος.
Για πες μας εσύ που ξέρεις ποια είναι η κανονική απόχρωση και μετά πες μας και ποιος το λέει αυτό
Anyway, γιατί έχω την εντύπωση πως αν όσοι κατηγορούν τα xenon είχαν δώσει τα λεφτά για xenon θα τα υποστήριζαν σε αυτό εδώ το thread?
Προφανώς γιατί θα ήταν δικά τους και όχι του διπλανού να τα ζηλεύουνε... Α ρε Έλληνα! -
stoila δεν ειναι ακριβως ετσι...
υπαρχει μια μεγαλη λανθασμενη παραφιλολογια γυρω απο το θεμα, οπως γινεται με καθε θεμα που εχει ..φραγκα.δεν φταιει καποιος αν ΜΟΝΟ εχει ακουσει τι λεει καποιος αλλος...
αν εχει δοκιμασει και επιμενει ακομα, τοτε οντως κατι δεν παει καλα..
να και οι θερμοκρασιες..
-
Για πες μας εσύ που ξέρεις ποια είναι η κανονική απόχρωση και μετά πες μας και ποιος το λέει αυτό
Anyway, γιατί έχω την εντύπωση πως αν όσοι κατηγορούν τα xenon είχαν δώσει τα λεφτά για xenon θα τα υποστήριζαν σε αυτό εδώ το thread?
Προφανώς γιατί θα ήταν δικά τους και όχι του διπλανού να τα ζηλεύουνε... Α ρε Έλληνα!Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο (είσαι νέος στο Φόρουμ) ώστε να καταλάβεις ποιός είναι ποιός πριν φτάνεις σε τόσο εύκολα συμπεράσματα!!!
Το ότι δεν απαντάει κανείς μάλλον σημαίνει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να το συζητήσει!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
- πολυ καλυτερη οραση για τον οδηγο
Δεκτόν (δεν το έχω διαπιστώσει αλλά σας πιστεύω εσάς που έχετε)
- μεγαλυτερη ασφαλεια στο δρομο καθως ειναι πιο δυσκολο να μην σε προσεξει καποιος.
Αυτό δεν το δέχομαι για τους εξής λόγους:
ο Σε σκοτεινό background και τα κανονικά φώτα είναι αρκετά, κάνουν μεγάλη διαφορά. Σε φωτισμένο δρόμο μάλλον δεν έχει σημασία έτσι και αλλιώς
ο Υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο η προσοχή μετατρέπεται σε θαμβωση και αυτό μπορεί να είναι εν δυνάμει επικίνδυνοΠροσωπικά μου συμβαίνει πολύ συχνά, ιδίως όταν οδηγώ με τη μηχανή (αυτό που λέγαμε για το ύψος της δέσμης) να θαμπώνομαι από κακορυθμισμένα xenon ή wannbe xenon. Αν εσύ αυτό το λες 'ασφάλεια' τότε γιατί να μην οδηγάς με αναμένα τα μεγάλα φώτα και να γλυτώσεις και το έξοδο ?
-
Για πες μας εσύ που ξέρεις ποια είναι η κανονική απόχρωση και μετά πες μας και ποιος το λέει αυτόΤο μάτι είναι βελτιστοποιημένο να βλέπει καλύτερα με φως θερμοκρασίας ~6000Κ, δηλ. το ηλιακό.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προφανώς γιατί θα ήταν δικά τους και όχι του διπλανού να τα ζηλεύουνε... Α ρε Έλληνα!Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο (είσαι νέος στο Φόρουμ) ώστε να καταλάβεις ποιός είναι ποιός πριν φτάνεις σε τόσο εύκολα συμπεράσματα!!!
Το ότι δεν απαντάει κανείς μάλλον σημαίνει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να το συζητήσει!
Σε τί συμπέρασμα πιστεύεις ότι έχω φτάσει? Εγώ μπορεί να είμαι νέος αλλά δεν ξεφεύγω από το θέμα μας εδώ που είναι XENON σε POLO!!!
-
-
τα μεγαλα φωτα αλογονου ειναι σαφως πιο ανισχυρα απο τα πορειας ξενον.
απλως σημαδευουνε πιο ψηλα και πιο ανοιχτα. -
το θεμα της ασφαλειας δεν το εβγαλα απο την κοιλια μου, ειναι κατι το οποιο το εχουνε διαπιστωσει ολοι οι οργανισμοι που ασχολουνται με τη συλλογη και την μελετη τετοιων στατιστικων.
-
Φώτα Xenon...