-
Εχει βάλει κάποιος να πει εντυπώσεις;
Εχω δει κάτι πακέτα στο ebay.co.uk για vw passat, golf, θα είναι αξιόπιστα; -
Λοιπόν, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά έβαλα στο αυτοκίνητό μου (δεν παίρνει μαμα) και μέχρι στιγμής δεν μου έχει ανάψει κανένας φώτα. Βέβαια και εγώ δεν τα έχω στην μηδέν σκάλα ύψους αλλά στην 1 (λίγο πιο χαμηλά δηλαδή) περισσότερο επειδή φοβάμαι μην δημιουργήσω πρόβλημα.
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα παραπάνω με τον χρόνο-καιρό;;
-
Όσο αφαρά τα aftermarket xenon στραβώνουν όταν τα βάζεις σε αυτοκίνητο που δεν έχει προτζέκτορα στο φανάρι. Το xenon για να φέξει σωστά θέλει προτζέκτορα για να μην διαθλώνται οι ακτίνες και στραβώνουν τους απέναντι. Πρέπει να φέγγει δέσμη φωτός. Τα απλά φώτα στραβώνουν όταν είναι κακορυθμισμένα.
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
παντως δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος στην ελλαδα με aftermarket xenon που να εχει τοποθετησει εκ των υστερων πλυστικο συστημα και αυτοματη ρυθμιση...(το κοστος θα ηταν απαγορευτικο)Και όμως υπάρχει και απόσο διάβασα του βγήκε αρκετά ακριβά! Περισσότερο απόσο αν το έβαζε ως εξτρά κατά την παραγγελία!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Νόμιμοι δεν είναι αν δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ οποιαδήποτε στιγμή. Σε χώρες που ο θεσμός ΚΤΕΟ λειτουργεί σωστά (και προβλέπεται ανά χρόνο) είναι πιο εύκολο να απαλλαγείς από τέτοια φαινόμενα.
Επίσης, σε τέστ αγγλικού περιοδικού, εκτυφλωτικές βγήκαν και μερικές λάμπες κοινές αλλά ενισχυμένες (πχ τύπου PIAA). Και αυτές αν δεν ρυθμιστούν σωστά θα κοπούν στο ΚΤΕΟ.
Βέβαια δεν ξέρω αν θα κάτσει κανείς να τις βγάλει για το ΚΤΕΟ και να τις ξαναβάλει μετά....Όχι ότι είμαι υπέρ των aftermarket xenon, αλλά έχεις άδικο.
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια διάταξη, κάποια οδηγία στα (Ι)ΚΤΕΟ που να απαγορεύει σε οχήματα να φέρουν aftermarket xenon.
Στην Αγγλία-Γαλλία-Γερμανία και δεν ξέρω κι εγώ ποιά άλλη χώρα, μπορεί να υπάρχει κάποια διάταξη.Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον μέχρι πέρισυ που πέρασα ΚΤΕΟ, ίσχυαν σίγουρα (γιατί ρώτησα τον υπεύθυνο μόλις μου έδωσαν τα χαρτιά που επιβεβαιώνουν ότι πέρασα με επιτυχία τον έλεγχο του ΚΤΕΟ).Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω (για την Ελλάδα), ας το παραθέσειΥπάρχει οδηγία της ΕΕ που λέει ότι για να πάρει έγκριση τύπου όχημα με φώτα Xenon πρέπει να φέρει μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ύψους της δέσμης , πλυστικό και να είναι στους 4300Κ η θερμοκρασία του χρώματος.
στο Α3 μου εχω εργοστασιακα xenon.το πλυστικο συστημα που εχουν μου φαινεται λιγο...χαζο...το μονο που κανει ειναι να πεταει σαπουνονερο στα φωτα(και σε ολο το καπο ταυτοχρονα)...πως ομως ειναι δυνατον να καθαρισουν τα φωτα με λιγο σαπουνονερο αν δεν υπαρχει ενα βουρτσακι να τα τριψει(ελαφρα)...??..ισα ισα πιστευω οτι το σαπουνονερο που πεφτει τα λερωνει περισσοτερο αντι να τα καθαριζει...για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω σαπουνονερο εννοω το ιδιο υγρο που πεφτει και στο παρμπριζ...
Έχω την ίδια άποψη, δεν μπορώ να καταλάβω/φανταστώ πώς και πόσο καθαρίζουν τα φώτα απο τη βρωμιά με αυτό το τρόπο, όσες φορές προσπάθησα να καθαρίσω το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν εξίσου ή και πιο βρώμικο απο τα φώτα, μόνο με νερό απο πλυστικό μηχάνημα και με μεγάλη πίεση, το αποτελεσμα ήταν μιά τρύπα στο νερό. Τα φώτα πως είναι δυνατό να καθαρίζουν με την αστεία πίεση του πλυστικού του αυτοκινήτου? Ποιός δουλεύει ποιόν?
Ποιά χοντρά λέτε? η βρωμιά είναι βρωμιά, και η ψιλή βρωμιά είναι γερά κολημένη στο αυτοκίνητο και απαιτεί απομάκρυνση με μηχανικό τρόπο. Τα πλυστικά των ξενον είναι γελοία....(κατα την άποψή μου πάντα )
Στο Astra που έχει μπεκ ψεκάζει με μεγάλη δύναμη και πολύ νερό εστιασμένα στην συγκεκριμένη λάμπα. Γι' αυτό απενεργοποιούνται για δύο λεπτά. Δεν έχω παράπονο. Δεν καθαρίζει κουνούπια αλλά λάσπες κτλ τα παίρνει.
παντως δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος στην ελλαδα με aftermarket xenon που να εχει τοποθετησει εκ των υστερων πλυστικο συστημα και αυτοματη ρυθμιση...(το κοστος θα ηταν απαγορευτικο)
Δεν είναι.
Εγώ αγόρασα το Astra με αλογόνου και έβαλα τα φανάρια της μαμάς με τα Bi-Xenon+AFL μαζί με το σύστημα πλύσης , αυτόματης ρύθμισης ύψους καθώς και τον εγκέφαλο για το AFL\AHL. Κόστος συνολικά περίπου 1.200 ευρώ ( με τις καλωδιώσεις , αισθητήρες , εγκεφάλους , φανάρια , εργατικά ) όσο κοστίζει από παραγγελία. Δεν είχα τα χρήματα τότε τα έβαλα μετά όμως και είναι μαμά.
παντως δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος στην ελλαδα με aftermarket xenon που να εχει τοποθετησει εκ των υστερων πλυστικο συστημα και αυτοματη ρυθμιση...(το κοστος θα ηταν απαγορευτικο)
Το πλυστικό σύστημα δεν είναι πολύ ακριβό.Γύρω στα 300-400€ θέλουν.Το πρόβλημα είναι η αυτόματη ρύθμιση που έχει επιπλέον εγκέφαλο και αισθητήρες κλίσης. Εκεί πραγματικά ξυλώνεσαι (συν του ότι πρέπει κανονικά να αγοράσεις τα εργοστασιακά φανάρια των xenon του αυτοκινήτου σου -επίσης πανάκριβα- οπότε το κόστος πάει στο 'θεό' )
Το παγουράκι το πήρα περίπου 50 ευρώ ( δίνοντας το δικό μου πίσω ) ενώ η τοποθέτηση ( στο Astra απαιτεί μόνο δύο σωληνώσεις και δύο μπεκ που βρήκα μεταχειρισμένα ) πήγε 100.
Ο αισθητήρας κλίσης κόστισε περίπου 100 και άλλα 30 κόστισαν οι καλωδιώσεις του και οι βραχίονες. Μπαίνει στον πίσω άξονα. Ο εγκέφαλος του AFL που είναι πιο ακριβώς από τον αντίστοιχο μόνο με AHL κόστισε 250 ευρώ και 15 ευρώ η φύσα που είναι ειδική. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Νόμιμοι δεν είναι αν δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ οποιαδήποτε στιγμή. Σε χώρες που ο θεσμός ΚΤΕΟ λειτουργεί σωστά (και προβλέπεται ανά χρόνο) είναι πιο εύκολο να απαλλαγείς από τέτοια φαινόμενα.
Επίσης, σε τέστ αγγλικού περιοδικού, εκτυφλωτικές βγήκαν και μερικές λάμπες κοινές αλλά ενισχυμένες (πχ τύπου PIAA). Και αυτές αν δεν ρυθμιστούν σωστά θα κοπούν στο ΚΤΕΟ.
Βέβαια δεν ξέρω αν θα κάτσει κανείς να τις βγάλει για το ΚΤΕΟ και να τις ξαναβάλει μετά....Όχι ότι είμαι υπέρ των aftermarket xenon, αλλά έχεις άδικο.
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια διάταξη, κάποια οδηγία στα (Ι)ΚΤΕΟ που να απαγορεύει σε οχήματα να φέρουν aftermarket xenon.
Στην Αγγλία-Γαλλία-Γερμανία και δεν ξέρω κι εγώ ποιά άλλη χώρα, μπορεί να υπάρχει κάποια διάταξη.Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον μέχρι πέρισυ που πέρασα ΚΤΕΟ, ίσχυαν σίγουρα (γιατί ρώτησα τον υπεύθυνο μόλις μου έδωσαν τα χαρτιά που επιβεβαιώνουν ότι πέρασα με επιτυχία τον έλεγχο του ΚΤΕΟ).Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω (για την Ελλάδα), ας το παραθέσειΥπάρχει οδηγία της ΕΕ που λέει ότι για να πάρει έγκριση τύπου όχημα με φώτα Xenon πρέπει να φέρει μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ύψους της δέσμης , πλυστικό και να είναι στους 4300Κ η θερμοκρασία του χρώματος.
Αν δεν κάνω λάθος, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκές Ένωσης δεν αποτελούν νόμο στα κράτη-μέλη, αλλά χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση στο κάθε κράτος χωριστά έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο εκάστοτε εθνικό δίκαιο. Άρα, εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος του Ελληνικού Κράτους, δεν είναι παράνομο όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ελλάδα φέροντας Xenon που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρεις.
-
Δεν είμαι νομικός αλλά υποθέτω πως έχουν ισχύ νόμου.
Επιπλέον και στην Ελλάδα για να πάρουν έγκριση τύπου χρειάζονται να πληρούν τις τρεις αυτές προϋποθέσεις.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν είμαι νομικός αλλά υποθέτω πως έχουν ισχύ νόμου.Επιπλέον και στην Ελλάδα για να πάρουν έγκριση τύπου χρειάζονται να πληρούν τις τρεις αυτές προϋποθέσεις.
When adopted, directives give member states a timetable for the implementation of the intended outcome. Occasionally the laws of a member state may already comply with this outcome and the state involved would only be required to keep their laws in place. But more commonly member states are required to make changes to their laws in order for the directive to be implemented correctly. If a member state fails to pass the required national legislation, or if the national legislation does not adequately comply with the requirements of the directive, the European Commission may initiate legal action against the member state in the European Court of Justice.
Από εδώ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Οι δρόμοι πάντως γεμίζουν ολοένα με κινητά προβλήματα. Και μηχανάκια πλέον που τυφλώνουν τον θεό.και δεν είναι λίγοι και αυτοί που θέλουν να βάλουν xenon και στους προβολείς ομίχλης (που σημειωτέον τους έχουν αναμένους ακόμη και στη διάρκεια της ημέρας)
-
Ερώτηση: σε αυτοκίνητο που παρέιγγειλλα προ 2 εβδομάδων (και ακόμη δεν έχω παραλλάβει) ο αντιπρόσωπος μου έκανε δώρο τα ξένον. Από ότι κατάλαβα θα τοποθετηθούν εδώ στην αντιπροσωπεία. Υπάρχει περίπτωση εφόσον τοποθετούνται από την αντιπροσωπεία να μην τηρούν κάποιες προδιαγραφές και να τυφλώνουν??
-
-
Σε τι αυτοκίνητο;
-
Είχα ακούσει κάτι ιστορίες για αντιπροσωπείες που κάνουν ματσαραγκιές. Τα σωστά xenon έχουν αναγκαστικά πλυστική φανών και αυτορύθμιση (το αμάξι που θα παραλάβεις ΔΕΝ πρέπει να έχει διακόπτη ρύθμισης ύψους δέσμης φώτων).
Επίσης, επειδή τα xenon που τηρούν τις προδιαγραφές είναι πανάκριβα, μου φαίνεται κάπως περίεργο να προσφέρθηκε αντιπρόσωπος να σου τα κάνει δώρο.
-
Ο χρήστης n4speed έγραψε:
Ερώτηση: σε αυτοκίνητο που παρέιγγειλλα προ 2 εβδομάδων (και ακόμη δεν έχω παραλλάβει) ο αντιπρόσωπος μου έκανε δώρο τα ξένον. Από ότι κατάλαβα θα τοποθετηθούν εδώ στην αντιπροσωπεία. Υπάρχει περίπτωση εφόσον τοποθετούνται από την αντιπροσωπεία να μην τηρούν κάποιες προδιαγραφές και να τυφλώνουν??Αν ηταν να σου τα κανει δωρο... θα τα εβαζε στην παραγγελεια μεσα να γλυτωσει και τα εργατικα, να ερθουν ετοιμα.
Οπως ειπε και ο Χρηστος ειναι πολυ ακριβα. Σου βαζει κατα 99,9% αυτα τα μουφοκιτ των 100 ευρω. Προσωπικα δεν θα τον αφηνα! Προτιμω 2 καλες λαμπες και τιποτε παραπανω.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Προσωπικα δεν θα τον αφηνα! Προτιμω 2 καλες λαμπες και τιποτε παραπανω.Όπως τα λέει ο corsair. Μην τον αφήσεις και για να μην πάει χαμένο το δώρο ζητα του να σου αλλάξει τους λαμπτήρες με Philips X-Treme Power.
-
+1. Πριν από καιρό, ψάχνοντας για aftermarket φανάρια xenon της Hella για το astra gtc είχα βρει σε γερμανικό site ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τα πουλάει ως ανταλλακτικό γύρω στα 1100 ευρώ το ζεύγος . Από τότε έπαψα να ασχολούμαι με εκ των υστέρων τοποθετήσεις εργοστασιακών (και καλά) xenon. (H Hella κατασκευάζει τα μανίσια φανάρια του astra).
-
Οι μεγάλες επώνυμες σοβαρές εταιρίες δεν κατασκευάζουν aftermarket kit γιατί δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει για τα Xenon σύστημα αυτορρύθμισης του ύψους, πχ στη Λαγκούνα το σήμα το παίρνςι από τα εμπρός αριστερό ψαλίδι με ποτενσιόμετρο, πρέπει να υπάρχει και σύστημα πλυσίματος γιατί τα Xenon έχουν πολύ μεγάλη διάχυση και στραβώνουν τους ερχόμενους οδηγούς αν δεν είναι καθαρά.
Το τι γίνεται τώρα στους δρόμους μας με το κάθε Datsun, και όχι μόνο, να φοράει Xenon, όλοι το αντιμετωπίζουμε καθημερινά αφού μας κάνουν χειρουργείο στα μάτια 10 φορές τη μέρα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι μεγάλες επώνυμες σοβαρές εταιρίες δεν κατασκευάζουν aftermarket kit γιατί δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει για τα Xenon σύστημα αυτορρύθμισης του ύψους, πχ στη Λαγκούνα το σήμα το παίρνςι από τα εμπρός αριστερό ψαλίδι με ποτενσιόμετρο, πρέπει να υπάρχει και σύστημα πλυσίματος γιατί τα Xenon έχουν πολύ μεγάλη διάχυση και στραβώνουν τους ερχόμενους οδηγούς αν δεν είναι καθαρά.Το τι γίνεται τώρα στους δρόμους μας με το κάθε Datsun, και όχι μόνο, να φοράει Xenon, όλοι το αντιμετωπίζουμε καθημερινά αφού μας κάνουν χειρουργείο στα μάτια 10 φορές τη μέρα.
Λέγοντας aftermarket εν προκειμένω, εννοούσα το σετ φαναριού xenon της Hella ως ανταλλακτικό. Από τη στιγμή που μια εταιρεία (Hella πχ) που προμηθεύει μια αυτοκινητοβιομηχανία όπως πχ η Opel με κάποιο εξάρτημα, το διαθέτει και στην ελεύθερη αγορά όχι μέσω της μητρικής Opel (σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε το ίδιο εξάρτημα με κατασκευαστικό αριθμό Opel) ως ΟΕΜ αλλά ανεξάρτητα, μέσω του δικού της δικτύου διανομής, το εκάστοτε εξάρτημα/ανταλλακτικό χαρακτηρίζεται ως aftermarket, άσχετα αν ο όρος στα καθ ημάς έχει επικρατήσει να σημαίνει εξαρτήματα/βελτιωτικά άσχετα με τα της μαμάς εταιρείας.
Για την ιστορία, η Hella κατασκευάζει για σειρά αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων και το Astra φανάρια τύπου AFL (adaptive front lighting) τα οποία ονομάζει τύπου Dyna Beam. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
+1. Πριν από καιρό, ψάχνοντας για aftermarket φανάρια xenon της Hella για το astra gtc είχα βρει σε γερμανικό site ότι η συγκεκριμένη εταιρεία τα πουλάει ως ανταλλακτικό γύρω στα 1100 ευρώ το ζεύγος . Από τότε έπαψα να ασχολούμαι με εκ των υστέρων τοποθετήσεις εργοστασιακών (και καλά) xenon. (H Hella κατασκευάζει τα μανίσια φανάρια του astra).Πάντως τα φανάρια τα γνήσια εδώ μπορείς να τα βρεις με περίπου 500 και τα δύο. από εκεί και μετά θες ακόμη 300 περίπου για τον εγκέφαλο του AFL και ακόμη 100 για τους αισθητήρες και τις καλωδιώσεις. Βάλε ακόμη 150-200 τα εργατικά. Επίσης υπολόγισε περίπου 150 ( καινούριο ) ή 50 ( μεταχειρισμένο ) το τεπόζιτο που είναι διαφορετικό για το πλυστικό , τα δύο μπεκ και τα καλυμματα των μπεκ ( περίπου 30 βαμμένα , καινούρια ) . Οι τιμές των ανταλλακτικών πλην των φαναριών μπορεί να είναι χαμηλότερες εάν έχεις καλές εκπτώσεις.
-
Ωραία λοιπόν βγάζουμε τα απωθημένα μας εδώ μέσα με αυτούς που έχουν τα Xenon των 100E και μας στραβώνουν.
Με αυτούς που νομίζουν οτι έχεις τέτοια μαϊμού Xenon (ενώ έχεις κανονικά, και σωστά ρυθμισμένα) και σου ανάβουν τα φώτα ή κάνουν χειρότερα, τι θα γίνει;
Είχα ρυθμίσει τα εργοστασιακά Xenon στο Octavia μετά από επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, γιατί αρχικά έδειχναν στα 3 μέτρα μπροστά από τον προφυλακτήρα. Από τότε δείχνουν οκ, τα παρατηρώ συνεχώς και ποτέ δεν φέγγουν πάνω από την πινακίδα του μπροστινού αυτοκινήτου. Επίσης η αυτόματη ρύθμιση του ύψους λειτουργεί σωστά.
Όπως ξέρετε όμως, από το κέντρο του αυτοκινήτου και προς τα δεξιά, το ύψος της δέσμης ανεβαίνει, προφανώς για να βλέπουμε καλύτερα την άκρη του δρόμου. Γι' αυτό και απαραίτητη η ρύθμιση (μαύρα αυτοκόλλητα συνήθως), αν χρειαστεί να πάμε Αγγλία.
Πολλοί ΑΣΧΕΤΟΙ λοιπόν, όταν έρχονται από δεξιά για εμένα στροφή, μου ανάβουν επίμονα τους προβολείς επειδή στραβώνονται. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που προπορεύονται. Σε δεξιές στροφές πέφτουν στο υψωμένο μέρος της δέσμης.
Ένας που ήταν μπροστά μου μάλιστα μια φορά επιστρέφοντας από την παλιά εθνική απο Θήβα, αφού πρώτα άναβε αλάρμ και έκανε άλλα διάφορα (για να κλείσω τους προβολείς;), έκανε στην άκρη, μπήκε πίσω μου, και άναψε τους προβολείς του. Τους είχε αναμένους μέχρι που φτάσαμε Μάνδρα.
Φώτα Xenon...