-
καθολου μαγικο, δες τις φωτό... το φώς δεν στραβώνει απο την ενταση του, στραβωνει απο το λαθος κατοπτρο.. Τις ίδιες λαμπες φορανε τα αμαξια (μαλλον της ιδιας δυναμης), ειτε προβολεις ομιχλης ειναι, ειτε μεσσαια φωτα είτε μεγαλα. Το κατοπτρο σε σχεση με το σημειο που δεχεται το φώς δίνει την δεσμη στον δρομο (φαρδια και χαμηλη για τα ομιχλης, με κοψιμο αριστερα για τα μεσσαια, καρφια για τα μεγαλα..κλπ)
Αν το φαναρι σου ειναι κακορυθμισμενο, τοτε τυφλώνεις έτσι και αλλιως. Απλα με δυνατοτερη λαμπα ή χενον τυφλώνεις περισσότερο.
Αν το φως κοβεται σωστα στο τελειωμα του και δεν κανει περιεργες αντανακλασεις, δεν τυφλώνει, ειτε με αλογονου ειτε με xenon
-
Επίσης για να μην παρεξηγηθώ, υποστηρίζω τις xenon λαμπες απο θεμα αποδοσης και οικονομιας (σωσουμε πλανητη κλπ!!)
Για καποια απο τα παλια φαναρια ψωναζω
Και εγώ τα αγόρασα για το σαραβαλακι μου, για ναεχω καλυτερο φως..
Τα πληρωσα 200 ευρα, πληρωσα τις +50%, τις +80%, τον ενισχυτή, εκατσα και τα εβαλα ολα και τα τεσταρα, εβγαλα φωτο για να τις επεξεργαστω μετα, και τα gifακια μου λένε οτι εβλεπα και στον δρομο..
Το φαναρι μου φεγγει παρομοια στα διασταυρωσης με το xenon (και λιγο εκτός προς τα δεξια), και στα μεγαλα χανει την μπαλα...
Το να εχω ατσαλο φώς στα 10 μετρα μπροστα μου να με τυφλωνει στην ασφαλτο οπως βλέπω καποιους που νομιζουν οτι εφτιαξαν τα φωτα τους με xenon και να κυνηγαω κουκουβαγιες με τα πορείας χωρίς να βλέπω το τελος του δρόμου, δεν ειναι ακριβώς η σκεψη μου για σωστή μετατροπη... Οχι μετα απο τοσο κοπο!!! και οχι επειδή έδωσα το 200σαρι και με ποναει...Και παλι λέω για το ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΥ, το Golf II του 1986.. και του KAWASAKI KLE του 1996.. Γενική συζητηση για όλα δεν μπορω να κάνω, τεστ ομως με οποιο θελετε, μπορώ ... και πληροφορίες μπορω να δώσω μόνο για αυτά που εχω πραγματική γνώμη...
Πχ σε φίλο που εβαλε xenon σε καινουργιο accent, τα φωτα διασταυρωσης φέγγουν σωστά και δυνατα.. εχει δευτερους προβολείς οποτε δεν εχει και το πρόβλημα του bi-xenon. Εχει όμως τελειως διαφορετικο χρώμα στους προβολείς απο το xenon και ο συνδιασμός ειναι λιγο περίεργος στην μεγαλη σκαλα. Για αυτό προτεινω σε αυτή την περιπτωση χαμηλους βαθμούς στο xenon, 5000Κ και κατω, και καλη λαμπα στους προβολείς οσο πιο ασπρη γινεται να ταιριαξουν τα χρώματα...για την ασφαλεια μας, οχι για την μουρη...
Σε smart που βλέπω στον δρόμο και παρατηρω την δεσμη τους, ειναι σωστή.
Στα περισσότερα φαναρια που εχουν 'φακό' μπροστα και όχι τυπικό κατοπτρο των παλιων θα ειναι σωστή. Σε Punto με φακο μπροστα είναι σωστή. Σε mercedes με φακο το ιδιο.. Σε ολα που τα εδινε ο κατασκευαστης με xenon ή χωρίς στο ίδιο φαναρι το ίδιο...
Και πάλι, για τα παλια σαν το δικο μου φωναζω... Δεν πρεπει να ενοχλουμε τους απεναντι (και μπορει τα διασταυρωσης να μην ενοχλουν, τα πορειας που φεγγουν αλλουγιαλλου, ενοχλουν απο μακρια και πρεπει να τα σβηνεις πολυ νωρις πχ σε στροφή) και δεν πρεπει να ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι καναμε κατι απο το εντονο φως μπροστα μας..
**
Αν η μετατροπη ειναι σωστή σε καλό φαναρι, μαζι σας 1000%...**Αν οχι πρέπει να εχουμε τη δυναμη να κλαψουμε την διακοσαρα..
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
*σημειώνω ότι 1,5 μήνα που τους έχω δεν μου έχει κάνει κανείς σινιάλο ούτε παράπονο. Εβαλα την γυναίκα μου να οδηγεί από πίσω μου ...εμπρός μου και εγω με το Α4 τσέκαρα να δω πόσο τυφλώνει. Αποτέλεσμα: δεν ενοχλεί.
Σωστοοοος και ωραίος.. πες μου πόσοι το κανουν αυτο?
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
*σημειώνω ότι 1,5 μήνα που τους έχω δεν μου έχει κάνει κανείς σινιάλο ούτε παράπονο. Εβαλα την γυναίκα μου να οδηγεί από πίσω μου ...εμπρός μου και εγω με το Α4 τσέκαρα να δω πόσο τυφλώνει. Αποτέλεσμα: δεν ενοχλεί.
Σωστοοοος και ωραίος.. πες μου πόσοι το κανουν αυτο?
Δεν εχουμε ολοι φιλους με Α4
-
όχι της γυναίκας μου είναι ... ένα ταπεινό οικογενειακό station wagon...
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Το δικό μου παίρνει Η7 οπότε θα πρέπει να ξηλωθώ κανά 10ρικο ακόμα για το σετ (γιατί τόσο ακριβές ρε παιδιά σε σχέση με Η4?...) αλλά φαίνεται ν' αξίζουν τη δοκιμή.
Προτείνω να παρεις ενα σετ πρώτα .. να δεις με τα ματια σου στο δικο σου κατοπτρο την διαφορα (βαλε μια και μια δεξια-αριστερα να δεις...). Αν φοραει τις ιδιες και στον προβολέα, δοκιμασε τες και εκεί.. μπορει να σου αρκουν μονο στα διασταυρωσης και να αφησεις τις παλιες στους προβολείς.. παντως μη περιμενετε το 80%, το ξαναλέω... κανα 20% παραπανω θα ειναι , και εξαρταται απο το φαναρι και τι λαμπα ειχες πριν και αν εχεις και σωστή τάση.. Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος στο παλιοφαναρό μου!!
Πράγματι τις ίδιες φοράει και στους προβολείς (αγνώστου μάρκας και θερμοκρασίας χρώματος) και δεν έχω κανένα παράπονο από το φως τους, κι ας μην είναι λευκό. Σε σβέλτη οδήγηση το βράδυ στο βουνό τα βγάζω πέρα άνετα, αλλά μόνο με τα διασταύρωσης, ακόμα και σε πολύ κλειστά κομμάτια, δεν παίζει, έχουν αρκετά μικρό κάτοπτρο και παρά τα εντελώς διαφανή κρύσταλλα δε δίνουν αρκετά δυνατό φως με τις παρούσες λάμπες.
Θα δοκιμάσω ένα σετ Philips X-Treme pwr και βλέπουμε (το μόνο σίγουρο είναι ότι προτιμώ εγώ να μη βλέπω καλύτερα απ' ό,τι τώρα και να οδηγώ πιο συντηρητικά παρά να τυφλώνω τους άλλους).
-
Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω παραπανω.. δυστυχώς εχω το περισευουμενο xenon και οτι λαμπες εμειναν σε Η4..
Παντως για φιλαρακια με GOLF II, προτείνω ή τον ενισχυτη (και με τις ίδιες αλογονου που εχουν μια χαρα ειναι, με +50% ή +80% ακομα καλυτερα)
είτε xenon στα 4300Κ - 5000Κ, ρύθμιση των φαναριών λιγο αριστερότερα, παντα χαμηλα να μην ενοχλεί αλλα οχι πολυ, και οπωσδηποτε την μασκα του gti με τα δευτερα καρφια, αν θελουμε καλη ορατοτητα στα πορειας που χανονται με την bi-xenon..
Και να ειναι συνετοι και σοβαροι με το φόρτωμα του αμαξιου, επειδή δεν εχει ρυθμιση σε ύψος, να μην ενοχλουν .. αν προσεξατε τις φωτό, τα εχω λιγο πιο χαμηλα για αυτό τον λογο...Για αλλα αμαξια οτι δοκιμαζω θα σας το ποσταρω...!!
Καλο βραδυ!
-
-
Μπορεί το εν λόγω φανάρι να παίρνει ΚΑΙ λάμπες xenon.
Οικονομία, δεν χρειάζεται να παραγγέλνει το εργοστάσιο δύο τύπους φαναριών - μπορεί να μη δουλεύει τέλεια και στους δύο τύπους λαμπτήρων αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
Φυσικά το εργοστασιακό έχει προστατευμένη καλωδίωση, αυτόματη ρύθμιση ύψους και πλυστική(?) αλλά και πάλι είναι υπερτιμημένα. Χρεώνουν τα (εργοστασιακά) xenon όσο θα στοίχιζε να τα βάλεις ΟΛΑ μετά, αλλά σ' αυτούς (εργοστάσιο) στοιχίζει πολύ λιγότερο. Φτηνό αμάξι, ακριβά έξτρα - πως θα βγάλουν λεφτά τα εργοστάσια;
ΥΓ ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
-
Τελικά ρε παιδιά αξίζει ο κόπος να βάλεις xenon 8000K ή είναι πολύ μπλέ ;
Εχω βρεί μια καλή προσφορα σε Η1 για 160 -
αν θες ουσια βαλε 6000κ
-
[quote='bathan']Τελικά ρε παιδιά αξίζει ο κόπος να βάλεις xenon 8000K ή είναι πολύ μπλέ ;
[quote='bathan']Τελικά ρε παιδιά αξίζει ο κόπος να βάλεις xenon 8000K ή είναι πολύ μπλέ ;
Αν δεις την φωτο που εχω ποιο πανω, ειναι με 8000Κ
Προτεινω μικροτερο, 6000Κ και κατω
Στην μηχανη που εχω βαλει 8000Κ (κατα λαθος ηρθε, γουρουνι στο σακι αγορασα απο ηλεκτρονικο καταστημα) τελικα με βολευει.. .Οχι γαι το φως που ειναι ψιλοκαγκουρια, αλλα γιατι ειναι αρκετα διαφορετικο απο το φώς των αυτοκινητων και φαινομαι μεσα στην κινηση το βραδυ στους καθρεπτες...
Ειναι και αυτό ενα θεμα.....!!
-
Μιας που έγινε λόγος στο θέμα 'Φώτε ρεεεεε' για εκπαιδευτικό, προχθες οδεύοντας για το γνωστό φαγοπότι αντίκρυσα εκπαιδευτικό yaris με aftermarket xenon...έτσι για να μαθαίνει ο νέος οδηγός τι εστί καλός φωτισμός.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Μιας που έγινε λόγος στο θέμα 'Φώτε ρεεεεε' για εκπαιδευτικό, προχθες οδεύοντας για το γνωστό φαγοπότι αντίκρυσα εκπαιδευτικό yaris με aftermarket xenon...έτσι για να μαθαίνει ο νέος οδηγός τι εστί καλός φωτισμός.τι χρωμα???
-
Ασημί.
-
Ενοχλητικά xenon που είδα τις τελευταιες μερες :
Σε φιατ tipo με τα μεγαλα τετραγωνα φαναρια, πραγματικά απαράδεκτα.
Σε καποια smart, με κατοπτρο και οχι 'φακο' μπροστα, τυφλώνουν..
Στο civic προηγουμενης γενιας, φεγγαν οπου θελανε και ενοχλουσαν..Δεν ξερω γιατι, καινουργιο αμαξι ειναι...
και σε αλφα 156, εχω δει 3. Φεγγουν καλα στο δρομο, αλλα ενοχλουν και πολυ τους απέναντι με περίεργες αντανακλάσεις. Σαν να σου βαζουν led στο ματι. ... -
Ένα video που το έχω ανακαλύψει εδώ και καιρό αλλά δεν έτυχε να το παραθέσω.
http://www.autoexpress.co.uk/videos/fea ... _test.html -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ένα video που το έχω ανακαλύψει εδώ και καιρό αλλά δεν έτυχε να το παραθέσω.
http://www.autoexpress.co.uk/videos/fea ... _test.htmlΈχει ξαναμπει ως βίντεο...Διαφωνώ σε κάποια κομμάτια που λέει ο τύπος στο video (τα φουσκώνει λίγο βασικά), αλλά η γενική εικόνα που αποπνέει το video είναι σωστή.
Φώτα Xenon...