-
στο Α3 μου εχω εργοστασιακα xenon.το πλυστικο συστημα που εχουν μου φαινεται λιγο...χαζο...το μονο που κανει ειναι να πεταει σαπουνονερο στα φωτα(και σε ολο το καπο ταυτοχρονα)...πως ομως ειναι δυνατον να καθαρισουν τα φωτα με λιγο σαπουνονερο αν δεν υπαρχει ενα βουρτσακι να τα τριψει(ελαφρα)...??..ισα ισα πιστευω οτι το σαπουνονερο που πεφτει τα λερωνει περισσοτερο αντι να τα καθαριζει...για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω σαπουνονερο εννοω το ιδιο υγρο που πεφτει και στο παρμπριζ...
-
Αν έχει μαζέψει λάσπη από το σπρέι των μπροστινών, καθαρίζει μια χαρά με την τόση πίεση που ρίχνει.Κουνούπια κτλ δε νομίζω ότι φεύγουν.
-
Τα χοντρά φεύγουν και σίγουρα είναι καλύτερο από το τίποτα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα χοντρά φεύγουν και σίγουρα είναι καλύτερο από το τίποτα.+1
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
στο Α3 μου εχω εργοστασιακα xenon.το πλυστικο συστημα που εχουν μου φαινεται λιγο...χαζο...το μονο που κανει ειναι να πεταει σαπουνονερο στα φωτα(και σε ολο το καπο ταυτοχρονα)...πως ομως ειναι δυνατον να καθαρισουν τα φωτα με λιγο σαπουνονερο αν δεν υπαρχει ενα βουρτσακι να τα τριψει(ελαφρα)...??..ισα ισα πιστευω οτι το σαπουνονερο που πεφτει τα λερωνει περισσοτερο αντι να τα καθαριζει...για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω σαπουνονερο εννοω το ιδιο υγρο που πεφτει και στο παρμπριζ...Έχω την ίδια άποψη, δεν μπορώ να καταλάβω/φανταστώ πώς και πόσο καθαρίζουν τα φώτα απο τη βρωμιά με αυτό το τρόπο, όσες φορές προσπάθησα να καθαρίσω το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν εξίσου ή και πιο βρώμικο απο τα φώτα, μόνο με νερό απο πλυστικό μηχάνημα και με μεγάλη πίεση, το αποτελεσμα ήταν μιά τρύπα στο νερό. Τα φώτα πως είναι δυνατό να καθαρίζουν με την αστεία πίεση του πλυστικού του αυτοκινήτου? Ποιός δουλεύει ποιόν?
Ποιά χοντρά λέτε? η βρωμιά είναι βρωμιά, και η ψιλή βρωμιά είναι γερά κολημένη στο αυτοκίνητο και απαιτεί απομάκρυνση με μηχανικό τρόπο. Τα πλυστικά των ξενον είναι γελοία....(κατα την άποψή μου πάντα )
-
Και γω με την σειρα μου εκφραζω την αμφιβολια γυρω απο την αποτελεσματικοτητα των πλυστικων φωτων. Μου φαινεται πως απλα δουλευομαστε... δεν καθαριζουν...
-
Θυμήθηκα ότι κάποια samara που κυκλοφορούσαν Ελλάδα είχαν και καθαριστήρες για τα μπροστινά φώτα...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θυμήθηκα ότι κάποια samara που κυκλοφορούσαν Ελλάδα είχαν και καθαριστήρες για τα μπροστινά φώτα...Έβλεπαν μπροστά οι τέως Σοβιετικοί και είχαν έτοιμες τις προδιαγραφές για τα xenon από τότε.
Αρκετά αυτοκίνητα στη 10ετία του 80 και πιο παλιά είχαν καθαριστήρες στα φώτα τους. Αν είναι τόσο σημαντική η λειτουργία καθαρισμού στα xenon γιατί μένουν μόνο στο πλυντικό σύστημα και δε βάζουν και καθαριστήρες στα φωτιστικά σώματα; -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θυμήθηκα ότι κάποια samara που κυκλοφορούσαν Ελλάδα είχαν και καθαριστήρες για τα μπροστινά φώτα...2 έχω δει όπως και 2 Saab παλιά που έχουν υαλοκαθαριστήρες...
Και στα 4 οι υαλοκαθαριστήρες δεν ήταν σε κατάστασση τέτοια που να πεις ότι θα καθάριζαν ΑΝ τους το 'ζητούσες'.
Ένας γνωστός που έχει τέτοιο σύστημα (πλυστικά+υαλοκαθαριστήρες) μου είχε πει πέρισυ ότι οι υαλοκαθαριστήρες έχουν χαλάσει καιρό τώρα και για να τα φτιάξουν θέλουν πολλά λεφτά που δεν αξίζει να τα φτιάξει.
Μάλλον για να σταμάτησαν να τα βάζουν γιατί βγήκαν μη ανθεκτικά στο χρόνο. -
Εξήγηση της ανάγκης για πλυστική από μια εταιρία που κατασκευάζει τέτοια συστήματα, καθώς και νόμιμα φώτα xenon.
Legal instructions about headlamp cleaning systems
Legal instructions about headlamp cleaning systemsSince 1996 headlamp cleaning systems are required by lag for headlamps with Xenon-light in Europe. (ECE 45 and ECE 48). In Japan these regulations will be adopted from 1st January 2006. Up to this time, vehicles can be introduced in the market without headlamp cleaning systems. Merely in the regions NAFTA and Mercosur, there are no legal requirements for headlamp cleaning systems. If they are integrated optionally, they must correspond to the regulation SAE J2111. (This regulation fits ECE R45).
The most important legal requirements in Europe:- are required for low beam
- require a water supply for at least 25 cleaning cycles
- require cleaning efficiency of at least 70% on one headlamp which is soiled
up to a grade of remaining 20% of the original flux - assume that during operation a maximum area of the low beam of 20%
may be covered - ensure operation in a temperature range from -35°C up to 80°C with
allowances for freezing - require the warranty of function of the headlamp cleaning system up to a speed of 130 km/h
Visible benefit
Main reason for these legal requirements is not, as expected, better view by enlargement of the range of illumination, but rather the avoidance of glare of oncoming vehicles.
A soiled outer lens is not only causing less light intensity by absorbing light, in case of minor soiling grades the glare will also be increased. Thus even in when driving with low beam application the oncoming traffic can be glared. Up to a soilling grade of roughly 60% the scattered light and the glare effect is increasing, in case of higher soiling the absorption is dominating. Accordingly the illumination and range is reduced.A suitable product for each car
The cleaning of the headlamp lens is carried out according to the type of the vehicle when the headlamp is switched on in accordance with the cleaning of the windshield. To ensure an optimum cleaning efficiency, the following aspects have to be considered:
- the distance between the nozzles and the lens
- hitting angle and speed of the water drops
- the deployed water quantity
By consideration of these aspects, Automotive Lighting offers three different types of headlamp cleaning systems:
- Static nozzles
- Telescopic nozzles
Static Nozzles:
Static nozzles are visibly situated on the bumper
Telescopic nozzles:
Aerodynamic headlamps with bigger sweep and inclination require telescope system. In these systems the nozzle holder is hidden, e.g. inside the bumber and reach the appropiate spraying position by a hydraulic movement. In the resting position the nozzles are hidden by a nozzle caps on the bumber. The nozzle holder, the nozzle cap and the telescope fixing unit normaly are harmonized with the individual car.
Επί τη ευκαιρία, ίσως κάποιοι θυμάστε ότι πέρσι το καλοκαίρι είχα γράψει ότι και στην Ιαπωνία σιγά σιγά θα υιοθετήσουν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, και αυτό ακριβώς συνέβη.
Since 1996 headlamp cleaning systems are required by lag for headlamps with Xenon-light in Europe. (ECE 45 and ECE 48). In Japan these regulations will be adopted from 1st January 2006. Up to this time, vehicles can be introduced in the market without headlamp cleaning systems
-
Και στο Rs που εχω εργοστασιακα ξενον,η πλυστικη τους συσκευη δεν ξερω κατα ποσο κανει δουλεια.
Παντως οτι ριχνει σαπουνονερο(οπως εγραψε και καποιος παραπανω ιδιο με αυτο που πεφτει στο παρμπριζ) ριχνει,αλλα νομιζω οτι δεν κανει σπουδαια πραγματα.
-
Εξήγηση της ανάγκης για πλυστική από μια εταιρία που κατασκευάζει τέτοια συστήματα, καθώς και νόμιμα φώτα xenon.Legal instructions about headlamp cleaning systems
Legal instructions about headlamp cleaning systems........Δεν αμφισβητώ ότι οι εταιρίες ακολουθούν κάποιες προδιαγραφές και κάποιους κανονισμούς που θεσπιστηκαν για να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό, τα οποία αναφέρεις. Αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα του συστήματος, το βασικό μου επιχείρημα είναι το αν μπορείς να καθαρίσεις ένα αυτοκίνητο μονο με νερό υπο πίεση και σαπούνι! Μπορείς? Εγώ όσες φορές το προσπάθησα δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό, τα γελοία πιτσιλιστίρια των φώτων πως τα καταφέρνουν παντού και πάντα?
-
Όταν οδηγείς σε βρεγμένους χειμωνιάτικους δρόμους, τα φώτα σκεπάζονται από λεπτή λάσπη/βρωμιά. Μόνο νερό να ρίξεις, το περισσότερο φεύγει.
-
Χρήσιμη η ενημέρωση για τα πλυστικά. Νομίζω όμως ότι επειδή πετάνε το ίδιο υγρό αλλά με μεγαλύτερη πίεση και σε σχεδόν κάθετη γωνία με το φανάρι δεν θα έπρεπε να συγκρίνονται με διαφορετικά πράματα. Σαφώς δεν καθαρίζουν τα κολλημένα ξεραμένα έντομα αλλά σκόνη και άμμος φεύγει (και όπως φαίνεται αυτός είναι ο στόχος τους).
Τα υαλοκαθαριστηράκια σε φανάρια (συνηθισμένα σε Σουηδικά αυτοκίνητα, μεγάλες Mercedes και σε όλα τα Lada!!) και χαλάγανε, και ακριβά ήτανε κατασκευαστικά και την αεροδυναμική επιδεινώναν. Άσε που φθειρόντουσαν ή στραβώνανε με μικροακουμπίσματα και κολλάγαν ή απλά δεν καθαρίζανε.Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νόμιμοι δεν είναι αν δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ οποιαδήποτε στιγμή. Σε χώρες που ο θεσμός ΚΤΕΟ λειτουργεί σωστά (και προβλέπεται ανά χρόνο) είναι πιο εύκολο να απαλλαγείς από τέτοια φαινόμενα.
Επίσης, σε τέστ αγγλικού περιοδικού, εκτυφλωτικές βγήκαν και μερικές λάμπες κοινές αλλά ενισχυμένες (πχ τύπου PIAA). Και αυτές αν δεν ρυθμιστούν σωστά θα κοπούν στο ΚΤΕΟ.
Βέβαια δεν ξέρω αν θα κάτσει κανείς να τις βγάλει για το ΚΤΕΟ και να τις ξαναβάλει μετά....Όχι ότι είμαι υπέρ των aftermarket xenon, αλλά έχεις άδικο.
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποια διάταξη, κάποια οδηγία στα (Ι)ΚΤΕΟ που να απαγορεύει σε οχήματα να φέρουν aftermarket xenon.
Στην Αγγλία-Γαλλία-Γερμανία και δεν ξέρω κι εγώ ποιά άλλη χώρα, μπορεί να υπάρχει κάποια διάταξη.Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον μέχρι πέρισυ που πέρασα ΚΤΕΟ, ίσχυαν σίγουρα (γιατί ρώτησα τον υπεύθυνο μόλις μου έδωσαν τα χαρτιά που επιβεβαιώνουν ότι πέρασα με επιτυχία τον έλεγχο του ΚΤΕΟ).Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω (για την Ελλάδα), ας το παραθέσειΝομίζω ότι παρεξηγήθηκα. Δεν ενοχοποιώ τα ξένον αλλά το τύφλωμα. Στα ΚΤΕΟ δεν ελέγχουν τι φώτα έχεις (αν και θα έπρεπε να ελέγχουν αυτούς που βάζουν τις παράνομες 80 και 100 βατ... επίσης πιθανότατα να υπάρχουν απαγορευτικές διατάξεις λόγω ΕΕ που υπερβαίνουν την ελληνική νομοθεσία) αλλά αν φωτίζουν σωστά. Αυτό είναι το φαινόμενο που πρέπει να παταχθεί από τα ΚΤΕΟ. Δεν έχω πρόβλημα με τα ξένον ακόμα και τα μη εργοστασιακά αν λειτουργούν σωστά και δεν τυφλώνουν (θέλει όμως αυτόματη ρύθμιση στάθμης και πλυστικό).
-
παντως δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος στην ελλαδα με aftermarket xenon που να εχει τοποθετησει εκ των υστερων πλυστικο συστημα και αυτοματη ρυθμιση...(το κοστος θα ηταν απαγορευτικο)
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
παντως δεν νομιζω να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος στην ελλαδα με aftermarket xenon που να εχει τοποθετησει εκ των υστερων πλυστικο συστημα και αυτοματη ρυθμιση...(το κοστος θα ηταν απαγορευτικο)Το πλυστικό σύστημα δεν είναι πολύ ακριβό.Γύρω στα 300-400€ θέλουν.Το πρόβλημα είναι η αυτόματη ρύθμιση που έχει επιπλέον εγκέφαλο και αισθητήρες κλίσης. Εκεί πραγματικά ξυλώνεσαι (συν του ότι πρέπει κανονικά να αγοράσεις τα εργοστασιακά φανάρια των xenon του αυτοκινήτου σου -επίσης πανάκριβα- οπότε το κόστος πάει στο 'θεό' )
-
Αν υπάρχουν φυσικά. Στα περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν με aftermarket, τα xenon δεν υπάρχουν ούτε σαν ακριβό επιπλέον έξτρα (mind you, τώρα τελευταία έχω πετύχει και αρκετούς mercedoμπεμβεδάκιδες με aftermarket HID).
Κάθε μέρα που περνάει (και δεν υπερβάλω), η κατάσταση γίνεται χειρότερη στους δρόμους. Χτες που γυρνούσα από την Πελοπόννησο, συνάντησα τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα που ενοχλούσαν πολύ περισσότερο από κάποιον που θα οδηγούσε μονίμως με την μεγάλη σκάλα.
-
Δυστυχώς..
Σκέφτομαι,και όλο το ξεχνάω,να πάω σε οπτικό να μου βάλει κάτι στα γυαλιά μυωπίας που να αποτρέπουν την ενόχληση από τα φώτα. -
Χτες που γυρνούσα από την Πελοπόννησο, συνάντησα τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα που ενοχλούσαν πολύ περισσότερο από κάποιον που θα οδηγούσε μονίμως με την μεγάλη σκάλα.+1
Επισης, δεν ειναι απαραιτητο καποιος που σε ενοχλει να εχει xenon...
Παρατηρω πως και πολλα αυτοκινητα με συμβατικα φωτα, ενοχλουν εξισου.... -
Οχι εξίσου.
Τα απλά φώτα μπορείς να κοιτάξεις πλαγίως και να συνεχίσεις.
Τα ξένον απλά 'σκοτώνουν' (τους απέναντι εννοείται).
Φώτα Xenon...