-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Πως μπορω να ρυθμισω τα φαναρια μου τόσο σε υψος οσο και σε διασπορα της δεσμης?Πες μας τι αυτοκίνητο έχεις να σου απαντήσει κάποιος που έχει τις απαραίτητες γνώσεις πάνω σ' αυτό τ' αυτοκίνητο.
Γενικά πάντως η ρύθμιση γίνεται πάνω στο ίδιο το φανάρι. Έχουν δηλαδή κάποιες βίδες που κάνουν αυτού του είδους τις ρυθμίσεις. -
ibiza εσυ τι νομιζες?οτι τα περνουν 300 και βγαζουν 50 ευρω?εδω εχω βρει τετοια κιτ ακομα και 600 ευρω.ελεος.τα περισοτερα ειναι πανω κατω ιδια.τουλαχιστον 3 διαφορετικα κιτ που εχω δει ειναι ολοιδια.ακομα και τα φυσακια που ειναι στεγανα ολα ιδιο τυπο.αγγλικα και κινεζικα κιτ που ειδα.
φαγωθηκατε να λετε οτι στραβωνουν.βαρεθηκα να το διαβασω.αν ρυθμιστει σωστα το φαναρι δεν στραβωνει πως θα το κανουμε δλδ.το εχει γενικα πιο εντονο φως το φαναρι ναι αλλα οχι τι στραβωνει.αν τα εχεις τερμα πανω σαν κατι καγκουρες εγω δεν φταιω.οσο για το πλυστικο για μενα δεν εχει κανενα νοημα.ενταξει αν αφηνεις τα φαναρια σου ελεεινα βρωμικα μπορει να αντακλαει το φως λιγο περισοτερο,αλλα και παλι ποσο.εγω εχω ενα πανακι στο αμαξι και ριχνω μια καθαρισια.
η δεσμη σε μενα ειναι χαμηλη και ισια.το βλεπω οταν κινουμε κοντα σε τσιμεντενιες μπαρες.επισης το εχει οδηγησει αλλος το αμαξι μου και το εχω τσεκαρει.
πηγα αθηνα-μεγαλοπολη-αθηνα σε 4 ωρες σερι και τα ματακια μου δεν κουραστηκαν καθολου.τι να συγκρινουμε τωρα.οταν βρισκεις πλεον με 100 ευρω κιτ ειναι φοβερη αγορα.για πιο ξεκουραστα ταξιδια με μεγαλυτερη ασφαλεια.
επισης ο κολητος μου πηρε 6000κ με 90 ευρω!!τα εβαλε σε 307cc και επαθε πλακα.ιδιο κιτ σχεδον με το δικο μου.το οποιο το πηρα μτχ 130 ευρω.
-
Ενα Κορσακι φεισλιφτ εχω,με τα φαναρια με τον προτζέκτορα,την μπιλια που λεμε
Ξερω οτι εχουν 2 βιδες πάνω το καθε φαναρι αλλά ποια ρυθμιση είναι η σωστη?
Εβαλα και εγω Ξενον στο Κορσακι και ψαχνομαι λίγο με τις ρυθμισεις -
ξερει κανεις που μπορω να βρω λευκα λαμπακια πορειας κοινως ψειρες που να μην καιγονται και να βγαζουν λευκο φως???
-
καμμια ευρωιαπωνικη?
στην φρατζη καμμια βολτα? -
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ξερει κανεις που μπορω να βρω λευκα λαμπακια πορειας κοινως ψειρες που να μην καιγονται και να βγαζουν λευκο φως???Εγω εβαλα τετοια εκει που εβαλα και τα Xenon.
-
Ρε παιδιά μια βοήθεια όποιος ξέρει.
Πήρα ένα xenon κιτ για λάμπες Η7 και θέλω να το τοποθετήσω στο VW Golf Gt μου.
Απ'ότι είδα τα ballast χωράνε να μπούνε... Όσο για τα φώτα, έχω την εξής απορία,-
Oι λάμπες Η7 (μεσαία σκάλα) από που παίρνουν ρεύμα? Είναι μέσα στο φανάρι τα καλώδια? Διότι οι φίσσες που πηγαίνουν στις λάμπες του αυτοκινήτου, πρέπει να συνδεθούν πάνω στα ballasts. Αν είναι έτσι θα πρέπει να τρυπήσουμε το πλαστικό εξάρτημα που καλύπτει το φανάρι για να περάσουν τα καλώδια της λάμπας xenon και απ'ότι είδα θέλει και διαφορετικό ντουί για να πατήσει η λάμπα Η7. Για να μην τρυπήσω τα δικά μου, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τέτοια πλαστικά μεταχειρισμένα στη θεσσαλονίκη; Είναι ίδιο το φανάρι με τ'απλά Golf V;
-
Φαντάζομαι ότι πρέπει να βγει το φανάρι. Τι πρέπει να ξηλώσουμε για να βγάλουμε τα φανάρια;
-
Έχει ακούσει κανείς σας τίποτε για κωδικούς λαθους στον εγκεφαλο του αυτοκινήτου αφου τοποθετήσουμε τα xenon; (Απλή περιέργεια, το διάβασα σε κάτι αλλα forum)
Συγνώμη αν σας κούρασα, πιστεύω όμως ότι κατατοπίζοντάς με σωστά ίσως βοηθηθούν κι άλλοι...
Ευχαριστώ -
-
Φιλε μου πρωτα επρεπε να ειχες ρωτησει για τα θεματα που σε απασχολουν και μετα να αγορασεις το κιτακι
Πρωτα ρωτησε στο αντιστοιχο κλαμπ που υπαρχει για τα γκολφ και γενικοτερα τα VW.Δεν ξερω ποια ειναι αλλα σιγουρα θα υπαρχουν
ναι πρεπει να τρυπησεις τα καπακια αππο τα φαναρια σου και θα περασεις τα καλωδια με τη λαμπα αλλα τα περισσοτερα κιτ εχουν μια φλαντζα στεγανοποιησης αρκετα καλη,στο δικο μου τουλαχιστον κτ δεν υπαρχει προβλημα στο θεμα αυτο
Επειδη το εψαξα αρκετα το θεμα και ακουσα πολλες αποψεις τοσο στο φορουμ αυτο οσο και σε άλλα το καλυτερο ειναι να τροφοδοτησεις τα μπαλαστ με πλεξουδα με ρελε και ασφαλεια απο την μπαταρια απευθειας γιατι τα πρωτα δευτερολεπτα λειτουργιας επιβαρυνουν το μαμα ηλεκτρικο κυκλωμα-συστημα γιατι τα Χενον τραβανε πιο πολλα ρευματα στην αρχη, ενω μετα δουλευουν με λιγοτερα μεχρι να σταθεροποιηθουν
Απο που τοπηρες το Κιτακι?Στειλε μου πμ να σε απευθυνω καπου που μπορει να σε βοηθησει μαλλον -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Ενα Κορσακι φεισλιφτ εχω,με τα φαναρια με τον προτζέκτορα,την μπιλια που λεμε
Ξερω οτι εχουν 2 βιδες πάνω το καθε φαναρι αλλά ποια ρυθμιση είναι η σωστη?
Εβαλα και εγω Ξενον στο Κορσακι και ψαχνομαι λίγο με τις ρυθμισειςΚοίτα...η καλύτερη λύση είναι η 'ψάχνοντας'.Γύρνα 2 στροφές αυτή που πιστεύεις ότι είναι αυτή που ρυθμίζει τα φώτα.Αν δεν κατέβει ή ανέβει η δέσμη,τότε είναι η άλλη.
Μια ακόμα σημείωση:δεν μπορείς να ρυθμίσεις τη διασπορά...μόνο το δεξιά αριστερά ή το πάνω κάτω στα φώτα.Η διασπορά του φωτός είναι στάνταρ ανάλογα με το φανάρι.Εκτός κι αν εννοούσες το δεξιά-αριστερά στη ρύθμιση της δέσμης... -
Εμένα μέσα στο φανάρι μου μπροστά ακριβώς απο τη λάμπα ξένον έχει από μαμά έναν μικρό στρόγγυλο ανακλαστήρα ο οποίος γυρνάει το φως πίσω στον καθρέφτη του φαναριού και από εκεί πάει στο δρόμο το φως.Η ερώτηση μου είναι,αν βγάλω αυτό το στρόγγυλο ανακλαστήρα δε φωτίζουν πιο μακριά τα φώτα μου?Θα γίνουν ανεξέλεγκτα και θα τυφλώνουν τους απέναντι?
-
Ο χρήστης b@tm@n έγραψε:
Εμένα μέσα στο φανάρι μου μπροστά ακριβώς απο τη λάμπα ξένον έχει από μαμά έναν μικρό στρόγγυλο ανακλαστήρα ο οποίος γυρνάει το φως πίσω στον καθρέφτη του φαναριού και από εκεί πάει στο δρόμο το φως.Η ερώτηση μου είναι,αν βγάλω αυτό το στρόγγυλο ανακλαστήρα δε φωτίζουν πιο μακριά τα φώτα μου?Θα γίνουν ανεξέλεγκτα και θα τυφλώνουν τους απέναντι?Μάλλον θα τυφλώνεις τους πάντες!!!!
Θα είναι σα να έχεις τη μεγάλη σκάλα συνέχεια!
Sorry αλλά θα φας τρελό βρίσιμο από τους γύρω σου!! -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εμένα μέσα στο φανάρι μου μπροστά ακριβώς απο τη λάμπα ξένον έχει από μαμά έναν μικρό στρόγγυλο ανακλαστήρα ο οποίος γυρνάει το φως πίσω στον καθρέφτη του φαναριού και από εκεί πάει στο δρόμο το φως.Η ερώτηση μου είναι,αν βγάλω αυτό το στρόγγυλο ανακλαστήρα δε φωτίζουν πιο μακριά τα φώτα μου?Θα γίνουν ανεξέλεγκτα και θα τυφλώνουν τους απέναντι?
Μάλλον θα τυφλώνεις τους πάντες!!!!
Sorry αλλά θα φας τρελό βρίσιμο από τους γύρω σου!!Επειδή έχω και σκάλα για ρύθμιση φωτων μέσα στο αυτοκίνητο λες να μπορώ να το σώσω απο κει?
-
Ο χρήστης b@tm@n έγραψε:
Μάλλον θα τυφλώνεις τους πάντες!!!!
Sorry αλλά θα φας τρελό βρίσιμο από τους γύρω σου!!Επειδή έχω και σκάλα για ρύθμιση φωτων μέσα στο αυτοκίνητο λες να μπορώ να το σώσω απο κει?
OXI
-
Ο χρήστης b@tm@n έγραψε:
Επειδή έχω και σκάλα για ρύθμιση φωτων μέσα στο αυτοκίνητο λες να μπορώ να το σώσω απο κει?Το κάτοπτρο λειτουργεί όσο όλη η δέσμη πέφτει σε αυτό.Μέσω του κατόπτρου μεταβάλεις την ρύθμιση πάνω κάτω (είτε από μέσα με μοτεράκι είτε από τη βίδα).Αν βγάλεις αυτό που λες είναι σα να κρεμάσεις πρακτικά μια λάμπα στον προφυλακτήρα σου και αυτή να φωτίζει...Κοινώς το φως θα πάει παντού...θα τυφλώνεις τους πάντες και πρακτικά προς τα κάτω (που είναι και ο δρόμος που θες να φωτίσεις) δεν θα φωτίζει ούτε το 50% καλά-καλά...Άρα θα βλέπεις και χειρότερα.Μπορεί να βλέπεις πιο μακρυά πράγματα, όχι όμως ότι θα βλέπεις καλύτερα...Θα αυξήσεις την ποσότητα.Όχι την ποιότητα.
ktlk21 μην τον αποπαίρνεις...σε σένα μπορεί να φαίνεται μ@λ@κί@ αυτό που ρωτάει αλλά αν δεν ξέρει, αν δεν ρωτήσει πώς θα μάθει?Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, μόνο ηλίθιες και ανακριβείς απαντήσεις.
-
Τα φώτα που δεν παίρνουν (ΚΑΙ) λάμπες xenon από το εργοστάσιο, ΔΕΝ πρέπει να μετατρέπονται. Τα κάτοπτρα δεν είναι ίσιοι καθρέφτες, αλλάζοντας τη θέση της λάμπας (από αλογόνου σε xenon) η δέσμη δεν είναι πια εστιασμένη, σκορπίζει και όσο και να ρυθμίζεις θα στραβώνεις τον απέναντι.
-
Thanks παιδιά,Κάβουρα εννοείς οτι το μοτεράκι ρυθμίζει αυτόν τον ανακλαστήρα τον μικρό?Γιατί απ'ότι είδα είναι σταθερά βιδωμένο αυτό και το θέμα είναι πως το λυγίσαμε ελάχιστα για να χωρέσει η λάμπα και να μην βρίσκει πάνω σ'αυτό οπότε μάλλον ψιλοχαλάσαμε τη δέσμη
-
Συγνωμη αν ακουστηκε λιγο εντονο το υφος μου,αλλα δεν ειχα σκοπο να αποπαρω κανενα....απλα ημουν λιγο λακωνικος...Και παλι συγνωμη,μιας και παρεξηγηθηκα....Φιλικα παντα...
-
Ο χρήστης ktlk21 έγραψε:
Συγνωμη αν ακουστηκε λιγο εντονο το υφος μου,αλλα δεν ειχα σκοπο να αποπαρω κανενα....απλα ημουν λιγο λακωνικος...Και παλι συγνωμη,μιας και παρεξηγηθηκα....Φιλικα παντα...Δεν τρέχει τίποτα φίλε!!
-
Εγώ τα έβαλα στην corolla μου.Απίστευτη διαφορά και δεν τυφλώνουν.Από θέμα ύψους φέγγουν εκεί που έφεγγαν και οι κλασικές λάμπες.Κόστος μόνο 123€ από ebay μαζί με μεταφορικά και ασφάλιση, σε μόλις 2 ημέρες.
-
[quote='IBIZA1_0']Εγώ τα έβαλα στην corolla μου.Απίστευτη διαφορά και δεν τυφλώνουν.Από θέμα ύψους φέγγουν εκεί που έφεγγαν και οι κλασικές λάμπες.Κόστος μόνο 123
Φώτα Xenon...