-
μια χαρα τα αναβεις τα φωτα. απλα θελουν 1-2' μεχρι να δυναμωσουν και να φτασουν στην κανονικη θερμοκρασια.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
μια χαρα τα αναβεις τα φωτα. απλα θελουν 1-2' μεχρι να δυναμωσουν και να φτασουν στην κανονικη θερμοκρασια.αυτό ισχύει είτε με αναμένη μηχανή είτε όχι
Χρειάζεται κάποιο χρόνο για να πάρει το 100% της απόδοσής τους.Γι'αυτό και υπάρχουν ειδικά κιτ για μεγάλη σκάλα που δίνουν το 50-60% της απόδοσής τους άμεσα και μετά από 2 sec περίπου το 100%.
(δεν είμαι βέβαια ειδικός.Σου μεταφέρω αυτά που μου έχουν πει μετά από έρευνα αγοράς) -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
άρα δεν έκανε σωστή -προφανώς- δουλειά. Το μετασχηματιστή που τον έβαλε κι από που παίρνει ρεύμα; Είναι κι αυτορυθμιζόμενα σε ύψος;
Γιατί να βάζουν υποχρεωτικά πιτσιλιστήρια τα εργοστάσια;
το 99 επίσης δεν είχαν CAN BUS τα αυτοκίνητα. Βάλτε όλοι Xenon εκ των υστέρων!
Μια χαρά δουλειά έγινε. Το κιτ είναι ψαγμένο και όλα είναι στη σωστή θέση έτσι ώστε ούτε επιπλέον χώρο να καταλαμβάνει, να λειτουργεί όμως σωστά και αξιόπιστα. Φυσικά και δεν είναι αυτορυθμιζόμενα, ρυθμίζονται όμως χειροκίνητα ως προς το ύψος από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Παράλληλα, ο φίλος μου έχασε ένα ολόκληρο απόγευμα έτσι ώστε να τα ρυθμίσει σωστά μεταξύ τους. Τα πιτσιλιστήρια μπαίνουν υποχρεωτικά μιας και τα Xenon ελκύουν όλα τα πετούμενα του δρόμου. Λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το τακτικότερο πλύσιμο του αυτοκινήτου.
Το ειρωνικό ύφος δεν έχει λόγο ύπαρξης. Εγώ τη γνώμη μου είπα και αν δε σ' αρέσει απλά δε με νοιάζει.gia sikoste kai kammia foto na to doyme kai meis bre paidia !
etsi apo periergia !!!:))) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
μια χαρα τα αναβεις τα φωτα. απλα θελουν 1-2' μεχρι να δυναμωσουν και να φτασουν στην κανονικη θερμοκρασια.
αυτό ισχύει είτε με αναμένη μηχανή είτε όχι
Χρειάζεται κάποιο χρόνο για να πάρει το 100% της απόδοσής τους.Γι'αυτό και υπάρχουν ειδικά κιτ για μεγάλη σκάλα που δίνουν το 50-60% της απόδοσής τους άμεσα και μετά από 2 sec περίπου το 100%.
(δεν είμαι βέβαια ειδικός.Σου μεταφέρω αυτά που μου έχουν πει μετά από έρευνα αγοράς)και με σβηστη μηχανη ισχυει. ακριβως, δεν ειναι οτι αναβουν μετα απο 1-2', απλα τοτε ειναι φουλ.
-
καλωσόρισες ΣΠΥΡΟ ΣΙΣΚΟ.Καλά που ξέθαψες αυτό το post.
Έχει γενικά φωτογραφίες με αμάξια που έχουν κιτ xenon σε πιο πίσω σελίδες.Το αμάξι που αναφέρει ο aserf είναι το δικό μου.Άν θες κάτι συγκεκριμένο, στείλε pm.
Γενικά αναφέρονται στις τελευταίες 10 (και πολύ ίσως λέω) σελίδες πολλές λεπτομέρειες και με αυτούς που είναι υπέρ και με αυτούς που είναι κατά των HID.
Sorry που στην σπάω αλλά έχουν χιλιοειπωθεί σχεδόν όλα όσα ήταν να ειπωθούν πάνω στο θέμα... -
σε ρενο σενικ 2004 μπαινουν xenon;
και εαν ναι καλυτερα τα bixenon;
η καλυτερη επιλογη ειναι τελικα τα Η4;
οσοι εχουν βαλει μπορουν να πουν περιπου ποσο τους κοστισε; -
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
και εαν ναι καλυτερα τα bixenon;
η καλυτερη επιλογη ειναι τελικα τα Η4;
οσοι εχουν βαλει μπορουν να πουν περιπου ποσο τους κοστισε;Δεν είναι θέμα επιλογής το αν θα βάλεις H4 ή κάποιο άλλο τύπο λάμπας, σημασία έχει τι τύπο λαμπών έχει το αυτοκίνητό σου από τη μάνα του (π.χ. Η1,Η2,Η3,Η4,Η7,ΗΒ,κτλ)
-
ok thanks, tha to koitaxw
-
Συγνωμη που ανοιγω νεο τοπικ αν οντως υπαρχει κατι παρομοιο αλλα ετυχε περιστατικο σε φιλο με κιτ που εχει αγορασει απο Αμερικη και θα ηθελα την γνωμη σας.
Πριν κανα 3ημερο δεν αναβε η μια...Αρχισαμε τις υποθεσεις για το τι μπορει να φταιει...
Τωρα μου ειπε το παλικαρι οτι οταν πειραξει λιγο το ρελε η λαμπα μετα απο 3-4 φορες αναβει κανονικα...Δεν αναβει με την πρωτη οπως η αλλη!
Πηγε στον μηχανικο του λοιπον και παλι τα ιδια..Δεν αναβε η λαμπα δοκιμασαν να αλλαξουν τα balast μεταξυ τους που τελικα δεν ηταν αυτο.
Τωρα αλλαζοντας τις λαμπες ανοιξε κανονικα μετα.Δηλαδη βαζοντας την 'καλη' λαμπα απο την αλλη πλευρα αναψε αμεσως χωρις κανενα προβλημα.Πως γινεται αφου μετα απο 3-4 δοκιμες να αναβει και η 'χαλασμενη' και δεν αναβει με την πρωτη?
Τωρα μου λεει το παιδι βγαζοντας τα καλωδια και ανοιγοκλεινοντας τον διακοπτη ανοιγει η λαμπα αλλα μετα απο 5 λεπτα κανει παλι το ιδιο...
Καμια ιδεα?
ΥΓ:Συγνωμη αν υπαρχει κατι αντιστοιχο.
-
Ο χρήστης tonionio έγραψε:
Συγνωμη που ανοιγω νεο τοπικ αν οντως υπαρχει κατι παρομοιο αλλα ετυχε περιστατικο σε φιλο με κιτ που εχει αγορασει απο Αμερικη και θα ηθελα την γνωμη σας....
Καλά, δεν έκανες και κανένα έγκλημα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ight=xenon
-
Ο χρήστης tonionio έγραψε:
Συγνωμη που ανοιγω νεο τοπικ αν οντως υπαρχει κατι παρομοιο αλλα ετυχε περιστατικο σε φιλο με κιτ που εχει αγορασει απο Αμερικη και θα ηθελα την γνωμη σας.Πριν κανα 3ημερο δεν αναβε η μια...Αρχισαμε τις υποθεσεις για το τι μπορει να φταιει...
Τωρα μου ειπε το παλικαρι οτι οταν πειραξει λιγο το ρελε η λαμπα μετα απο 3-4 φορες αναβει κανονικα...Δεν αναβει με την πρωτη οπως η αλλη!
Πηγε στον μηχανικο του λοιπον και παλι τα ιδια..Δεν αναβε η λαμπα δοκιμασαν να αλλαξουν τα balast μεταξυ τους που τελικα δεν ηταν αυτο.
Τωρα αλλαζοντας τις λαμπες ανοιξε κανονικα μετα.Δηλαδη βαζοντας την 'καλη' λαμπα απο την αλλη πλευρα αναψε αμεσως χωρις κανενα προβλημα.Πως γινεται αφου μετα απο 3-4 δοκιμες να αναβει και η 'χαλασμενη' και δεν αναβει με την πρωτη?
Τωρα μου λεει το παιδι βγαζοντας τα καλωδια και ανοιγοκλεινοντας τον διακοπτη ανοιγει η λαμπα αλλα μετα απο 5 λεπτα κανει παλι το ιδιο...
Καμια ιδεα?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Συγνωμη που ανοιγω νεο τοπικ αν οντως υπαρχει κατι παρομοιο αλλα ετυχε περιστατικο σε φιλο με κιτ που εχει αγορασει απο Αμερικη και θα ηθελα την γνωμη σας.
...
Καλά, δεν έκανες και κανένα έγκλημα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... ight=xenon
Θέμα κλειδώθηκε [mod]
-
-
Στα γρήγορα...
Βρήκα γνήσια φανάρια bi-xenon για Focus II , χωρίς όμως τις λάμπες(μετασχηματιστές ενσωματωμένοι). Πόσα να υπολογίζω λοιπόν για τις λάμπες?
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης SubWrc έγραψε:
Στα γρήγορα...Βρήκα γνήσια φανάρια bi-xenon για Focus II , χωρίς όμως τις λάμπες(μετασχηματιστές ενσωματωμένοι). Πόσα να υπολογίζω λοιπόν για τις λάμπες?
Ευχαριστώ!
€80 οι λάμπες,€35 μεταφορικά και €5 ασφάλιση.Είναι αξιόπιστος και γρήγορος στις παραδόσεις του.Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου pm να σου πω για την διαδικασία.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BI-XENON ... dZViewItem
-
Σκέφτομαι την τοποθέτηση εργοστασιακών Xenon στο επόμενο αυτοκίνητο (Golf V μάλλον).
Έχω διαβάσει όλο το thread, ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτήσω για τις εμπειρίες σας με xenon σε συνθήκες 1) βροχής 2) ομίχλης και 3) νυχτερινής βροχής (μήπως το οδόστρωμα δε βλέπεται από την αντανάκλαση;)
Επίσης αν έχετε παρατηρήσει μειωμένη αντίληψη των χρωμάτων με τα xenon και τέλος κατά πόσο το λευκότερο και πολύ φως που εκπέμπουν είναι πιο κουραστικό για τον οδηγό.
Αυτά. Έχω διαβάσει πολλά και διάφορα για τα παραπάνω σημεία και ψάχνω μερικές γνώμες χρηστών..
Ευχαριστώ.
-
Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από πυκνή ομίχλη, τα εργοστασιακά xenon παρέχουν καλύτερη ορατότητα στον οδηγό.
Σε περίπτωση ομίχλης, μπορεί να χρειαστεί να τα σβήσεις και να οδηγείς, με πολύ χαμηλή ταχύτητα εννοείται, με τους φανούς ομίχλης μόνο.
Όλο και περισσότερα αυτοκίνητα βλέπω να κυκλοφορούν με aftermarket xenon που ενοχλούν απίστευτα. Και η κατάσταση όσο πάει θα επιδεινώνεται.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σκέφτομαι την τοποθέτηση εργοστασιακών Xenon στο επόμενο αυτοκίνητο (Golf V μάλλον).Έχω διαβάσει όλο το thread, ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτήσω για τις εμπειρίες σας με xenon σε συνθήκες 1) βροχής 2) ομίχλης και 3) νυχτερινής βροχής (μήπως το οδόστρωμα δε βλέπεται από την αντανάκλαση;)
Επίσης αν έχετε παρατηρήσει μειωμένη αντίληψη των χρωμάτων με τα xenon και τέλος κατά πόσο το λευκότερο και πολύ φως που εκπέμπουν είναι πιο κουραστικό για τον οδηγό.
Αυτά. Έχω διαβάσει πολλά και διάφορα για τα παραπάνω σημεία και ψάχνω μερικές γνώμες χρηστών..
Ευχαριστώ.
Επειδή έχω εμπερία από Xenon σε Golf V, δεν θα μετανιώσεις καθόλου για την επιλογή σου. Προσωπικά σε κανένα καιρικό φαινόμενο δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα (με εξαίρεση την πυκνή ομίχλη που δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να βρεθώ, εκεί ίσως υπάρχει ένα θέμα αλλά υπάρχουν και οι προβολείς ομίχλης για αυτό το λόγο).
Όσο για το φως τους το βράδυ, εφόσον μιλάμε για τα εργοστασιακά δεν πρόκειται να σε κουράσουν. Στην αρχή ίσως σου φαίνεται λίγο περίεργο στο μάτι το φως τους, αλλά το συνηθίζεις και σε βοηθάει πολύ στην οδήγηση.
-
Ερώτηση σε όσους έχουν εργοστασιακά xenon:
Στο C4 οι λάμπες στρίβουν μαζί με το τιμόνι. Μια μέρα απο περιέργεια απενεργοποίησα το σύστημα και οι λάμπες παρέμεναν μόνιμα στην ευθεία.
Αυτό που παρατήρησα είναι οτι το φώς στις άκρες κόβεται απότομα. Ενώ στις κλασικές λάμπες αλογόνου ο φωτισμός μειώνεται σταδιακά με την απόσταση, στα xenon υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή πέρα απο την οποία δέν φέγγει καθόλου. Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στους επαρχιακούς δρόμους με στροφές οπου τη νύχτα πιθανόν να μή βλέπεις πολύ καλά μέσα στη στροφή.
Όταν οι λάμπες στρίβουν ουσιαστικά καλύπτουν αυτό το κενό και φεγγουν στα ίδια σημεία με τις λάμπες αλογόνου.
Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα αυτοκίνητα ή είναι ιδιοτροπία του C4?
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Υποθέτω και στο Golf V υπάρχει και μια λάμπα αλογόνου για το σινιάλο, σωστά;
Φώτα Xenon...