-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Υ.Γ.2 Μα καλά, πώς μπορούν να τοποθετούν στην Αμερική xenon aftermarket χωρίς πιτσιλιστήρια και μηχανισμό αυτορύθμισης; Δεν είναι παράνομο; Και αν δε με πιστεύεις δες εκεί http://www.hidynamic.com/contactpage.htm .Eίπαμε, στην Αμερική είναι παράνομα. Αν ψάξεις θα δεις ότι κάπου με ψιλά γράμματα θα αναφέρει ότι προορίζεται μόνο για εκτός δρόμου χρήση.
Σύμφωνα με τον birdienumnum είναι παράνομα και στην Ευρώπη.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει. Απλά να ξέρουμε τί μας γίνεται...
-
Η αυτορύθμιση στις στροφές γίνεται λόγω ΚΛΙΣΕΩΝ (προφανώς!!!!) Δεν είναι τα ενεργά φωτιστικά που 'στρίβουν' μαζί με το τιμόνι, αν και υπάρχουν και τέτοιου είδους.
Εκτός κι αν έχετε κανένα αυτοκίνητο τραπέζι που δεν παίρνει κλίσεις στις στροφές!
Σε πολύ γρήγορη οδήγηση ακόμα και το εργοστασιακό δεν προλαβαίνει τις εναλλαγές κλίσεων, οπότε φανταστείτε που 'φωτίζουν' τα μη εργοστασιακά
Μαζί με τα retrofit Xenon να ανάβετε και τους ομίχλης φυσικά
-
Δηλαδη για να καταλαβουμε και εμεις οι ταπεινοι με τα γλομπακια μας...
Οταν το αυτοκινητο στριβει και παιρνει κλισεις το ενα φαναρι παει προς τα κατω και το αλλο προς τα επανω.
Υπαρχει συτημα που κανει διαφορετικη δουλεια στο ενα φαναρι και διαφορετικη στο αλλο ωστε να ειναι παντα οριζοντιωμενα???? -
Η αυτορύθμιση στις στροφές γίνεται λόγω ΚΛΙΣΕΩΝ (προφανώς!!!!) Δεν είναι τα ενεργά φωτιστικά που 'στρίβουν' μαζί με το τιμόνι, αν και υπάρχουν και τέτοιου είδους.
Εκτός κι αν έχετε κανένα αυτοκίνητο τραπέζι που δεν παίρνει κλίσεις στις στροφές!
Σε πολύ γρήγορη οδήγηση ακόμα και το εργοστασιακό δεν προλαβαίνει τις εναλλαγές κλίσεων, οπότε φανταστείτε που 'φωτίζουν' τα μη εργοστασιακά
Μαζί με τα retrofit Xenon να ανάβετε και τους ομίχλης φυσικά
Νομίζω ότι το έχεις κουράσει με τα αλλοίθωρα xenon.
Σε στροφή μπορεί οποιοδήποτε σύστημα φωτισμού να σε τυφλώσει στιγμιαία. Μην ξεχνάς ότι η δέσμη φωτός έχει συγκεκριμμένο σχήμα (ρίξε τα φώτα σου πάνω σε λευκό τοίχο) και γενικά ρίχνει το φώς πρός την εξωτερική πλευρά του δρόμου. Παράδειγμα τα δεξιοτίμονα που έχουν αντίθετη κατεύθυνση δέσμης (και όταν οι Άγγλοι ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη τοποθετούν ειδικά αυτοκόλλητα στα φανάρια).
Aλήθεια, μήπως γνωρίζεις πως επιτυγχάνεται η ρύθμιση της δέσμης γιατί έχω την εντύπωση ότι σου διαφεύγει αυτή η 'λεπτομέρεια'.
Από κει και πέρα ειρωνιούλες του στυλ να ανάβουμε παρέα και τα ομίχλης δεν είναι ευπρόσδεκτες και δεν ταιριάζουν με το όλο topic.
-
ρε παιδια εδω μιλαμε για προτασεις βελτιωσεις του καινουργιου πολο οχι για το πως λειτουργουν τα xenon.
σας παρακαλω ειστε εδω και 3 σελιδες οφ τοπικ! -
Hamurabi το είχα προβλέψει 5 σελίδες νωρίτερα.
Κάνε λίγο υπομονή, στο τέλος θα έχεις ψηθεί για xenon -
Από κει και πέρα ειρωνιούλες του στυλ να ανάβουμε παρέα και τα ομίχλης δεν είναι ευπρόσδεκτες και δεν ταιριάζουν με το όλο topic.
Εμείς φταίμε που προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάποια πράγματα σε κάποιους που δεν θέλουν να κάταλάβουν.
Η ρύθμιση ύψους δέσμης είναι υποχρεωτικό να είναι αυτόματη από την νομοθεσία της ΕΕ, όχι βέβαια για τις λακούβες αλλά για ανωφέρειες κατωφέρειες επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις και κυρίως για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο. Συνεπώς όσοι τοποθετούμε aftermarket xenon
είμαστε -θεωρητικά- παράνομοι (π.χ. όταν θα περάσουμε ΚΤΕΟ) γιατί το όχημά μας μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους άλλους οδηγούς (εφόσον δύναται να τους τυφλώσει κ.τ.λ., κ.τ.λ.)Η νομοθεσία της ΕΕ υποχρεώνει τα καινούρια αυτοκίνητα να έχουν πιτσιλιστίρια και αυτορύθμιση.Όσο για το ΚΤΕΟ (ένα δημόσιο και ένα ιδωτικό),πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι υπάρχει όριο μόνο προς τα κάτω ως προς την φωτεινότητα και δεν υπάρχει κάτι που να απαγορεύει την τοποθέτηση aftermakret XENON σε αυτοκίνητα.Τώρα ό,τι μου λένε σου λέω.Εξάλλου όταν είναι φορτωμένο το θεωρώ αυτονόητο τα τα χαμηλώσεις,ακόμα κι έχεις κανονικές λάμπες.(μην ξεχνάς ότι ρυθμιζονται στο Golf 4 από μέσα.γι'αυτό και τα έβαλα.)
-
βασικα μαρεσουν πολυ τα ξενον.
ποσο θα μου πηγαινε το μαλλι για να βαλω στο πολακι μου; -
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
βασικα μαρεσουν πολυ τα ξενον.
ποσο θα μου πηγαινε το μαλλι για να βαλω στο πολακι μου;Το κόστος είναι της τάξεως των 350-400 ευρώ περίπου για σύστημα με λάμπες H7. Αν θες μπορείς να δεις τιμές εδώ: http://www.hidynamic.com/products.htm
και εδώ:
http://www.ghacad.com/xenonhidconversion.html
Αυτές όμως είναι τιμές μόνο του μηχανισμού, χωρίς τα έξοδα τοποθέτησης, γι' αυτό και το κόστος αυξάνει σε σχέση με τις αναγραφόμενες τιμές. -
ας ξαναμπω στην συζητηση για να εκφερω μερικες αποψεις μου περι xenon.
κατ΄αρχας το xenon δεν βελτιωνει απαραιτητα την ορατοτητα, αφου μια οχι τοσο μελετημενη εφαρμογη του μπορει να φωτιζει το αμεσο περιβαλλον τοσο πολυ, ωστε το μακρυνοτερο περιβαλλον να γινεται δυσδιακριτο (το ιδιο ισχυει με τους προβολεις ομιχλης: καποιοι τους αναβουν επειδη νομιζουν οτι βοηθουν αφου φωτιζουν πολυ, αλλα κοντα με αποτελεσμα να δυσχεραινουν την μακρινη οραση). συνηθως πολλες, αν οχι ολες απο τις after-market επιλογες ανηκουν σε αυτη την περιπτωση.
μιλωντας για after-market, ναι ειναι παρανομες, για αυτο γραφει και not intended for road use. ο νομοθετης εχει ορισει το πλυστικο συστημα και το συστημα ρυθμισης της κλισης ως απαραιτητο. [η νομοθεσια περι xenon, η πιο σωστα headlamps equipped with gas-discharge light sources, ειναι UNECE regulations 98, 99, και το λινκ: http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp ... 1-100.html ]
για αυτον αλλωστε τον λογο, καμμια μεγαλη εταιρια, οπως η philips, osram, hella -και η sony (που αναφερθηκε)- **δεν ** εχει βγαλει after-market xenon kit. βεβαια δεν μπορει να σταματησει τριτες εταιριες να παιρνουν τις xenon λαμπες της και να φτιαχνουν δικο τους kit. οποτε δεν αντιλεγω οτι υπαρχει κιτ με π.χ. αυθεντικες λαμπες xenon philips, απλα το ολο σετ δεν ειναι της philips.
τωρα οσοι νομιζουν οτι τα aftermarket ειναι καλα και οτι ειναι απλα θεμα ρυθμισης, περα απο τη νομιμοτητα δηλαδη, δεν ειναι! και ισως οι φωτογραφιες να εξηγουν καλυτερα το γιατι:
ετσι μοιαζει το νημα πυρακτωσης μιας λαμπα αλογονου και το αντιστοιχο τοξο της λαμπας xenon:
εν συνεχεια, η διαχυση του φωτος μιας λαμπας αλογονου μοιαζει με:
ενω μιας λαμπας xenon με:
φαινεται απο τις παραπανω φωτογραφιες οτι προκειται για δυο πολυ διαφορετικες τεχνολογιες και ετσι για να αποδιδουν σωστα τα xenon πρεπει τα οπτικα μερη του φαναριου να εχουν σχεδιαστει καταλληλα για xenon. αλλιως οποιαδηποτε εφαρμογη εκ των υστερων φωτιζει λαθος αφου το φαναρι ειναι σχεδιασμενο για λαμπα αλογονου. ετσι καταληγουμε να εχουμε στους δρομους αυτοκινητα με φωτα aftermarket xenon τα οποια φωτιζουν τον δρομο, τις πινακιδες, τα μπροστινα αυτοκινητα, την κυρια μαρια του τριτου οροφου, το στεγαστρο καλατραβα, και τα αεροπλανα της ολυμπιακης....
**παρακληση σε ολους: για την υγεια των υπολοιπων μην βαζετε xenon μετα την αγορα του αυτοκινητου **
-
ρε παιδια εδω μιλαμε για προτασεις βελτιωσεις του καινουργιου πολο οχι για το πως λειτουργουν τα xenon.
σας παρακαλω ειστε εδω και 3 σελιδες οφ τοπικ!και το xenon προταση βελτιωσης ειναι, οποτε ειναι φυσικο να συζητωνται τα υπερ και τα κατα του...
-
Όλα όσα γράφει ο Αf9pk είναι σωστά. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι το δεύτερο διάγραμμα που παραθέτει το οποίο αφορά προβολέα εφοδιασμένο με λαμπτήρα εκκένωσης ( ο οποίος βέβαια σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί αυτές τις λάμπες).
Σε γενικές γραμμές πάντως αν το αυτοκίνητο σας διαθέτει προβολείς με 'καθαρό' κρύσταλλο (όπου τον ρόλο της διασποράς της δέσμης αναλαμβάνει ο καθρέπτης ή/και ένα κάτοπτρο μπροστά από την λάμπα) η ποιότητα της δέσμης είναι ικανοποιητική. Το παραπάνω συμπέρασμα φυσικά και δεν είναι απόλυτο, το βασίζω μόνο στις προσωπικές μου εμπειρίες από το αυτοκίνητο και τη μηχανή μου. Έχω παρατηρήσει xenon σε 'παλαιού' τύπου φανάρια (π.χ. Starlet) και η δέσμη δεν είχε καμμία συνοχή. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον μετατρέπουμε το αμάξι σε πυγολαμπίδα.
Η τοποθέτηση δεν είναι και τόσο δύσκολη , ωστόσο υπάρχουν θέματα τόσο χωροταξικής(μήκος καλωδίων Υ/Τ-προστασία από νερά) όσο και ηλεκτρολογικής φύσεως (πιθανή ανάγκη τοποθέτησης ρελέ κ.α.).
Επίσης στα περισσότερα κιτ οι λάμπες δεν είναι rebased Phillips με θερμοκρασία φωτός 4300Κ(άσπρο φως) αλλά των ιδίων των προμηθευτών
με θερμοκρασία χρώματος που φτάνει τους 11000-12000 βαθμούς Κέλβιν.
Εκεί τα πράγματα είναι κωμικοτραγικά αφού το φως είναι πιά μωβ και είναι πού εύκολο να σε περάσουν για UFO σε βραδιά χωρίς φεγγάρι.Για το κιτ της μηχανής μου το πιό κοντινο σε ΟΕΜ που βρήκα ήταν 5000Κ όπου τα πράγματα είναι αποδεκτά (ελαφρύ μπλε).
Το δικό μου κιτ (μία λάμπα, ένα ballast με ενσωματωμένο igniter) το αγόρασα από εδώ
http://www.hids4u.co.uk/default.asp προς 185
-
Αναφέρεις ότι η ΕΕ έχει απαγορέψει έμμεσα (και άμεσα) το κιτ λαμπήρων xenon χωρίς πιτσιλιστίρια κτλ.Θα αντιπαραθέσω τα εξής 2 πράγματα:
1)Η αντιπροσωπία μου έφερε το κιτ και η ίδια με ενημέρωσε γι'αυτά όταν ρώτησα αν το αυτοκίνητό μου έβγαινε με xenon και πώς μπορώ να τα βάλω.Φυσικά εγώ είχα στο μυαλό μου φανάρια και λάμπες.Είναι δυνατόν να έκαναν τόσο χοντρή μ@λ@κί@;Συν του ότι δεν θα μπορώ να πάρω έγκριση ΚΤΕΟ με τα xenon πάνω στο αμάξι μου σύμφωνα με τα λεγόμενά σου.Αυτά δεν είναι πολύ χοντρά πράγματα για αντιπροσωπία;;;
2)η c-class η δίλιτρη (πριν το facelift δηλαδή και την τοποθέτηση του 1,8lt 163 PS) είχε xenon με τη μόνη διαφορά σε σχέση με τα κανονικά φώτα ότι είχε μηχανισμό αυτορύθμισης και πιτσιλιστίρια.Τα κάτοπτρα ήταν ίδια!(Μιλάω εκ πείρας.Τα είδα ο ίδιος και μπορείτε να ρωτησετε αν δεν με πιστεύετε σε οποιοδήποτε αντιπρόσωπο.)Μετά μπήκαν τα bi-xenon και έχουν και το 'γλομπάκι'.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί ρωτούσα συνέχεια και παντού για 6 μήνες πριν πάνω το κιτ των xenon.Επίσης το κιτ είναι HELLAS και μπορείτε να ρωτήσετε κι εκεί.
Μην ξεχνάμε ότι αν είναι καλά ρυθμισμένα τα φώτα,δεν τυφλώνουν.Εξάλλου και κανονικές λάμπρες να είχε κάποιος, αν ήταν αρύθμιστα,σίγουρα πάλι θα τύφλωναν.(ζωντανά παραδείγματα ασυνείδητων υπάρχουν παντού)
Να προσθέσω ότι η ΕΕ βγάζει νομοθεσία που αφορά τα καινούρια αυτοκίνητα.Κι αυτό το υποστηρίζω και με την απλή λογική:Η ΕΕ δίνει και προδιαγραφές και για την απόσταση των αυτοκινήτων από το έδαφος κτλ.Τότε τα ελατήρια χαμηλώματος (πχ 3ων πόντων που δεν είναι υπερβολικό χαμήλωμα) που τα βγάζουν τόσες και τόσες εταιρίες;;;;
Δεν θέλω να είμαι ξεροκέφαλος αλλά πιστεύω ότι επειδή έχασα 6 μήνες για να δω τι ισχύει και μετά να δω τι θα κάνω,ας πούμε ότι πείθομαι πιο δύσκολα από αλλους που απλά διαβάζουν αυτά που γράφονται στο topic.(χωρίς κανένα ύφος ειρωνίας!)ΥΓ:τα δικά μου είναι 6000Κ και ψιλομπλεδίζουν.Από το να είναι μώβ όμως... χειρότερα από το τα νέον κάνω από το αμάξι και λαμπάκια στα πιτσιλιστίρια!
-
Αναφέρεις ότι η ΕΕ έχει απαγορέψει έμμεσα (και άμεσα) το κιτ λαμπήρων xenon χωρίς πιτσιλιστίρια
Είναι προδιαγραφή για όσα οχήματα έχουν xenon εργοστασιακής τοποθέτησης.
δεν θα μπορώ να πάρω έγκριση ΚΤΕΟ
Με τους 'κατάλληλους΄χειρισμούς' ακόμα και αν βάλεις τη μηχανή πίσω στο Golf , περνάς ΚΤΕΟ. Τυπικά όμως το αυτοκίνητο σου δεν συμμορφώνεται με την πανευρωπαική έγκριση τύπου που του αντιστοιχεί.
η c-class η δίλιτρη (πριν το facelift δηλαδή και την τοποθέτηση του 1,8lt 163 PS) είχε xenon με τη μόνη διαφορά σε σχέση με τα κανονικά φώτα ότι είχε μηχανισμό αυτορύθμισης και πιτσιλιστίρια.Τα κάτοπτρα ήταν ίδια!
Οκ, αλλά τι εννοείς, ότι μετά έβαλες bi xenon aftermarket και ότι στην μεγάλη σκάλα ανάβουν μαζί με τις λάμπες αλογόνου? Μπορείς να διευκρινίσεις?
κιτ είναι HELLAS
Εννοείς ότι είναι αγορασμένο στην Ελλάδα? Δεν παίζει καμμία σημασία, έτσι κι αλλιώς όλα είναι made in Korea, China ή Taiwan (κάπου εκεί).
-
σας παρακαλω ειστε εδω και 3 σελιδες οφ τοπικ!Hamurabi, μην πεταγεσαι και χαλας τη συζητηση για τα xenon, εισαι off-topic. Αυτο που ρωτας ειναι τελειως xeno με το θεμα μας. Και αλλαξε και τον τιτλο του topic αμεσα σε παρακαλω.
(Σορι που ειμαι off-topic και απο τα δυο topics του παροντος topic)
ΥΓ (σοβαρο): Μηπως πρεπει να γινει διασπαση του θεματος;
-
ΥΓ (σοβαρο): Μηπως πρεπει να γινει διασπαση του θεματος;
Nομίζω ότι ήταν a-topic η παρατήρηση σου
-
lol kantoniou,συγνωμη δε ξαναμιλαω
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΥΓ (σοβαρο): Μηπως πρεπει να γινει διασπαση του θεματος;Εγινε, έγινε...
(Moderator nass)
-
εκ πειρας:
οσοι εχετε αυτοκινητα με καθαρα φαναρια μπροστα, αντε πεταξτε τα κερακια και βαλτε xenon.
να τα ρυθμισετε σωστα και δεν υπαρχει προβλημα. αν υπαρχει, θα το καταλαβετε αμεσα στο δρομο απο τις ..μουντζεςσε τετοια περιπτωση λαθους εγκαταστασης, τοτε αμεσα πισω στον ηλεκτρολογο και ...ρυθμισμα.
χωρια οτι τα περισσοτερα αμαξια πλεον εχουνε και ρυθμιση καθ'υψος για τις λαμπες αλογονου, η οποια ρυθμιση συνεχιζει να υφισταται και μετα την αλλαγη σε xenon.
πραγμα που απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει στα μαμα ξενον. (αυτοματη ρυθμιση)
οποτε μονο αμα εισαι επιτηδες γαϊδουρι ενοχλεις τους αλλους.θεμα λιωσιματος καλωδιων, φανων, και αναγκη υπαρξης πιτσιλιστηριων, απλα ΔΕΝ υπαρχει.
αυτα ειναι μπαρμπουτσαλα και οσοι τα λενε οχι απλα δεν εχουνε εμπειρια αλλα ειναι και ασχετοι!
τα xenon δουλευουνε με χαμηλοτερο ρευμα απο οτι τα αλογονου, και πολυ χαμηλωτερο απο τα 'δυνατα' αλογονου (αυτα ειναι που λιωνουνε φαναρια και καλωδια)το συγκριτικο πλεονεκτημα του να βλεπει κανεις τον δρομο καλα απο το να μην τον βλεπει,
ειναι τεραστιο και δεν νομιζω οτι αξιζει να το συζηταμε καν....οταν θα αρχισουνε οι αντιπροσωπειες να πουλανε aftermarket xenon kits, τοτε θα αλλαξετε γνωμη οι επικριτες...
μεχρι τοτε, αφηστε τους αλλους να ..βλεπουνε -
παρτε και μια φωτο δικια μου οπου φαινεται σχετικα καθαρα η διαφορα αναμεσα σε
- aftermarket λαμπα αλογονου (silver star +50%) και
- xenon hid kit 6000κ
η φωτο ειναι animated και θα κανει καποια ωρα να φορτωσει, αλλα η διαφορα ειναι εμφανης.
επισης να ξερετε οτι στην πραγματικοτητα η διαφορα ειναι ακομα μεγαλυτερη απο οτι μπορει να πιασει η ψηφιακη με την φωτοευαισθησια της..
Φώτα Xenon...