-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Δεν αποκλείεται, είτε να άλλαξε είτε να κάναν λάθος τα σαΐνια κατά τη σύνταξη των φυλλαδίων. Η παρούσα ρύθμιση πάντως υπάρχει τουλάχιστον από τον ΚΟΚ του 1999 - για πιο πριν δεν ξέρω.Είμαστε πάλιουρες κύριε...1997 έβγαλα το δίπλωμα για μηχανή ανεξαρτήτως κυβικών τότε.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ο ΚΟΚ λέει...άρθρο 35
'Κατά τις ώρες της ημέρας, οι οδηγοί μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών
πρέπει να κινούνται με αναμμένο ένα τουλάχιστον πρόσθιο φως διασταύρω-
σης και ένα οπίσθιο ερυθρό φως. Η εσωτερική νομοθεσία μπορεί να επιτρέπει
τη χρησιμοποίηση φώτων ημέρας στη θέση των φώτων διασταύρωσης.'Μεσαία σκάλα λοιπόν...για δε το βράδυ, αν το είδα καλά, δεν υπάρχει διάκριση για ΙΧ και δίτροχα, μιλάει γενικά για 'οχήματα'..
Τα μεγάλα τυφλώνουν - είναι δεν είναι ξένου. Γενικά χρησιμοποιώ την λογική μου και όχι τον ΚΟΚ - (το ίδιο και με τα όρια) δεν μου αρέσει να ενοχλώ. Τα μεγάλα τα έχω ανάψει μόνο σε ντάλα ήλιο σε εθνική οδό βιαστικός.
-
Εδώ μια πάρα πολύ καλή και τεκμηριωμένη παράθεση σχετικά με τα
φώτα ΧΕΝΟΝ -
Εξαιρετικό όλο το νήμα, αξίζει πραγματικά να το διαβάσει κανείς.
Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις αυτών που επιμένουν -παρά τα στοιχεία που παραθέτονται- ότι τα xenon τους δεν ενοχλούν και παράγουν καλύτερο φως.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...τα xenon τους δεν ενοχλούν και παράγουν καλύτερο φως.Φυσικά δεν τους ενοχλούν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...τα xenon τους δεν ενοχλούν και παράγουν καλύτερο φως.
Φυσικά δεν τους ενοχλούν.
Βασικά και τους ίδιους τους ενοχλεί το σκληρό φώς που βγάζουν τα μαιμού ξένον αλλά δέν το παραδέχονται.
-
Εγω παιδια εβαλα στο πολο osram nightbreaker,ειναι απλες H7 λευκες,οχι ''ξενον'' αλλα λευκες και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.Απορω γιατι βαζετε αφτερ μαρκετ ξενον αφου με κατι τετοιες βλεπεις πολυ καλυτερα.Βγαζουν ενα πολυ εντονα λευκο φως,που δεν κιτρινιζει καθολου,βεβαια ειναι λιγο ακριβες για Η7,αλλα πιστευω πως αξιζουν.
-
πόσο τις πήρες;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πόσο τις πήρες;Στο εμποριο εχουν νομιζω 40€,εγω τις πηρα 20 απο εναν φιλο μου που εχει αντιπροσωπεια piaggio και τις προμηθευεται.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
πόσο τις πήρες;
Στο εμποριο εχουν νομιζω 40€,εγω τις πηρα 20 απο εναν φιλο μου που εχει αντιπροσωπεια piaggio και τις προμηθευεται.
ποσοοοοο;;;; Ναι καλά...έγινε!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποσοοοοο;;;; Ναι καλά...έγινε!Τις έχεις βρει πολύ φτηνότερα ή πολύ ακριβότερα?
Και πόσο τις έχει βρει αλήθεια εσύ? (ενδιαφέρομαι για την τιμή βασικά πριν πούμε αν αξίζει ή όχι η αγορά ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τις έχεις βρει πολύ φτηνότερα ή πολύ ακριβότερα?
Και πόσο τις έχει βρει αλήθεια εσύ? (ενδιαφέρομαι για την τιμή βασικά πριν πούμε αν αξίζει ή όχι η αγορά )Εγώ τις βρήκα στα 34 ε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πόσο τις πήρες;
Στο εμποριο εχουν νομιζω 40€,εγω τις πηρα 20 απο εναν φιλο μου που εχει αντιπροσωπεια piaggio και τις προμηθευεται.
Γι αυτο ειπα νομιζω,με ενα ψαξιμο στο νετ θα τις βρεις κοντα στην τιμη μου...
-
PHILIPS X-TREME POWER Η7 από 28 εώς 30 € το ζευγάρι
Πολύ καλή απόδοση σε φανάρι με projector στη μεσαία σκάλα και σε απλό φανό στη μεγάλη
-
Έχει παραγίνει το κακό με τα after market xenon σε κάθε λογής όχημα. Από αυτοκίνητο και varadero, v-strom, scooter μέχρι φορτηγά. Τώρα τελευταία δε όλο και πιο συχνά συναντώ και σε φανούς ομίχλης. Η 2α παρουσία επί των οδών, σκηνές αποκάλυψης, η τεχνολογία των θεών επί της γης. Σε λίγο καιρό βλέπω αυτοί οι πίθηκοι να είναι η πλειοψηφία.
-
Ο χρήστης ΗΝ1984 έγραψε:
PHILIPS X-TREME POWER Η7 από 28 εώς 30 € το ζευγάριΠολύ καλή απόδοση σε φανάρι με projector στη μεσαία σκάλα και σε απλό φανό στη μεγάλη
+1
Μια καλή λάμπα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φαναριού ΚΑΙ τοποθέτηση 'ενισχυτή' γιατί στα περισσότερα αμάξια τα εργοστασιακά καλώδια είναι πολύ λεπτά (για οικονομία). -
γνωρίζει κανείς αν αυτο το ρελέ για παροχή ρεύματος κατευθείαν στις λάμπες μπορεί να μπει στο κύκλωμα της mercedes w211 ή θα το θεωρήσει ο εγκέφαλος σαν λάθος ή διαρροή ρεύματος στο σύστημα;
-
Μάλλον θα έχεις συνέχεια μήνυμα στο ταμπλό.
Τα ακριβά αμάξια συνήθως έχουν καλά φανάρια και καλωδιώσεις με ρελέ και δεν χρειάζονται επεμβάσεις βελτίωσης.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μάλλον θα έχεις συνέχεια μήνυμα στο ταμπλό.
Τα ακριβά αμάξια συνήθως έχουν καλά φανάρια και καλωδιώσεις με ρελέ και δεν χρειάζονται επεμβάσεις βελτίωσης.
με το 100% AANTONIS-TEAM.
ok, μήνυμα ελήφθη. Σας ευχαριστώ.
-
Πρίν απο 1 περίπου μήνα αγόρασα το FIAT BRAVO SPORT 150, δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο με xenon και το πήρα χωρίς.... θέλω να βάλω after market αλλα με όσα διαβάζω και βλέπω στο δρόμο φοβάμαι.... οι λύσεις πολλές αλλα σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τυφλώνουν απέναντι (δεν γουστάρω να κάνω αυτά που βρίζω).... δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω τι σύστημα να αγοράσω και κατα πόσο είναι έυκολη η εγκατάσταση στο συγκεκριμένο μοντέλο.... (λένε οτι έχει κάποια απαιτούμενα ήδη εργοστασιακα εγκατεστημένα) ακόμα και οτι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο πρέπει να αλλάξω μόνο τις λάμπες μου είπανε... τελος πάντων δεν έχω εμπιστοσυνη σε κανέναν σε αυτό το θέμα.... θα μπορούσε να μπου πέι κάποιος κάπως τεκμηριωμένα... αν είναι έυκολο να μπεί ένα καλό σύστημα, τι σύστημα θα προτείνατε εσείς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που μπορώ να πάω για καλή εγκατάσταση και καμιά τιμή....
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Φώτα Xenon...