-
Ιδανικά θα ήθελα να το πάω σε ηλεκτρολόγο, να τσεκάρει και για τα υπόλοιπα (δυναμό κλπ), αλλά έχει μείνει τελείως. Και επίσης δεν ξέρω και κανέναν στη γειτονιά μου (νέα χαλκηδόνα)
Είναι κάτι μπαταριάδικα στο σκρουτζ που κάνουν παράδοση τοποθέτηση και έλεγχο στο χώρο του πελάτη, αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή και αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις το έφτιαξα από τράκο και είμαι ταπί και το 10ρικο μετράει
-
Εγώ εδώ λόγω καλοκαιρινών θερμοκρασιών, εκτός απ΄τη πρώτη την εργοστασιακή, στο Μάζντα κάθε δεύτερο καλοκαίρι, ή μάλλον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θέλει μπαταρία (συνήθως μένει και κανα μήνα ακίνητο κάτω από ήλιο με θερμοκρασίες 45 στις διακοπές, σπάνια να το βάλει μπρος κανας γείτονας, οπότε μάλλον αντέχει το μισό απ' ότι θα άντεχε στην Ελλάδα).
Έχω καταλήξει πως καλύτερα είναι να βάζεις ό,τι 'αξιοπρεπές φθηνό' βρεις παρά να ψάχνεις για τη σούπερ μπαταρία που θα βγάλει χρόνια και ζαμάνια, γιατί απλά δεν υπάρχει... οι εργοστασιακές περνάνε τη 4ετία καμιά φορά, αλλά μάλλον καλύτερα φθηνό κι όσο κρατήσει παρά ακριβοπληρωμένη και μετά να παρακαλάς να κρατήσει και να τη χαϊδεύεις και να τη φορτίζεις κλπ. αφού μια μέρα έτσι ή αλλιώς θα μείνει... (εδώ τις 'φθηνές' τις βάζω γύρω στα 55-65€ ισοτιμία). Νομίζω τελευταία μια απ΄τις κορεάτικες που γράψατε μου έβαλαν, θα το κοιτάξω, πριν είχα ινδική)
Και συμπληρώνω για τα αυτόματα, όταν η μπαταρία ήταν ετοιμοθάνατη (δηλαδή έβαλα μπρός με καλώδια από άλλον) και πήγαινα στο μαγαζί της γειτονιάς για αντικατάστασή της, δεν λειτουργεί κανονικά το κιβώτιο, ίσως μέχρι 3η σχέση αλλάζει, μπαίνουν σε 'ειδικό' mode που τους επιτρέπει ίσα ίσα να κινούνται με χαμηλή ταχήτητα και στροφές κινητήρα για να φτάσουν μέχρι το συνεργείο (χώρια που απορυθμίζονται παράθυρα κλπ. μέχρι να ξαναμπεί κανονικό ρεύμα πάνω).
-
Από εκεί που θα πάρεις την μπαταρία πες τους να κάνουν έλεγχο και του δυναμό. Είναι κάτι που συνήθως γίνεται δωρεάν.
Εναλλακτικά με ένα πολύμετρο μπορείς να το μετρήσεις αν λειτουργεί αποδεκτά.
Επιλέγεις στο πολύμετρο μέτρηση συνεχούς (DC), κλίμακα από 15 έως 20 volt (αν δεν την επιλέγει αυτόματα), βάζεις τον κόκκινο ακροδέκτη στο (+) της μπαταρίας και τον μαύρο στο (-).
Με τον κινητήρα σε λειτουργία η τάση στους πόλους πρέπει να είναι περίπου στα 14-14,4 volt.
Έτσι έχεις μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση του δυναμό. -
Mitsuba είχα στο βαρκάκι , εξαιρετικές για μεγάλα διαστήματα ακινησίας κράτησε παρατημένη 4+ χρόνια .Βέβαια εκεί δεν υπήρχαν διαρροές και συσκευές σε αναμονή , ένα βυθόμετρο ένα ράδιο , 3 led φωτάκια και στο parking με kill switch οπότε και δεν έδινε ρεύμα πουθενά ... στα αυτοκίνητα είναι αλλιώς !
-
τελικά παρηγειλα αυτην
από αυτό το μαγαζί κιόλας κανουν έλεχγο και είναι κοντά στο σπίτι, θα βαλουμε με καλωδια μπροστά και πάμε
-
Θα προχωρήσω σε αλλαγή της 3 ετων μπαταρίας vega που φοράω γιατί η μίζα ψυχοραγει κάθε μέρα εδώ και ένα χρονο. Άλλοτε γυρίζει κάπως ζωντανά και άλλωστε τρομάζω αν θα γυρίσει. Ανεξαρτήτου κρύου η ζέστης. Μπορεί μετά από 6 μέρες ακινησία να μη πιστεύω ότι θα πάρει καν και να πάρει αμέσως και ζωηρά ,και μπορεί μετα απο ταξίδι να σταματήσω στο περίπτερο και να πάρει ψοφιο.
Το analyzer μου την βγάζει 42% υγεία .
Παρήγγειλα μια banner 60ah στα 94 ευρώ να την δοκιμάσω μιας και δεν έχω ακούσει το παραμικρό αρνητικό. Επίσης επικοινώνησα με mail με την εταιρια στην Αυστρία ρωτώντας αν αναγράφεται κάπου η ημερομηνία κατασκευής . Σε μισή εργάσιμη μέρα μου απάντησαν και μου είπαν που βρίσκεται ο κρυπτογραφημενος κωδικός και να τους τον αναφέρω ώστε να μου απαντήσουν ποτε ακριβώς κατασκευάστηκε.
Δεν ξέρω γιατί το γράφουν κρυπτογραφημένα και όχι φανερά . Η hankook και αυτή κρυπτογραφημένα το γράφει αλλά στο site της τον αναλύει ώστε να ξέρουμε πριν την αγοράσουμε την ημερομηνία κατασκευής.
-
Δοκίμασε εδώ για αποκωδικοποίηση ημερομηνίας παραγωγής της banner.
Ίσως χρειασθείς και τον μεταφραστή Google.
Δεν βγάζει πάντοτε αποτέλεσμα, αλλά με έχει 'σώσει' δύο φορές... -
Παρεληφθεί η μπαταρία , έγινε έλεγχος με το σάιτ του Ηνίοχου αλλά και με επικοινωνία με την εταιρία είναι φτιαγμένη 20η εβδομάδα του 2020 (Μάιος του 2020 δηλαδή) .
Την μέτρησα με το analyzer πριν την φορτίσω και την έβγαλε 77% health με 5.5mΩ αντίσταση. Ήταν φορτισμένη κατά 80 % Την έχω βάλει για πλήρη φόρτιση στο φορτιστη του lidl και αργεί πολύ να ολοκληρωθεί η φόρτιση, έχουν περάσει περίπου 8 ώρες και δεν εχει ολοκληρωθεί..είναι στο τελικό στάδιο που την πάει με 0.8Α. Ειμαι σε αναμονή να γεμισει και να τη ξαναμετρησω.
Edit
Τελικά γέμισε σε 11 ώρες. Την μέτρησα με τον αναλυτή και πήγε στο 84% η υγεία. Δεν ξέρω αν αποτελεί πρόβλημα αυτό. Δηλαδή αντί για 510 Α (EN) είναι στα 470Α. Την έχω αφήσει στο φορτιστη στη συντήρηση , μέχρι να βρω χρόνο να την τοποθετήσω στο αμάξι.
Σε μια hankook 45ah που είχα βάλει την άνοιξη το 2020 η υγεια ήταν 100% , και μάλιστα τα Α εκκίνησης ήταν παραπάνω από τα ονομαστικά .
-
Αφού την βγάλεις από την συντήρηση και πριν την βάλεις στο αυτοκίνητο άστην 12 ώρες να ηρεμήσει και πάρε μια μέτρηση. Αυτή θα σου δείξει ακριβέστερα την κατάσταση της μπαταρίας.
-
Τελικά γέμισε σε 11 ώρες. Την μέτρησα με τον αναλυτή και πήγε στο 84% η υγεία. Δεν ξέρω αν αποτελεί πρόβλημα αυτό. Δηλαδή αντί για 510 Α (EN) είναι στα 470Α. Την έχω αφήσει στο φορτιστη στη συντήρηση , μέχρι να βρω χρόνο να την τοποθετήσω στο αμάξι.
Σε μια hankook 45ah που είχα βάλει την άνοιξη το 2020 η υγεια ήταν 100% , και μάλιστα τα Α εκκίνησης ήταν παραπάνω από τα ονομαστικά .
Αφού είχες αναλυτή μπαταρίας όπως σου είπα, έπρεπε να πάρεις Μόνο μπαταρία που να έχει 100% υγεία με cca ισα ή μεγαλύτερα από τα ονομαστικά. Δηλαδη πηγαινεις στο μαγαζί και μετράς όποια μπαταρία υποψήφια. Η μπαταρία που πήρες δεν είναι καλή. Αν έχεις αναλυτή επρεπε να διαλέξεις με τα παραπάνω και όχι με τη μαρκα
Έτσι προ ημερών αγόρασα από τον Κυριαζή winner με 100% υγεία και παραπάνω cca και απέρριψα hankook με 80% υγεία και λιγότερα cca από τα αναγραφομενα. Τις μετράνε και αυτοί και ξέρουν ενώ και οι δύο ήταν Κορεάτικες, αυτή που αγόρασα την έδινε 10 ευρώ παραπάνω, ενώ η Hankook είναι μεγαλύτερο όνομα και είχε και καλύτερες προδιαγραφές ονομαστικές στα 55 Amph
Προσοχη αν έχετε αυτοκίνητο μάρκα ΤΟΥΟΤΑ να παίρνετε μπαταρία Μόνο από την ΤΟΥΟΤΑ, έχει τις ίδιες τιμές.με απο έξω και δίνει 3 χρόνια πραγματική εγγύηση. Έτσι έκανα στο rav4 και σώθηκα και εντωμεταξύ τη μέτρησα και ήταν 100% υγεία με cca παραπάνω από τα αναγραφόμενα! Άμα είχε λιγότερα βέβαια εκεί θα ήταν καλύτερα, μια φορά χάλασε μια μπαταρία ΤΟΥΟΤΑ στα 2 χρόνια και 11 μήνες και μου έβαλαν καινούργια τσάμπα και χωρίς πολλά λόγια!
-
Όλα βέβαια τα μυστικα για μπαταριες τα έμαθα από τον φίλο Ηνιοχο αλλά δε θέλει να το λέω! Χαχαχα
-
O Ηνίοχος έχει προσφέρει πολύ γνώση. Να είναι καλά.
-
Αφού την βγάλεις από την συντήρηση και πριν την βάλεις στο αυτοκίνητο άστην 12 ώρες να ηρεμήσει και πάρε μια μέτρηση. Αυτή θα σου δείξει ακριβέστερα την κατάσταση της μπαταρίας.
Την μέτρησα ξανά και ήταν παλι 84%. Με ονομαστικά 510 Α , είναι στα 470. Παρόλα αυτά το μιζαρισμα είναι εξαιρετικα νευρικο. Σε αντίθεση με την παλιά που είχε ονομαστικα Α 600 και στην μέτρηση ήταν 400, το μιζαρισμα ήταν ψοφιο (ακόμη και ζεστό) και αυτός ήταν ο λόγος που την άλλαξα. Δηλαδή από 400Α σε 470Αστη νέα, η διαφορά στη μίζα είναι χαοτικη. Επομένως δεν ξέρω αν παίζει πολύ ρόλο η ένδειξη των Αmpere στον αναλυτή , και αν αυτό σχετίζεται με την μακροζωία της μπαταρίας.
Δεν ξέρω αν τα μαγαζιά αναγνωρίζουν την μέτρηση με τον αναλυτή του κάθε πελάτη και αν αυτός είναι λόγος να σου φέρουν άλλη μπαταρία που να πετυχαίνει παραπάνω health. Τη banner δεν την είχε στοκ , την έφερε με παραγγελία από τον προμηθευτή του και μετά με δωρεάν μεταφορικά την έφερε σπίτι μου. Από το energiebatteries την αγόρασα.
-
Όλοι πάμε στο μαγαζί που πουλά μπαταρίες. Λέμε δείξε μας τις εναλλακτικές μάρκες στα amph που θέλουμε. Απλά θα ήθελα να συνδέσω τον αναλυτή πάνω πριν αποφασίσω. Βλέπεις μετά υγεία αυτών και αποφασιζεις. Κι εμένα μου λέγαν έχει υγεία 80% γιατί είναι φορτισμένη Μόνο 78%, όμως μετρώντας κατέληξα στη winner που με φόρτιση 85% είχε υγεία 100% και παραπάνω cca. Αν δε σε αφήνουν να μετράς για λίγα δευτερόλεπτα με τον αναλυτή, τότε πας Κυριαζή. Γενικά πρέπει η μπαταρία να είναι όσο πιο φρέσκια γίνεται, αν δεν έχεις αναλυτή. Αν έχεις αναλυτή κοιτάς μόνο την υγεία.
Του Ηνίοχου ήταν νεα παραλαβη μια hankook, τους είπε φέρτε την και θα την μετρήσω και αν έχει 100% θα την αγοράσω. Δε βρήκε καμία άλλη εναλλακτικά με άριστη υγεία! Όταν παρέλαβαν πήγε, μέτρησε αγορασε
-
Αν επίσης εσένα μέσα σε 6 μήνες έχασε υγεία 20% είναι σίγουρο ότι δε θα έχει μακροζωία. Εκτός αν εξαρχής τη φτιάξανε με χαμηλή υγεία και για αυτό λένε ότι η μπαταρία είναι και θέμα τυχης.
Τουλάχιστο πήγαινε ζήτησε δύο χρόνια εγγύηση, γιατί φοβάμαι ότι στους 13 μήνες θα πέσει πολύ και να αναγκαστείς να αλλάξεις με το ρυθμό που πέφτει, αν δεν φτιάχτηκε έτσι εξαρχής. Μου φαίνεται περίεργο όμως να έχουν δικαίωμα να βγαίνει από το εργοστάσιο και να έχει 80% υγεια
-
Στο καθάρισμα φαίνεται πολύ νευρικό όταν έχεις ανοιχτό το καπό και πολύ ήπιο όταν είναι κλειστό το καπό. Πιστεύω το ελεγξες με κλειστό καπό.
-
Πράγματι όταν η μπαταρία είναι σε φόρτιση 10% δίνει αρκετά χαμηλότερη υγεία αλλά με 70% φόρτιση και πάνω είναι αξιόπιστη η υγεία της. Της bmw που αγόρασα καινούργια είχε μπαταρία γνήσια bmw που έγραφε κάπου banner. Είχε 100% υγεία και cca παραπάνω από το κανονικό και συνεχίστηκε αυτό μέχρι τα 5 χρόνια που την πούλησα, όμως το αμάξι μόνο όταν ελάχιστα και για αυτό έμπαινε σε συντηρητή μπαταρίας για 30 ώρες εριπου κάθε εβδομαδα. Αυτό δεν ξέρω αν δείχνει ότι εξαρχής μερικές.μπαταριες με υγεία 100% θα αντέξουν περισσότερο
-
Πράγματι όταν η μπαταρία είναι σε φόρτιση 10% δίνει αρκετά χαμηλότερη υγεία αλλά με 70% φόρτιση και πάνω είναι αξιόπιστη η υγεία της. Της bmw που αγόρασα καινούργια είχε μπαταρία γνήσια bmw που έγραφε κάπου banner. Είχε 100% υγεία και cca παραπάνω από το κανονικό και συνεχίστηκε αυτό μέχρι τα 5 χρόνια που την πούλησα, όμως το αμάξι κινιόταν ελάχιστα και για αυτό έμπαινε σε συντηρητή μπαταρίας για 30 ώρες εριπου κάθε εβδομαδα. Αυτό δεν ξέρω αν δείχνει ότι εξαρχής μερικές.μπαταριες με υγεία 100% θα αντέξουν περισσότερο
-
Μέτρησα την μπαταρία της ΤΟΥΟΤΑ 2 ετών ακριβώς και παραμένει με 100% και παραπάνω Anp από το ονομαστικά.
-
Στο καθάρισμα φαίνεται πολύ νευρικό όταν έχεις ανοιχτό το καπό και πολύ ήπιο όταν είναι κλειστό το καπό. Πιστεύω το ελεγξες με κλειστό καπό.
Το μιζαρισμα είναι εμφανέστατα υγιή και νευρικό με κλειστό καπο , μέσα στο αμάξι με κλειστά παράθυρα στην κρυα εκκίνηση κιόλας.
Μπαταρία αυτοκινήτου...