Εγώ εδώ λόγω καλοκαιρινών θερμοκρασιών, εκτός απ΄τη πρώτη την εργοστασιακή, στο Μάζντα κάθε δεύτερο καλοκαίρι, ή μάλλον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θέλει μπαταρία (συνήθως μένει και κανα μήνα ακίνητο κάτω από ήλιο με θερμοκρασίες 45 στις διακοπές, σπάνια να το βάλει μπρος κανας γείτονας, οπότε μάλλον αντέχει το μισό απ' ότι θα άντεχε στην Ελλάδα).
Έχω καταλήξει πως καλύτερα είναι να βάζεις ό,τι 'αξιοπρεπές φθηνό' βρεις παρά να ψάχνεις για τη σούπερ μπαταρία που θα βγάλει χρόνια και ζαμάνια, γιατί απλά δεν υπάρχει... οι εργοστασιακές περνάνε τη 4ετία καμιά φορά, αλλά μάλλον καλύτερα φθηνό κι όσο κρατήσει παρά ακριβοπληρωμένη και μετά να παρακαλάς να κρατήσει και να τη χαϊδεύεις και να τη φορτίζεις κλπ. αφού μια μέρα έτσι ή αλλιώς θα μείνει... (εδώ τις 'φθηνές' τις βάζω γύρω στα 55-65€ ισοτιμία). Νομίζω τελευταία μια απ΄τις κορεάτικες που γράψατε μου έβαλαν, θα το κοιτάξω, πριν είχα ινδική)
Και συμπληρώνω για τα αυτόματα, όταν η μπαταρία ήταν ετοιμοθάνατη (δηλαδή έβαλα μπρός με καλώδια από άλλον) και πήγαινα στο μαγαζί της γειτονιάς για αντικατάστασή της, δεν λειτουργεί κανονικά το κιβώτιο, ίσως μέχρι 3η σχέση αλλάζει, μπαίνουν σε 'ειδικό' mode που τους επιτρέπει ίσα ίσα να κινούνται με χαμηλή ταχήτητα και στροφές κινητήρα για να φτάσουν μέχρι το συνεργείο (χώρια που απορυθμίζονται παράθυρα κλπ. μέχρι να ξαναμπεί κανονικό ρεύμα πάνω).