-
Ο χρήστης Ηνίοχος έγραψε:
Θα ήθελα να συμπληρώσω την προηγούμενή μου ανάρτηση με δύο εξαιρετικές αναρτήσεις που υπάρχουν στο νήμα, αλλά δεν είναι εύκολα προσπελάσιμες, λόγω της μεγάλης του έκτασης.
Η πρώτη είναι του χρήστη** dog80 και παρουσιάζει με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ τους αναλυτές διαγωγιμότητας, στο λινκ
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p2944492
Η δεύτερη είναι του χρήστη 21 Quadra, με τίτλο 'Μπαταρία, είναι μόνο αποθήκη ρεύματος ?'** που κατά την άποψή μου αποτελεί την συνοπτική ΒΙΒΛΟ σχετικά με την μπαταρία στο αυτοκίνητο.
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 0#p2943453
Θα ήταν παράληψή μου να μην ευχαριστήσω τους χρήστες 21 Quadra και dog80 για αυτές τις τόσο κατατοπιστικές
και διαχρονικές αναρτήσεις τους.Καλές γιορτές
-
Καλές Γιορτές σε εσένα και όλους τους φίλους στο φόρουμ!!!
-
Έχω μπαταρία Koreana σχεδόν ένα χρόνο. Μέχρι στιγμής πάει οκ. Θα δούμε τώρα στα κρύα...
Ποια η γνώμη σας σαν μάρκα; -
Εγω 1η φορα την ακουω.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Έχω μπαταρία Koreana σχεδόν ένα χρόνο. Μέχρι στιγμής πάει οκ. Θα δούμε τώρα στα κρύα...
Ποια η γνώμη σας σαν μάρκα;Τι θα μπορούσε να είχε πάθει στον 1ο χρόνο;;
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Θα μπορούσε να είναι ελαττωματική...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Θα μπορούσε να είναι ελαττωματική...
Αυτό που λες θα μπορούσε να συμβεί με οποιαδήποτε μάρκα. Πάντως δεν τη έχω ξανακουσει τη συγκεκριμένη.
-
Πως μπορεί να σου κάνει τη ζωή εύκολη ή δύσκολη ένα αυτοκίνητο. Ακολουθεί σεντόνι...
Ο Χάτσικο Κορεάτης...
Έχεις το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο.
Τρώει παγωνιά, κρύο, χιόνι. Αλλά είναι εκεί και περιμένει καρτερικά.
Ξεκλειδώνεις με το τηλεχειριστήριο και αφοπλίζεις συναγερμό. Ανοίγεις καπό, κλειδώνεις το αυτοκίνητο με το κλειδί και κλείνουν όλες οι πόρτες. Βγάζεις μπαταρία με δύο γαλλικά κλειδάκια (πόλοι και ένα πλαίσιο που την συγκρατεί), ανεβάζεις μπαταρία στο σπίτι, φορτίζεις και είσαι άρχοντας. Το αυτοκίνητο χωρίς μπαταρία χάνει ρυθμίσεις μόνο στο ηχοσύστημα. Λεπτομέρειες.
Σκας ένα χαμόγελο ευτυχίας και πας και ξαναβάζεις την μπαταρία στο αυτοκίνητο. Το οποίο φυσικά ξεκλειδώνει με το κλειδί.Η σύγχρονη σούπερ ντούπερ Τσέχα από την Βαυαρία...
Κατεβαίνεις στην πυλωτή. Στο σαλόνι η Τσέχα. Ούτε κρύο, ούτε βροχή, ούτε χιόνια. Του καναπέ η Τσέχα.
Ξεκλειδώνεις με το τηλεχειριστήριο και αφοπλίζει και ο συναγερμός. Ανοίγεις καπό και κάθεσαι και ψάχνεις να βρεις πως θα βγάλεις την μπαταρία και τι μπορεί να προκαλέσει στο αυτοκίνητο αν βγει. Βγάζεις τους πόλους για δύο λεπτά να δεις τι θα γίνει. Ξαναβάζεις τους πόλους και διαπιστώνεις ότι ο συναγερμός ξυπνάει με δυνατό ήχο και επίσης τα led συναγερμού και πόρτας αναβοσβήνουν ποιο γρήγορα. Λεπτομέρειες. Επίσης διαπιστώνεις ότι το αυτοκίνητο δεν έχει χάσει τίποτα από ρυθμίσεις, ηχητικά, κλπ...κλπ... Το μόνο που έχει χάσει είναι οι μετρήσεις στις καταναλώσεις βενζίνης στο trip computer. Λεπτομέρειες.
Επόμενο βήμα.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να κλειδωθεί το αυτοκίνητο χωρίς συναγερμό και ταυτόχρονα να μείνει ανοιχτό το καπό. Και επιπλέον χωρίς μπαταρία και με κλειστό καπό με κάποιο τρόπο να ξεκλειδωθεί ώστε να μπει ξανά η μπαταρία.
Οδηγίες χρήσης αυτοκινήτου: Κρυφή κλειδαριά στην πόρτα του οδηγού πίσω από καπάκι. Με το κλειδί βγαίνει το καπάκι και εμφανίζεται η κλειδαριά. Γίνονται οι δοκιμές με και χωρίς μπαταρία. Όλα ok. Χωρίς μπαταρία ξεκλειδώνει την πόρτα του οδηγού. Με μπαταρία κλειδώνει όλο το αυτοκίνητο χωρίς συναγερμό, οπότε δεν πρόκειται να ουρλιάξει ο συναγερμός αν δει κάτι ανοιχτό π.χ. το καπό.
Πάει και αυτό. Πάμε παρακάτω.
Αφαίρεση μπαταρίας. Περίεργη τοποθέτηση. Τους πόλους τους καλύπτουν δύο καπάκια. Βγαίνουν.
Η μπαταρία δεν φαίνεται να είναι στερεωμένη με κάποιο μεταλλικό πλαίσιο.
Τέλος πάντων. Φαίνεται πολύ βαριά οπότε μπορεί να μην είναι στερεωμένη κάπου.
Βγάζεις πόλους και είσαι έτοιμος (επιτέλους) να βγάλεις μπαταρία. Σηκώνεις χερούλι και προσπαθείς να σηκώσεις.
Αμ πως! Ναι! Περίμενε! Η μπαταρία είναι στερεωμένη σε ειδικό πλαίσιο, στην κάτω πλευρά σε μπουλόνια που στο ένα δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση και το άλλο μπουλόνι θέλει εργαλείο που εγώ δεν το έχω και ούτε που ξέρω πως λέγεται. Η Τσέχα από την Βαυαρία μου έβγαλε την πίστη και τελικά μου έριξε και χυλόπιτα.
Μία ώρα παιδευόμουν και τελικά τζίφος...
Την άφησα να πέσει για ύπνο πάλι στον καναπέ και την παράτησα.Κορεάτης ρε!!!! Χάτσικο ο Κορεάτης!!!! Κάνει την ζωή ποιο εύκολη και σκας και χαμόγελο!!!!
-
Προσπαθώ να βρω ένα λόγο για τον οποίο πλέον κάνουν τόσο δύσκολη την αφαίρεση του αν όχι του πρώτου ένα από τα πρώτα αναλώσιμα ενός αυτοκινήτου.
-
Δεν βγαινει δυσκολα. Πανευκολα βγαινει. Εγω στο γκολφ την εβγαζα μεσα απο ειδικο πλαστικο κουτι με εξτρα επενδυση μαλακη. Ο storm οπως τα λεει φαινονται δυσκολα αλλα δεν ειναι
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Προσπαθώ να βρω ένα λόγο για τον οποίο πλέον κάνουν τόσο δύσκολη την αφαίρεση του αν όχι του πρώτου ένα από τα πρώτα αναλώσιμα ενός αυτοκινήτου.Επίτηδες το κάνουν.
Θεωρούν ότι η μπαταρία ως αναλώσιμο θα πρέπει να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, οπότε είναι ένας τρόπος για να μπαίνει το χέρι στην τσέπη. Πλέον οι νέες τύπου μπαταρίες κοστίζουν και ένα σκασμό χρήματα. Πήγα ρώτησα για το Fabia σε μαγαζί μπαταριών και παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό. Τιμές πάνω από 130euro...Στην Κοσμοκάρ δεν τόλμησα να ρωτήσω. Φοβάμαι...
Δεν βγαινει δυσκολα. Πανευκολα βγαινει. Εγω στο γκολφ την εβγαζα μεσα απο ειδικο πλαστικο κουτι με εξτρα επενδυση μαλακη. Ο storm οπως τα λεει φαινονται δυσκολα αλλα δεν ειναι
Και εγώ στο 207GT που είχα μέσα σε κουτί ήταν η μπαταρία, είχε και ένα μεταλλικό πλαίσιο που την στήριζε από την πάνω πλευρά. Έβγαινε εύκολα.
Στο Fabia δεν είναι τόσο απλό. Η μπαταρία στηρίζεται από την κάτω πλευρά και είναι καλυμμένη γύρω-γύρω από ένα πλαστικό καπάκι. Και επειδή δεν κατάλαβα πως τελικά βγαίνει δεν μπήκα σε διαδικασία να κάνω πειράματα. Έψαχνα για κανένα service manual αλλά δεν βρήκα τίποτα. Ούτε βίντεο βρήκα στο youtube.
-
Νικο αφου βγαλεις το καπακι εχει στη μια μερια μια γλωσσα στο πλαι της μπαταριας με μια βιδα. Τη βγαζεις και θεωρητικα εισαι ετοιμος
-
Μία βίδα φαίνεται με το μάτι. Είναι πολύ βαθειά και δεν έχω εργαλείο για να την βγάλω. Με γαλλικό κλειδί δεν κατάφερα τίποτα. Μάλλον θέλει καστάνια με μεγάλη προέκταση και με καρυδάκι που να ταιριάζει στη βίδα.
Δεν ξέρω αν έχει βίδα και από την άλλη πλευρά. Από εκεί με το μάτι δεν μπορώ να δω τίποτα. -
Τις περισσότερες φορές τα εργαλεία κάνουν το μάστορα!!!
-
Και σίγουρα όχι τα γαλλικά κλειδιά.Ενα σετάκι καρυδάκια απο τα λιντλ θα σου βρεθούν πολυ χρήσιμα .
Γιατί θες να βγάλεις την μπαταρία;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μία βίδα φαίνεται με το μάτι. Είναι πολύ βαθειά και δεν έχω εργαλείο για να την βγάλω. Με γαλλικό κλειδί δεν κατάφερα τίποτα. Μάλλον θέλει καστάνια με μεγάλη προέκταση και με καρυδάκι που να ταιριάζει στη βίδα.
Δεν ξέρω αν έχει βίδα και από την άλλη πλευρά. Από εκεί με το μάτι δεν μπορώ να δω τίποτα.Ακριβως ετσι ηταν στο γκολφ. Δεν εχει απο την αλλη.
Καστανια προεκταση καρυδακι. Με 10 ευρω καθαρισες. Παρε τη πιο φτηνη. Το λιντλ βγαζει η δες στο πρακτικερ
Δς θυμαμαι αν τη ξεβιδωνα με ενα γερμανικο αυτη -
κάτι τέτοιο 10ράκι χρειάζεσαι
https://www.flextools.gr/index.php?rout ... ct_id=2286 -
Ακριβώς. Πρέπει να δω που τα πουλάνε αυτά τα μαραφέτια.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Γιατί θες να βγάλεις την μπαταρία;
Φόρτιση στο σπίτι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ακριβώς. Πρέπει να δω που τα πουλάνε αυτά τα μαραφέτια.κοστίζει 1 (ενα) euro ,τα πουλάνε ακόμα και σε πάγκους λαικής π.χ. εκεί πού ειναι οι εγχρωμοι και πουλάνε κατσαρόλες κουτάλες φακούς κλπ , πάντα σε πάγκους σε πανηγύρια εκκλησιών - αν εισαι αθήνα ,ομόνοια και γύρω γεμάτοι ειναι οι πάγκοι απο τέτοια εργαλεία ,καί ειναι πολύ γερά και οχι τής πλάκας π.χ. ξεβίδωσε ζόρικη σκουριασμένη βίδα σε μηχανάκι πού καριδάκι 10mm καλής εταιρείας εσπασε ενώ το Τ αγορασμένο απο λαική δέν επαθε τίποτα
Μπαταρία αυτοκινήτου...