-
για αυτά που προσφέρει , συνοδευομενη απο 24μηνη εγγυηση , τα 55 € ειναι μια χαρα
-
Τελικά, λόγω ύψους (19 cm) που έπρεπε να έχει η μπαταρία ώστε να στερεωθεί σωστά με το στήριγμα του SMART που τοποθετείται στο επάνω μέρος της, μπήκε μεγαλύτερη , αυτή : SMA L1 Calcium 55Ah 450EN A-Εκκίνησης.
Πάλι στα 55 € και με τοποθέτηση δωρεάν στο κατάστημα, που ευτυχώς απέχει 4-5 λεπτά με το αμάξι απ΄το σπίτι !
Μετρήθηκε πρίν την τοποθέτηση και έδειχνε 12,8V-480 ΕΝ Α, με ένα πολύμετρο της BOSCH που ... έκοβε και 'αποδείξεις'
και μετά απο 5λεπτη διαδρομή ξαναμετρήθηκε και έδειχνε 13,9V .
ΥΓ : Η παλιά που 'πέθανε' ήταν ΝΟVΑ 50Ah-440A-Εκκίνησης , και επιφυλάσσομαι για το κατά πόσο θα άντεχε (υπο ΚΣ) πάνω απο 3 χρόνια. -
Με γειες!
Να κάνω μια ερώτηση ακόμα αν και θα μας μαλώσει ο κύριος από πάνω αφού ακόμα δεν κάναμε την αλλαγή
Πρέπει να μετρήσω τη διάσταση της παλιάς μπαταρίας με μέτρο ή είναι στάνταρ τα μεγέθη? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι ιντερνετική παραγγελία μαζί με λαδάκια από εδώ http://www.e-antallaktika.com.gr/
Μην φάμε μόντα
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αναμφίβολα δεν καταλαβαίνω το χωρίς όνομα!. Δεν γράφει τίποτα από έξω?!.
Τότε, να μεταφράσω το 'no name' ως 'μη επώνυμη' !
Γράφει λοιπόν : SMAΣχολή Μηχανικών Αεροσκαφών?
Πσσστ, φιλαρακο, εχω μια φτηνη μπαταρια, έπεσε απο ένα C-130...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Με γειες!Να κάνω μια ερώτηση ακόμα αν και θα μας μαλώσει ο κύριος από πάνω αφού ακόμα δεν κάναμε την αλλαγή
Πρέπει να μετρήσω τη διάσταση της παλιάς μπαταρίας με μέτρο ή είναι στάνταρ τα μεγέθη? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι ιντερνετική παραγγελία μαζί με λαδάκια από εδώ http://www.e-antallaktika.com.gr/
Μην φάμε μόντα
Το δικό μου παίρνει 45άρα 'γιαπωνέζικη'.
2 που είδα στα μαγαζιά δεν ήταν ολόισιες αλλά είχαν μια εξοχή στη βάση.
Έτσι είναι κι αυτή που μου βάλανε.
Την είδα πριν την βάλουν αλλά επειδή και αλλού δεν είχαν την ίσια, έβαλα αυτή που δεν μπαίνει μέσα στη βάση και πατάει λίγο λοξά. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
..... ακόμα δεν κάναμε την αλλαγήΑκόμα ρέι ????
Μην φάμε μόντα
Όπως κατάλαβες απ΄τη δική μου περίπτωση, η παλιά ήταν 50άρα και με ύψος 19εκ. ενώ η καινούρια πάλι 50άρα ήταν 17,5 εκ. στο ύψος.
Μήκος-πλάτος βέβαια τα ίδια, οπότε και πήγα σε 55άρα με 19εκ.ύψος. Εν ολίγοις, αν πάς σε e-παραγγελία:
Πάρε .... μέτρα στην παλιά , δές τι περιθώρια έχεις στο χώρο μπαταρίας, αν ο τρόπος που 'ασφαλίζει' έχει δυνατότητες αλλαγής διαστάσεων και .... προχώρα. Οι μπαταρίες στα site αναφέρουν και τις διαστάσεις τους.
ΤΕΛΕΙΩΝΕΕΕΕΕΕ! -
Και που βρίσκεται ο θετικός πόλος
-
Σωστό Δεξιά ο θετικός.
-
Καλησπέρες,
γυρεύωντας στην τοπική αγορά (δυτ. θεσ/νίκη) μπαταρία αυτοκινήτου 50Αh, έπεσα στο εξής σκηνικό:
3 διαφορετικές μπαταρίες με το ίδιο αναγνωριστικό λογότυπο PILOT σε διαφορετικές αποχρώσεις και με βαβυλωνιακού τύπου εξηγήσεις για την σκούφια τους...η πρώτη (πορτοκαλί ετικέτα) είναι αυτή P150
http://www.autoparts-batteries.gr/product_detail.jsp;jsessionid=3453A6538E4AE554E9F27499F2A9D447?prdId=1036&extLang=- κάτω από την ετικέτα υπάρχουν στρόγγυλα καπάκια (όπως στις ανοιχτού τύπου)...
η δεύτερη (κόκκινη ετικέτα) είναι αυτή MF 55084
http://www.gr-kiros.gr/2010/sealed/calcium_pilotsealed.php- ενώ στο site η φώτο γράfei manufactured by Delkor, στην ετικέτα που βρήκα σ' ένα κατάστημα έγραφε ...by Delkar !
η τρίτη (κίτρινη ετικέτα) ...δεν έχω βρει link να σας την δείξω
τίποτε προσωπικό, απλά προβληματίζομαι... κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη προς φανέρωση τί είναι τί... ΠΡΙΝ την αγορά...
-
Ο χρήστης jounite έγραψε:
Καλησπέρες,
γυρεύωντας στην τοπική αγορά (δυτ. θεσ/νίκη) μπαταρία αυτοκινήτου 50Αh, έπεσα στο εξής σκηνικό:
3 διαφορετικές μπαταρίες με το ίδιο αναγνωριστικό λογότυπο PILOT σε διαφορετικές αποχρώσεις και με βαβυλωνιακού τύπου εξηγήσεις για την σκούφια τους...η πρώτη (πορτοκαλί ετικέτα) είναι αυτή P150
http://www.autoparts-batteries.gr/produ ... 6&extLang=- κάτω από την ετικέτα υπάρχουν στρόγγυλα καπάκια (όπως στις ανοιχτού τύπου)...
η δεύτερη (κόκκινη ετικέτα) είναι αυτή MF 55084
http://www.gr-kiros.gr/2010/sealed/calc ... sealed.php- ενώ στο site η φώτο γράfei manufactured by Delkor, στην ετικέτα που βρήκα σ' ένα κατάστημα έγραφε ...by Delkar !
η τρίτη (κίτρινη ετικέτα) ...δεν έχω βρει link να σας την δείξω
τίποτε προσωπικό, απλά προβληματίζομαι... κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη προς φανέρωση τί είναι τί... ΠΡΙΝ την αγορά...
Εφόσον δεν ψάχνεις κάποια επώνυμη αλλά μια φθηνή τι διυλίζεις τον κόνωπα; Ενοώ αν σου κάνει η τιμή και τα χαρακτηριστικά, σιγουρέψου ότι έχει εγγύηση και μεγεία! καλές χειμωνιάτικες βόλτες
-
Χτύπησες κέντρο, με την απλοποίηση και τις ευχές.
Όντως μου κολλάει η βελόνα και τα ψειρίζω... έως 'καμήλας'....
Να' σαι καλά...
-
Έλα τώρα που γυρίζει
Fiamm, energizer ή rocket?
-
Opel Zafira 1.8, 03/2008. Μπαταρία, η εργοστασιακή των 55 Ah. Σήμερα το μεσημέρι πήγα να βάλω μπροστά αλλά αντί για το μουγκρητό της μηχανής έλαβα μερικά ...ξεφτιλισμένα τσαφ-τσαφ. Δεν είχα ξεχάσει κάτι αναμμένο, άλλωστε όλες οι καταναλώσεις που λειτουργούν χωρίς το κλειδί, σβήνουν μόνες τους μετά από 20-30'. Δεν είχα καμιά προειδοποίηση, το αυτοκίνητο έπαιρνε κανονικά μπροστά μέχρι χτες.
Το διαγνωστικό στο board computer έδειχνε τάση 11.2V που έπεσε στα 10.5V μετά από μερικές προσπάθειες εκκίνησης. Κάλεσα ενισχύσεις αλλά το τσαφ-τσαφ παρέμεινε, παρόλο που η τάση ανέβηκε σιγά-σιγά στα 13.8V με τα καλώδια συνδεδεμένα και το άλλο αυτοκίνητο στις 3000 στροφές. Ίσως φταίγαν τα καλώδια της πλάκας που χρησιμοποιήσαμε, η μικρή μπαταρία 50 Ah του αρωγού οχήματος ή και η αδυναμία του κινητήρα/εναλλάκτη του (ένα παλιό Subaru Van 600 cc). Μόλις βγήκαν τα καλώδια,η τάση έπεσε γρήγορα στα 11.5V. Υγρό είχε η μπαταρία αλλά ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου που την είδε, μου είπε ότι τα ηλεκτρόδια φαίνονται βραχυκυκλωμένα.
Δεν ξέρω πώς φαίνονται τα βραχυκυκλωμένα ηλεκτρόδια αλλά το ότι δεν έπαιρνε μπροστά με βοηθητική μπαταρία με έκανε να ανησυχήσω. Κλήθηκε ηλεκτρολόγος ο οποίος ήρθε πρόθυμα στο σπίτι (διακοπή πατατακομπυροκατάνυξης με συναδέλφους και διαδρομή 1' με το μηχανάκι ) και έβαλε μπροστά με δική του μπαταρία και καλώδια. Το αυτοκίνητο πήρε μπροστά με ευκολία. Η μπαταρία αντικαταστάθηκε στο μαγαζί του με μια Mitsuba 60 Ah έναντι 90 ευρώ (με απόδειξη που φυσικά αναγκάστηκα να ζητήσω για να τη δώσει). Το θέμα είναι ότι ο παπάρας ο ηλεκτρολόγος έβγαλε τους πόλους πριν προλάβω να του πω ότι πρέπει να βάλει πρόσθετη τροφοδοσία ώστε να μην χαθούν οι μνήμες του board computer, του RCD κλπ. Αποτέλεσμα: απώλεια όλων των ρυθμίσεων (ώρα/ημερομηνία, μνήμες σταθμών ραδιοφώνου) και, το χειρότερο, των στατιστικών του board computer που κρατούσα προσεκτικά από την αγορά του αυτοκινήτου στη δεύτερη μνήμη του. Η πρώτη μνήμη, με τα τρέχοντα στατιστικά από το τελευταίο φουλάρισμα, χάθηκε κι αυτή αλλά ευτυχώς το φουλάρισμα ήταν πρόσφατο και η απώλεια δεν είναι σημαντική.
Γμτ την κοινωνία μου μέσα, πήγα στον ηλεκτρολόγο ακριβώς για να γίνει σωστά η δουλειά (δεν ήξερα τι χάνεται όταν βγει η μπαταρία και είχα ακούσει ιστορίες για αδυναμία συνεργασίας κλειδιών με το immobiliser, αδυναμία λειτουργίας του RCD αν δεν βάλεις κωδικό που ...δεν είχα, απώλεια ρυθμίσεων για τα ηλεκτρικά παράθυρα κλπ). Ξέρω κι εγώ να ξεβιδώσω 3 βίδες και ν' αλλάξω τη μπαταρία μόνος μου και σίγουρα δεν θα την πλήρωνα 90 ευρώ αφού βλέπω στο Internet τιμές γύρω στα 65 για την ίδια ακριβώς. Το αυτοκίνητο δεν θα το χρειαζόμουν μέχρι αύριο το απόγευμα, άρα είχα χρόνο να βρω μπαταρία από αλλού. Το μόνο που με έκανε να μην του πω 'βάλε πάλι την παλιά, δώσε ρεύμα να βάλω μπροστά να πάω αλλού και πόσα σου χρωστάω' ήταν ότι ήρθε πρόθυμα στο σπίτι για να το βάλει μπροστά. Σιχτίρ!
Τες πα. Η καινούργια μπαταρία είναι ιόντων ασβεστίου, maintenance-free. Οι Mitsuba είναι γνωστή μάρκα; Θεωρούνται καλές; Να περιμένω αντίστοιχη συμπεριφορά, δηλαδή απροειδοποίητη απώλεια, σε 2-3 χρόνια; Θα έχω πρόβλημα με την εκτεταμένη εγγύηση της Opel (+4 χρόνια για τα μηχανικά μέρη/κεντρικό υπολογιστή κλπ), η οποία λήγει το 2014; Θα βρέξει αύριο; Ποιοι είμαστε και που πάμε;
Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έλα τώρα που γυρίζειFiamm, energizer ή rocket?
Η μόνη επώνυμη που 'δικαιολόγησε' (απο BOSCH-VARTA) το ονομά της, ήταν η Εnergizer. Για την ROCKET δεν έχω άποψη, αν απέρριπτα την Εnergizer μάλλον θα έπαιρνα τη Fiamm, στην Ιταλία τις δούλευαν πολύ και τη θεωρώ πιό 'επώνυμη'.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Opel Zafira 1.8, 03/2008. Μπαταρία, η εργοστασιακή των 55 Ah. Σήμερα το μεσημέρι πήγα να βάλω μπροστά ....
Η καινούργια μπαταρία είναι ιόντων ασβεστίου, maintenance-free. Οι Mitsuba είναι γνωστή μάρκα; Θεωρούνται καλές; Να περιμένω αντίστοιχη συμπεριφορά, δηλαδή απροειδοποίητη απώλεια, σε 2-3 χρόνια;Περί MITSUBA, διάβασε την εμπειρία μου . Ηταν 100Αh 620 CCA (για τη 2λιτρη Merc) και ναί, όταν 'πέθανε', με άφησε απροειδοποίητα. Έσβησα κινητήρα μετά απο μισή ώρα οδήγηση και σε λιγότερο απο 1 ώρα που θέλησα να ξανακινηθώ, πάπαλα !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...και μετά απο 5λεπτη διαδρομή ξαναμετρήθηκε και έδειχνε 13,9V .Και αν περίμενες μερικά λεπτά θα έπεφτε κάτω από 13 γύρω στο 12,7-12,8 όσο πρέπει να είναι μια πλήρως φορτισμένη 12βολτη μπαταρία σε ηρεμία.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...και μετά απο 5λεπτη διαδρομή ξαναμετρήθηκε και έδειχνε 13,9V .
Και αν περίμενες μερικά λεπτά θα έπεφτε κάτω από 13 γύρω στο 12,7-12,8 όσο πρέπει να είναι μια πλήρως φορτισμένη 12βολτη μπαταρία σε ηρεμία.
Σωστά!
Το γεγονός το ανέφερα (μαζί με το e- ) για να υπογραμμίσω ότι δυναμό κλπ, δουλεύουν ρολόι! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Περί MITSUBA, διάβασε την εμπειρία μου . Ηταν 100Αh 620 CCA (για τη 2λιτρη Merc) και ναί, όταν 'πέθανε', με άφησε απροειδοποίητα. Έσβησα κινητήρα μετά απο μισή ώρα οδήγηση και σε λιγότερο απο 1 ώρα που θέλησα να ξανακινηθώ, πάπαλα !
Στα πόσα χρόνια σε άφησε; Για να ξέρω λίγο-πολύ και η 50αρα Mitsuba που έχω πόσο θα κράτησει, να έχω το νου μου.
-
Η Mitsuba (ανοιχτού τύπου) κράτησε 4 χρόνια,
Το έγραφα και στο link, για αυτό και το έβαλα !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Η Mitsuba (ανοιχτού τύπου) κράτησε 4 χρόνια,
Το έγραφα και στο link, για αυτό και το έβαλα !
Ωπ! Sorry! Άρα να ελπίζω για ακόμα 3 χρόνια ακόμα; Θα δείξει ,καλού-κακού μέσα στον επόμενο χρόνο θα την μετράω κάθε τόσο να δω τι γίνεται. Ήδη έχω 'μείνει' 3 φόρες από μπαταρία, μη την πατήσω και 4η.
Μπαταρία αυτοκινήτου...