-
Σήμερα παρακολούθησα το ίδιο θέμα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για την έναρξη της ίδια διαδικασίας και στο Ηράκλειο. Ακουστικά υπάρχουν για όσους είναι αναλφάβητοι!!! Οι ερωτήσεις είναι οι ίδιες με του βιβλίου απλά είναι ανακατεμένες για να μην τις μάθει κάποιος παπαγαλία επίσης σε κάθε ερώτηση η απάντηση είναι σε διαφορετική θέση σε σχέση με την ίδια στο βιβλίο για τον ίδιο λόγο. Καλά τα γραπτά αλλά η ουσία είναι η καλύτερη προετοιμασία και εξέταση στα πρακτικά.
-
Το πρόγραμμα το έχει γράψει μια 'ομάδα' προγραμματιστών από το ΤΕΙ Αθήνας το οποίο είχε αναλάβει την υλοποίηση για την εταιρία που πήρε το διαγωνισμό. Είχε ξεκινήσει να γράφεται εδώ και αρκετά χρόνια και γενικώς δεν είναι καλή δουλειά. Είναι γραμμένο σε VB 6 και τότε κάναμε τα τεστ σε win2k, λογικά όσοι το συνέχισαν θα έλαβαν υπόψιν τους και τα xp. Είχε προταθεί και η C++ ως γλώσσα αλλά ο leader programmer δεν ήξερε οπότε πήγε στο καλάθι. Γενικά ήταν μια συμφωνία με διάφορα οφέλη εκατέρωθεν οπότε τεχνικά τουλάχιστον μην ασχολείστε, χειρότερο δε γινόταν.
-
Ο χρήστης zouzoulos έγραψε:
Το πρόγραμμα το έχει γράψει μια 'ομάδα' προγραμματιστών από το ΤΕΙ Αθήνας το οποίο είχε αναλάβει την υλοποίηση για την εταιρία που πήρε το διαγωνισμό. Είχε ξεκινήσει να γράφεται εδώ και αρκετά χρόνια και γενικώς δεν είναι καλή δουλειά. Είναι γραμμένο σε VB 6 και τότε κάναμε τα τεστ σε win2k, λογικά όσοι το συνέχισαν θα έλαβαν υπόψιν τους και τα xp. Είχε προταθεί και η C++ ως γλώσσα αλλά ο leader programmer δεν ήξερε οπότε πήγε στο καλάθι. Γενικά ήταν μια συμφωνία με διάφορα οφέλη εκατέρωθεν οπότε τεχνικά τουλάχιστον μην ασχολείστε, χειρότερο δε γινόταν.Καλα το οτι ειναι ενα απλο προγραμματακι και τιποτα παραπανω δικιο εχεις. Περιμενα κατι περισσοτερο απο μια επισημη εφαρμογη του υπουργειου. Που να δεις τα πρωτα που δοκιμαζαν που δε ηταν σε 2000 και vb6 οπως λες αλλα ακομα ποιο πισω σε 98 και το προγραμμα ηταν σε ppt κτλ. Οντως παντως πολυ απλο αυτο που εφτιαξαν αλλα τα προηγουμενα ηταν ακομα πιο προχειρα(σκεψου...). EMMANOYHL δεν ειχα προσεξει οτι ειηναι διαφορετικη και η σειρα των απαντησεων... Οντως το αντιστοιχο προγραμμα με ακουστικα εχει μοιραστει σαν Sound Tes Drive και ειναι το ιδιο με 3CD μαγνητοφωνημενες ερωτοπαντησεις επιπλεον.
-
Λοιπον τυχαιως βρηκα ποιοι ειναι οι δημιουργοι της εφαρμογης και μαντεψτε... Ειναι και οι δυο καθηγητες μου στο τμημα Πληροφορικης του ΤΕΙ Αθηνων. Μαλιστα ο ενας απο τους δυο (μαλλον ο leader) μου φιλοξενει και το site μου! Τον βρηκα λοιπον και τον ρωτησα 5-6 πραγματακια. Σκεφτηκα μηπως ασχοληθω πανω σε αυτο για πτυχιακη που παιρνω στο αλλο εξαμηνο(αμην) μπας και το σουλουπωσω αλλα μου ειπε οτι πανω στο ιδιο για εξελιξη κτλ δε γινεται γιατι ειναι δικο τους εχουν κλεισει τον κωδικα κτλ. Πνευματικα δικαιωματα δηλαδη. Μου ειπε ομως οτι θα αρχισουν να φτιαχνουν ενα εκπαιδευτικο και σε αλλες γλωσσες κτλ. Παντως αυτος ο καθηγητης ειναι απο τους πιο ενημερωμενους καθηγητες που ασχολουνται μερα νυχτα με τη δουλεια τους οποτε δεν πιστευω οτι δεν ξερει c++(αν και στη σχολη κανει αλλες γλωσσες. Ο δευτερος κανει vb οποτε ισως βρεθηκε ενα κοινο δεδομενο ετσι για να δολεψουν η απλως επειδη η εφαρμογη που ζητουσαν ηταν απλη δεν αξιζε να γινει με αλλη γλωσσα που αθ τους δυσκολευε περισσοτερο.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παντως αυτος ο καθηγητης ειναι απο τους πιο ενημερωμενους καθηγητες που ασχολουνται μερα νυχτα με τη δουλεια τους οποτε δεν πιστευω οτι δεν ξερει c++(αν και στη σχολη κανει αλλες γλωσσες.)Επειδή είμαι πιο παλιός στο τμήμα αυτό αν θες να βρεις ενημερωμένους καθηγητές πήγαινε στο Βασιλά, το Μάγο, το Σκουρλά, το Μιαούλη και την Πάντζιου. Κρίμα που έφυγε ο Γκρίτζαλης θα στον συνιστούσα. Ο τζιμελε δεν είναι καθηγητής και δε ξέρει c++ ασχέτως με το τι μπορεί να πιστεύει. Μια γλώσσα προγραμματισμού όλοι μπορούν να μάθουν, αυτό δεν τους κάνει αυτόματα και καθηγητές.
-
Καλα ο gmele ειναι αλλου για αλλου και πολυ περιεργος αλλα σε γενικα θεματα ειναι ενημερωμενος και επειδη μου φιλοξενει και το site μου ασχολειτε αν θελω κατι. βεβαια ποιος τον συμπαθει; Στους καθηγητες προσθεσε Ευσταθιου, Αναγνωστοπουλο(αν και εργατηριακος) και Τομαρα . Λοιπον οσον αφορα το προγραμμα του εκανα μερικες ερωτησεις:
-Για το λειτουργικο που τρεχει το προγραμμα ελεγε μεσα οτι τρεχει σε 98SE, Μe, XP και τον ρωτησα αν ξερει αν τρεχει σιγουρα σε NT, 2000 και 2003 που με καιει. Μου ειπε οτι δεν εχει ιδεα και αν το βρω να του το πω κιολας.
-Του ειπα αν το εχει σε καποιο εγκυρο link το προγραμμα γιατι ολο το γραφω σε αλλους και εχω βαρεθει οποτε να τους λεω να το κατεβασουν και μου ειπε οτι το εχει στο site του υπουργειου. Βεβαια εψαξα αλλα δεν το βρηκα αν το βρει καποιος ας μου το πει.
-Τον ρωτησα γιατι να γινονται οι κληρωσεις των ερωταπαντησεων και ο ελεγχος των αποτελεσματων απο τον server επειδη αργει ειδικα στην αρχη οπως μου ειπε καποιος ποιο πανω και μου λεει οτι δεν αργει επειδη πριν μπουν στην αιθουσα εχουν γινει οι κληρωσεις των ερωτησεων οποτε δεν υπαρχει προβλημα!!!!!!! Εγω βεβαια νομιζα οτι γινονται οι κληρωσεις με το πατημα της Εναρξης αλλα.... -
Γίνονται οι κληρώσεις πριν να μπουν μέσα οι υποψήφιοι;
Μήπως δεν κατάλαβα καλά; -
Το Αναγνωστόπουλο δεν τον πρόλαβα, ο Τομαράς είναι καλός για να ακούς τις διαλέξεις του αλλά ο προγραμματισμός απαγορεύεται να διδάσκεται έτσι και να εξετάζεται στο χαρτί ενώ ο Ευσταθίου αν εξαιρέσεις ότι κατάφερε να τσακωθεί με τους πάντες εκεί μέσα έλεγε στα μαθήματα του ότι είναι αδύνατον να ξεπεράσουμε τα 500MHz. Στα 3.κάτι GHz είμαστε είπαμε; Μάλιστα. Είχε δουλέψει στον ΟΤΕ κι έμεινε εκεί. Στην εποχή του ίσως να ήταν καλός, τώρα είναι πολύ πίσω. Ο μεσιέ Μελετίου δε γνωρίζει από αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό και γι'αυτό το πρόγραμμα έχει τις ελλείψεις που αναφέρθηκαν. Ενημερωμένος σε τι; Σε πληροφοριακά συστήματα; Σε δίκτυα; Σε βάσεις; Μη ξεγελιέσαι αδερφέ. Στα ΤΕΙ δυστυχώς η έρευνα είναι κάτι που δεν υφίσταται κι όλα τα σύγχρονα θέματα απέχουν από αυτούς έτη φωτός.
Για λεπτομέρειες contact me with a pm για να μην καταστρέφουμε και το τοπικ. -
Καλά, είναι δυνατόν εν έτει 2005 (ή και 2000, εφόσον η εφαρμογή είναι 5 ετών) να φτιάχνουν τέτοια εφαρμογή client-server;;; Δηλαδή, υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για εφαρμογή web;;
-
Εφαρμογή Web? Δεν πέθαναν αυτές ακόμα;
Χωρίς πλάκα, έχοντας κάποια εμπειρία (κυρίως second-hand) από 'εφαρμογές Web' προτιμώ χίλιες φορές ένα μοντέλο 3-tier με binary client, το οποίο πιστεύω πως είναι και η καλύτερη τοπολογία για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ίσως επειδή έχω συμμετάσχει στο γράψιμο ενός application server σε Delphi και έχω εμπλακεί και σε εφαρμογές που τον χρησιμοποιούν.
-
Ρώτησα αρκετούς γνωστούς μου, που έδωσαν πρόσφατα εξετάσεις με το νέο σύστημα και η γενική άποψη ήταν πως θέλει πολύ διάβασμα σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως τουλάχιστον θα έχουμε πιο ενημερωμένους οδηγούς. Από την άλλη όμως υπάρχει η διαφωνία για τη σοβαρότητα των ερωτήσεων που τυχαίνουν σε κάθε τεστ.
Σε άλλα εύκολες ερωτήσεις σε άλλα πιο δύσκολες. Για να μπορέσεις να περάσεις όμως με επιτυχία πρέπει μα διαβάσεις όλο το βιβλίο.
Το ζήτημα δεν είναι ποιοι έκαναν την εφαρμογή, αλλά ποιοι τους έδωσαν τα δεδομένα που θα χρησιμοποιήσουν σε αυτή και εννοώ την ύλη του βιβλίου. -
Αυτο που ακουσες ειναι λαθος! Χρειαζεται το ιδιο διαβασμα αφου οι ερωτησεις που δεινουν ειναι οι ιδιες ερωτησεις που ειχαν στα 30 τεστς απλως ειναι μπερδεμενες. Εχει γινει προταση για να μπουν απο ολο το βιβλιο, να αυξηθουνε δηλαδη οι επιλογες των ερωτησεων αλλα αυτο ουτε καν εχει συζητηθει για κατι τελικο που αν αποφασιστει θα αργησει αρκετα να δηλιουργηθει και να εφαρμοστει.
-
Σίγουρα υπάρχουν ερωτήσεις από τα 30 τεστ, αλλά υπάρχουν και ερωτήσεις που δεν υπήρχαν σε αυτά. Έχω δει την εφαρμογή και το διαπίστωσα και ο ίδιος. Σε κάθε τέστ με το νέο σύστημα υπάρχει και τυχαία σειρά ερωτήσεων, αλλά και τυχαία θέση της σωστής απάντησης, από αυτή που υπάρχει στο βιβλίο.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Σίγουρα υπάρχουν ερωτήσεις από τα 30 τεστ, αλλά υπάρχουν και ερωτήσεις που δεν υπήρχαν σε αυτά. Έχω δει την εφαρμογή και το διαπίστωσα και ο ίδιος.Δεν το ειχα προσεξει αυτο θα το ξαναδω.
Σε κάθε τέστ με το νέο σύστημα υπάρχει και τυχαία σειρά ερωτήσεων, αλλά και τυχαία θέση της σωστής απάντησης, από αυτή που υπάρχει στο βιβλίο.
Ναι αυτο το εχουμε πει.
Σημερα τον ρωτησα παλι για την κληρωση ερωτησεων και μου ειπε οτι γινεται πριν μπουν μεσα οι εξεταζομενοι σιγουρα!
Νέο σύστημα θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών