-
Ειμαι ενας (ακομη) ευτυχης κατοχος του GT Sport 140 DSG εδω και 2 μηνες.Στην αρχη βεβαια ελεγα να παρω το 122 αλλα μολις ακουσα 5 μηνες αναμονη λεω ασε (ερχεται και το VI),τελικα βρηκα ενα μαυρο 140 ετοιμοπαραδοτο.Στην παραλαβη ειχε πλακα,επειδη ειχα ακουσει οτι στις αντιπροσωπειες βαζουν παραπανω πιεση ειχα παρει μαζι μου και ενα μανομετρο,βαζω στο πρωτο, τι να δω 50 psi( )το ιδιο και στα υπολοιπα, ευτυχως αλλο ευτραπελο δεν εγινε και το παρελαβα κανονικα.
Στα του αυτοκινητου τωρα το DSG δεν παιζεται,εαν υπηρχε και ενα προγραμμα ενδιαμεσα απο το D και το S θα αγγιζε το τελειο.Ο κινητηρας ακομα και τωρα με τις ζεστες αποδιδει πολυ καλα.Τα λαστιχα (Michelin Energy) ειναι κατωτερα του αυτοκινητου και θελουν αλλαγη.Το τιμονι επισης, πιστευω οτι θα επρεπε να ηταν λιγο πιο γρηγορο ή να ειχε μεγαλυτερη διαμετρος η στεφανη.Η οδικη συμπεριφορα - αν και δεν το εχω πιεσει ακομα πολυ - δειχνει πολυ καλη.Η καταναλωση στην εθνικη ειναι στα 7.8 - 8.4(αναλογως της θερμοκρασιας,το χειμωνα φανταζομαι θα φτανει ισως και τα 7.2).Στην πολη 11-12 και εδω αναλογα με την κινηση.ΥΓ Το DSG ειναι το καλυτερο εξτρα που μπορει να βαλει κανεις στο αυτοκινητο
-
αν πιγαίνω με 140 σε κατηφόρα και με 6η. Μπορώ να βάλω νεκρά και να ρολλάρει ... ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν πιγαίνω με 140 σε κατηφόρα και με 6η. Μπορώ να βάλω νεκρά και να ρολλάρει ... ?Άνετα. Είναι όμως επικίνδυνο να κινείσαι χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο.
-
πως το κάνω δηλαδή αυτό στο DSG .... ? έχει ειδική θέση ο μοχλός ?
το λέω για θέμα κατανάλωσης .... (Αρτεμίσιο ΚΟΡΙΝΘΟ) κάνεις τουλάχιστον 15χλμ
με νεκρά και 100-120χαω στο κοντέρ ... ναι μια προσοχή. -
πως το κάνω δηλαδή αυτό στο DSG .... ? έχει ειδική θέση ο μοχλός ?το λέω για θέμα κατανάλωσης .... (Αρτεμίσιο ΚΟΡΙΝΘΟ) κάνεις τουλάχιστον 15χλμ
με νεκρά και 100-120χαω στο κοντέρ ... ναι μια προσοχή.ναι,εχει τη θεση Ν
Στο θεμα της καταναλωσης σε κατηφορα εχω διαβασει οτι ειναι καλυτερα να εχεις ταχυτητα στο κιβωτιο και να μην πατας καθολου γκαζι απ' οτι νεκρα.
-
πως το κάνω δηλαδή αυτό στο DSG .... ? έχει ειδική θέση ο μοχλός ?το λέω για θέμα κατανάλωσης .... (Αρτεμίσιο ΚΟΡΙΝΘΟ) κάνεις τουλάχιστον 15χλμ
με νεκρά και 100-120χαω στο κοντέρ ... ναι μια προσοχή.Τα σύχρονα αυτοκίνητα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο όταν έχουν μεγάλη σχέση παρά όταν είναι στο 'νεκρό'...
Το έχω επιβεβαιώσει άπειρες φορές, παρατήρησε στιγμιαίες καταναλώσεις στο Trip Computer και θα με θυμηθείς...
Όλα αυτά σε χειροκίνητο όμως, σε DSG δε γνωρίζω πως μπορείς να το κάνεις να επιλέξει μεγαλύτερη σχέση (να μπει σε οικονομικό πρόγραμμα δλδ)...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
πως το κάνω δηλαδή αυτό στο DSG .... ? έχει ειδική θέση ο μοχλός ?
το λέω για θέμα κατανάλωσης .... (Αρτεμίσιο ΚΟΡΙΝΘΟ) κάνεις τουλάχιστον 15χλμ
με νεκρά και 100-120χαω στο κοντέρ ... ναι μια προσοχή.Τα σύχρονα αυτοκίνητα καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο όταν έχουν μεγάλη σχέση παρά όταν είναι στο 'νεκρό'...
Το έχω επιβεβαιώσει άπειρες φορές, παρατήρησε στιγμιαίες καταναλώσεις στο Trip Computer και θα με θυμηθείς...
Όλα αυτά σε χειροκίνητο όμως, σε DSG δε γνωρίζω πως μπορείς να το κάνεις να επιλέξει μεγαλύτερη σχέση (να μπει σε οικονομικό πρόγραμμα δλδ)...
_
Το DSG στο προγραμμα D επιλεγει παντα τη μεγαλυτερη δυνατη σχεση.
-
Ο χρήστης nestorlp έγραψε:
Το DSG στο προγραμμα D επιλεγει παντα τη μεγαλυτερη δυνατη σχεση.Ε, τότε δεν τίθεται θέμα, είναι ο πιο οικονομικός τρόπος κίνησης ( εκτός αν σβήσει το μοτέρ )
_
-
Με 6η και κατηφόρα και 140 το trip computer δείχνει 0 λτ/100 χλμ αν δεν πατάς γκάζι.
Αν βάλεις νεκρά (επικίνδυνο, εκτός των άλλων), θα σου δείχνει παραπάνω από 0. Τούτο γιατί κατ' ελάχιστο θα καίγεται καύσιμο για να συντηρεί τις στροφές του ρελαντί.
Αντίθετα με ταχύτητα μέσα, στην κατηφόρα κ χωρίς γκάζι, κόβεται η παροχή καυσίμου εντελώς.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Με 6η και κατηφόρα και 140 το trip computer δείχνει 0 λτ/100 χλμ αν δεν πατάς γκάζι.Αν βάλεις νεκρά (επικίνδυνο, εκτός των άλλων), θα σου δείχνει παραπάνω από 0. Τούτο γιατί κατ' ελάχιστο θα καίγεται καύσιμο για να συντηρεί τις στροφές του ρελαντί.
Αντίθετα με ταχύτητα μέσα, στην κατηφόρα κ χωρίς γκάζι, κόβεται η παροχή καυσίμου εντελώς.
ναι αλλά έχεις περισσότερες τριβές ..... λόγω μετάδοσης ... που μπορεί η κλίση της κατηφόρας
να μην μπορεί να τις υπερνικήσει....ρε τι άλλο θα σκεφτούμε ....εκεί που έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης
-
Ναι υπάρχουν τριβές, αλλά με την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο λειτουργούν προς ωφελός σου.
Σε κατηφόρα με νεκρά το αυτοκίνητο θα επιταχύνει απεριόριστα και θα χρειάζεται τακτικό φρενάρισμα για να διατηρηθεί σταθερή ταχύτητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταπόνηση των φρένων. Παράλληλα δεν θα έχεις γκάζι άμεσα σε περίπτωση που το χρειαστείς...
Σε σχετικά μικρής κλίσης κατηφορά με 6η μπορείς με άνεση να διατηρήσεις ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, ενώ ακόμη και η 5η πιθανότατα θα αρκεί για ταχύτητες άνω των 100 km/h.
-
Kαι οι δύο έχετε δίκιο ...αλλά ο johnkyr έχει περισσότερο δίκιο. :-Ρ
Αν σε μια μεικτή διαδρομή βάλουμε 2 άτομα ο ένας πάντού και πάντα να τσουλάει με νεκρά και ο άλλος πάντα με ταχύτητα, ο πρώτος θα κάψει όντως λιγότερο (και ο 2ος θα ταλαιπωρήσει λιγότερο τα φρένα του)
Εφόσον τσουλάς με ταχύτητα, το παν είναι να μη χρειαστεί να ξαναπατήσεις το γκάζι.
Συνεπώς αν με 6η ή 5η η κατηφόρα είναι τέτοια που να διατηρείς την επιθυμητή ταχύτητα, το να τσουλάς με ταχύτητα είναι και πιο οικονομικό.Πάντα βέβαια τσουλάμε με ταχύτητα για λόγους ασφαλείας...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Με 6η και κατηφόρα και 140 το trip computer δείχνει 0 λτ/100 χλμ αν δεν πατάς γκάζι.Αν βάλεις νεκρά (επικίνδυνο, εκτός των άλλων), θα σου δείχνει παραπάνω από 0. Τούτο γιατί κατ' ελάχιστο θα καίγεται καύσιμο για να συντηρεί τις στροφές του ρελαντί.
Νομίζω ότι με ταχύτητα έχεις την ελάχιστη κατανάλωση, όχι ότι κόβεται η παροχή καυσίμου.
Δηλαδή εάν θεωρητικά έχεις μία άπειρη σε μήκος κατηφόρα, τότε εάν κόβεται η παροχή καυσίμου πρέπει να έχεις την άπειρη αυτονομία. Κουφό μου ακούγεται....Σπύρος
-
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Νομίζω ότι με ταχύτητα έχεις την ελάχιστη κατανάλωση, όχι ότι κόβεται η παροχή καυσίμου.
Δηλαδή εάν θεωρητικά έχεις μία άπειρη σε μήκος κατηφόρα, τότε εάν κόβεται η παροχή καυσίμου πρέπει να έχεις την άπειρη αυτονομία. Κουφό μου ακούγεται....Σπύρος
Νομίζεις λάθος. Φυσικά και κόβεται η παροχή καυσίμου.
-
Επιβεβαιώνω. Όποιος έχει trip computer στο αμάξι του το βλέπει αυτό. Προφανώς με σχέση και χωρίς γκάζι ο κινητήρας περιστρέφεται με την αδράνεια του βολάν και το βάρος που παρασύρει σε κατηφόρα το αυτοκίνητο μέσω της εμπλοκής του συστήματος μετάδοσης κίνησης που με τη σειρά του παρασύρει στην περιστροφή και τον κινητήρα (όσο βέβαια το επιτρέπουν οι τριβές που μειώνουν την κινητική ενέργεια), κι έτσι διακόπτεται η παροχή καυσίμου προς τον τελευταίο. Όταν έχουμε νεκρά στο αμάξι, υπάρχει μια ελάχιστη συνεχής παροχή καυσίμου προς τον κινητήρα (της τάξης του 1-1,2 λίτρα/ώρα) προκειμένου να αντισταθμίζονται οι απώλειες κινητικής ενέργειας λόγω τριβών των μηχανικών τμημάτων του και να συνεχίζει η περιστροφή του στο ρελαντί (700-800σαλ).
-
φυσικά και κόβεται η παροχή καυσίμου .......
αν τώρα η κατηφόρα έχει μεγάλη κλίση καλύτερα με ταχύτητα
αν η κατηφόρα δεν έχει μεγάλη κλίση αλλά διάρκεια... καλύτερα με νεκρά για θέμα κατανάλωσης.πιο πριν αναφέρθηκε ότι σε κατηφόρα χωρίς ταχύτητα θα αναπτήξουμε πολύ πολύ υψηλή ταχύτητα,
πράγμα που δεν είναι απολύτως σωστό μιας και υπάρχουν οι τριβές από τα ελαστικά και από την αεροδυναμική αντίσταση. -
Σωστά, κάποια στιγμή οι αντιστάσεις θα σταματήσουν την επιτάχυνση
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Δεν ξέρω ποιο ανταλλακτικό είναι. Ο αντιπρόσωπος μου είπε αυτή τη δικαιολογία, όταν άκουσα το 7μηνο (αρχικά, γιατί μετά από 2 μέρες το έκαναν μόνοι τους 5,5 μήνες). Επίσης μου είπε ότι όλα τα Golf έχουν μεγάλη αναμονή (και το 140 3-3,5 μήνες), αλλά στο 122 επειδή λείπει αυτό αργούν περισσότερο. Τέλος, ανέφερε ότι το διάστημα που μου έδωσε είναι το μεγαλύτερο δυνατό και μου το λέει έτσι γιατί είχαν αρκετές καθυστερήσεις (υπόσχονταν τα αυτοκίνητα στους 4,5 μήνες και αργούσαν παραπάνω).
Πάντως μακάρι να έχουν βρει τρόπο να επισπεύσουν τις παραγγελίες, ώστε να μου έρθει αρχές του Νοέμβρη. Γιατί αν έρθει μέσα στο Δεκέμβρη του είπα να το κρατήσει (εφόσον θα λείπω από τις 20/12) και θα το πάρω το νέο έτος.Υπομονή, Golf θέλαμε . Εγώ έχω ξεχάσει ότι το έχω παραγγείλει για να μην απογοητεύομαι. Αν έρθει νωρίτερα από το διάστημα που είπε, θα χαρώ αλλά δεν μπορώ να το περιμένω από μέρα σε μέρα.
Επίσης πιστεύω ότι το 5μηνο είναι υπερβολικό άρα είναι απίθανο να αργήσει παραπάνω...Παπάτζα την κόβω την δικαιολογία, το τι φίδια έχω ακούσει από τον κάθε πωλητή ψάχνοντας για αυτοκίνητο (και κάνοντας τον άσχετο) δε λέγεται!
Η μεγαλύτερη αναμονή που άκουσα από dealer ήταν ο Φιλοσίδης που μου είπε 5 max, αλλά και πάλι παραδέχτηκε ότι ο επιπλέον μήνας ήταν για να είναι απόλυτα καλυμμένος. Θεωρώ ότι θα το έχεις το αυτοκίνητο στο τετράμηνο.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Δεν ξέρω ποιο ανταλλακτικό είναι. Ο αντιπρόσωπος μου είπε αυτή τη δικαιολογία, όταν άκουσα το 7μηνο (αρχικά, γιατί μετά από 2 μέρες το έκαναν μόνοι τους 5,5 μήνες). Επίσης μου είπε ότι όλα τα Golf έχουν μεγάλη αναμονή (και το 140 3-3,5 μήνες), αλλά στο 122 επειδή λείπει αυτό αργούν περισσότερο. Τέλος, ανέφερε ότι το διάστημα που μου έδωσε είναι το μεγαλύτερο δυνατό και μου το λέει έτσι γιατί είχαν αρκετές καθυστερήσεις (υπόσχονταν τα αυτοκίνητα στους 4,5 μήνες και αργούσαν παραπάνω).
Πάντως μακάρι να έχουν βρει τρόπο να επισπεύσουν τις παραγγελίες, ώστε να μου έρθει αρχές του Νοέμβρη. Γιατί αν έρθει μέσα στο Δεκέμβρη του είπα να το κρατήσει (εφόσον θα λείπω από τις 20/12) και θα το πάρω το νέο έτος.Υπομονή, Golf θέλαμε . Εγώ έχω ξεχάσει ότι το έχω παραγγείλει για να μην απογοητεύομαι. Αν έρθει νωρίτερα από το διάστημα που είπε, θα χαρώ αλλά δεν μπορώ να το περιμένω από μέρα σε μέρα.
Επίσης πιστεύω ότι το 5μηνο είναι υπερβολικό άρα είναι απίθανο να αργήσει παραπάνω...Παπάτζα την κόβω την δικαιολογία, το τι φίδια έχω ακούσει από τον κάθε πωλητή ψάχνοντας για αυτοκίνητο (και κάνοντας τον άσχετο) δε λέγεται!
Η μεγαλύτερη αναμονή που άκουσα από dealer ήταν ο Φιλοσίδης που μου είπε 5 max, αλλά και πάλι παραδέχτηκε ότι ο επιπλέον μήνας ήταν για να είναι απόλυτα καλυμμένος. Θεωρώ ότι θα το έχεις το αυτοκίνητο στο τετράμηνο.
Πέτυχες ακριβώς τον έμπορο. Περίπου η ίδια δικαιολογία, 'για να είναι καλυμμένοι'. Μακάρι να πάμε στο 4ομηνο, από αρχές Νοεμβρίου θα κάνουμε βόλτες.
-
Το fuel cut off δουλεύει μέχρι κάποιες στροφές συνήθως κάπου κάτω από τις 2000 και γύρω στις 1500 ψεκάζεται μια μικρή ποσότητα καυσίμου για να μην σβήσει το μοτέρ.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)