-
εδω το βαλαν στο Α3, στο γκολφ θα κολλαγαν;
-
δεν υποστρεφει με ημιακαμπτο.μαλλον το αντιθετο θα συμβει.
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
δεν υποστρεφει με ημιακαμπτο.μαλλον το αντιθετο θα συμβει.Έχεις δίκιο, υπερστρέψει έπρεπε να γράψω.
-
α,κ αναποδο,οχι κοψιμο αλλιως δεν γλιτωνεισ....με πολλαπλους φανταζομαι το ιδιο γινεται..
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
α,κ αναποδο,οχι κοψιμο αλλιως δεν γλιτωνεισ....με πολλαπλους φανταζομαι το ιδιο γινεται..Ναι ανάποδο για την συγκεκριμένη περίσταση.
Για τους πολλαπλούς, εξαρτάται απ την υλοποίηση. Στο Golf που λέμε εδώ, κάνει ένα απότομο τσούλημα το πίσω μέρος και έρχεται σε τέτοια θέση που δεν χρειάζεται να διορθώσεις (αλλά καμιά φορά σε αγχώνει), σε αυτό αναφέρθηκε ο VolvoZeus. -
Για το στρωσιμο ενος Tsi 122ps(Golf 6) που θα ξεκινησω απο βδομαδα,γενικα τι προτεινετε οι επαΐοντες και ιδιοκτητες του φορουμ?
-
Ό,τι ακριβώς λέει το manual
-
Απ'οτι φαινεται μας την εχει σκασει το manual...
Λεει κατι συγκεκριμενο,καπου?
στα κεφαλαια 'Οδηγηση' και 'Συμβουλες για την οδηγηση',εχει μονο γενικες περιγραφες και προειδοποιησεις
για τα δερματα παντως εχει σχεδον τρεις σελιδες.Να χαρω εγω...
Απο την αντιπροσωπεια της VW μου ειπαν οτι οι κινητηρες και τα μηχανικα μερη ερχονται στρωμενα απο το εργοστασιο
-
Δεν μπορεί θα λέει κάπου
Στον 1.8 tsi λέει μέχρι τα πρώτα 1000 χλμ έως τα 3/4 του ορίου στροφών του κινητήρα. Από τα 1000 μέχρι τα 1500 σταδιακά ανεβάζεις στροφές μέχρι να φτάσεις στο όριο στροφών του κινητήρα δλδ πιάνεις κόφτη.
Και γενικά μέχρι να φτάσει τα 1500 χλμ δεν πατάς απότομα το γκάζι. Γενικά φροντίζεις να μην οδηγάς με μεγάλη ταχύτητα και μικρή σχέση δλδ μην παγαίνεις με 3η και 30 χαω. αυτό για το καλό του κιβωτίου. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν μπορεί θα λέει κάπου
Στον 1.8 tsi λέει μέχρι τα πρώτα 1000 χλμ έως τα 3/4 του ορίου στροφών του κινητήρα. Από τα 1000 μέχρι τα 1500 σταδιακά ανεβάζεις στροφές μέχρι να φτάσεις στο όριο στροφών του κινητήρα δλδ πιάνεις κόφτη.
Και γενικά μέχρι να φτάσει τα 1500 χλμ δεν πατάς απότομα το γκάζι. Γενικά φροντίζεις να μην οδηγάς με μεγάλη ταχύτητα και μικρή σχέση δλδ μην παγαίνεις με 3η και 30 χαω. αυτό για το καλό του κιβωτίου.Ετσι λεει και στο δικο μου golf 5 tsi 122, επισης λεει να μην υπερβαινεις τα 3/4 της τελικης. Το bold ειναι λιγο μπερδεμενο
-
ετσι λεει σε ολα τα vag μαλλον και μενα τα ιδια μου λεει..
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Και αφου το προηγουμενο θεμα που ειχα αναφερει λυθηκε αμεσα (και απλα) με την αντικατασταση της βαλβιδας N75 και τον επαναπρογραμματισμο του εγκεφαλου στο πρωτο σερβις ( neos/vagsti) με αποτελεσμα το αυτοκινητο να εχει πραγματικα εντελως διαφορετικη αισθηση, εχω μια ακομη ερωτηση...Χθες μετα απο καιρο παλι οδηγησα το αυτοκινητο και παρατηρησα οτι σε καποιες ανωμαλιες πανω σε στροφες κανει καποιο side stepping το πισω μερος...Γνωριζετε αν υπαρχει καποιο διαφορετικο setting στη γεωμετρια που θα μπορουσε να το εξαλειψει? Ποσο ρυθμισιμη ειναι η πισω αναρτηση του V?
Πράγματι έτσι είναι η ρύθμιση της ανάρτησης, σε ανωμαλία επάνω σε στροφή νιώθεις το πίσω μέρος να κάνει 'αλματάκι' δεξιά ή αριστερά αλλά αν θες τη γνώμη μου αυτό είναι μάλλον επιλογή του κατασκευαστή για την καλύτερη δυνατή διατήρηση της πορείας. Μπορεί να κάνει το sidestep όμως δεν χρειάζεσαι καμία διόρθωση στο τιμόνι και συνεχίζει προς τα εκεί που του έδειχνες. Σε αμάξι με ημιάκαμπτο (ή μέτριους πολλαπλούς όπως το Cee'd) η συνήθης αντίδραση είναι να υποστρέψει και να πρέπει να το βάλεις πιο μέσα με κόψιμο τιμονιού. Οπότε πιο πολύ για καλό το βλέπω παρά για ελάττωμα προς εξάλειψη.
Για ρύθμιση της υπάρχουσας ανάρτησης δεν έχω ιδέα αν γίνεταιΠερισσοτερο ενοχλητικο θα το ελεγα παρα επικινδυνο το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο. Απλα επειδη κατι τετοιο συνεβαινε και με τα πρωτα S60R, μετα απο παραπονα ιδιοκτητων αλλαξαν λιγο τη γεωμετρια και το θεμα εξαφανιστηκε...αναρωτιομουν απλα μηπως κατι αναλογο συναιβει κι εδω......
-
Τελικα το manual εχει οντως πληροφοριες για το ρονταρισμα,γενικης φυσης.
Αυτο που αποκομισα,διαβαζοντας δεξια κι αριστερα στα fora,ειναι πως τ'αυτοκινητα ερχονται πραγματι με τα μηχανικα τους μερη δουλεμενα/στρωμενα και πως ο λογος που γινεται αναφορα στο manual ειναι για να μην παρασυρθει κανενας καμενος και το οδηγει απο την πρωτη μερα με κοφτες(ή με...καροτσα )
Απο κει και περα η περιοδος προσαρμογης που προτεινει ο καθενας ποικιλει σε διαρκεια και ενταση.(μεχρι και 10.000km διαβασα καπου)
-
Ότι λέει το manual.Εγώ πάντως πήγα ένα βήμα παραπέρα και το Α4 το έστρωνα για 5000 χλμ.Δεν ξεπέρασα σχεδόν ποτέ τις 4000 στροφές και την ταχύτητα από τα 3/4 της συνολικής του ταχύτητας και μέχρι στιγμής 100000 χλμ μετά ευτυχώς δεν έχει κανένα πρόβλημα στον κινητήρα.
-
στο μεταξυ στο vwclub λενε πως μετα την περιοδο στρωσιματος πρεπει να μεταχειριζεσαι πιο επιθετικα για να ξεμπουκωσει.Διοτι ο εγκεφαλος λειτουργει τον κινητηρα προσαρμοστικα στο στυλ οδηγησης ,και υπαρχει περιπτωση να παραμεινει 'νωχελικος'
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
στο μεταξυ στο vwclub λενε πως μετα την περιοδο στρωσιματος πρεπει να μεταχειριζεσαι πιο επιθετικα για να ξεμπουκωσει.Διοτι ο εγκεφαλος λειτουργει τον κινητηρα προσαρμοστικα στο στυλ οδηγησης ,και υπαρχει περιπτωση να παραμεινει 'νωχελικος'Καλησπέρα , έχω Scirocco 160 από τον Μαίο ,
Αυτό που διάβασες προφανώς άλλα ήθελε να πεί ο ποιητής και άλλο είπε :
Στο στρώσιμο υπάροχυν δυο τεχνικές :- Το 'επιθετικό' που προφανώς εννοούν στο vwclub κατά το οποίο υπάρχει η πεποίθηση ότι όσο πιο πολύ σκίζεις το μοτέρ από την αρχή (προφανώς με ζεστά νερά-λάδια) τόσο καλύτερα πατούν τα κινούμενα του μέρη και μακροπρόθεσμα θα δείξει μεγαλύτερη ιπποδύναμη , αυτή η τεχνική κατά την γνώμη μου δεν συνίσταται σε μοτέρ ευρείας παραγωγής και καθημερινής χρήσης.
- Το 'προοδευτικό' που σου ανέφεραν οι συμφορουμίτες πιο πάνω και ακολούθησα και εγώ , και που ακολουθούμε την κλασσική διαδιακσία στρωσίματος!
Ο εγκέφαλος δεν υπάρχει περίπτωση να 'κοιμηθεί' ούτε να μπεί δια παντώς σε sleep-mode ούτε και κάτι άλλο που έχω ακούσει περί κάπνας στην πεταλούδα γκαζιού κλπ.
Το μοτέρ είναι άμεσου ψεκασμού πράγμα που σημείνει ότι μέχρι την εισαγωγή στον κύλινδρο κυκλοφορεί 'κοπανιστός' αέρας στην εισαγωγή του κινητήρα και όχι μείγμα αέρα-βενζίνης! Η βενζίνη ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο!Συμβουλή μου : Καλή βενζίνη (ει δυνατόν από τσεκαρισμένο πρατήριο) , ζέσταμα-κρύωμα πάντα , προοδευτικότητα και μετά τα 1.500 Km σταδιακά να το ανοίγεις , μην ξεχνάμε ότι θέλουν όλα τα υποσυστήματα στρώσιμο (λάστιχα,αμορτισερ,τακακια κλπ)!
Καλοτάξιδο το νέο σου αυτοκίνητο!
-
Ρε παιδια ειναι οντως τοσο οικονομικοι αυτοι οι νεοι κινητητρες? Διαβαζα οτι με ελαφρυ ποδι το 160αρι golf εχει καταναλωση 7 λιτρα. Μου φαινεται εξωφρενικα μικρη για αμαξι 160 αλογων με turbo και κομπρεσορα
-
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
...ούτε και κάτι άλλο που έχω ακούσει περί κάπνας στην πεταλούδα γκαζιού κλπ.
Το μοτέρ είναι άμεσου ψεκασμού πράγμα που σημείνει ότι μέχρι την εισαγωγή στον κύλινδρο κυκλοφορεί 'κοπανιστός' αέρας στην εισαγωγή του κινητήρα και όχι μείγμα αέρα-βενζίνης! Η βενζίνη ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο!Γι αυτό όταν λερωθεί από τις αναθυμιάσεις, δεν καθαρίζει από την βενζίνη η εισαγωγή αέρα και οι βαλβίδες εισαγωγής.
-
Ο leonp αναφέρεται στον άμεσο ψεκασμό ή στις συμβατικές μεθόδους;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...ούτε και κάτι άλλο που έχω ακούσει περί κάπνας στην πεταλούδα γκαζιού κλπ.
Το μοτέρ είναι άμεσου ψεκασμού πράγμα που σημείνει ότι μέχρι την εισαγωγή στον κύλινδρο κυκλοφορεί 'κοπανιστός' αέρας στην εισαγωγή του κινητήρα και όχι μείγμα αέρα-βενζίνης! Η βενζίνη ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο!Γι αυτό όταν λερωθεί από τις αναθυμιάσεις, δεν καθαρίζει από την βενζίνη η εισαγωγή αέρα και οι βαλβίδες εισαγωγής.
Για τις αναθυμιάσεις τι να σου πω δεν ξέρω απλώς είχε τύχει να διαβάσω κάπου ότι αν δεν το 'πλακώνεις' μαζεύει στην εισαγωγή και την πεταλούδα κοινώς 'καπνίζει' , λογικά σε ένα μοτέρ άμεσου ψεκασμού όπως ο TSI το 'κάπνισμα' αυτό θα είναι σημαντικά μικρότερο απ΄ ότι σε συμβατικό (πολλαπλό ή μονό) ψεκασμό !
Πάντως αν υπάρχει θα με ενδιέφερε μια φώτο από λυμένο TSI κάποιων δεκάδων χλμ
EDIT : Λυμένο όχι κολλημένο !
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)