-
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
sorry αλλα παλι εισαι λαθος. αν δεν αλλαξει το βαρος (μαζα καλυτερα) καμια μεταβολη.Για ίδια διάμετρο τροχού, όσο μεγαλύτερη είναι η ζάντα τόσο βαρύτερος ο τροχός. Το λάστιχο είναι ελαφρύτερο από το μέταλλο της ζάντας. Λιγότερο λάστιχο = περισσότερο μέταλλο = βαρύτερος τροχός.
Ακόμα, βάρος μεταφέρεται από το κέντρο του τροχού προς τη περιφέρεια και αυξάνει η ροπή αδράνειας.
Αν περισσεύουν άλογα, συνήθως οι μεγάλες ζάντες έχουν καλύτερες επιδόσεις (αλλά όχι σε ντράγκστερς).
Η πρόσφυση του ελαστικού δεν είναι γραμμική (με το βάρος). Περισσότερο λάστιχο ή λιγότερο βάρος = μεγαλύτερος συντελεστής τριβής = καλύτερη πρόσφυση. (επίσης το σχήμα του contact patch παίζει ρόλο αλλά όχι τόσο μεγάλο).
-
Το ρημάδι το Polo GTI προηγούμενης γενιάς πόσα κυβικά-άλογα ήταν; Ήταν ένα ασημί στη Βουλιαγμένης με ένα μπουρί να που μου έβγαλε την πίστη, μέχρι τα 150 ήταν ακριβώς στο πίσω φτερό μου και μετά άρχισα να του φεύγω κάμποσο
-
1600 κυβικά, 125 άλογα νομίζω...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
1600 κυβικά, 125 άλογα νομίζω...τόσο ήταν
ΥΓ:Αν και 'σερνόταν' σχετικά λόγω μακρυών σχέσεων...
-
Το χθεσινό δεν σερνόταν καθόλου
-
Δεν δοκιμάσατε να στρίψετε, για αυτό!
-
ξερετε αν το gt122 φορα τα ιδια αμορτισερ-ελατηρια με το gt170?
-
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους. Αν δείτε τα post που έχω κάνει θα καταλάβετε και το πρόβλημα που είχα. Λίγο συμπηκνωμένα:
Παρέλαβα το αυτοκίνητο εδώ και ένα μήνα (χωρίς να έχω κάνει test drive ή να έχω οδηγήσει άλλο παρόμοιο όχημα).
Το οδηγούσα πολύ ήπια (βλέπε στρώσιμο) και όλα καλά. Όταν βύθιζα το γκάζι λίγο παραπάνω άκουγα το φύσημα αλλά διαφορά στην απόδοση δεν είχα. Τηλέφωνο πρώτο στον πωλητή ('ακούω ένα φύσημα όταν ζητάω ισχύ'-'είναι το τούρμπο, αν δεν άκουγες να ανυσηχούσες' η απάντηση. Μετά πο καμιά εβδομάδα πάλι τηέφωνο ('δεν έπτεπε να τσιμπάει το αμάξι'- ' έχει καθυστέρηση, είναι κανούργιο, είναι και λίγο βαρύ-Touran' οι απαντήσεις).
Τελικά χθές πήγα και ζήτησα test-drive και είδα τι θα πεί ροπή. Κατάλαβα αμέσως ότι το δικό μου έχει πρόβλημα, το οποίο επιβεβαίωσε και ο πωλητής.
Κλέιστηκε το ραντεβού για σήμερα και το αποτέλεσμα...κρατηθείτε:
Δεν είχαν σφίξει ένα κολλάρο που μάλλον ήταν στην έξοδο αέρα του κομπρέσσορα και έτσι ο κομπρέσσορας συμπίεζε αλλά μάταια καθώς όλος ο σωλήνας είχε φύγει απο τη θέση του. Σφίχτηκε και όλα καλά.
Απορία πρώτη: 500 χιλιόμετρα στο στρώσιμο με συμπεριφορά απλού 1400αριού μήπως σακάτεψαν τον κινητήρα?
Απορία δεύτερη: Μήπως το ότι έμπαινε στο σύστημα αέρας απο αλλού εκτός απο τον προβλεμπόμενο δρόμο σημαίνει ότι μπήκαν στην μηχανή υγρασία σκόνη κ.α.?
Απορία τρίτη: Γιατί αρνήθηκαν απο το service να 'βγάλουν καρτέλα' στο αυτοκίνητο. Όταν τους ρώτησα μου είπαν ότι τεχνικά δεν μπορούν αφού δεν αλλάχτηκε κάτι, και δεν δικαιολογέιται 'εισαγωγή' για ένα απλό σφίξιμο. Και όταν τους ρώτησα πως θα αποδείξω ότι υπήρχε πρόβλημα και διορθώθηκε με διαβεβαίωσαν πως θα στείλουν DIS (φαντάζομαι σημαίνει αναφορά) στη μαμά εταιρία.
Να σημειώσω πως το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε, το αμάξι μου παραδώθηκε έτσι. Άραγε όταν πλήρώνουμε έξοδα προετοιμασίας, μιλάμε για το αποκέρωμα, δεν κάνουν ούτε μια βόλτα να δούν αν όλα δουλεύουν, ή κάποιος έπρεπε να κάνει τη βόλτα και δεν την έκανε?
Να ευχαριστήσω όσους προσπάθησαν να με βοηθήσουν στις συνεχείς αναζητήσεις μου 'γιατί δεν τραβάει' και να πω πως μοιάζει αφελές να μην καταλάβεις μια τέτοια απώλεια ροπής αλλά πιστέψτε με, αν το αμάξι το οδηγούσε η μητέρα μου θα κταλάβαιναν το πρόβλημα (αν το καταλάβαιναν) στο πρώτο service.
Παρακαλώ ας μου δώσει κάποιος μια διεύθυνση που υπήρχε για τα παράπονα πελατών στη μαμά εταιρία (εννοείται πως θα ενημερώσω τόσο την ελληνική όσο και την γερμανική VW).
Περιμένω σχόλια, απόψεις για το αν έχει γίνει ζήμιά και προτάσεις.](http://img218.imageshack.us/my.php?image=mixanitrvo9.jpg)[/IMG]
](http://img221.imageshack.us/my.php?image=aerastrye6.jpg)[/IMG]
](http://img221.imageshack.us/my.php?image=diagrammatrcd1.jpg)[/IMG]
Στα σχέδια που παραθέτω δείχνω πιο κολάρο δεν ήταν σφιγμένο, οπότε και ο σωλήνας εκτός θέσης και δημιουργήθηκε το θέμα που προαναφέρω. Πιστεύω ότι έχω δείξει σε όλες τις εικόνες το ίδιο σημείο. Καταλήγω λοιπόν ότι το σύστημα 'έχανε' πίεση μεταξύ του intercooler και της πεταλούδας της εισαγωγής αέρα.- Νομίζετε ότι αυτό που δείχνω στις εικόνες είναι παντού το ίδιο ?
- Πιστεύετε ότι αν το αυτoκίνητο είχε αυτό το πρόβλημα για 500 χλμ. (1 μήνας) στο στρώσιμο, έχει γίνει ζημιά απο την εισαγωγή σκόνης ή υγρασίας ?
-
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Πιστεύετε ότι αν το αυτoκίνητο είχε αυτό το πρόβλημα για 500 χλμ. (1 μήνας) στο στρώσιμο, έχει γίνει ζημιά απο την εισαγωγή σκόνης ή υγρασίας ?Δεν ξέρω το κινητήρα σου αλλά μάλλον έβγαινε αέρας (έχανε υπερπίεση) παρά έμπαινε. Τώρα αν ρούφηξε λίγο σκόνη δεν πειράζει πολύ, αν θέλεις άλλαξε πιο γρήγορα τα λάδια απ' ότι προβλέπεται.
Αυτό που επηρεάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις (και πρέπει να το προσέχεις) είναι η τουρμπίνα που αναγκάζεται να γυρνάει με πολύ περισσότερες στροφές απ' όσες αντέχει. Επειδή όμως στο στρώσιμο δεν έσκιζες το αμάξι με το γκάζι για ώρα στο πάτωμα, δεν πρέπει να ζορίστηκε η τουρμπίνα. Φρόντισε μόνο να καταγραφεί η βλάβη στο κολάρο και μην ανησυχείς, είναι μια χαρά.
-
Να ρωτήσω τους κατόχους του 1,4 TSi.
Οι ίδιοι κινητήρες έχουν μπει και σε Seat και σε Skoda.
Γνωρίζετε αν έχουν τις ίδιες τιμές και οι τρεις αντιπροσωπίες, κοινό τιμοκατάλογο στα ανταλλακτικά, μηχανικά, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά κλπ? -
Σήμερα το παράθυρο του οδηγού αποφάσισε να μην κατεβαίνει για 10 λεπτά.
Μετά κάποια στιγμή ξεσκάλωσε.Επίσης από σήμερα ακούγεται ένας μεταλλικός ήχος από την πίσω ανάρτηση στις γερές λακούβες σαν 'γκλον'. Ακούγεται μόνο με ανοιχτό παράθυρο. Θα δω αν θα το κάνει και αύριο.
Ο συμπλέκτης ζεσταίνεται/μυρίζει εύκολα.
Μην ξεχάσω και το ύφασμα των καθισμάτων. Έχω επαφή με ένα σωρό αυτοκίνητα και μα τη ζωή μου δεν έχω ξαναμπεί σε αμάξι που τα υφάσματά του να λερώνουν ΤΟΣΟ εύκολα. Οτιδήποτε πέσει επάνω, δεν βγαίνει με συμβατικές μεθόδους πχ σαπούνι και σφουγγάρι. Σε Mini, Jimny, Sunny, Tigra με τα οποία έχω 'επαφή', ίδιοι λεκέδες βγήκαν με σαπουνάκι πολύ εύκολα. Αντίθετα στο golf μέχρι και το σαπούνι αφήνει στάμπα. Έλεος. Στο βενζινάδικο που το έδωσα για καθαρισμό μου έγδαραν (~2 εκατοστά) την ταπετσαρία της πόρτας. Καθίκια.
Τα κρατήματα του αυτοκινήτου είναι άψογα
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
.......Στο βενζινάδικο που το έδωσα για καθαρισμό μου έγδαραν (~2 εκατοστά) την ταπετσαρία της πόρτας. Καθίκια.
..........Στο γκολφ ενός φίλου στο βενζινάδικο που το δίνει για πλύσιμο του έσπασαν το μοχλό που ρυθμίζει τους καθρέπτες στην πόρτα του οδηγού....
Αντε να βρεις το δίκιο σου.... -
φίλε neos τι χρώμα είναι οι επενδύσεις στο αυτοκίνητο σου; Στο δικό μου που είναι κρεμ γνωρίζω ότι είναι ευκολότερο να λερωθεί και προσέχω περισσότερο.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι ιδιαίτερο έχουν οι επενδύσεις του γκολφ και δεν καθαρίζονται εύκολα.
Δεν το έχω πλύνει ποτέ σε βενζινάδικο...επιμένω παραδοσιακά στο πλύσιμο από εμένα τον ίδιο. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
φίλε neos τι χρώμα είναι οι επενδύσεις στο αυτοκίνητο σου; Στο δικό μου που είναι κρεμ γνωρίζω ότι είναι ευκολότερο να λερωθεί και προσέχω περισσότερο.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι ιδιαίτερο έχουν οι επενδύσεις του γκολφ και δεν καθαρίζονται εύκολα.
Δεν το έχω πλύνει ποτέ σε βενζινάδικο...επιμένω παραδοσιακά στο πλύσιμο από εμένα τον ίδιο.Aφού έχεις το χρόνο και το χώρο να το κάνεις είσαι πολύ τυχερός.
Ελπίζω όμως να μην είσαι από αυτούς που γεμίζουν τον παρακείμενο δρόμο νερά με αποτέλεσμα να βρωμίζουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν το έχω πλύνει ποτέ σε βενζινάδικο...επιμένω παραδοσιακά στο πλύσιμο από εμένα τον ίδιο.Aφού έχεις το χρόνο και το χώρο να το κάνεις είσαι πολύ τυχερός.
Ελπίζω όμως να μην είσαι από αυτούς που γεμίζουν τον παρακείμενο δρόμο νερά με αποτέλεσμα να βρωμίζουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.απλά έχω την τύχη να ζω σε γειτονιά ακόμα...
Με άλλα λόγια ακόμα και αν ζητήσω από τον γείτονα να πλύνω με το δικό του λάστιχο θα με αφήσει ευχαρίστως. Πρόβλημα με νερά απλά δεν υφίσταται...
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχω χρόνο για να το πλένω συχνά απλά ότι όποτε το κάνω (μία φορά το μήνα περίπου) αυτό γίνεται από μένα. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Δεν το έχω πλύνει ποτέ σε βενζινάδικο...επιμένω παραδοσιακά στο πλύσιμο από εμένα τον ίδιο.Γκρι είναι, μάλιστα πήρα αυτό το χρώμα αντί για το κρεμ εσωτερικό ακριβώς για να μη λερώνει. Δυστυχώς όμως έχει μια τάση να απορροφά οποιοδήποτε λεκέ και μετά να μην φεύγει με τίποτα. Ρώτησα σε ένα κατάστημα που καθαρίζει ταπετσαρίες/καθίσματα αυτοκινήτων και μου είπε ότι τα υφάσματα του golf είναι αρκετά ευπαθή και απορροφητικά με τους λεκέδες γενικώς. Πχ από εκεί που πήγα να καθαρίσω με σαπουνάκι και σφουγγάρι ένα σημείο που λέρωσε φίλος μου με το παπούτσι του πίσω, έχει μείνει μια αρκετά μεγάλη στάμπα. Το ίδιο πράγμα σε άλλο αμάξι με την ίδια αντιμετώπιση δεν άφησε ούτε ίχνος.
Μόνη λύση σύμφωνα με το καθαριστήριο ο βιολογικός καθαρισμός (30 ευρώ για το πίσω κάθισμα )(Δεν έχω χώρο για να πλύνω ο ίδιος το αμάξι, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω στα χέρια οποιουδήποτε κάφρου βενζινά)
Στο ίδιο βενζινάδικο που μου έγδαραν την ταπετσαρία της πόρτας, παλιότερα όταν είχα ζητήσει να ελέγξουν την πίεση στα λάστιχα παρέλαβα το αμάξι χωρίς καμία τάπα στα ελαστικά. Τις έβγαζαν για να ελέγξουν τον αέρα και τις πετούσαν τα ζωάδια. Επίσης είχαν αφήσει τα τζάμια της μιας πλευράς άπλητα. Πρόσφατα έμαθα ότι έχει φάει και 2 πρόστιμα για νοθευμένη βενζίνη αυτός
-
'στεγνό' καθάρισμα, δλδ με βενζίνη/πετρέλαιο, έχεις δοκιμάσει να τα τρίψεις; Άν η στάμπα είναι από το νερό μπορεί να είναι μια λύση...
-
Φοβάμαι μην το καταστρέψω τελείως... Ήδη έχει 2 στάμπες και κάτι ασπρίλες πίσω. Το καθαριστήριο μου είπε ότι μπορεί να το κάνει σαν καινούριο με ειδικό υγρό καθαριστικό και ατμό , αλλά 30 ευρώ για να καθαρίσεις ένα κάθισμα ρε γαμώτο Αν ξέρει να προτείνει κάτι σίγουρο κάποιος πάντως... ευπρόσδεκτο.
-
δεν παίζει η βενζίνη ('καθαριστική' των SM όχι καύσιμο) να σου καταστρέψει ύφασμα. Ευαίσθητα ρούχα μπορείς να καθαρίσεις και δεν παθαίνουν τπτ, του πστ.... σατέν είναι του Golf ;
-
Ούτε με βενζίνη έγινε τίποτα . Δεν τον γλιτώνω τον καθαρισμό.
Είναι απαράδεκτο πως όταν μπαίνει άνθρωπος πίσω τρίζει στον πίσω άξονα/ανάρτηση/φρένα κάτι τέλος πάντων. Θα το πάω μέσα στη βδομάδα κι αν μου το βγάλουν φυσιολογικό θα τους το αφήσω εκεί μέχρι να βρουν τι φταίει κ θα αρνηθώ να το πάρω. Δεν πλήρωσα 20.000 ευρώ για να ακούω 'γγγγρρρρουνκ' κάθε φορά που μπαίνει τρίτο άτομο. Κ ο διακόπτης των παραθύρων το ξανάκανε να μην κατεβαίνει το παράθυρο, σαν να μην κάνει επαφή.
Επίσης θα πω να ελέγξουν τον συμπλέκτη που ορισμένες φορές νιώθω να κάνει σαν τραχύ τοκ τοκ κατά το άφημα.Τώρα τι σας τα λέω θα μου πείτε... αλλά 4000χλμ μόνο και να παρατηρώ τέτοια πράγματα μου χαλάνε την ψυχολογία.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)