-
Είχα την τύχη να οδηγήσω το (εταιρικό) Golf GT με τους 122 ίππους, που κολλητός μου φίλος παρέλαβε την Παρασκευή. Το αυτοκίνητο ήταν ολοκαίνουριο (ούτε 80 χλμ. στο οδόμετρο), οπότε αντιμετωπίστηκε ...πολιτισμένα.
Σε μια διαδρομή περίπου 10 χλμ., υπό ιδανικές συνθήκες αστικής κυκλοφορίας (ένεκα Κυριακής, νωρίς το απόγευμα) και καιρού, σημείωσα τα εξής:- ΡΟΠΗ !! Παρούσα από το ρελαντί, βοηθά εξαιρετικά στο να οδηγήσεις για πρώτη φορά ένα άστρωτο αυτοκίνητο που δεν είναι δικό σου, σε ρυθμούς ικανοποιητικούς. Ο κινητήρας 'τραβάει' θετικά από χαμηλά και σου επιτρέπει να πηγαίνεις με 'μία πάνω' παντού. Είδα στιγμιαίες καταναλώσεις κάτω από 4λίτρα/100χλμ., με 3η και 4η στο κιβώτιο και 'χάιδεμα' του γκαζιού (στο μποτιλιάρισμα δεν ξέρω τι αντίστοιχο θα 'γράψει'...) .
Ένα ...πρόβλημα είναι, πως τα χιλιόμετρα 'μαζεύονται' γρήγορα και πρέπει να 'χεις το νού σου, αλλά από την άλλη, μπορείς να βάζεις ακόμα και ...6η σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (με ό,τι συνεπάγεται αυτό). - Αίσθηση 'άρματος' (με τη θετική έννοια) στο εσωτερικό. Έχοντας οδηγήσει για τελευταία φορά βέβαια ένα Golf III (με τους ...60 ίππους) προ 10ετίας, πραγματικά δεν απορώ γιατί κάποια αυτοκίνητα κοστίζουν ακριβότερα από κάποια άλλα... Βαρύ μεν αυτοκίνητο (ξεπερνάει τα 1400 κιλά με δυο ...μαντραχαλέους 35άρηδες), αλλά, είπαμε, 20+ κιλά ροπής είναι αυτά.
- Έχω αυτοκίνητο με ηλεκτρικό τιμόνι και ηλεκτρονικό γκάζι, οπότε έχω συνηθίσει στην ...αναισθησία. Σε σχέση με το Clio μου θα ΄λεγα, πως έχει παρόμοια αίσθηση γκαζιού και χειρότερη τιμονιού. Παρεμπιπτόντως, με χαλάει αρκετά να στρίβω σε γνωστή μου στροφή με 80 χλμ., με αυτοκίνητο που 'πατάει' σε λάστιχα 205/55/16 (έστω και Michelin Energy ) και επιταχυνόμενο προοδευτικά γκάζι και να μην ξέρω πού ακριβώς 'πατάνε' οι τροχοί ...
- Με 'σχεδόν' 20 χιλιάρικα θα 'θελα (αν έπαιρνα ένα τέτοιο αυτοκίνητο) προβολείς ομίχλης στο βασικό εξοπλισμό (άσχετα αν τους έχω χρησιμοποιήσει ΤΡΕΙΣ φορές στα 17 χρόνια που οδηγώ) και χειριστήρια στο τιμόνι για το ηχοσύστημα (αντί για cruise control...).
- Λεπτομέρεια, αλλά οι ενδείξεις των οργάνων μου φάνηκαν κάπως μικρές ...
Αυτά τα ολίγα ...
- ΡΟΠΗ !! Παρούσα από το ρελαντί, βοηθά εξαιρετικά στο να οδηγήσεις για πρώτη φορά ένα άστρωτο αυτοκίνητο που δεν είναι δικό σου, σε ρυθμούς ικανοποιητικούς. Ο κινητήρας 'τραβάει' θετικά από χαμηλά και σου επιτρέπει να πηγαίνεις με 'μία πάνω' παντού. Είδα στιγμιαίες καταναλώσεις κάτω από 4λίτρα/100χλμ., με 3η και 4η στο κιβώτιο και 'χάιδεμα' του γκαζιού (στο μποτιλιάρισμα δεν ξέρω τι αντίστοιχο θα 'γράψει'...) .
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
175/80-14 φορούσαν...1.6 FSi συμφορουμίτη μοντέλο 2004 με 17άρες (εργοστασιακές) και ~70000 χλμ δεν έχει βγάλει πρόβλημα ούτε στο κιβώτιο, ούτε τριγμών. Δεν τη γλύτωσε όμως και το clima και το ηχοσύστημα
Αντρέα εδώ λανθάνεις.
Ο κεντρικός αεραγωγός ψιλοτρίζει στο άσχετο κάποιες φορές.Είναι ενοχλητικό αν κλείσεις τη μουσική και επειδή δεν ακούγεται σχεδόν τίποτε άλλο, ακούς μόνο αυτό και σου τη δίνει.
3 φορές το έχουμε πάει από τότε που το πήραμε το αμάξι και έχουμε αλλάξει και τις 3 τη γρίλια. τώρα πια έχουμε έμμεσα απελπιστεί και το έχουμε αφήσει στη μοίρα του. (και βασικά το μόνο που τρίζει.αν το πιάσεις και σταματήσει να τρίζει, το υπόλοιπο αμάξι είναι άψογο)
Πάντως το 'πρόβλημα' (και μόνο που το λέω έτσι μου φαίνεται αστείο) εμφανίστηκε όταν αλλάξαμε το clima γιατί για να μην ζεσταίνεσαι, έπρεπε να το έχεις στους 17,5 βαθμούς (και μιλάμε με οδηγό γυναίκα )
Το ηχοσύστημα αλλάχτηκε, γιατί κάποια στιγμή αποφάσισε ότι δε θέλει να κλείνει (κοινώς χάλασε το κουμπί και δεν μπορούσες να το κλείσεις... )
(σσ:όλα αλλάχτηκαν χωρίς καμία επιβάρυνση και χάσαμε το αμάξι 'μόνο' μισή μέρα. Μάλιστα μας έδωσαν αμάξι αντικατάστασης πολύ χαλαρά, χωρίς να δείξουμε πρόθεση ότι θα το ζητήσουμε.)Για το μόνο που έχουμε μετανιώσει είναι που δεν έχουμε βάλει αυτόματο σασμαν και η μάνα μου ταλαιπωρείται στην κίνηση στην Βάρης-κορωπίου κάθε μέρα... (τόσα και τόσα έξτρα...μαλακία που δε σκεφτήκαμε το αυτόματο τότε)
Σκεφτήκαμε να το πουλήσουμε και να πάρουμε ένα GT DSG, αλλά μάλλον θα περιμένουμε το καινούριο Golf-άκι.ΥΓ:Το 175/80/14 ήταν άθλιο...Συν του ότι δε βγαίνουν καλά λάστιχα σε αυτή τη διάσταση...(ξέρω: 'τι περίμενες ρε φίλε?Καλό λάστιχο σε μπαλόνι διάσταση?' ).Νομίζω ότι μόνο 2 λάστιχα έχεις ως επιλογή και τα 2 είναι κατηγορία energy. Απορώ πώς κάποιοι με Golf IV δεν έχουν αλλάξει ακόμα την διάσταση, μετά απο 8+ χρόνια...
-
Το νέο Golf πότε βγαίνει στην παραγωγή? Εχετε πληροφορίες?
-
Λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2008, σίγουρα μετά το καλοκαίρι...
Η έκδοση GTI αναμένεται στις αρχές του 2009.
-
και επίσης οτι δεν θα ειναι τόσο νεο αλλά ένα δυνατό face-lift+ του τωρινού...
-
Aρχές 2009
-
Μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει, τι συμπίεση έχει ο TSi/122; Κάπου είδα 10:1 και μου φάνηκε υψηλή. Ως ακολούθως, η 95άρα βενζίνη που συνιστά η εταιρεία ενδείκνυται ή θ' αρχίσει τα 'πειράκια';
Μια τελευταία ερώτηση: τι πίεση παίρνουν τα 205/55/16 που 'φοράει' το Highline; Κοίταξα φευγαλέα στο εσωτερικό του πορτακίου του ρεζερβουάρ και μου φάνηκε πως είδα ...2,8 bar (δηλ. 41PSI !!). Μήπως ήταν 2,3bar/33PSI ...; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει, τι συμπίεση έχει ο TSi/122; Κάπου είδα 10:1 και μου φάνηκε υψηλή. Ως ακολούθως, η 95άρα βενζίνη που συνιστά η εταιρεία ενδείκνυται ή θ' αρχίσει τα 'πειράκια';10:1 είναι. Δουλεύει μια χαρά με 95άρα πάντως. Για την πίεση των ελαστικών δεν θυμάμαι.
-
Τα Michelin Energy 205/55/R16 του Golf GT Sport (140 hp) έχουν ενδεδειγμένη πίεση πίσω-μπρος 2,2 bar (31,9 PSI) με φορτίο 2 ατόμων+λίγων αποσκευών. Με πλήρες φορτίο, 2,4 bar εμπρός και 2,9 bar στον πίσω άξονα.
Μικρή επιφύλαξη για τη διάσταση των ελαστικών, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι αυτή. Θα επιβεβαιώσω σε λίγες ώρες...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Τα Michelin Energy 205/55/R16 του Golf GT Sport (140 hp) έχουν ενδεδειγμένη πίεση πίσω-μπρος 2,2 bar (31,9 PSI) με φορτίο 2 ατόμων+λίγων αποσκευών. Με πλήρες φορτίο, 2,4 bar εμπρός και 2,9 bar στον πίσω άξονα.Μικρή επιφύλαξη για τη διάσταση των ελαστικών, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι αυτή. Θα επιβεβαιώσω σε λίγες ώρες...
Ευχαριστώ!! Αυτούς ακριβώς τους τροχούς (και λάστιχα) έχει και το 122άρι Highline. Μάλλον είδα όντως κάτι λάθος ...
-
Το τσέκαρα, πράγματι αυτή είναι η διάσταση.
-
παιδια, στο tsi 122 πρεπει απαραιτητα να βαζω super αμολυμβδη 100 οκτανιων
η μπορω και καποια χαμηλοτερη? -
Ότι βενζίνη θες βάζεις.
-
Ξέρει κανείς τη διάσταση των φρένων του TSI;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ότι βενζίνη θες βάζεις.Ισχύει το ίδιο και για τον tsi 140?
-
Ναι.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ξέρει κανείς τη διάσταση των φρένων του TSI;Αεριζόμενα 288 χλστ. εμπρός, απλά 255 χλστ. πίσω.
Ότι βενζίνη θες βάζεις.
Ισχύει το ίδιο και για τον tsi 140?
Ναι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αεριζόμενα 288 χλστ. εμπρός, απλά 255 χλστ. πίσω.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αεριζόμενα 288 χλστ. εμπρός, απλά 255 χλστ. πίσω.
Ότι βενζίνη θες βάζεις.
Ισχύει το ίδιο και για τον tsi 140?
Ναι.
Krusenstern, δηλαδή και το '122άρι' και το '140άρι' φοράνε τα ίδια φρένα?Το GT φοράει μεγαλύτερα ή ίδια κι αυτό?
Τα ίδια φρένα φορούσε και το 1.6FSI ή μου φαίνεται?
Μόνο το GTi φοράει μεγαλύτερα φρένα από τα υπόλοιπα?ΥΓ:δεν υπονοοώ τίποτα.απλά ρωτάω για να λύσω κάποιες τεχνικές απορίες μου.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
175/80-14 φορούσαν...Ήταν 175 ε;
Το είχα ξεχάσει..._
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)