-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
tommasoΜε δευτερα αν εχεις 3000 στροφες λογικο ειναι να καιει τοσο..
Σε ταξιδι με 6η(εχει? δεν θυμαμαι και βαριεμαι να το κοιταξω) δεν νομιζω να μην πεφτει..
Τουλαχιστον οταν εχω καποια ταχυτητα και σταματω να πατω γκαζι
κανει αυτοματα cut-off?Προσπαθω να εξοικονομησω βενζινη με τον τροπο οδηγησης αλλα τπτ..
Μηπως πρεπει οσο εχω ταχυτητα στο κιβωτιο και ειμαι πχ.στα 50χλμ/ωρα
να πατησω και λιγακι φρενο για να κανει cut-off η κανει
απλα μη πατωντας το γκαζι? (Αυτο κανω τοσο καιρο) -
γιατι δε το πουλας να ηρεμησουμε ολοι?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τα αλογα θελουν και σανο,δεν δουλευουν τζαμπα
Toυ GT (που γνωρίζω) όχι, εκτός αν τα 'φωνάζεις', γιατί αλλιώς 'κοιμούνται' και δεν καταναλώνουν...
Τα κοιμισμενα τα κανουμε ψαροκολλα!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα αλογα θελουν και σανο,δεν δουλευουν τζαμπα
Toυ GT (που γνωρίζω) όχι, εκτός αν τα 'φωνάζεις', γιατί αλλιώς 'κοιμούνται' και δεν καταναλώνουν...
Τα κοιμισμενα τα κανουμε κορολλα!!
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Ελα και γω ετσι οδηγω.. +_
Υπαρχει μια σημαντικη διαφορα..
Τα δικα μου 140 αλογα δεν κοιμουνται ποτε...
Με το στροφομετρο κατω απο τις 3000 στροφες παρατηρω τον κινητηρα
να καταπινει την βενζινη το ιδιο αχορταγα (9,5)...Οσο αργα και προσεκτικα κι αν πηγαινω στην πολη..
Μαλλον εχω τα λαθος αλογα..
Εχω σκεφτει να βαζω κατοσταρα και καλα για καλυτερη καυση
αλλα το ιδιο θα μου ρχεται σε κοστος.(ακομα κι αν ισχυει)Δεν το παταω πολυ δυνατα μεχρι της 2800
Σταδιακα θα λεγα τις περισσοτερες φορες.Υπαρχουν ομως και οι εξαιρεσεις,οπως ανηφορες και δυσκολες
κλισεις.Εκει αναγκαζομαι να το παταω λιγο πιο πολυ ωστε να ναι κοντα στις 3000 ειτε σε 2α ειτε σε 3η ,απλα για να μην σβησει.Ε δεν γινεται να παω με 1800 στροφες σε ανηφορα και σταδιακα
Δε γνωρίζω ποια θα ήταν η διαφορά σε κατανάλωση με 100άρα...
Η αλήθεια είναι ότι με 1η - 2α συνεχώς (και ίσως και αναμμένο A/C), η κατανάλωση είναι σίγουρα αυξημένη και το 9,5 δεν είναι περίεργο (και 10 δε θα ήταν περίεργο) ακόμα και αν δεν ξεπεράσεις τις 1500 στροφές...Ένα καλό τεστ για το που καταναλώνεις περισσότερο καύσιμο θα ήταν να παρακολουθείς το trip computer...
Για μειωμένη κατανάλωση κάνουμε λόγο όταν έχουμε το περιθώριο να βάλουμε από 3η και πάνω για μεγάλο ποσοστό της διαδρομής σε χαμηλές στροφές και με ήπιες επιταχύνσεις. Επίσης, αν ο δρόμος έχει κλίση, στο κατέβασμα βάλε μικρή σχέση στο κιβώτιο και άσε το αυτοκίνητο να κατέβει χωρίς να πατάς καθόλου γκάζι (μιας και καταναλώνεις όταν ανεβαίνεις φρόντισε να μην καταναλώνεις όταν κατεβαίνεις)...
Το να οδηγείς οικονομικά δεν συμβαίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, μέχρι να συνηθίσεις θέλει λίγο προσπάθεια...
Δοκίμασε να αλλάξεις στυλ οδήγησης.
Αυτό θα βοηθήσει...
Τα κοιμισμενα τα κανουμε ψαροκολλα!!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δοκίμασε να αλλάξεις στυλ οδήγησης.
Αυτό θα βοηθήσει...
Θα βοηθήσει καλύτερα αν αλλάξει αυτοκίνητο!
-
Έχετε παρατηρήσει όταν πατάτατε το γκάζι τέρμα με 3η κυρίως ταχύτητα από χαμηλές στροφές (κάτω από 3000rpm) ότι το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει (όλη την ταχύτητα) τόσο έντονα όσο από πιο ψηλές; Κοινώς από χαμηλές στην 3η πατάς πατάς και φαίνεται σα να μην πηγαίνει αφού βάζεις τετάρτη και νομίζεις ότι επιταχύνει καλύτερα. Μόνο σε χαμηλές στροφές και είναι έντονο για όλη τη σχέση. (tsi)
-
Με 3η και τέρμα γκάζι από 3.000 στροφές μοιάζει για ψόφιο πράγματι. Αρχίζει να επιταχύνει αναιμικά και αργότερα επιταχύνει δυνατά. Κάτι το lag των turbo, κάτι η υστέρηση του γκαζιού των VAG... Όταν ξεπεράσει τις 4.500 φαίνεται η δύναμή του. Αν ανεβάσεις στροφές και αλλάξεις σε 4η βγαίνοντας στις 4.000+, λογικό είναι να σου φαίνεται ότι επιταχύνει καλύτερα με 4η.
Πάντως αυτό που λένε ότι οι αποδοτικότερες στροφές του TSI είναι από 2.500 μέχρι 4.500 εγώ δεν το βλέπω να συμβαίνει στο δρόμο. Το αυτοκίνητο επιταχύνει πολύ καλύτερα από 4.000 μέχρι 6.000+.
-
Τελικά αυτό που διαβάζω για μέγιστη ροπή μεταξύ 1500-4000σαλ είναι μούφα ή τελικά είναι τόσο μακρύ το γρανάζωμα και η τελική σχέση μετάδοσης στο TSi 140 ώστε σε κάποιο εύρος στροφών λειτουργίας να φαντάζει ψόφιο (σχεδόν) όπως αναφέρει ο φίλος πιο πάνω (και μάλιστα με 3η και 3000σαλ); Ρωτώ γιατί κι εμένα ένας ξάδερφός μου που έχει εδώ κι 7 μήνες ένα ΤSi 140 5D (Golf) παραπονιέται για νωθρή απόκριση στο γκάζι σε σχετικά χαμηλές στροφές...
-
Η απόκριση σε τέρμα γκάζι από χαμηλές στροφές είναι αργή. Εγώ το νιώθω σαν να καθυστερεί να δώσει ο εγκέφαλος εντολή για γκάζι, μετά ακούς τα τούρμπο να σφυρίζουν σταδιακά όλο και πιο δυνατά και αντίστοιχα επιταχύνει το αυτοκίνητο. Δηλαδή σαν να αργεί να ανεβάσει πίεση το νιώθω. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το αυτοκίνητο επιταχύνει δυνατά, και πάλι όμως από τις 4.000 στροφές και πάνω φαίνεται πιο δυνατό.
Πχ το είδα σε φιλικό πάτημα με Fabia 1.4 115 άλογα που όταν με 3η και από 2.800 στροφές δικές μου, 3.200 περίπου δικές του, πατήσαμε τέρμα γκάζι, για 1-2 δευτερόλεπτα είμασταν ακριβώς δίπλα δίπλα. Μετά η διαφορά ήταν τεράστια, αλλά για αυτά τα 1-2 δευτερόλεπτα το TSi επιτάχυνε σαν απλό 1.400άρι.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η απόκριση σε τέρμα γκάζι από χαμηλές στροφές είναι αργή. Εγώ το νιώθω σαν να καθυστερεί να δώσει ο εγκέφαλος εντολή για γκάζι, μετά ακούς τα τούρμπο να σφυρίζουν σταδιακά όλο και πιο δυνατά και αντίστοιχα επιταχύνει το αυτοκίνητο. Δηλαδή σαν να αργεί να ανεβάσει πίεση το νιώθω. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το αυτοκίνητο επιταχύνει δυνατά, και πάλι όμως από τις 4.000 στροφές και πάνω φαίνεται πιο δυνατό.Πχ το είδα σε φιλικό πάτημα με Fabia 1.4 115 άλογα που όταν με 3η και από 2.800 στροφές δικές μου, 3.200 περίπου δικές του, πατήσαμε τέρμα γκάζι, για 1-2 δευτερόλεπτα είμασταν ακριβώς δίπλα δίπλα. Μετά η διαφορά ήταν τεράστια, αλλά για αυτά τα 1-2 δευτερόλεπτα το TSi επιτάχυνε σαν απλό 1.400άρι.
Δεν είναι θέμα των στροφών ή του lag, είναι το ηλεκτρονικό γκάζι που καθυστερει στην αρχή για 1 δευτερόλεπτο το 'αρπαγμα'...
Το GT, από 1500-5000 σκοτώνει, μετά δεν βρήκα λόγο να το πάω, αλλάζω ταχύτητα... -
Αυτό που λέτε μου το κάνει μόνο στην 3η και μου φαίνεται ότι δεν πηγαίνει όσο κι αν την πατήσω (ακόμα και στις 5000) γιαυτό αφήνω και πατάω μία. Παρότι ακούγεται να σηκώνει πίεση είναι σαν μην το κάνει. Δε νομίζω ότι είναι θέμα ηλεκτρονικού γκαζιού η lag...
-
Δεν έχω παρατηρήσει σε καμία περίπτωση αδυναμία ροπής ακόμα και από τις 2000 στροφές. Αντίθετα λίγο μετά τις 5000 φαίνεται να λαχανιάζει...Αυτό που περιγράφετε για δισταγμούς στις 3000 ή 4000 μάλλον για πρόβλημα μου μοιάζει. Προσέξτε το καύσιμο. Είδα τεράστιες διαφορές με αλλαγή βενζίνης. (και μιλάμε για καλό καύσιμο σε όλες τις περιπτώσεις....)
Η δική μου 'τρίτη' σε 3000 στροφές πάντως 'πριονίζει' (DSG κιβώτιο) -
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Δεν έχω παρατηρήσει σε καμία περίπτωση αδυναμία ροπής ακόμα και από τις 2000 στροφές. Αντίθετα λίγο μετά τις 5000 φαίνεται να λαχανιάζει...Αυτό που περιγράφετε για δισταγμούς στις 3000 ή 4000 μάλλον για πρόβλημα μου μοιάζει. Προσέξτε το καύσιμο. Είδα τεράστιες διαφορές με αλλαγή βενζίνης. (και μιλάμε για καλό καύσιμο σε όλες τις περιπτώσεις....)
Η δική μου 'τρίτη' σε 3000 στροφές πάντως 'πριονίζει' (DSG κιβώτιο)Και μενα δινει πολυ η τριτη και χωρις Dsg.
Δεν εχω παρατηρησει αν κρεμαει μετα τις 5000 στροφες ποτε.Επειδη δεν το εχω παει ποτε ουτε για δοκιμη περα απο τις 5000 στροφες..(Απιστευτο να εχω tsi και να μη μου δημιουργειται αυτη η επιθυμια )
Τι τα κοιμιζω τα αλογα τι τα νανουριζω παντα 9,5λτ/100κμ -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Δεν το παταω πολυ δυνατα μεχρι της 2800
Σταδιακα θα λεγα τις περισσοτερες φορες.Δώσε στροφές. Μπορεί να έχει ροπές χαμηλά, αλλα μην ξεχνάς ότι είναι ενας πολυβάλβιδος βενζινοκινητήρας - πρέπει να του δίνεις στροφές.
Εγώ αλλάζω περίπου στις τέσσερις στο GT μου (όταν είναι ανοιχτός ο δρόμος, οχι μέσα στην κίνηση 1η-2α) και μέχρι τώρα (26.000χλμ) η κατανάλωση μέσο-όρο μέσα στην αθήνα είναι σταθερά στα 10λίτρα/100χλμ (υπολογισμένο απο τα γεμίσματα, ο υπολογιστής γράφει 9.5 περίπου). -
Δηλ εδω και 26000 χλμ δεν εχει ανεβασει το αυτοκινητο πανω απο 4000σαλ??
-
Πωπω μπούκωμα... Δεν έρχεσαι μαζί μας μέχρι το Λιτόχωρο?
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Δεν το παταω πολυ δυνατα μεχρι της 2800
Σταδιακα θα λεγα τις περισσοτερες φορες.Δώσε στροφές. Μπορεί να έχει ροπές χαμηλά, αλλα μην ξεχνάς ότι είναι ενας πολυβάλβιδος βενζινοκινητήρας - πρέπει να του δίνεις στροφές.
Εγώ αλλάζω περίπου στις τέσσερις στο GT μου (όταν είναι ανοιχτός ο δρόμος, οχι μέσα στην κίνηση 1η-2α) και μέχρι τώρα (26.000χλμ) η κατανάλωση μέσο-όρο μέσα στην αθήνα είναι σταθερά στα 10λίτρα/100χλμ (υπολογισμένο απο τα γεμίσματα, ο υπολογιστής γράφει 9.5 περίπου).Δεν γινεται να χεις εσυ μεσα στην Αθηνα 9,5λτ/100χλμ με Gt
9,5 εχω εγω με Τsi στην Αθηνα ειπαμε..Μην εξωραιζουμε τα πραγματα..
Αρα ενας απο τους δυο μας κανει λαθος..... -
Ωραία λογική
Επειδή έχεις εσύ 9,5 με TSI δε μπορεί να έχει 9,5 και κάποιος με GT
Βρε tommaso ξεκόλλα επιτέλους
Ο καθένας έχει διαφορετικό στυλ οδήγησης και κάτι που εσένα σου φαίνεται απίθανο μπορεί να είναι φυσιολογικό σε κάποιον άλλο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ωραία λογικήΕπειδή έχεις εσύ 9,5 με TSI δε μπορεί να έχει 9,5 και κάποιος με GT
Βρε tommaso ξεκόλλα επιτέλους
Ο καθένας έχει διαφορετικό στυλ οδήγησης και κάτι που εσένα σου φαίνεται απίθανο μπορεί να είναι φυσιολογικό σε κάποιον άλλο.
Koiτα μεση καταναλωση εντος πολης μεταξυ tsi και gt ειναι η μερα με την νυχτα.(για μενα που τρελαινομαι μια γραμμουλα παραπανω να καψει)
Η εγω εχω χαμηλοτερη απο αυτη που γραφω η αυτος εχει υψηλοτερη απο
αυτη που παραθετει.Αλλο tsi αλλο gt (στην καταναλωση παντα ετσι?)
Δες και το προγραμμα που μετρανε οι κατοχοι την καταναλωση αναμεσα
σε gt kai tsi.Einai εμφανης οι διαφορες.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)