-
Μάλλον πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή. Το ερώτημα είναι μπορώ να το κάνω μόνος μου ή πρέπει να πάω σε συνεργείο? Χρειάζεται ευθυγράμιση, ζυγοστάθμιση κλπ. ή κάτι παρόμοιο?
-
Μάλλον πρέπει να το κάνω κάποια στιγμή. Το ερώτημα είναι μπορώ να το κάνω μόνος μου ή πρέπει να πάω σε συνεργείο? Χρειάζεται ευθυγράμιση, ζυγοστάθμιση κλπ. ή κάτι παρόμοιο?
-
-
Δεν θα κερδίσεις τίποτα!!!
Θα χάσεις το κράτημα της ουράς αν είναι προσθιοκίνητο ενω θα χαλάσεις και το τιμόνι και το κράτημα της ουράς αν είναι πισωκίνητο!!!
Γιατι θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο?
Πόσα χιλιόμετρα έχουν τα λάστιχα?
Σε τι αυτοκίνητο?Αν τα αλλάξεις πάντως, το κάνεις μόνος σου με την βοήθεια της ρεζέρβας!!
-
μονος σου το κανεις........χυμα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν θα κερδίσεις τίποτα!!!Θα χάσεις το κράτημα της ουράς αν είναι προσθιοκίνητο ενω θα χαλάσεις και το τιμόνι και το κράτημα της ουράς αν είναι πισωκίνητο!!!
Γιατι θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο?
Πόσα χιλιόμετρα έχουν τα λάστιχα?
Σε τι αυτοκίνητο?Αν τα αλλάξεις πάντως, το κάνεις μόνος σου με την βοήθεια της ρεζέρβας!!
Παιδια σοβαρα? αυτο το κανουν σε πολλα συνεργεια!!! και ειναι γενικα γνωστο οταν δεν εχουν καλο πελμα τα εμπρος ελαστικα τελευταια φορα το ειδα να το κανουν σε Honda Civic στο συνεργειο του κλικ!
για ομοιομορφο πατημα των ελαστικων! -
καλό κάνει βοηθά στην ομοιόμορφη φθορά των ελαστικών.
Το manul του αυτοκινήτου λέει σε πόσα χλμ πρέπει να γίνεται η αλλαγή.
Σε μερικά αυτοκίνητα η αλλαγή γίνεται όχι μπροστά- πίσω αλλά χιαστί.
Καλά θα ήταν να το πάς σε κάποιον λαστιχά και μαζί να κάνεις και ζυγοστάθμιση. ¨Έτσι θα τελειώσεις σχετικά γρήγορα, δε θα κουραστείς και το κόστος θα είναι μικρό ~20Ε
Αν πάλι δε θες να πληρώσεις κάντο μόνος σου . -
Πιστεύω ότι,άν τά λάστιχα έχουν μεγάλη διαφορά από τή φθορά,νά μήν τα αλλάξεις.
Οι λόγοι γραφήκανε παραπάνω.
Αν η διαφορά είναι μικρή,τότε κάντο.
Ετσι δέν θα αλλάξει σέ μεγάλο βαθμό η συμπεριφορά του αυτοκινήτου,καί θα καταφέρεις να φθείρεις ομοιόμορφα τα λάστιχα. -
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Σε μερικά αυτοκίνητα η αλλαγή γίνεται όχι μπροστά- πίσω αλλά χιαστί.Αυτό εξαρτάται απο το αν τα λάστιχα έχουν φορά κύλισης.
-
Στο manual του δικού λέει κάθε 10κ αλλαγή τα μπρός-πισώ.
Βέβαια αν δεις οτι έχουν μεγάλη διαφορα φθοράς στο πέλμα άστο καλύτερα γιατι θα χειροτερέψει η κατάσταση, χώρια που μπορεί να σε ξαφνιάσει απο την συμπεριφορά του καθως θα αλλάξει δραματικά! -
καντο αλλα μονο εαν ειναι λιγο φθαρμενα!Θα χρειαστεις τουλαχιστον μια ευθυγραμμιση αλλα θα ηταν τελειο να κοιταγες και την ζυγοσταθμιση!
-
Προσωπικά κ μάλιστα σε μπροστοκίνητο δεν θα το έκανα ποτε!!!
Ο λόγος απλός κατά την γνώμη μου πάντα! το τα εμπρός να είναι φθαρμένα το βλέπεις σε καθημερινή χρήση κ προσέχεις! μπορεί να αυξάνεται λίγο παραπάνω η απόσταση φρεναρίσματος, να χάνεις πιο εύκολα 'μούτρα' σε στροφές κλπ κλπ, αλλά το βλέπεις, το μαθαίνεις κ .. προσέχεις!Αν όμως τα πίσω είναι φθαρμένα κ το χάσεις έτσι ξαφνικά???
Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος! έτσι φώναζα όταν το Σάββατο οι μηχανικοί μου έκαναν τα μπροστά πίσω για μία δοκιμή κ μου λένε πρόσεχε λίγο για 2-3 μέρς κ τα ξαναλλάζουμε!
ε! χθες γυρνώντας από το γραφείο το έχασα (πάτησαν τα πίσω σε νερά πάνω σε στροφή)κ μπήκα με το πίσω μέρος σε πάρκινγκ όσο γύρναγε, κ ετυχώς μαζεύτηκε χωρίς να ακουμπήσει πουθενα!Δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν, ευτυχώς αναίμακτα (αυτή τη φορά)
Νικόλας
-
Tα ελαστικά είναι Goodyear Eagle F1, είναι 2 ετών και έχουν 35000χλμ. Το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο.
Και εγώ έχω ακούσει ότι το σωστό είναι να αλλάζουν τα εμπρός με τα πίσω ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να φθείρονται ομοιόμορφα και μετά να πηγαίνεις για αλλαγή τετράδας. Βέβαια σε μένα δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ αυτό (το πήρα μεταχειρισμένο στις 25000χλμ.)
Η διαφορά φθοράς είναι εμφανής, τα μπροστά πλέον δεν κρατούν όπως παλιότερα κρατάνε όμως ικανοποιητικά.
Το ότι η ουρά δεν θα κρατάει όπως πριν το αναμένω (...με ανυπομονησία ) Το αυτοκίνητο το έχω για 50% παιχνίδι και 50% μετακίνηση οπότε θα πειραματιστώ αρκετά με τη νέα συμπεριφορά του.
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σε μερικά αυτοκίνητα η αλλαγή γίνεται όχι μπροστά- πίσω αλλά χιαστί.
Αυτό εξαρτάται απο το αν τα λάστιχα έχουν φορά κύλισης.
Εμπίπτω εγώ σε αυτήν την κατηγορία? Τα ελαστικά μου είναι αυτά:http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Goodyear&tiremodel=Eagle+F1+GS-D3
Θα χρειαστεις τουλαχιστον μια ευθυγραμμιση αλλα θα ηταν τελειο να κοιταγες και την ζυγοσταθμιση!
Να ανοίξω δημοψήφισμα για τον αν χρειάζεται ευθυγράμιση?
Με την κίνηση αυτή σκοπεύω να κρατήσω τα ελαστικά για έναν ακόμη χρόνο, οπότε με 3 χρόνια και 45000+χλμ. να πάω για αλλαγή τετράδας.
-
φίλε Νικόλα, με τόσα χιλιόμετρα θα σου πρότεινα όχι να τα κανεις μπρος-πίσω, αλλά να τα κάνεις πέταμα-καινούργια.
Η ουρά δεν θα είναι παιχνιάρικη όπως πιστεύεις, αλλά αποτομη εκει που πραγματικά δεν θα πρέπει να είναι.
Και μην ξεχνας:
μια τετράδα καινούργια λάστιχα είναι σίγουρα πιο φτηνά απο ενα ατύχημα ...ουτε για αστείο μπρος-πίσω τα δικά σου.. !
-
Μην μπερδευεις το ξεκολλημα τους ουρας με το drifting!Το πρωτο ειναι πολυ επικινδυνο σε στελνει αδιαβαστο
-
Παντως αν το εκανες καθε πχ 10Κ χλμ θα ηταν καλυτερα. Τωρα αν εχουν φθαρθει πολυ μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως και ερχεται και χειμωνας(βροχες...).
Μια ερωτηση για τα λαστιχα γενικα:
Εγω δει πολλες φορες σε πιεσμενες στροφες να κοντευει να ακουμπησει η ζαντα στην ασφαλτο και το λαστιχο να εχει μπει ολο απο κατω αλλα μετα να επαναφερεται μια χαρα. Και ρωταω: τοσο καλα κολλημενο ειναι που με τοσο μεγαλες πιεσεις, παραμορφωσεις και δυναμεις δεν ξεκολλαει απο τη ζαντα;;;; Εδω εχω δει και περιπτωσεις σε βιντεο που βλεπεις και καμια σπιθα, διεγμα οτι στιγμιαια ακουμπησε η ζαντα και το λαστιχο εχει γυρισει ολο μεσα και δεν ξεκολλαει!!!!! Ο χειροτερος μου εφιαλτης που βλεπω στον υπνο μου ειναι να ξεζανταριστει το λαστιχο σε μια τετοια γρηγορη στροφη!!! -
το λεγόμενο ξεζαντάρισμα όπου έχει στείλει κόσμο αδιάβαστο..
Γιαυτό μας μαθαίνουν στις σχολές οδηγών να ελέγχουμε την πίεση τουλάχιστον μια φορα ανα 1-2 εβδομάδες..αν είσαι και στριφτερός, καλό ειναι να βάζεις κατι τις παραπάνω πίεση στα λάστιχα απ'οσο λέει στην κολώνα δίπλα στην πόρτα του οδηγού..
Σωστή πίεση και καλή κατάσταση των ελαστικών..
-
Για να φτάσει σε σημείο να ξεζανταριστεί λάστιχο θα πρέπει να έχει φτάσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις και να έχει χάσει πάρα πολύ αέρα!
Σε συνθήκες δρόμου κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
**Στο manual του δικού λέει κάθε 10κ αλλαγή τα μπρός-πισώ.**Βέβαια αν δεις οτι έχουν μεγάλη διαφορα φθοράς στο πέλμα άστο καλύτερα γιατι θα χειροτερέψει η κατάσταση, χώρια που μπορεί να σε ξαφνιάσει απο την συμπεριφορά του καθως θα αλλάξει δραματικά!Όποιος καταφέρει να βγάλει 10.000 χιλιόμετρα με τα ίδια πίσω λάστιχα σε ΜΧ, πρέπει να ονομάζεται ήρωας
-
Θα το κάνω έτσι μόνο και για πειραματισμό και μετά τα αλλάζω.
Γνωρίζει κάποιος αν θα πρέπει να τα κάνω χιαστί ή όχι?
Αλλαγή εμπρός ελαστικών με πίσω.