-
249.9 μίλια για την ακρίβεια (αλλά γιατί να μιλάμε με μίλια?) = 402 χλμ/ώρα με τα κανονικά λάστιχα (ειδική κατασκευή της Michelin που δοκιμάστηκαν λέει στα 500χλμ/ώρα - πως άραγε τα φορέσανε σε κάνα πύραυλο?)
0-100 σε 2.5'' (με launch control και λιωμένο λάστιχο για τα πρώτα 25 μέτρα - καλύτερο από το 3'' που υπόσχονταν)
0-200 σε 7.3''
0-300 σε 16.8'' (εδώ πέσαν έξω - υπολόγιζαν για 14'')
...και 1 λίτρο βενζίνης το χιλιόμετρο στην τελική ταχύτητα !!! (κάθε 12 λεπτά σταμάτημα σε βενζινάδικο με 400km/h+ )
(από τεστ του AMS)επί του θέματος: σίγουρα κάποιος θα την δοκιμάσει και στο 'Ring και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως μεταφράζονται όλα αυτά 'in the real world' όπως τους αρέσει να λένε οι Άγγλοι (και κατά μία έννοια είναι πραγματικός κόσμος το ring) έχοντας υπόψη ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει και 1950 κιλά ούτε λίγο ούτε πολύ...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Μπλιάχ...κι έλεγα, μόνο σ'εμένα δεν αρέσει αυτό το έκτρωμα???
-
Mα δεν νομίζω ότι ανήκει στα αυτοκίνητα που τα θαυμάζεις για την ομορφιά τους... Με την ίδια λογική βλέπεις και ένα impreza Sti και λες μπλιαχ...
-
και ειπε καποτε ο Εttore Bugatti:
'εκτιμω ιδιαιτερα τις Bentley... ειναι σαφως τα πιο γρηγορα ΦΟΡΤΗΓΑ που εχω δει ποτε μου!'που να ηξερε ο ερημος οτι μια μερα η εταιρεια που φτιαχνει 'αυτοκινητα του λαου' θα χρησιμοποιουσε το ονομα του για ενα τερας 16 κυλινδρων, 4 τουρμπο, 1001 αλογων και 2000κιλων με μπροστινα φωτα απο skoda και πισω led απο passat....
ρε ουστ!!!!
-
και τι πειραζει ρε αριστοτελη που τα μπροστινα του φωτα μοιαζουνε με τα δικα μου ??
το 0-100 2.5 σε χαλαει?
το 0-200 σε 7.3?
το αμαξι βγηκε για να αποδειξει οτι μπορει να παει με 400 χαω. οταν δηλωθηκε ολοι λεγανε 'ναι, μη φας, εχουμε γλαρο'
τωρα που τα πιανει μας χαλαει η καταναλωση στα 400χαω?
ημαρτον!κανεις δεν ειπε οτι ειναι carrera gt το θηριο! ειναι ενα ΘΗΡΙΟ!!
993 διαβασα οτι εκανε 252.4 μιλια στην πιστα, και επειδη του ειπανε οτι ισως φταιει ο αερας που τα'πιασε, γυρισε την πιστα και απο την αλλη μερια και εγραψε 252.7 (νομιζω)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
κανεις δεν ειπε οτι ειναι carrera gt το θηριο! ειναι ενα ΘΗΡΙΟ!!Aκριβώς. Γι' αυτό δεν έπρεπε να λέγεται Bugatti (θα σηκωθεί ο θείος Εττόρε από τον τάφο και θ'αρχίσει τις σφαλιάρες )
-
γιατι? τα προηγουμενα μονελα ητανε πιο ..στυλατα?
και στην τελικη, οταν καποιος αλλος κατασκευαστης φτιαξει αυτοκινητο για να κινηται με τοσα, ας δουμε τοτε τι σουλουπι θα εχει το δικο του.. αααα!! -
Βρε Πετραν... δεν με καταλαβες.
-
εγω την σκοντα την εκτιμω. Αλλα δεν νομιζω να εκτιμα καποιος που δινει 1.7δις € για υπεραυτοκινητο να αναβει φωτα το βραδυ στον μπροστινο του και ο αλλος να του απαντα ' που θες να πας ρε με το σκοντα?'
-
πρεπει να διαβασεις λιγο την ιστορια της Bugatti. Ηταν τα πιο φημισμενα ΕΛΑΦΡΙΑ και μινιμαλιστικα αγωνιστικα αυτοκινητα. αν βγαζανε αυτο το τερας με το σημα αυντι ή εστω autounion θα ημουν σαφως πιο ευτηχης...
-
η carrera gt ζυγιζει 1300κιλα... η βερυον... 2000... ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΕΕΕΕΣ!!! ελεος...
και ο V16 δεν ειναι τιποτα αλλο παρα κινηση εντυπωσιασμου. ενας V12 θα ηταν πιο ελαφρυς, πιο ζυγισμενος, πιο πιο πιο....
ολα αυτα και αλλα πολλα πανω στο ονομα Bugatti δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ.
αυτα.
-
-
ο w16 ειναι κατα καποιο τροπο 2 w8 με 4 τουρμπινακια.
για μενα ακουγεται ...τελειο.δεν μπορει ολοι να εχουνε τα ιδια γουστα και να θελουνε να στροφαρουνε μετα τις 5.000 και μεχρι τις 11.000 για να πανε γρηγορα..
οσο για τα φωτα, bugatti και skoda ανηκουνε στο ιδιο τμημα του vag ( )
οποτε και ειναι λογικο να εχουνε καποιες ομοιοτητες (αχαχαχαχχα)
αν προσεξεις, και οι καθρεφτες μοιαζουνεσοβαρα τωρα, μαλλον φταιει οτι ο σχεδιαστης της Buggati ειναι παιδι της skoda.
παντως τα φωτακια μια χαρα ειναι...φτανει να μην τα βλεπει κανεις με κομπλεξικο ματι..
-
[quote='Aristotelis']Βρε Πετραν... δεν με καταλαβες.
- εγω την σκοντα την εκτιμω. Αλλα δεν νομιζω να εκτιμα καποιος που δινει 1.7δις
-
εγω παντως το βρισκω πανεμορφο..
και το ξαναβαζω και σε αυτη τη σελιδα για να μη γυρναω συνεχεια μπρος-πισω
απλα το δικο μου σε μαυρο μονοχρωμια παρακαλω... -
θα ελεγα οτι εισαι ξεροκεφαλος, αλλα καταλαβα οτι μαλλον εισαι απο πετραν...
-
Όντως sport αυτοκίνητο και βάρος 1900Kg είναι δύο πράγματα που δεν θα έπρεπε να συνδιάζονται. Αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο η Veyron βαριά Bugatti. Kαι η Bugatti EB 110 GT που θαυμάζαμε στις αρχές της προϊγούμενης δεκαετίας ήταν 1650kg
-
η Μ6 που εχει τα μισα αλογα και τη μιση ροπη, ποσο ζυγιζει αληθεια??
τι?? 1710? με carbon μπρος-πισω-οροφη και παλι τοσα?
1760 η Μ5..ααα, κατα το 'αλλα τα ματια του λαγου, κι'αλλα της κουκουβαγιας..'
αλλα 'κιλακια' της bmw και αλλα της bugatti.. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
η Μ6 που εχει τα μισα αλογα και τη μιση ροπη, ποσο ζυγιζει αληθεια??
τι?? 1710? με carbon μπρος-πισω-οροφη και παλι τοσα?
1760 η Μ5..ααα, κατα το 'αλλα τα ματια του λαγου, κι'αλλα της κουκουβαγιας..'
αλλα 'κιλακια' της bmw και αλλα της bugatti..ωραιος... λοιπον ξεκινα απο εδω
κι οταν μαθεις τα βασικα κανε μια προσπαθεια να διαβασεις ξανα το ποστ μου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μπλιάχ...
κι έλεγα, μόνο σ'εμένα δεν αρέσει αυτό το έκτρωμα???
Δεν είσαι μόνος....
Κρίμα το όνομα.
-
ωραια.. με παρεπεμψες να διαβασω το αλφαβηταρι της ελληνικης γλωσσας..
το διαβασα. και ξαναδιαβαζω τα δικα σου και απαντω.Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
και ειπε καποτε ο Εttore Bugatti:
'εκτιμω ιδιαιτερα τις Bentley... ειναι σαφως τα πιο γρηγορα ΦΟΡΤΗΓΑ που εχω δει ποτε μου!'που να ηξερε ο ερημος οτι μια μερα η εταιρεια που φτιαχνει 'αυτοκινητα του λαου' θα χρησιμοποιουσε το ονομα του για ενα τερας 16 κυλινδρων, 4 τουρμπο, 1001 αλογων και 2000κιλων με μπροστινα φωτα απο skoda και πισω led απο passat....
ρε ουστ!!!!
σωστα ολα, στεκομαι στο 'ρε ουστ'
το αμαξι αυτο εσπασε το ρεκορ που δηλωσε οτι θα σπασει.
ακομα και σαν μελιτζανα να ητανε εκανε τελικα αυτο που ολοι λεγαμε οτι δεν θα κανει.
τωρα λεμε οτι η σχεδιαση του ειναι αντιθετη στο πνευμα του μακαριτη bugatti το 1940. so what?...οι καιροι αλλαζουν..και τα φορτηγα bentley εχουνε πλεον τον ιδιο ιδιοκτητη..
με τα 1001 αλογα λες να στεναχωριοτανε πολυ ο bugatti?
με το ρεκορ που εσπασε σε πεισμα ολων των 'forcaster' η veyron, λες να εβαζε τα κλαματα o ettore?[quote='Aristotelis']Βρε Πετραν... δεν με καταλαβες.
- εγω την σκοντα την εκτιμω. Αλλα δεν νομιζω να εκτιμα καποιος που δινει 1.7δις
-
Εγω γενικα πιστευω πως το συγκεκριμμενο αυτοκινητο δεν ειναι παρα μια υπερβολη πανω σε 4 τροχους...
Τι να τους κανω 1000 ιππους? Να βαζω κοντρες με τα F16?
Φιλε Πετραν,
Η Μ6 ειναι ενα μεγαλο coupe, μια sport κατασκευη που ειναι βασισμενη στην σειρα 6. Η Μ6 Δεν ειναι supercar οπως η carrera GT.
Εξαλλου και η 612 scaglietti, εχει περιπου το ιδιο βαρος.
Στην Γκαμα της BMW δεν υπαρχει supercar. -
αυτο προσαπτουν ολοι οι φανατικοι στην bmw..οτι δεν εχει supercar.
oμως ολα τα ///Μ ειναι σχεδον supercarsοι 1000 ιπποι και τα 400 χιλιομετρα ειναι απλα ενα μεγαλο benchmark που εσπασε η veyron.
κανενα αλλο (σουπερ) αυτοκινητο δεν μπορει να μπει σε αυτη τη μοναδικη θεση.
αυτο και μονο κατα τη γνωμη μου αρκει για να εχει οτι εμφανιση, καταναλωση και φωτα θελει...κανεις δεν περιμενει οτι θα στριβει σαν CGT, αλλα κανεις δεν μπορει να πει οτι θα στριβει και σαν φορτηγο επισης..
απο τις πρωτες δοκιμες στα πρωτα-πρωτα σταδια εξελιξης παντως, ητανε κατω απο 8:00 στο ring.. ενδιαφερον θα εχει να δουμε τι χρονο θα γραψει τελικα...
ομως θα ειναι δευτερευον το ενδιαφερον.
το πρωτευον ενδιαφερον ητανε αν θα ειναι οντως 1000 αλογα και αν θα μπορει να αναπτυξει οντως ταχυτητα 400χλμ...υπερβολη ητανε αυτο το αμαξι απο τη στιγμη που πρωτοεγινε η press-conference στην οποια ανακοινωθηκε.
απλα τελικα εγινε το απιθανο και κατασκευαστηκε κιολας συμφωνα με τα απιστευτα δηλωθεντα -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
993 διαβασα οτι εκανε 252.4 μιλια στην πιστα, και επειδη του ειπανε οτι ισως φταιει ο αερας που τα'πιασε, γυρισε την πιστα και απο την αλλη μερια και εγραψε 252.7 (νομιζω)
Οι μετρήσεις που αναφέρω είναι από δοκιμή του AMS στο Ehra-Lessien (πίστα δοκιμών). Όλο το άρθρο με τις φωτό (και η μετάφραση στα αγγλικά) από το automotiveforums.com :
http://www.automotiveforums.com/vbullet ... p?t=452078
Nuerburgring!