-
Οπως εχω εξηγησει παρα πολλες φορες η αγορα ενος 3 ηταν η καλυτερη αγορα για εμενα. Ηταν οτι εψαχνα! Το ειχα αγαπησει και ακομα και τωρα να με ρωταγες ποιο θελεις να παρεις θα σου ελεγα το 3. Ο λογος που δεν το πηρα( ) ειναι γιατι παραειναι μεγαλο και εχω προβλημα παρκινγκ μιας και μενω στο κεντρο του πειραια! Ακομα και το c4 να δω πως θα βρισκω να το παρκαρω. Το 3 ειναι 20 εκ. μεγαλυτερο! Ειναι ο μονος λογος! Αν ειχα παρκινγκ δε θα το συζηταγα!
-
Ο χρήστης xaeemmee έγραψε:
Πάντως την στιγμή που υπάρχει ένα σουμπαρού στα 23000 με κινητήρα διαμάντι(150 άλογα) και τετρακίνηση είναι γελοίο να μιλάμε για το μάζντα.Ναι, 1.600άρης τουρμπισμένος απο την ελληνική αντιπροσωπεία... Ίσως απο τις πιο αναξιόπιστες μετατροπές ever (διάβασε κανένα subaru forum και θα καταλάβεις)...
Ο enginekiller αγόρασε το C4 λόγω μικρότερου μεγέθους (φαντάζομαι του άρεσε το 3 σεντάν που είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μήκος).
Και τέλος δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπεις τον παραλογισμό. Όλος ο ειδικός τύπος επαινεί την οδική συμπεριφορά του 3/Φόκους (ναι, όσο 'παράλογο'κι αν ακούγεται είναι πιο καλό οδηγικά απο ενα π.χ. Α3) και αν κάποιος πάει σε έκθεση μπορεί εύκολα να δει πως το 3 έχει και πολύ καλύτερη ποιότητα εσωτερικού / κατασκευής σε σχέση με το Φόκους.
Εντάξει, μπορεί να μην έχει τη μικρότερη κατανάλωση ούτε τους 120 ίππους της 147 (αλήθεια, πόσοι είναι στο τροχό? ) αλλα τουλάχιστον μπορείς να το απολαύσεις χωρίς την επέμβαση ηλεκτρονικών (ESP κ.λ.π.)... Είπαμε, κορυφαία η 147 αλλα όχι και να μη κοιτάμε αλλού επειδή είναι... Μάζντα!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Η μόνη αδυναμία του 3 είναι η σχετικά μικρή ιπποδύναμη σε σχέση με τον ανταγωνισμό στα ίδια κυβικά .Σε συγκριτικη δοκιμη των 4Τ στο τευχος Μαιου 2004 το Mazda 3 αποδειχθηκε γρηγοροτερο στην πιστα απο Golf-Corolla-Astrα-Focus παρα το οτι ειχε τον πιο αδυνατο κινητηρα με 105 ονομαστικους ιππους (102 στον τροχο).
1.Mazda 3 1:20:8
2.VW Golf 1:21:2
3.Opel Astra 1:21:7
4.Toyota Corolla 1:21:8
5.Ford Focus 1:22:3 -
Ο χρήστης xaeemmee έγραψε:
Σε περίπτωση που το ξεχνάμε πάντως μιλάμε για το καλύτερο στα 1.6,'οχι τι θα παίρναμε εμείς αν...αν...αν...Και το σίγουρο είναι ότι το μάζντα χωρίς να είναι και το χειρότερο δεν είναι σε καμία περίπτωση το καλύτερο,μακάρι κάποια ημέρα να γίνει.Και δεν βλέπω κανέναν να δηλώνει κάτοχος,όλοι το υποστηρίζουμε αλλά δεν βλέπω να το αγοράζουμε.Επίσης σε όσα περιοδικά έχουν γίνει συγκριτικά το μάζντα δεν έχει βγει ποτέ πρώτο..και μην πει κανείς ότι το θάβουν,γατί για το μχ5 και το ρχ8 κάνουν zoom zoom όλα τα περιοδικά Πάντως αν πριν από μερικά χρόνια συγκρίναμε το 323 με το άουντι Α3 θα ντρεπόμασταν και μόνο που θα το λέγαμεΜπορεί να μην έχει βγεί πρώτο αλλά είναι μέσα στην τριάδα πίσω απο το focus και το golf. Και βγαίνει τρίτο δίχως να υπάρχει κάτι ουσιαστικό να του προσάψουν εκτός ίσως το μειωμένης χωρετικότητας χώρο αποσκευών. Μέτα ακολούθούν C4, Astra, Corolla, Megane, 307 κτλ. Αν λάβεις υπόψιν τα αρκετά αρνητικά σχόλια που έχουν αναφερθεί για το golf (υψήλο κόστος συντήρησης, αξιοπιστία?) και το focus (προβλήματα ποιότητας) και σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή τους απο το 3άρι είναι εύκολο να συμπεράνεις ότι το 3άρι **ίσως **αποτελεί την κάλυτερη ή έστω την πιο λογική επιλογή απο τα παραπάνω. Για την 147 είπα την γνώμη μου, είναι άριστο αυτοκίνητο και μπορεί να υπερτερεί σε επιδόσεις(με μικρές διαφορές), brand name, σχεδιασμό(υποκειμενικό βέβαια) απο το 3άρι αλλά υστερεί σε άλλους τομείς που για πολλούς μπορεί να είναι πιο σημαντικοί (χώροι, άνεση, ποιότητα κύλισης, αξιοπιστία, κατανάλωση). Επείδη αναφέρθηκε κάπου το θέμα της κατανάλωσης στα συγκριτικά τέστ με Focus, Golf, C4, Astra, Corolla, Megane, 307 το 3άρι αποδείχθηκε πιο οικονομικό απ' όλα τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα εκτός της Corolla η οποία ήταν οικονομικότερη.
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Σε συγκριτικη δοκιμη των 4Τ στο τευχος Μαιου 2004 το Mazda 3 αποδειχθηκε γρηγοροτερο στην πιστα απο Golf-Corolla-Astrα-Focus παρα το οτι ειχε τον πιο αδυνατο κινητηρα με 105 ονομαστικους ιππους (102 στον τροχο).
1.Mazda 3 1:20:8
2.VW Golf 1:21:2
3.Opel Astra 1:21:7
4.Toyota Corolla 1:21:8
5.Ford Focus 1:22:3Και το mazda φορούσε τα λάστιχα της βασικής έκδοσης (195/65/15, yokohama aspe) που σίγουρα δεν ευνοούνται σε συνθήκες πίστας.
-
Καποιος ειπε πριν οτι εχουν πουληθει 3000 3αρια απ'οταν βγηκε. Ειναι σιγουρος γιατι μου φαινονται λιγα για οσο καλο αυτοκινητο; Μονο φετος το focus πρεπει να εχει πουλησει τοσα η κανω λαθος;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καποιος ειπε πριν οτι εχουν πουληθει 3000 3αρια απ'οταν βγηκε. Ειναι σιγουρος γιατι μου φαινονται λιγα για οσο καλο αυτοκινητο; Μονο φετος το focus πρεπει να εχει πουλησει τοσα η κανω λαθος;Nαι, τόσα περίπου είναι. Λόγω της μέτριας πορείας της mazda τα τελευταία χρόνια απο πλευράς πωλήσεων στην ελλάδα είναι αναμενώμενο όσο καλό και αν είναι να μην πουλήσει σαν φόκους, γκόλφ κτλ. Αν λάβεις υπόψιν σου και την έλλειψη διαφήμισης, ποικιλίας εκδόσεων(δεν βγαίνει 3θυρο ), εξοπλισμών(το 1,4t βγαίνει μόνο 5θυρο και με ελάχιστες επιλογές απο πλευράς εξοπλισμού), ευέλικτων χρηματοδοτικών προγραμμάτων κ.α. πάλι καλα θα έλεγα.....!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καποιος ειπε πριν οτι εχουν πουληθει 3000 3αρια απ'οταν βγηκε. Ειναι σιγουρος γιατι μου φαινονται λιγα για οσο καλο αυτοκινητο; Μονο φετος το focus πρεπει να εχει πουλησει τοσα η κανω λαθος;Φέτος σύμφωνα με τον http://www.seaa.gr έχουν πουληθεί 1133 Μazda 3, κατέχει την 16η θέση στην σχετική κατηγορία και το ποσοστό αγοράς είναι 2,04%...
οι πρώτοι είναι :
- Τοyota Corolla 6173
- OPEL Astra 6005
- Volkswagen Golf **5385 **
- Ford Focus 5163
- στοιχεία μέχρι και τον Ιούλιο '05
-
καταρχήν αν δεν κάνω λάθος φοράει το ίδιο μοτέρ με το Focus-II στο περίπου..τώρα αν ονομαστικά του δίνουν λιγότερα θα είναι για λόγους marketing της μαμάς Ford I guess.
Tωρα για το Μazda3 ένα έχω να σας πώ.
Τον Απρίλιο είχαμε ΜΧ-5 Club Trackday / Safetrack με τους 4Τ και η ΕΛΜΑ (επισημος αντιπρ/ος Mazda) ήταν κύριος χορηγός και εκεί που ήμασταν μονο Μιατάκια και γυρνάγαμε στην πίστα, φέρανε ενα πολυ ωραίο μπλέ Mazda 3 το μοντέλο Pure δίλιτρο. Ε λοιπόν δεν το πίστευα πόσο γρήγορα πήγαινε!
Το Μιατάκι μου μέσα στα Μέγαρα κινήτε αρκετά γρήγορα και μόλις το είδα στους καθρέπτες μου χαμογέλασα και λέω 'που πάει το ντερέκι'..
Και όμως... έπρεπε να ιδρώσω για 4-5 γύρους για να τον κρατάω πισω μου ασφαλή απόσταση.. καταπληκτικό στήσιμο το αυτοκίνητο, το παρατηρούσα και αργότερα οταν βγήκα έξω.
Ααα και το οδηγούσε κάποιος απο τους 4Τ μετά έμαθα.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
καταρχήν αν δεν κάνω λάθος φοράει το ίδιο μοτέρ με το Focus-II στο περίπου..τώρα αν ονομαστικά του δίνουν λιγότερα θα είναι για λόγους marketing της μαμάς Ford I guess.Όχι φίλε sokos, πρόκειται για δύο διαφορετικά μοτέρ.
Focus 1,6 Ti-VCT
1596cc με διάμ.xδιαδρομή(mm) 79x81,4Mazda 3 1,6
1598cc με διάμ.xδιαδρομή(mm) 78x83,6 -
Τα Mazda 3, Ford Focus II και Volvo S40 μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο.
Όμως τα Mazda 3 και S40 έχουν τους κινητήρες του προηγούμενου Focus.
Έτσι νομίζω τουλάχιστον. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα Mazda 3, Ford Focus II και Volvo S40 μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο.
Όμως τα Mazda 3 και S40 έχουν τους κινητήρες του προηγούμενου Focus.
Έτσι νομίζω τουλάχιστον.ούτε του προηγούμενου Focus είναι ο κινητήρας του 3, ούτε του νέου. Μάλλον πρόκειται για ιαπωνικό
-
Αχά! Μάθαμε κάτι και σήμερα.
Άρα ο ιδανικός συνδυασμός είναι: αμάξωμα από Ευρώπη και κινητήρες από Ιαπωνία. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άρα ο ιδανικός συνδυασμός είναι: αμάξωμα από Ευρώπη και κινητήρες από Ιαπωνία.ναι, κάποιοι άλλοι πήγαν να κάνουν το ανάποδο (ARNA )
άλλωστε σε κάποια ψηφοφορία στο φόρουμ για το 'ιδανικό' αυτοκίνητο, βγήκε αμάξωμα (και τιμόνι) 147 με τα υπόλοιπα από Type R
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
οι 30 ψηφοι στην 147 ειναι λογικες γατι ενα σωρο μουτζαχεντιν εδω μεσα την εχουν αγορασει και προτιμουν να την ξεσκιζουν παρα να κοιμουνται,μερικοι κοιμουνται μεσα σε αυτην...Αυτό θα έπρεπε να μας λέει κάτι. Αν είχες αγοράσει αυτοκίνητο, και αυτό σε έκανε να χάνεις τον ύπνο σου για να πηγαίνεις να το σκίζεις, δεν θα το ψήφιζες? Εγώ το ψήφισα κι ας μην είμαι κάτοχος. Δεν θα κάτσω ν'ακούσω τις συμβουλές του... παππού μου περί τζέρμαν τεκνόλοτζι (ναούμ') και ιταλικής αναξιοπιστίας και σαπίλας, γιατί αυτά έχουν αλλάξει κομματάκι στις μέρες μας.
Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, πολύ ενδιαφέρον στο στρίψιμό του, με πολύ... προκλητικό τιμόνι, πανέμορφο εσωτερικό (εξωτερικά με χαλάει το facelift), στροφάτο μοτέρ. Τα όποια προβλήματα είναι λίγα και πάντως όχι περισσότερα από τον ανταγωνισμό (οκ, εξαιρούνται οι Ιάπωνες, RESPECT.)
Άρα ο ιδανικός συνδυασμός είναι: αμάξωμα από Ευρώπη και κινητήρες από Ιαπωνία.για την ακρίβεια, αμάξωμα από Ιταλία και κινητήρες από Ιαπωνία!
-
ή αμάξωμα Mazda
-
Θέλω και εγώ να γίνω Μουτζαχεντίν!!
Krusenstern,σωστός σε όλα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
οι 30 ψηφοι στην 147 ειναι λογικες γατι ενα σωρο μουτζαχεντιν εδω μεσα την εχουν αγορασει και προτιμουν να την ξεσκιζουν παρα να κοιμουνται,μερικοι κοιμουνται μεσα σε αυτην...
Αυτό θα έπρεπε να μας λέει κάτι. Αν είχες αγοράσει αυτοκίνητο, και αυτό σε έκανε να χάνεις τον ύπνο σου για να πηγαίνεις να το σκίζεις, δεν θα το ψήφιζες? Εγώ το ψήφισα κι ας μην είμαι κάτοχος. Δεν θα κάτσω ν'ακούσω τις συμβουλές του... παππού μου περί τζέρμαν τεκνόλοτζι (ναούμ') και ιταλικής αναξιοπιστίας και σαπίλας, γιατί αυτά έχουν αλλάξει κομματάκι στις μέρες μας.
Από ότι διάβασα παραπάνω το μάζντα έχει πουλήσει το 1/6 συγκριτικά με τα υπόλοιπα.Επομένως πρέπει να είναι πολύ ηλίθιο το αγοραστικό κοινό.Όσο για τα περί αξιοπιστίας φίλε μακ αξιοπιστία σημαίνει κυρίως αντοχή σε βάθος χρόνου,πού τώρα εσύ πρόλαβες να αξιολογήσεις αξιόπιστο και μάλιστα περισσότερο το μάζντα όταν 1)έχει τα μισά χρόνια της άλφα κ 2)όταν δεν το έχεις στην κατοχή σου,δεν μπορώ να το συλλάβω Τα περιοδικά το κάνουν μια βόλτα,απο που συμπεραίνεται η πρωτιά του στην αξιοπιστία... Συμπεράσματα για αξιοπιστία βγαίνουν σε μοντέλα που έχουν παράδοση στον τομέα αυτό,τώρα η μάζντα με τα 323 και τα 121,τα ακριβά ανταλλακτικά και τους μυστηριώδεις κινητήρες wankel από που πήραν μεταπτυχιακό στην αξιοπιστία μόνο εσύ το ξέρεις.Στην 147 λοιπόν έχει γίνει δοκιμή μακράς διαρκείας 30000χμ και το αυτοκίνητο αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από αξιόπιστο(DRIVE).Εγώ μιλάω με στοιχεία,φέρε μου κι εσύ δοκιμή με ένα μάζντα 3 και τα ξαναλέμε μετά.
Ξέρεις φίλε μακ ποιος είναι ο παραλογισμός;Μιλάω για την άλφα,γιατί την έχω,ζω μαζί της και μπορώ να έχω προσωπική άποψη.Όσοι μιλάτε για το μάζντα όχι μόνο δεν το έχετε(είτε γιατί δεν έχετε μεγάλο γκαράζ είτε για άλλους λόγους..),αλλά αμφιβάλλω αν έχετε και κανένα γνωστό που να το οδηγεί.Το μάζντα για μένα δεν υπερτερεί πουθενά,έχει και ανύπαρκτο brand name οπότε γιατί να το αγοράσει κάποιος;Μονάδες σέρβις έχει 1 σε κάθε 5 μονάδες άλλων εταιρειών κ ανταλλακτικά από ότι έχω διαβάσει πανάκριβα.Όλα αυτά φαίνονται στις πωλήσεις και στους δρόμους που είναι ανύπαρκτο.Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε τόσες ημέρες Και η ίδια η μάζντα το 3 πάει να το πουλήσει πάνω στον ντόρο που γίνεται για τα μχ5 και τα ρχ8,εκεί ποντάρει.Αλλά από ότι δείχνουν οι πωλήσεις πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.Τώρα από κει και πέρα γούστα είναι αυτά,αν κάποιος το γουστάρει τρελά δεν θα του κόψουμε και τα πόδια να μην το οδηγήσειΗ μάζντα υπάρχει ακόμα χάρη στο μχ5,στα τρακτέρ και στα αγροτικά της(τα οποία πλέον φοράνε το ίδιο εσωτερικό με το 3 ),διαφορετικά θα είχε σβήσει στην Ελλάδα.Και όσο για το μχ5 τόσα χρόνια παίζει χωρίς αντίπαλο και είναι πρώτο ελλείψει δευτέρου(και μαγκιά του βέβαια)Στα 23000Ε είναι το μοναδικό ρόουντστερ που μπορείς να πάρεις,πισωκίνητο κιόλας.Υπάρχει και η βαρκούλα της φίατ,αλλά...Για να έβγαζε η χόντα ένα μικρό s2000 στα 24000 ή η άλφα ρομέο ή η τουοτα ακόμα και θα σου έλεγα εγώ ποιος θα έπαιρνε μάζντα μχ5 Πρόλαβε,οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν και καλά να πάθουν εδώ που τα λέμε.
-
νομιζω οτι το αδικεις το 3αρι...ειναι ενα καλο συνολο το οποιο δεν μπορει να προσελκυσει αγοραστες μαλλον λογω της ιδιας της αντιπροσωπειας...
απλως το βρισκω λιγο τρελο να ψηφιζουμε 3αρι τη στιγμη που ελαχιστοι θα το χουν στο μυαλο τους ως υποψηφια αγορα!
η αλφα ειναι αλλη ιστορια,εβγαλε ενα ομορφο αυτοκινητο με αρκετα πλεονεκτηματα,μερικα μειονεκτηματα και στηριχτηκε και στον κραδασμο που παρεχει το ονομα της για να προσελκυσει νεους αγοραστες... -
Η 147 μέχρι στιγμής έχει πουλήσει μόνο 719 αυτοκίνητα.
Απλά το προσθέτω ως στοιχείο.
Το καλύτερο μικρομεσαίο 1600