-
-
Σήμερα παιδιά έκανα μια τρομερή επένδυση.Αγόρασα 30 βρακιά και 15 φανέλες.Απο καλτσες ημουν οκ, αλλα τελικά αγόρασα 20 ζευγαράκια να 'χω.... Βλέπετε του χρόνου θα κοστίζουν 10% παραπάνω στην καλύτερη περίπτωση ενω ο μισθός μου αποκλείεται να ανέβει πάνω απο 3%.Αρα είμαι κερδισμένος..... Απο αύριο συνεχίζω το σαφάρι επενδύσεων σε γυαλικά και σεντόνια για το σπίτι.....
Παρατήστε το χρηματιστήριο και τρέχτε για ....επενδύσεις!!!! -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Kid, πάρε το εξής σενάριο.Έχουμε δυο τύπους, τον Α και τον Β, που ξεκινάνε με το ίδιο κεφάλαιο των 10.000 ευρώ ο καθένας και αγοράζουν δυο αυτοκίνητα της αξίας αυτής.
Σε 3 χρόνια, ο Β το πουλά 5000 ο Β 8000 (λόγω διαφοράς στην τιμή μεταπώλησης) για να πάρουν καινούργιο αυτοκίνητο πάλι αξίας 10.000.
Σε άλλα 3 χρόνια, πάλι ο Α το πουλά 5000 και ο Β 8000 για να πάρουν πάλι νέο αυτοκίνητο 10 χιλιάδων ευρώ.
Ο Α λοιπόν ξόδεψε 10 - 5 + 10 - 5 + 10 = 20.000 ευρω σε 6 χρόνια για να πάρει 3 αυτοκίνητα.
Ο Β ξόδεψε 10 - 8 + 10 - 8 + 10 = 14.000 ευρώ στο ίδιο διάστημα.
Ποιος λοιπόν διαχειρίστηκε (επένδυσε) τα χρήματά του καλύτερα;
Σίγουρα ο Β αλλά αυτό δεν καθιστά το αυτοκίνητο επένδυση. Δεν νομίζω ότι όποτε συγκρίνουμε τουλάχιστον εδώ στο Forum κάποια αυτοκίνητα κοιτάμε την τιμή μεταπώλησης..
Προσωπικά δεν δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να σκεφτεί το αυτοκίνητο ως επένδυση όταν ρωτάει 'Ποιο στρίβει καλύτερα?' και λοιπές ερωτήσεις άσχετες τελείως με την μεταπώληση...
-
Το αυτοκίνητο σε μια και μόνο περίπτωση μπορεί να νοηθεί ως επένδυση.Οσοι υποστηρίζουν κατι διαφορετικό καποιο λάθος κάνουν.
-
Υπαρχουν και μερικοι που το σκεφτονται ετσι...
Ειδικα αυτοι που καθε 2 χρονια αλλαζουν αμαξι.
Το θεωρω αστειο καποιος να αγοραζει αμαξι γιαυτον τον λογο.Εδω θα ηθελα να πω κατι αλλο ασχετο με το θεμα, αλλα θελω να το πω γιατι ειμαι πολυ χαρουμενος σημερα.
Η γυναικα μου ειναι εγκυος... -
Δηλαδή επειδή εμείς, επειδή είμαστε πυροβολημένοι και δεν κοιτάμε και την πλευρά αυτή σημαίνει ότι δεν υπάρχει;
Δεν είπα ούτε εγώ ότι βλέπω το αμάξι σαν επένδυση, ούτε ότι γενικώς έτσι θα έπρεπε να το βλέπουμε.
Άλλοι κοιτάνε τους χώρους, εγώ δεν τους κοιτάω. Θα μου πεις δηλαδή ότι ένα αυτοκίνητο δεν είναι σαλόνι; Αφού για πολλούς, είναι και σαλόνι
-
συγχαρητηρια ///Μ!!!!!
δεν εισαι οφ-τοπικ.. εδω εχουνε γραφτει τοσα και τοσα.
τουλαχιστον αυτο ειναι ενα χαρμοσυνο νεο!! -
Αν μπορεις να αντιμετωπισεις το αυτοκινητο ως ενα τενεκε με ρόδες,τοσο το καλυτερο για σενα.Ομως η μεταπώληση δεν ειναι τοσο απλη οσο νομιζουν καποιοι.Πχ ο πατερας μου εχει mercedes αγορασμενη πριν απο μια μεγαλη μειωση που εγινε στα αυτοκινητα 2.000cc και πανω.Παράλληλα απο Γερμανία φερνουν αυτο το μοντελο με εξτρα και χαμηλη τιμη.Αποτελεσμα;Εχει χασει περιπου το 70% της αξίας της σε 6 χρόνια.Τυφλα να έχουν τα lada!Αλλο παραδειγμα;Ο γαμπρος μου πουλάει golf 1.6 προηγουμενης γενιας,ατρακάριστο.Δεν έρχονται καν να το δουν.Γιατι με τα 9.000 που ζηταει, πανε και παιρνουν Atos με δωρεαν service εφ όρου ζωής!
Επισης ενα αλλο λεπτό σημείο που πολλοι ξεχνάνε, οσον αφορα την μεταπώληση:Ο Α εχει μια ΒΜW και ο Β ενα opel.
Ο Α οταν το πουλησει θα χάσει πιθανως μικροτερο ποσοστο απο την αξία του,αλλα σε απολυτιμες τιμές θα χάσει περισσότερα λεφτα.
Ο Β θα χασει λιγοτερα και ισως βρει και πιο ευκολα αγοραστή.Το δικο μου συμπέρασμα;Αγνοήστε την μεταπώληση μεχρι ενός λογικού βαθμού,δηλαδη μην αγνοήσετε το οτι η χαμηλη μεταπώληση καποιες φορες μας δείχνει καποια πράγματα αντικειμενικά.
-
tiger δεν ειπα οτι η μεταπωληση ειναι απλη, ή οτι δεν θα αλλαξει πιθανον η αγορα μεσα στα επομενα χρονια ωστε να αλλαξουνε και οι προσδοκιες σου,
οπως εγινε με τη μερσεντες.ομως υπαρχουνε μερικες σταθερες στην αγορα, και οσο και να μην θελουμε, επηρεαζουνε σε αρκετα ικανο βαθμο το τι θα συμβει στο μελλον..
-
///Μ, συγχαρητήρια. Και στα δικά μας.
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Η γυναικα μου ειναι εγκυος...Αυτό είναι επένδυση!!!!!!! Συγχαρητήρια ////Μ.
Manosk, αυτό ξαναπέστο...
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Η γυναικα μου ειναι εγκυος...Να σας ζήσει φίλε! Άντε και με ένα γρήγορο sedan..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η γυναικα μου ειναι εγκυος...
Να σας ζήσει φίλε! Άντε και με ένα γρήγορο sedan..
Αν είναι έτσι, EVO ή RS4
-
επενδυση το αυτοκινητο?
ξερεις τι καλη επενδυση ειναι να εχεις 30Κ στο δρομο παρκαρισμενα ή εν κινησει, που μπορει ανα πασα στιγμη να γινουν ...3Κ εαν καποιο ζωο πεσει πανω σου?
στην Ελλαδα που το αμαξι ειναι ακομη φετιχ και οι τιμες των μεταχ/νων ειναι πλασματικα ακριβες ισως εχει μια μικρη δοση αληθειας, αλλα στο εξωτερικο που ακομη και τα πιο καλα απο πλευρας μεταπωλησης αυτοκινητα χανουν τη μιση τους αξια σε 3-4 χρονια δε νομιζω οτι ειναι και τοσο καλη 'επενδυση'!
πρωτη φορα ακουω να θεωρειται επενδυση κατι που υποκειται σε τοσους κινδυνους και καθημερινες φθορες!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πρωτη φορα ακουω να θεωρειται επενδυση κατι που υποκειται σε τοσους κινδυνους και καθημερινες φθορες!!!!
Αυτό είναι το λιγότερο....
Τεσπα, επένδυση αποτελούν μόνο τα επαγγελματικα αυτοκίνητα.Τώρα, αν χαριτολογώντας και προκειμένου να εκθειάσουμε μια επιλογή μας-αγορά αυτοκινήτου χρησιμοποιούμε (αν και καταχρηστικά) τον όρο 'επένδυση', αυτό είναι αλλο θέμα....Και το να βρεις μια γυναίκα συνετή ως προς τη διαχείριση των οικονομικών ( ? ) 'επένδυση' θεωρείται... Μεταφορικά ομως....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επενδυση το αυτοκινητο?ξερεις τι καλη επενδυση ειναι να εχεις 30Κ στο δρομο παρκαρισμενα ή εν κινησει, που μπορει ανα πασα στιγμη να γινουν ...3Κ εαν καποιο ζωο πεσει πανω σου?
στην Ελλαδα που το αμαξι ειναι ακομη φετιχ και οι τιμες των μεταχ/νων ειναι πλασματικα ακριβες ισως εχει μια μικρη δοση αληθειας, αλλα στο εξωτερικο που ακομη και τα πιο καλα απο πλευρας μεταπωλησης αυτοκινητα χανουν τη μιση τους αξια σε 3-4 χρονια δε νομιζω οτι ειναι και τοσο καλη 'επενδυση'!
γιατί δεν είναι επένδυση; ξέρεις πόσες γκόμενες θα βγάλεις; ξέρεις τι αντίκτυπο θα χει στον κοινωνικό σου περίγυρο; για ξανασκέψου το
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
.....
οπως εχω ξαναπει, οι στατιστικες λενε οτι για την πλειοψηφια ολων μας,
**το αυτοκινητο ειναι η 2η μεγαλυτερη αγορα που κανουμε **(μετα το σπιτι)
.....λοιπον, για να μην διαφωνουμε σε αερολογιες,
κοιταξτε τι εγραψα εγω. ο ορος 'επενδυση' μπηκε σφηνα στην πορεια και ειναι ψιλο-ακυρος.επιστροφη στα οφ-τοπικ λοιπον.
και που'σαι ///Μ!!
κερνα και τιποτα ρε τσιφουτη!!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
.....
οπως εχω ξαναπει, οι στατιστικες λενε οτι για την πλειοψηφια ολων μας,
**το αυτοκινητο ειναι η 2η μεγαλυτερη αγορα που κανουμε **(μετα το σπιτι)
.....λοιπον, για να μην διαφωνουμε σε αερολογιες,
κοιταξτε τι εγραψα εγω. ο ορος 'επενδυση' μπηκε σφηνα στην πορεια και ειναι ψιλο-ακυρος.επιστροφη στα οφ-τοπικ λοιπον.
και που'σαι ///Μ!!
κερνα και τιποτα ρε τσιφουτη!!!άστον, τόσα έξοδα θα 'χει τώρα
-
Να σου ζήσει το μωράκι ///Μ!!!!!!!!!!!!! Αντε με το καλό να έρθει το μικρό ///Μακι!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτό είναι το λιγότερο....
Τεσπα, επένδυση αποτελούν μόνο τα επαγγελματικα αυτοκίνητα.Τώρα, αν χαριτολογώντας και προκειμένου να εκθειάσουμε μια επιλογή μας-αγορά αυτοκινήτου χρησιμοποιούμε (αν και καταχρηστικά) τον όρο 'επένδυση', αυτό είναι αλλο θέμα....Και το να βρεις μια γυναίκα συνετή ως προς τη διαχείριση των οικονομικών ( ? ) 'επένδυση' θεωρείται... Μεταφορικά ομως....
Οχι το επαγγελματικο αυτοκινητο αλλα η αδεια του(Δ.Χ. ή Ταξι) ειναι επενδυση .
/// Μ με το καλο και να το δεις οπως επιθυμεις το μωρο σου
Το καλύτερο μικρομεσαίο 1600