-
Αλλο ένα αεροπορικό δυστύχημα στήν Βενεζουέλα σήμερα,μέ 152 θύματα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
-
Το αεροπλανο εκοβε κυκλους με τον αυτοματα πιλοτο πανω απο καποιο σημειο. Πως μετα συνεχισε την πορεια του, εστριψε αριστερα, μετα δεξια λιγο πριν συντριβει? Ξερεις κανεις ειδικός να μας πει αν αυτό γινεται μονο του, ή θέλει ανθρωπινη παρέμαβση (εσωτερική ή εξωτερική)?
Η υπόθεση σε πολλά πράγματα 'βρωμάει' και υπάρχουν αμφισβητούμενες διχογνωμίες.
Εγινε ή όχι αποσυμπίεση?
Ειχε κάυσιμα ή όχι όταν έπεσε?
Ποια ήταν η αιτία θανατου?(η ψύξη?η υποξία?η συντριβή?)Οτι και αν εγινε παντως ποτε δεν προκειται να το μάθουμε εμεις.
Και είναι σίγουρο οτι σε περίπτωση κατάρριψης δεν προκειται να μαθευτεί τιποτα και ειναι πολυ εύκολο να καλυφθεί το γεγονός. -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Το αεροπλανο εκοβε κυκλους με τον αυτοματα πιλοτο πανω απο καποιο σημειο. Πως μετα συνεχισε την πορεια του, εστριψε αριστερα, μετα δεξια λιγο πριν συντριβει? Ξερεις κανεις ειδικός να μας πει αν αυτό γινεται μονο του, ή θέλει ανθρωπινη παρέμαβση (εσωτερική ή εξωτερική)?Η υπόθεση σε πολλά πράγματα 'βρωμάει' και υπάρχουν αμφισβητούμενες διχογνωμίες.
Εγινε ή όχι αποσυμπίεση?
Ειχε κάυσιμα ή όχι όταν έπεσε?
Ποια ήταν η αιτία θανατου?(η ψύξη?η υποξία?η συντριβή?)Οτι και αν εγινε παντως ποτε δεν προκειται να το μάθουμε εμεις.
Και είναι σίγουρο οτι σε περίπτωση κατάρριψης δεν προκειται να μαθευτεί τιποτα και ειναι πολυ εύκολο να καλυφθεί το γεγονός.Νομιζω πως η αποσυμπιεση πρεπει να θεωρειται δεδομενη.... (σε αυτο συνηγορουν ακομα και οι μασκες που επεσαν και η ολη ιστορια που ολοι εμειναν αναισθητοι) Το αν ειχε καυσιμα.... θα φανει... αλλα και παλι.... οταν συνετριβη σηκωσε πολυ ντουμανι... οποτε μαλλον κατι θα ειχε νομιζω.
Σχετικα με την αιτια θανατου... ηταν οπως τα περιμενα... αλλοι πεθαναν στην πτηση και αλλη στην προσκρουση απο οτι λενε και οι ιατροδικαστες. Παραυτα υπαρχουν μερικα μυστηρια οπως αυτο της αεροσυνοδου... των οποιων τις λεπτομεριες τις γνωριζουν οι πιλοτοι των F16... αλλα και παλι υπαρχουν καποια κενα στην ιστορια.
Τελος, οσον αφορα την καταρριψη ειναι το ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ να μαθευτει... γιατι τα βληματα συνηθως αφηνουν κουμποτρυπες πανω στο αεροσκαφος. Αυτα τα πραγματα ΔΕΝ κρυβονται και να θες (εκτος και αμα το στειλουνε σε κανα λαμαρινα να το στοκαρει ) και δεν υπαρχει και λογος να τα κρυψεις. Επιπροσθετα οπως ειχε πει και ενας συμφορουμιτης... στην Ελλαδα κανενας δεν εχει το κουραγιο, την δυναμη, την θεεληση να παρει τετοια αποφαση.
-
αλλα πιστευετε οτι θα το αφηναν να πεσει μεσα στην αθηνα επειδη κανεις στην ελλαδα δεν εχει τα κοτσια να παρει την ευθυνη..?αλλο το να βγεις και να πρεπει να υπερασπισεις μια πραξη σου,πραγμα το οποιο οντως δεν πιστευω οτι θα μπορουσε να κανει κανεις απο την πολιτικη ηγεσια,και αλλο να κανεις κατι και να μη το μαθει κανεις ποτε...οταν μια υποθεση εχει περισσοτερα κενα απ'οτι μια στερεη βαση δε μπορεις να καθεσαι και να ακους το καθε ευτραπελο χωρις να πονηρευεσαι...
-
Εγώ θα μείνω σε ένα σημείο που μου έκανε εντύπωση πέρα από τα τυχόν τεχνικά προβλήματα ή άλλα (που σίγουρα υπήρξαν) μια και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις γι αυτό τον σχολιασμό.
Ομως η πιθανότητα της κατάριψης μου φαίνεται πολύ ζεστή.
Δεν θυμάμαι άλλη φορά σε αεροπορικό δυτύχημα να γυρίζει άρον άρον ο πρωθυπουργός και ένα μάτσο υπουργοί και να κλείνονται σε σύσκεψη τόσες ώρες....Να πούν τι ?? Η συντριβή ήταν ήδη επιβεβαιωμένη , τα συνεργεία ήταν στο σημείο (αφύσικα άμεσα για Ελληνικά δεδομένα) , τι έλεγαν που θα πάνε τα θύματα για αναγνώριση ??? Η κατάσταση είχε ήδη τελειώσει....
Από την άλλη άκουσα στην τηλεόραση εφαρμόστηκε η τελευταία (?) παράγραφος του σχεδίου renagate..τα ονόματα των χειριστών δεν πρόκειται να δοθούν επ άπειρον στην δημοσιότητα για ευνόητους λόγους (!!!!) και αυτό με βάζει σε σκέψεις...αφού οι πιλότοι απλά ήταν θεατές στην τραγωδία ποιός ο λόγος να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα ??
Και δεν χρειάζονται βολές για να αλλάξεις την πορεία σε ένα τεράστια αεροδυναμικά αεροπλάνο ειδικά άν δεν υπάρχει διόρθωση απο μέσα..αρκούν μερικές διελεύσεις και με τα καυσαέρια το πάς όπου θέλεις. (αυτό μου το είπε φίλος πιλότος - χωρίς φυσικά να ισχυριστεί οτι γνωρίζει οτιδήποτε για το συγκεκριμένο γεγονός-)
-
Εφόσον υπήρχε κίνηση στο πιλοτήριο , είναι πιθανό κάποιοι να μετακίνησαν τον κυβερνήτη από τη θέση του σε μια προσπάθεια να τον συνεφέρουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε γνωστό οτι υπήρχε γιατρός στο αεροσκάφος.
-
Μπορεί και να τα είχε οργανώσει όλα ο τρομοκράτης κυβερνήτης και να πήδηξε με αλεξίπτωτο πριν πάρουν οι άλλοι χαμπάρι, γι' αυτό και δε βρίσκεται το πτώμα του.
Αφού κι αν το έριξαν, τελικά, ήταν η καλύτερη λύση, γιατί δεν περιμένουμε ν' ακούσουμε κανέναν που ξέρει, μπας και μάθουμε τι έγινε;
-
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Και δεν χρειάζονται βολές για να αλλάξεις την πορεία σε ένα τεράστια αεροδυναμικά αεροπλάνο ειδικά άν δεν υπάρχει διόρθωση απο μέσα..αρκούν μερικές διελεύσεις και με τα καυσαέρια το πάς όπου θέλεις. (αυτό μου το είπε φίλος πιλότος - χωρίς φυσικά να ισχυριστεί οτι γνωρίζει οτιδήποτε για το συγκεκριμένο γεγονός-)
Αυτό που λέει ο MAGIK είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και αν και σχετικά προφανές είχε διαφύγει απο όλους (τουλάχιστον εγώ δεν είδα σχετική αναφορά.
Αν σκεφτούμε πως όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για το πόσο κοντά πέταγαν τα μαχητικά είναι νομίζω λογικό να χρησιμοποίησαν τον ομόρρου τους για να το ρίξουν με τις αναταρράξεις αν βέβαια έιχαν τέτοια προθεση.
Αν όντως το αεροπλάνο καταρίφθηκε έστω και έμεσα οι πιλότοι των μαχητικών έσωσαν ζωές, δεν σκότωσαν αν και καταλαβαίνω τους λόγους που δεν θα δημοσιευτούν τα ονόματά τους, η traffic σήμερα είχε εξώφυλλο που έλεγε 'ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ'¨μιλώντας για την κατάρευση. Πολύς κόσμος έχει αυτό το επίπεδο, οπότε..
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν όντως το αεροπλάνο καταρίφθηκε έστω και έμεσα οι πιλότοι των μαχητικών έσωσαν ζωές, δεν σκότωσαν αν και καταλαβαίνω τους λόγους που δεν θα δημοσιευτούν τα ονόματά τους, η traffic σήμερα είχε εξώφυλλο που έλεγε 'ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ'¨μιλώντας για την κατάρευση. Πολύς κόσμος έχει αυτό το επίπεδο, οπότε..
Αν ειχε συμβει αυτο (κατι που δεν γνωριζουμε και ισως δεν μαθουμε ποτε) και ηταν ευρεως γνωστο,θα επακολουθουσαν αγωγες πολλών εκατομμυριών ευρώ προς το κρατος,τους πιλοτους κτλ απο τους συγγενεις των θυμάτων,κατι απολυτα λογικο και πληρως αναμενόμενο.
Η traffic ειναι γνωστη για το χαμηλο επιπεδο της,αμφιβάλλω αν εξετασαν το θεμα,απλα αποφασισαν οτι ετσι θα πουλησουν.
Ενα πραγμα ειναι σιγουρο: Πολλα πραγματα δεν λειτουργησαν οπως επρεπε,οσον αφορα το τι εγινε μεσα στο αεροσκαφος,και πιθανως οι πιλοτοι δεν ειναι αμοιροι ευθυνών,παρόλλο που πιθανοτατα μιλαμε για καταστασεις οπου το καθε δευτερολεπτο ηταν καθοριστικο.
-
η traffic σήμερα είχε εξώφυλλο που έλεγε 'ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ'¨μιλώντας για την κατάρευση.
Δε θα πρέπει αυτή η να το αποδείξει;
Έχει δικαίωμα να γράφει ο,τι θέλει; -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό που λέει ο MAGIK είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και αν και σχετικά προφανές είχε διαφύγει απο όλους (τουλάχιστον εγώ δεν είδα σχετική αναφορά.
Αν σκεφτούμε πως όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για το πόσο κοντά πέταγαν τα μαχητικά είναι νομίζω λογικό να χρησιμοποίησαν τον ομόρρου τους για να το ρίξουν με τις αναταρράξεις αν βέβαια έιχαν τέτοια προθεση.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για κινητήρες jet αλλά ξέρω ότι μπορεί να σβήσουν αν κάποιο άλλο αεροσκάφος κάνει μανούβρες μπροστά τους, αν μάλιστα δεν τους επανεκκινήσει κάποιος από το κοκπιτ...
Έχω την εντύπωση ότι και το άλλο ακυβέρνητο στην Αμερική που το έριξαν, δεν ανέβασαν κανένα κανόνι να το πυροβολήσουν. -
Κάπως έτσι δεν έπεσε και το Τ-38 talon των Maverick-Goose;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Κάπως έτσι δεν έπεσε και το Τ-38 talon των Maverick-Goose;? τι είναι αυτό πάλι; Ποιοι είναι αυτοί οι δύο;
Πάντως είναι χαρακτηριστική η σωρεία αηδιών που λέγονται συνεχώς... Ευχαρίστως πάντως έδερνα τον τύπο που έδωσε το ΟΚ να μπουν τίτλοι όπως της Τράφικ. Όχι επειδή αποκλείεται το ενδεχόμενο, αλλά για το ότι πέρα από το γνωστό 'σκέφτομαι άρα υπάρχω' ισχύει και το 'πονάει μάτι βγάζει μάτι'. Αυτό το πράμα η Τράφικ πρέπει να εξαφανιστεί... Μια καλή μήνυση η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να την κάνει, εκτός εάν δεν μπορεί.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Κάπως έτσι δεν έπεσε και το Τ-38 talon των Maverick-Goose;Καμμία σχέση.... F-14 Tomcat ήταν.
-
εγω τωρα πριν λιγο ακουσα στην ΝΕΤ, οτι τα τελευταια 23 λεπτα (η διαρκεια της καθοδου μεχρι το εδαφος δηλαδη) το αεροσκαφος ηταν υπο την διακυβερνηση της αεροσυνοδου!!!
Αυτη η ιστορια εχει πολλλλαααα κενα.... που πιθανα να μην μαθουμε ποτε. Και εξηγουμε: Αντε η αεροσυνοδος χρησιμοποιησε τις μπουκαλες αερα του πληρωματος αρα ηταν συνεχως εν πληρη συνειδηση... αρα πως και δεν αντεδρασε νωριτερα?
Ελπιζω αυτοι που διερευνουν το ατυχημα να βρουν οσο το δυνατο ποιο αθικτο το voice recorder γιατι θα εχει πολυ πολυ ενδιαφερον να μαθουμε τι γινοταν στο cockpit.
Τελος ειπανε με σιγουρια πως οι κινητηρες δουλευανε μεχρι τελευταιας στιγμης (πραγμα το οποιο ευκολα διαπιστωνει κανεις εαν κοιταξει τα πτερυγια απο τις τουρμπινες, μετα την συντριβη παντα λεμε) και πληροφοριες τις οποιες επικαλουνταν με σιγουρια στην ΝΕΤ, λενε πως το αεροσκαφος ειχε καυσιμα για να παει μεχρι Ουγγαρια...
-
Μόνο 2, περιφερειακές, σημειώσεις επί του θέματος και οι 2 σε σχέση με τα κανάλια (πάλι).
- Ανάμεσα στα συντρίμμια ένα τζιμάνι δημοσιογράφος του STAR αν θυμάμαι, βρήκε σελίδα κομμένη από ημερολόγιο μίας κοπέλας και σε ζωντανή σύνδεση με το κανάλι ήθελε να την διαβάσει στον αέρα , αλλά πρόλαβε και τον έκοψε ο παρουσιαστής, παραδόξως. Βέβαια την δουλειά αυτή την ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα η ΝΕΤ, προς μεγάλη μου έκπληξη, όπου έβγαλε σελίδα (δεν ξέρω αν ήταν η ίδια) από ημερολόγιο φάτσα κάρτα στην οθόνη προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.
Για τα κανάλια το ξέραμε ότι δεν έχει όριο ο κανιβαλισμός τους, δεν θα έπρεπε όμως να έχει αποκλεισθεί η περιοχή από πάσης φύσεως δημοσιογράφους και λοιπά κοράκια; Είναι δυνατόν να βρίσκουν, περιεργάζονται, δημοσιοποιούν και στο τέλος να αφαιρούν από τον τόπο του συμβάντος οποιαδήποτε είδους ευρήματα;;;
- Σήμερα ανακοινώθηκε από τα κανάλια το 2ο αεροπορικό στην Βενεζουέλα. Έκανα ζαπινγκ στα δελτία και σε κάποια φάση έβλεπα ΑΝΤ1. 2η είδηση μετά το δυστύχημα ήταν ο θάνατος της Μοσχολιού, 3η η απεργία των υπαλλήλων της εμπορικής και στο τέλος σε 30’’ είπαν για τη νέα τραγική πτώση στην Κ. Αμερική. Μήπως είμαστε λίγο εγωκεντρικοί και δεν το φωνάζουμε αρκετά;; Ακόμη και σήμερα όλα τα κανάλια έβαζαν και ξανάβαζαν 5-10λεπτα αποσπάσματα από τα ξένα ΜΜΕ για να δούμε αν ασχολούνται όλοι μαζί μας, αλλά για τις άλλες 160 ψυχές που χάθηκαν κράτησαν μια περίοπτη θέση στο τέλος.
-
ο Καψης ηταν αυτος που εκοψε τον ρεπορτερ και δε διαβασε το ημερολογιο δυο ωρες μετα τη πτωση...
οι διεθνεις ειδησεις ειναι χεσμενες στην ελλαδα,εδω καλα καλα τις ελληνικες δε βλεπουν οι περισσοτεροι! μετα βεβαια εχουμετο θρασος να λεμε οτι οι αμερικανοι ειναι ηλιθιοι σε σχεση με μας... αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...
το ατομο που ηταν στο κοκπιτ δεν εκανε ουτε νευμα προς τους πιλοτους των μαχητικων...
ποιος ρεπορτερ αινσταιν ειπε οτι επειδη βρεθηκε το πτωμα της αεροσυνοδου κοντα στου συγκυβερνητη,πρεπει να ηταν αυτη που ηταν στο πιλοτηριο?
και αν δεν ειναι καποιος ειδικος νομιζω οτι μπορει να φιλτραρει ορισμενα πραγματα που δε στεκονται λογικα....
πολυ ενδιαφεροντα θα ειναι τα αποτελεσματα της τοξικολογικης ερευνας σε κανα δεκαημερο... -
Περαιτέρω πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν πως κάποιος άνθρωπος -άγνωστο εάν ήταν επιβάτης ή πλήρωμα- προσπάθησε επί 23 ολόκληρα λεπτά να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους και να το προσγειώσει. Προσπαθούσε έως την ύστατη στιγμή. Πρόκειται μάλλον για τη «σιλουέτα» που διέκριναν οι δύο χειριστές από την πρώτη οπτική επαφή που είχαν με το Boeing.
Οι χειριστές των F-16 διέκριναν ένα άτομο με ανδρικά χαρακτηριστικά να επιχειρεί να αποτρέψει την καταστροφή. Περί τις 11:40 πήρε τα πηδάλια και απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο. Κοίταξε προς τα F-16, όμως δεν έκανε κάποιο νεύμα. Το αεροπλάνο έκανε αριστερή στροφή και σταθεροποιήθηκε.
Ο άνθρωπος αυτός κατόρθωσε να κατεβάσει το αεροσκάφος στα 7.000 πόδια, έπειτα στα 5.000 πόδια και τελικά στα 2.000 πόδια, 800 μέτρα από το έδαφος. Φαίνεται πως φοβήθηκε και ξανανέβασε το αεροσκάφος, το οποίο σταθεροποιήθηκε και πάλι πιο ψηλά στα 7.000 πόδια. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως τελείωσαν τα καύσιμα, ο κινητήρας έσβησε και ακολούθησε η συντριβή, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.
Από in.gr
Ένας από τους αεροσυνοδούς ήταν κάτοχος διπλώματος πιλότου, και δούλευε προσωρινά ως αεροσυνοδός.
Πιθανότατα να είναι αυτός, το άτομο που είδαν οι πιλότοι των F-16 στο πιλοτήριο τα τελευτέα 23 λεπτά της πτήσης, και που είχε υπό τον έλεγχο του το αεροπλάνο. -
Καλα ο ασύρματος είναι τόσο δύσκολο να μπεί σε λειτουργία (αν βγήκε ποτέ) απο εναν μη-πιλότο?
-
Εμένα γιατί μου βρωμάνε τόοοοσο πολύ όλα αυτά τα σενάρια?
Όχι ότι θεωρώ πιθανό να μάθουμε την αλήθεια κάποτε βέβαια....
Αεροπορική τραγωδία