-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό σίγουρο είναι,ότι τό αεροσκάφος είχε καύσιμα τήν ώρα πού έπεσε.Ισχύει αυτό; Ή μήπως αυτό;
It was reported that the a/c has circled over the area for some time. Scheduled arrival at Athens was at 10:45, the crash was at 12:20 local time. So obviously, yes, they ran out of fuel.
Επίσης, βρήκα ενδιαφέρον αυτό το σενάριο:
Could it be that the new cockpit safety door has cost 121 lives?
Let us speculate a bit based on facts and 'facts':
- Standard operating procedure says the remaining crew in cockpit has to put on the oxygen mask when the other leaves the cockpit (the F16 crew saw only one in the cockpit and he had the oxygen mask on).
- The same SOP says the remaining pilot has to lock the cockpit safety door during flight (the only lock switches are inside the cockpit).
- A rapid decompression happens as the second pilot is on the toilet.
- The oxygen system in cockpit fails (remote oxygen bottle valve has been left in closed position after the over night parking) and the pilot in the cockpit get unconscious.
- The returning pilot can't get access to the cockpit since he is locked out of the cockpit (still conscious since he can lend a yellow oxygen cups in the cabin, but can't open the cockpit door - switches can only be operated from inside the cockpit).
- The pilot in the cabin also looses consciousness in front of the rest of passengers/cabin crew (the alleged SMS tells the pilot is blue and dead).
Could this be it?
-
Χωρίς καύσιμα,νομίζω ότι δέν θα υπήρχε φωτιά Νάσσο.
Οχι ότι μπορεί να αποκλειστεί κιόλας,αλλά έτσι νομίζω.
Ισως κάποιος πιό σχετικός να μας διαφωτίσει περισσότερο. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Δεν μ' αρέσουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά επειδή πολλά γίνονται τελευταία και κανείς δεν θα ήθελε να επαναληφθεί στη χώρα του το WTC, μάλλον είναι καλύτερα 131 άτομα παρά μερικές χιλιάδες. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά έτσι είναι.
Δεν είναι καθόλου σκληρό γιατι έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ των 121 επιβαίονοντων και 131+άνθρωποι στο έδαφος, οπότε ουσιαστικά το δίλειμα δεν υπάρχει.
-
Τό δίλημα είναι στό ποιός θα πατήσει τό κουμπί να στείλει στόν λάκο τόν κοσμάκη,καθώς καί στό πώς θα γίνει αυτό κατανοητό από τόν κόσμο.
Πιστεύω,ότι,όσο επαγγελματίας καί να είναι ο πιλότος τού μαχητικού,όσο καί να μήν πεί ποτέ όχι σέ μία διαταγή,κάπου εκεί,μάλλον,θα κωλώσει. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χωρίς καύσιμα,νομίζω ότι δέν θα υπήρχε φωτιά Νάσσο.
Οχι ότι μπορεί να αποκλειστεί κιόλας,αλλά έτσι νομίζω.
Ισως κάποιος πιό σχετικός να μας διαφωτίσει περισσότερο.Έχεις δίκιο σ' αυτό. Αλλά πάλι, ποιος ο λόγος να πέσει ένα α/φ που εκτελεί κύκλους γύρω απ' το τελευταίο ραδιοβοήθημα (προφανώς αυτό) καθοδηγούμενο απ' το αυτόματο σύστημα πτήσης του; Μήπως τα F-16 πάλι; Δεν θέλω να επηρεάσω καμία άποψη, οπότε διαγράψτε το τελευταίο σχόλιο...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό δίλημα είναι στό ποιός θα πατήσει τό κουμπί να στείλει στόν λάκο τόν κοσμάκη,καθώς καί στό πώς θα γίνει αυτό κατανοητό από τόν κόσμο.
Πιστεύω,ότι,όσο επαγγελματίας καί να είναι ο πιλότος τού μαχητικού,όσο καί να μήν πεί ποτέ όχι σέ μία διαταγή,κάπου εκεί,μάλλον,θα κωλώσει.Μα όχι, το αεροπλάνο κατέρριψε ΑΝ το έκανε κάποιος αυτό. Δεν έστειλε κανέναν στο λάκκο. Μην ξεχνάς ότι κατά τα φαινόμενα, όλοι (ή σχεδόν όλοι) ήταν νεκροί εκεί μέσα, αφού βρέθηκαν παγωμένα πτώματα. Οπότε, όντως δίλημμα δεν υπάρχει. Ούτε ζήτημα πολιτικής βούλησης, τι να έχεις 121 απανθρακωμένα πτώματα, τι να έχεις 121 παγωμένα πτώματα και μερικές χιλιάδες νεκρούς απ' την πτώση ενός α/φ μέσα σε μία πόλη... Προσωπικά, θα έδινα συγχαρητήρια στον πολιτικό που θα το αποφάσιζε αυτό, βέβαια, κρατάω ως δεδομένο ότι κανείς γνωστός μου δεν ήταν σ' αυτήν την πτήση, και έτσι ισχύει ότι σε ξένο κwlο, χίλια παλούκια χωράνε.
-
Νάσσο,άν (υποθετικά) πούμε ότι τό αεροπλάνο καταρίθφηκε από μαχητικό,καί τό θέμα γίνει γνωστό από τα 'κανάλια',φαντάζεσαι πώς θα παρουσιαστεί καί πού θα καταλήξει;
Τέλος πάντων,φτάσαμε σέ σημείο να βγάζουμε συμπεράσματα βάση φανταστικών σεναρίων.
Καλύτερα να τό αφήσουμε. -
Δεν σας κάνει εντύπωση που όσοι θα μπορούσαν να μιλήσουν δεν έχουν ακόμα ανοίξει το στόμα τους ακόμα και εδώ στο Forum μας; Ψυχραιμία να δούμε τις εξελίξεις γιατί το μόνο που κάνουμε τώρα είναι εικασίες και αναμετάδοση ανακριβειών. Σκεφτείτε πόσο κόπο και χρόνο θα χρειαστούν οι εμπειρογνώμονες για να κάνουν την εξακρίβωση των αιτιών. Λέτε να είμαστε όλοι οι υπόλοιποι (και οι δημοσιογράφοι) τόσο περισσότερο καταρτισμένοι ώστε να καταλάβουμε τι έγινε από κουβεντούλες ή πιθανά SMS;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν σας κάνει εντύπωση που όσοι θα μπορούσαν να μιλήσουν δεν έχουν ακόμα ανοίξει το στόμα τους ακόμα και εδώ στο Forum μας; Ψυχραιμία να δούμε τις εξελίξεις γιατί το μόνο που κάνουμε τώρα είναι εικασίες και αναμετάδοση ανακριβειών. Σκεφτείτε πόσο κόπο και χρόνο θα χρειαστούν οι εμπειρογνώμονες για να κάνουν την εξακρίβωση των αιτιών. Λέτε να είμαστε όλοι οι υπόλοιποι (και οι δημοσιογράφοι) τόσο περισσότερο καταρτισμένοι ώστε να καταλάβουμε τι έγινε από κουβεντούλες ή πιθανά SMS;Επειδή κάτι παραπάνω θα έχεις σχηματίσει εσύ ως άποψη, γιατί η εμπειρία σου είναι μεγαλύτερη, πες μας κάτι, έστω και αν συμμετέχεις στην αναπαραγωγή ανακριβών απόψεων.
-
Μι μου ζητάς να κάνω ότι χλευάζω!!!!! Ας δούμε το πόρισμα και πάνω σε αυτό θα έχουμε πιθανά πολλά να πούμε.
-
Μι μου ζητάς να κάνω ότι χλευάζω!!!!! Ας δούμε το πόρισμα και πάνω σε αυτό θα έχουμε πιθανά πολλά να πούμε.Χμ, αυτό ελπίζω να μη σημαίνει ότι χλευάζεις εμάς.
ΟΚ, το δέχομαι γιατί γνωρίζω την ευαισθησία σου σε τέτοια θέματα.
Συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων!
-
Χλευάζω αυτούς που κερδίζουν από τον πόνο των άλλων φτιάχνοντας ιστορίες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Θα έχουμε πολύ σύντομα εξελίξεις ώστε να δούμε ποιο καθαρά τι έγινε και ποιοι ευθύνονται.
Σκέψου μόνο τις ανακρίβειες με το πόσα παιδιά είχε το αεροπλάνο. Ξεκινήσαμε από ογδόντα πέσαμε στα σαράντα οχτώ και φτάσαμε σήμερα στα είκοσι ένα!!!! Μιλάμε για άθλιους ανθρώπους που το μόνο που ψάχνουν είναι κέρδος μέσα από κροκοδείλια δάκρια.
-
Χλευάζω αυτούς που κερδίζουν από τον πόνο των άλλων φτιάχνοντας ιστορίες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Θα έχουμε πολύ σύντομα εξελίξεις ώστε να δούμε ποιο καθαρά τι έγινε και ποιοι ευθύνονται.Θα μάθουμε όμως τι πραγματικά έγινε ή θα ακούσουμε άλλο ένα ψέμα όπως τόσες φορές έχει γίνει σε παρόμοια ζητήματα;
-
Δηλαδή τα 300+ posts στο airliners.net που έγιναν και από πιλότους και παρουσιάζουν διάφορα σενάρια είναι λάθος;
Τα πορίσματα στην Ελλάδα τα έχω μάθει πολύ καλά....είναι κουκουλώματα. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δηλαδή τα 300+ posts στο airliners.net που έγιναν και από πιλότους και παρουσιάζουν διάφορα σενάρια είναι λάθος;
Τα πορίσματα στην Ελλάδα τα έχω μάθει πολύ καλά....είναι κουκουλώματα.Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι...το airliners είναι από τα πιο έγκυρα sites στα θέματα AVIATION!
-
Με τι διαθέσιμα στοιχεία έβγαλαν πορίσματα; Από όσα μετέδωσαν τα ΜΜΕ; Το κακό είναι τελικά ότι όλοι μας έχουμε και από μια γνώμη!!!! Αν είναι τόσο γάτες και έχουν ας πούμε για αρχή, αντίγραφο του μητρώου του αεροσκάφους ας το δημοσιεύσουν να το δούμε και εμείς!!!!!!
Έλεος ποια με τους πάση φύση «ειδικούς». -
Καταρχήν τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των θυμάτων και ελπίζω να βρεθούν οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και να υπάρχουν. Θα είναι πιστεύω η ελάχιστη έστω ηθική ικανοποίηση των συγγενών.
Διαβάζω τόση ώρα υποθέσεις .... που γίνονται πάντα με καλή πρόθεση αλλά δεν βοηθούν στο να βγουν συμπεράσματα.
Τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνον με στοιχεία και στοιχεία έχουμε λίγα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αεροσκάφος δεν πέφτει με μια μόνο βλάβη , σίγουρα υπήρχε και άλλη/ες βλάβες ή και λάθη του πληρώματος.Σιχάθηκα να ακούω στα 'κανάλια' από δήθεν ειδικούς αναλύσεις για 'κλιματιστικά'. Το 90% που ακούτε είναι ανακρίβειες.
Εδώ ακούσαμε από δημοσιογραφίσκο το αμίμητο .. ότι ως γνωστόν το κλιματιστικό του αεροπλάνου μετά από ώρα παράγει ραδιενεργές ουσίεςΣτο airliners net έχουν γραφτεί σωστά σενάρια ... μένει να αποδειχθούν.
Τα κανάλια έδειξαν για μια ακόμα φορά το πραγματικό τους 'επίπεδο'
-
το σεναριο θα αποδοθει και παλι στον ανθρωπινο παραγοντα και σε βεβαρυμενο ιστορικο του α-φ.
Γιαυτο ηρεμια..θα σας εξηγησω συντομα πως καταρριφθηκε το 737
-
Για να μην 'γκρινιάζουμε' συνέχεια (και μετά το ψάξιμο του Σινούκ για κάτι ώρες πέρυσι), φέτος ακόμα και 14υγουστο δεν πιάστηκε κανείς στον ύπνο. Βέβαια το αυτονόητο μας φαίνεται περίεργο, αλλά κάτι είναι κι αυτό.
Το σενάριο της κατάριψης μου πέρασε από το μυαλό, αλλά μάλλον είδαν οι πιλότοι ότι πάει για χαράδρα και το άφησαν
-
Καλά όλα τα σενάρια, να σας πω και το δικό μου.
Οι πιλότοι προσλήφθηκαν από την αεροπορική εταιρεία για να πετάξουν το αεροπλάνο που ήταν γνωστό ότι παρουσίαζε περιοδικά το συγκεκριμένο πρόβλημα με το κλιματισμό (ή ότι άλλο σύστημα χρησιμοποιεί).
Το αεροσκάφος στην αρχή της πτήσης παρουσίασε το πρόβλημα, οι πιλότοι το έφτιαξαν και μετά ανέβηκαν στα 34.000 πόδια. Όταν το ξαναπαρουσίασε, δεν κατέβηκαν αμέσως ούτε έστειλαν σήμα κινδύνου γιατί Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΧΑΛΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Οι καημένοι νόμισαν ότι θα το ξαναέφτιαχναν και θα συνέχιζαν. Μάλλον δεν μπόρεσαν να το φτιάξουν αυτή τη φορά ή χάλασε περισσότερο από τις άλλες φορές και συνέβη το μοιραίο.
Τα ίδια πράγματα συμβαίνουν παντού, είτε είναι αεροπλάνα, φορτηγά ή πλοία. Οι καλές εταιρείες έχουν καλά σκάφη, τις σαβούρες τις δίνουν στους φτωχούς που ριψοκινδυνεύουν. Οι ερωτήσεις του στυλ 'γιατί δεν κατέβηκαν αμέσως' δεν έχουν νόημα. Την απάντηση τη δίνουν τα πληρώματα των υπολοίπων αεροσκαφών της εταιρείας που αρνούνται να πετάξουν.
Αεροπορική τραγωδία