-
Να σου σημειώσω ότι αν και δίνεις τώρα 1600 ευρώ παραπάνω από το 1.2 (τα οποία αποσβένεις σε 7-8 χρόνια) ότι παίρνεις ένα αμάξι με ροπές και δύναμη εφάμιλλη του 1.4
Γνώμες?
-
Την παρούσα στιγμή θα έπαιρνα το 0,9 και ο βασικότερος λόγος είναι η υψηλότερη τιμή μεταπώλησης, σε σχέση με το 1,2. Αρα η διαφορά των 1600 μειώνεται αισθητά, εκτος αν πάνε τα πράγματα όσο στραβά δείχνουν ότι θα πάνε, οπότε απλά το 0,9 θα πουλιέται ευκολότερα απο το 1,2, το οποίο μπορεί να δυσκολεύεται...
-
Ο χρήστης Joun έγραψε:
τα 100.000 χιλιόμετρα τα κάνεις σε 10 χρόνια. Οι πιο πολλοί έχουν σκοπό να κρατήσουν το αμάξι τους παραπάνω. Αλλά είπαμε γλιτώνεις και από τα τέλη κυκλοφορίας και από την φτηνότερη συντήρηση (σύμφωνα με τη fiat). Σε 7 χρόνια το έχεις αποσβέσει.Άντε παιδιά. Γνώμες σε αυτό το θέμα. Γιατί το twinair θα κάνει μάλλον άλλους δυο μήνες να έρθει στην Ελλάδα και άλλους τόσους μέχρι να σου έρθει η παραγγελία.
Twinair or 1.2??
Ανάμεσα σε 1.4/1.2 και twinair....τότε twinair (περίμεμενε όμως τις ελληνικές τιμές).Αυτός που δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης είναι ο 1,4.Ο twinair σε σχέση με τον mjet 95cv έχει λίγο περισσότερο turbo lag,αλλά πολύ λιγότερο από αυτό που είχε ο mjet 90cv.Aνεβάζει αμέσως στροφές, ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός ούτε υπερβολικός σε ταχύτητες μέχρι 130-140 χιλμ.και η χροιά του μοιάζει πολύ με εκείνην του παλιού nuova 500.Σε επίπεδο επιδόσεων υπερτερεί με κατεβασμένα τα χέρια του 1,2 (υπεροχή σε άλογα +turbo).
Σε συντήρηση φθηνότερο του 1,2 (2,5kg λάδι),μετάδοση με καδένα (άρα όχι αλλαγές),μη ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης βαλβίδων,μικρότερη ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας (900cc + λιγότεροι ρύποι).
Σε δύσκολη θέση έρχεται και ο mjet 75cv που έχει ίδια τιμή στην Ιταλία με τον twinair,αλλά ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση,χειρότερες επιδόσεις,ενώ το dpf μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα.Επομένως η κατάταξη για μένα έχει ως ως εξής:
mjet 95cv
..... με αρκετά κοντά του τον 0,9 twinair 85cv
και τρίτος ο 1,2 fire -
ας περιμένουμε τις ελληνικές τιμές και το ξανασυζητάμε επί σταθερότερης βάσης.
-
παιδια υπαρχει καποιος που να ξερει για κλιματισμους κ τα σχετικα να τον ρωτησω καποια πραγματα?
-
Πάνω που ψηνόμουν να πάω για το 1.2 που είναι και διαθέσιμος τώρα...
Τελικά όντως ο twin-air λέει οπότε θα περιμένω.Όσο για τις τιμές, σε τρεις χώρες που κυκλοφόρησε ξέρουμε πόσο κάνει. Κάπου τόσο και μάλλον λίγο πιο χαμηλά θα είναι οι ελληνικές τιμές.
-
O κινητήρας των 1.242cc της Φίατ έχει μόνο 69 αλόγατα, μόνο ο οκταβάλβιδος του Τουίνγκο είναι ακόμη πιο αδύναμος με 60 αλλά τον δίνει και σε δεκαεξαβάλβιδο με 75. Έχω την εντύπωση ότι αν είχε κάτι δυνατότερο η Φίατ σε αυτή την κλίμακα κυβισμού, χωρίς υπέρεξτραβαγκανζιές και συνεπακόλουθες τιμολογιακές ακρότητες φυσικά, πολύ λιγότεροι θα κοίταγαν για τον μικρό δικύλινδρο άτμο.
Ακόμη και ο τρικύλινδρος του Κολτ με εκατό κυβικά λιγότερα έχει 75 αλόγατα, ενώ ο επίσης τρικύλινδρος των τριδύμων κ.α. και με 11 χρόνια στην πλάτη του και 1.000 κυβικά έχει ίδια ιπποδύναμη με τον 1.242 της Φίατ!
Φαντάζεστε να είχε κάτι σε 1.200 όπως το Τζαζ με 90 αλόγατα και 11,4 ροπή? -
Δεν μπορω να καταλάβω την ουσία του ποστ σου....
Λες να μην μπορούσε να κατασκευάσει πιο δυνατό 1200αρη;;
Ο μουλτιαιρ είναι τεχνολογική καινοτομία σε ένα είδη καλοπουλημενο σύνολο ... Τα χρήματα που ζητάει είναι λογικά ... -
Θα στο εξηγήσω. Τα πωλητάκια της Φίατ σε λίγες ημέρες θα παίζουν περίπου την εξής κασσέτα :
'Tι να τον κάνεις τον 1.200, τον δικύλινδρο θα πάρεις, στις ίδιες επιδόσεις θα είσαι και πιο οικονομικός'.Αν όμως ο 1.200 ήταν ο του Τζαζ, η κασσέτα θα έπαιζε την β΄πλευρά :
'Αν θες οικονομία πας στον δικύλινδρο, αν θες γκαζάκι πας στον 1.200 που έχει 90 τα άλογατα.' (δις).Όλα είναι σχετικά, και αυτή τη στιγμή ο 1.242 της Φίατ έχει λίγα άλογα. Δεν εξετάζω αν ορθώς ή όχι έχει μόνο 69 με την τεχνολογία που έχει και το κοστολόγιό του, είναι άλλη συζήτηση αυτή.Απλά τον αριθμό.
Και το ερωτικό κατά τα άλλα 69, από κάθε άποψη είναι στο κατώφλι της κατηγορίας για την σημερινή αγορά εν έτει 2010. Πράγμα που βολεύει όμως τον μικρό νέοπα να δείχνει εξίσου ικανός με αυτόν. Από εκεί και πέρα και ποντάροντας στην οικονομία του στοχεύουν να παίρνουν από τον πελάτη το καπέλο της αρχικής τιμής. Μιλάμε για win-win σενάριο, σε άλλη περίπτωση (όπως καλή ώρα στο σενάριο Τζαζ) οι συσχετισμοί θα άλλαζαν, το ίδιο και ο μηχανισμός πώλησης. -
Μόλις τσέκαρα το Honda jazz... έχει 90 αλογάτα όπως λες αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο. Ένα αμάξι μία από τα ίδια είναι.
Γιατί μου φαίνεται ότι το 500 είναι το καλύτερο αμάξι? Το εσωτερικό του είναι αχτύπητο. Πιστεύω πολύ καλύτερο από όσα 'πολυτελείας' αυτοκίνητα έχω μπει.
-
Για το αυτοκίνητο έγραφα εγώ, ή για τον κινητήρα του σε σχέση με κάποιον άλλο?
-
dstou αν μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό σου, εννοείς ότι η εταιρεία θα σπρώξει τον πελάτη (μέσω του δικτύου της) στον 0,9 λόγω μεγαλύτερου margin για την ίδια ή ότι ο έμπορος θα τον σπρώξει προς τα εκεί λόγω μεγαλύτερου κέρδους γι'αυτόν;Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ένας κόστος εξέλιξης που πρέπει να αποσβεστεί (και που σίγουρα υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο με το ούτως ή άλλως κερδοφόρο 500),που εν μέρει δικαιολογεί την αυξημένη τιμή του 0,9,περιορίζοντας ταυτόχρονα το θεωρητικά μεγαλύτερο margin του έναντι του 1,2.Στην δεύτερη περίπτωση δεν ξέρω να σου απαντήσω,μη γνωρίζοντας το περιθώριο κέρδους που η εταιρεία εξασφαλίζει για κάθε έκδοση στον έμπορο.
Όπως και να έχει,αν το αποφασιστικό προσόν του 1,2 έναντι του 0,9 ήταν κάτι περισσότερο από την τιμή του,τότε δεν θα είχε νόημα να βγάλουν στην παραγωγή τον δεύτερο.
Τη λογική σου έχω περιέργεια να δω αν θα την εφαρμόσει η εταιρεία έναντι του 1,3mjet 75cv,οπότε κάτι τέτοιο ίσως σηματοδοτεί και μια γενικότερη στροφή της υπέρ της μελλοντικής πριμοδότησης του SGE (πιθανόν και ως υβριδικού)έναντι του SDE (που αποτελούσε το άρμα των πώλησεών της στην κατηγορία).
To πιθανότερο πάντως είναι ότι ο 1,2 κάποια στιγμή θα εκλείψει από το εμπόριο.Την κατάσταση ίσως περιπλέξει και το επίσημο σκόντο που θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται σιγά σιγά στις τιμές του 500,προκειμένου αυτό να συνεχίσει να τραβάει για το επόμενο 15 μηνο-18μηνο,καθώς το μοντέλο άγγιξε ήδη το ταβάνι της απόδοσης του (σε νούμερα και margin.....ενώ ήδη το 500c πουλάει 50% χαμηλότερα από τις προβλέψεις τους),γεγονός που θα επηρεάσει αποφασιστικότερα την επιλογή του καταναλωτή,από οποιαδήποτε πιθανή διάθεση κατεύθυνσης του από την εταιρεία. -
εννοείς ότι η εταιρεία θα σπρώξει τον πελάτη (μέσω του δικτύου της) στον 0,9 λόγω μεγαλύτερου margin για την ίδια ή ότι ο έμπορος θα τον σπρώξει προς τα εκεί λόγω μεγαλύτερου κέρδους γι'αυτόν
To πρώτο πιστεύω γιατί
υπάρχει ένας κόστος εξέλιξης που πρέπει να αποσβεστεί
και άλλωστε ούτε εγώ γνωρίζω
το περιθώριο κέρδους που η εταιρεία εξασφαλίζει για κάθε έκδοση στον έμπορο.
To πιθανότερο πάντως είναι ότι ο 1,2 κάποια στιγμή θα εκλείψει από το εμπόριο.
Συμφωνώ, με τον μόνη επιφύλαξη τα πραγματικά περιθώρια κέρδους του δικύλινδρου σε μακρό χρόνο έναντι ενός ντεφάκτο φθηνού και υπεραποσβεσμένου 1.2, αλλά και την δίψα της αγοράς για πολύ φθηνά οχήματα αλά Ντάτσια στο άμεσο μέλλον.
Τη λογική σου έχω περιέργεια να δω αν θα την εφαρμόσει η εταιρεία έναντι του 1,3mjet 75cv
Δεν μπορώ να απαντήσω.
-
Πάνω στην ώρα
Το πρώτο θύμα του 0,9 είναι ο 1,3mjet 75cv.
Aπό αύριο 16/10/ 2010, δεν θα μπορούν να παραγγελθούν οι ακόλουθες εκδόσεις :150.034.0 1.3 Multijet 16v 75cv Pop
150.044.0 1.3 Multijet 16v 75cv Lounge
150.054.0 1.3 Multijet 16v 75cv Sport
150.134.0 1.3 Multijet 16v 75cv by Diesel
150.534.0 1.3 Multijet 16v 75cv 500C Pop
150.544.0 1.3 Multijet 16v 75cv 500C Lounge
από cinquecentisti.comΦεύγει λοιπόν από την γκάμα ο 75αρης,προαναγγέλοντας (;)την άφιξη detuned έκδοσης του 95αρη mjet2.
-
Με τον 105 twinair τι γινεται?
Εχουμε τιμες Ιταλιας να γινει μια πρωτη συγκριση με τον 1.4/100ps? -
Ο χρήστης Joun έγραψε:
Μόλις τσέκαρα το Honda jazz... έχει 90 αλογάτα όπως λες αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο. Ένα αμάξι μία από τα ίδια είναι.Γιατί μου φαίνεται ότι το 500 είναι το καλύτερο αμάξι? Το εσωτερικό του είναι αχτύπητο. Πιστεύω πολύ καλύτερο από όσα 'πολυτελείας' αυτοκίνητα έχω μπει.
κοιτα μπορει σε ομορφια να μην ειναι τοσο ομορφο οσο το το 500 ομως παιδια απο θεμα ποιοτητας τα honda ειναι απιστευτα.ξερεις τι ειναι να παιρνεις το φιατ 500 κ μετα απο 2 χρονια να τριζει το αμαξι?καθισματα ταμπλο οτι μπορεις να φανταστεις.ε αυτο δν θα το ζησεις ποτε με ενα honda.κ θα πηγαινεις κ μονο για τα προγραμματισμενα service.αυτα στα λεω επειδη εχω φιατ 500.ειναι ωραιο αμαξι αλλα θυμισου ειναι φιατ.τετοια απαραδεκτα προβληματακια οπως αυτο που σου ειπα υπαρχουν.παντως μηχανικα ειναι σκυλι
-
αληθεια τωρα που ειπαμε για τριξιματα.υπαρχει λυση για αυτο?δλδ για το τριξιμο των καθισματων πχ?
-
Ο χρήστης kostas__ έγραψε:
Μόλις τσέκαρα το Honda jazz... έχει 90 αλογάτα όπως λες αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο. Ένα αμάξι μία από τα ίδια είναι.
Γιατί μου φαίνεται ότι το 500 είναι το καλύτερο αμάξι? Το εσωτερικό του είναι αχτύπητο. Πιστεύω πολύ καλύτερο από όσα 'πολυτελείας' αυτοκίνητα έχω μπει.
κοιτα μπορει σε ομορφια να μην ειναι τοσο ομορφο οσο το το 500 ομως παιδια απο θεμα ποιοτητας τα honda ειναι απιστευτα.ξερεις τι ειναι να παιρνεις το φιατ 500 κ μετα απο 2 χρονια να τριζει το αμαξι?καθισματα ταμπλο οτι μπορεις να φανταστεις.ε αυτο δν θα το ζησεις ποτε με ενα honda.κ θα πηγαινεις κ μονο για τα προγραμματισμενα service.αυτα στα λεω επειδη εχω φιατ 500.ειναι ωραιο αμαξι **αλλα θυμισου ειναι φιατ.**τετοια απαραδεκτα προβληματακια οπως αυτο που σου ειπα υπαρχουν.παντως μηχανικα ειναι σκυλι
Στα δε 3 χρόνια, δε θα έχεις αυτοκίνητο. Αυτοκαταστρέφονται. Τι περιμένεις? Ιταλικό είναι....
Πόσοι ακόμη ντεμέκ γνώστες θα γράψουν πόσα ακόμη στερεότυπα σ' αυτά τα ερ'μα τα Ιταλικά threads? Κι αφού είναι γτπ, τι πάτε και τα αγοράζετε ήθελα να 'ξερα....
-
φιλε μου εγω γουσταρω με χιλια που το χω αυτο το αμαξι εδω κ δυο χρονια.αλλα ενταξει δν μπορουμε μονο να λεμε τα θετικα.θα λεμε κ τα αρνητικα.φορουμ ειναι εξαλλου.δν ειναι το φιατ 500 fun club.εννοειται οτι θα λεμε κ τα αρνητικα.εσενα πχ σαρεσει να τριζει το καινουριο αμαξι σου μετα απο 2 χρονια?εγω το θεωρω απαραδεκτο
-
Ειχες ποτε σου αλλο αμαξι της ιδιας αξιας και ηλικιας που δεν εκανε κιχ? αν ναι θα ηθελα να μαθω ποιο!! Σε 1 βδομαδα το 500 γινεται 2 χρονων και το μονο που τριζει ειναι η ηλιοροφη οταν ειναι ανοιχτη. Το οτι ειναι fiat δεν λεει απολυτως τιποτα. Ισα ισα ειναι πλεονεκτημα εφοσον μιλαμε για αμαξι αυτης της κατηγοριας! Κοινως...ξεκολλατε επιτελους με τα ηλιθια στερεοτυπα!!
FIAT 5oo 2007